johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2015

Av Johanna Östlund - 10 februari 2015 00:08

En ny vecka har dragit igång. Jag hoppas det blir en bra vecka.

Här hemma blev det morgon halv sex. Nej nu får det vara bra! Jag vill sova. Morgonmys i soffan. Glada och pigga barn.

Tog ett bra tag innan jag vaknade till liv. Kläder och ett nytt ansikte sen var man igång och KAFFE. Barnen fick kläder på sig.

Elias och jag for iväg en sväng. Mot apoteket och köpa hostmedicin. Hoppas det hjälper till min krax pelle.

När vi kom hem blev det filmmys i soffan. Sen var det dags att göra någon lunch. Ida åt bra. Lite sämre med Elias.

Nu var klockan så pass mycke att det var dags för mig att åka på jobbet. Eftermiddagsvecka...

Vilken dag. Trodde den aldrig skulle ta slut. Ont i bena efter att ha sprungit i trappen sjuttio elva gånger. Men äntligen blev klockan elva.

Hem hem hem... Kom hem till en febrig kille som sov i soffan. Min lilla lilla älskling. Inge dagis för honom imorgon och ingen är gladare än jag som får ta hand om min lilla sjukling. Får se om han piggnar på sig eller om det inte blir nått dagis för honom den här veckan. Återstår att se.. Nu är det natta för oss.

Av Johanna Östlund - 8 februari 2015 22:29

Söndag och det är dags för kalas. Idas två års kalas och mitt 26 års kalas, som var lite i skym undan. Vad gör det? Jag har ju slutat fylla år nu. En riktigt bra dag börjar lida mot sitt slut...


Vi började med en mysmorgon. Sedan gjorde vi oss kalas fina. Jag började på med allt som skulle fixas. De mesta hade jag förberett igår och det var inprincip bara maten som skulle göras idag. Ändå tar det tid men jag hade kontroll ända tills första gästerna anlände och jag fick annat att tänka på.


Elias och hans pappas familj kom först. Barnen kunde öppna paket i lugn och ro. Även jag hann se vad Ida fick. Prinsesset, mimmi gosedjur och tröja och byxor med mimmi på. En nöjd tjej! Jag fick ett paket jag också. En ljusstake med ett ljus som Elias hade dekorerat. Så underbart fint. Tack min älskling! Rätt snart anlände nästa gäng. Min syster Erika och Patrik. Ida fick ett fint diadem och en sommarklänning. Och visst var det nått mer? Åå men vad var det? Jag själv fick en väggdekor, ett träd där man kan sätta kort. Vet inte riktigt vart jag ska ha det?. Kanske får bli i vårt nästa hus?


Sen blev det en massa lek för barnen. Och äntligen kom alla andra. En hel del kläder, pippihus med tillbehör, pengar. Vi hade helt klart en nöjd tjej. Storebror tyckte nog att det var lite jobbigt. Han sa flera gånger framåt kvällen att ingen lekte med honom. Kändes lite som att han var lite svartsjuk. För mycket uppmärksamhet på lillasyster.


Det blev både mat och fika. Anders mamma och pappa kom lagomt tills vi andra hade fika färdigt. Hon fick fina kläder och en ny dockvagn. Så nöjd tjej! Och en avundsjuk storebror. Den vagnen ville han ha. Ännu mer lek.


Sen droppade dom av en efter en. Tillslut var vi ensam. Elias och jag upp och spelade tv-spel. Trodde han var trött och ville sova. Men icke! Vi gick ner och lekte lite till. Fyllde återigen på magarna. Tillslut fick han så lov att lägga sig. En trött mamma också som mer än gärna vill ha en liten stund för sig själv innan det blev sängen. Nu sover han och jag tänker och lägga mig. Helt slut efter en lång med bra dag.


            

Av Johanna Östlund - 7 februari 2015 21:17

Grattis min älskade unge på din 2-års dag. Ja idag för två år sedan låg man på BB och var världens lyckligaste. Bebisbubbla! Fattar inte att det gått två HELA år. Kom inte du nyss? Är inte du mammas bebis? Tiden går för snabbt. Och visst kan man bli lite bebissjuk.


Jag tror jag blivit sjuk. Eller så är det förmiddagveckan som spelar mig ett spratt. Halv sex slog jag upp ögonen och var pigg. Jaha!!!! Nej, jag som ville sova ut. Fast jag var ju piggelin, just då i alla fall. Gick ner och väntade på att resten skulle vakna.


Klockan sju vaknade födelsedagsbarnet. Grattis!! Paketen stog och väntade på bordet. Och en liten prinsessbakelse. Paket! Hon blev hur glad som helst av att se alla paket. Mi, mamma? Ja det är dina gumman. Lyckan var total. Hon uppskattde allt hon fick också. Lekte med dom nya sakerna. Favoriten blev nog gitarren hon fick. Den har spelat mycke på och sjungit till.


Anders for på jobbet. Och vi blev ensamma. vi började med att baka en chokladtårta till morgondagens kalas. Sen myste vi till pippi. Mitt i dagen gick vi ut i det härliga vädret. Plus grader och sol. Härligt! Ida vägrade först åka pulka. Så vi donade lite på gården. Ida gick runt och lekte. Jag torkade rent i bilen. Satte in Idas stol. Innan vi gick in tog vi oss några åk på snowracern.


Även fast det var skönt ute. Blev i alla fall jag lite frysen. Vi kröp åter igen upp i soffan och kollade på pippi. Anders kom hem. Jag kunde åka på affären. Glömde såklart lite tills imorgon och så hade jag ett paket att hämta ut. När jag kom hem låg Ida på golvet och sov. Trött tjej! Jag försökte väcka henne. Men gick inte. Hon fick helt enkelt sova vidare och jag började på med nästa tårta. Marängtårta.


Medans den gräddades. Fick jag liv i Ida och vi gick upp och bytte sängkläder i sängarna. Hon myste ner sig i Elias säng och kollade på Frost. Passade på att vika kläderna som väntade på mig. Ska dock tillägga att det var inte allt för mycke, den här gången heller.


Kvällen kom. Ida fick sig ett bad. Ren och fin till kalaset imorgon. Sen vaknade hon verkligen till liv. Hon var inte tyst mer än två sekunder och för att inte tala om att hon sprang som en yra höna, var alltså inte still många sekunder. Vid åtta tiden fick Anders äran att lägga henne. Vilket inte är jobbigt. Hon somnar inte om vi är där, eller ligger i våran säng. Så hon fick lägga sig i sin säng helt enkelt. Godnatt min skatt!


Kväll för mamman med. Tog en dusch och satte mig sedan i soffan och här är jag än. Tänker nog inte göra många knop till ikväll.


        

Av Johanna Östlund - 6 februari 2015 21:21

Äntligen fredag. Äntligen helg. Äntligen kan jag få tillbringa dagarna med min familj.


Att jobba skift har sin charm. Men det kan vara rätt på frestande också. Som jag jobbar nu har verkligen fördelar och nackdelar. Jag slipper nätter. Vi har lättar att passa in med Anders jobb. En dryg vecka som kommer allt för ofta. Jag gillar det fast ändå inte. När man jobbar vill man vara hemma. När man inte jobbar vill man jobba.


För min del var det godmorgon klockan fyra. Hujedamig! Idag var det tungt att kliva upp. Jag pinade mig och Anders låg och hånflina åt mig. Inte snällt! Nästa gång är det jag som får göra det. Gjorde mig i ordning och for iväg.


Idag kom jag iväg rätt sent men ändå var jag tidig på jobbet. Gick med en väldans fart! Fast jag körde lugnt. Väl där var det lugna gatan. Både bra och dåligt. Men som tur var gick tiden ovanligt snabbt för att ha så lite att göra.


Vips blev det hemgång. Först en liten sväng in till stan. På söndag när det är kalas här hemma ska jag göra en köttgrytan som det ska vara lite vin i. Så jag for på systemet och letade som en tok efter nått rödvin. Som jag egentligen inte tycker speciellt mycke om, tror jag i alla fall, men i mat är det riktigt gott. När jag ändå var där köpte jag en flaska vitt. Sen vidare mot maxi. Hade förväntat mig det värsta. Fredageftermiddag och maxi är ingen bra kombination. Mycke bilar men lungt där inne. Till min gädje var det äntligen rea på overaller. Elias är väldigt petig med dom. Den vi har i år, en didrikson, är alldeles för tjock och klumpig tycker han. Kommer ihåg sen tidigare år att han gillade maxis. Så jag har väntat på rean. Hittade en fin och slog till. Känns rätt bra att ha en varsin overall åt barnen till nästa år. För priset 400 kronor kan man inte klaga.


Handlade till kalaset och for hemåt. Äntligen fick jag träffa min älskade unge! Massa mys och bus. Ja hela kvällen lång. Tror hon var trött. En dag på dagis tar på krafterna. Anders for på fotbolls träning och vi fick ensam mys. Vi kollade på Sofia den första på netflix. Prinsessa!!! En ny favoriterna enligt Ida. Vips blev klokan halv åtta och det var dags att sova för lillfröken. Godnatt min skatt!


Kvällen kom. Jag tog ett glas vin och började slå in paket. För imorgon är ingen vanlig dag det är Idas 2-års dag. Tänk för två år sedan började jag känna nått. Kommer ihåg att Anders mamma kom till oss och jag sa att senast imorgon kommer ni ha två barnbarn. Och visst! En massa förvärkar hela kvällen/natten. På morgonen tömmdes tarmen och det var dags. 10.19 är hon född, mitt andra barn. Helt sjukt att det redan gått två år. Kvällen forsatte i soffan. Dricka lite vin och se på tv. Känner att det börjar bli dags för sängen. Trött mamma som behöver lite sömn. 


      

Av Johanna Östlund - 5 februari 2015 20:28

Nej nu är jag less att kliva upp klockan fyra. Är det fredag snart? Jag vill ha helg! Masade mig upp efter flera larm. Brukar försöka kliva upp på första men idag var det omöjligt. Trött mamma även idag! Fy bubblan vad trökigt detta börjar bli.


Efter att ha gjort mig i ordning åkte jag mot jobbet. Vilken fart! Det gick riktigt snabbt att komma till jobbet, fast jag inte körde nå fort. Väl där var det en lugn dag. Man hann känna att man var trött. Kika lite på datorn. Dricka kaffe. Japp allt förutom att göra det man är där för.


Äntligen fick vi åka hem. Möttes av en glad tjej. Välkomskommitén! Pussar och kramar. Lite mys. Sen satte jag igång med att sy klart dom nya gardinerna till köket. Klart! Och rätt nöjd blev jag nog. Dom passade bra.


Vips var kvällen här. En snabb eftermiddag. Ida och jag har myst i soffan och haft det bra. Vid halv åtta fick lillstumpan hoppa i säng. MEN vägrade sova. Nu kollar vi på familjen annorlunda tillsammans. Sen ska nog vi båda sova. Sista förmiddagen för den här veckan. Äntligen helg!


      

Av Johanna Östlund - 4 februari 2015 21:53

Vi har kommit till onsdag. Nu är vi på rätt sida. Snart ledig! Men brr tänker redan på nästa vecka. Vet vad som komma skall.

Tidig morgon som alltid. Lite segt men det gick. For iväg till jobbet. Där rullade dagen på. Första halvan var lugn. På dom sista fyra timmarna körde vi mer än 40 pall. Vilket är mycket. Vissa dagar kör vi inte ens hälften på hela skiftet. Mör i bena var bara förnamnet.

Äntligen blev klockan hemgång. Men först en liten sväng till Ica. Hade ett paket att hämta ut. Lite handlat blev det också. Bland annat två fina murgrönor. Hoppas hoppas jag kan hålla dom vid liv.

Väl hemma blev det matlagning och ihop skrivning av snowracern. Ångrar mig lite att vi inte köpte en stiga. Bra att vara efterklok. Men den här såg bättre ut på bilderna än i verkligheten.

Vi satt alla vid matbordet för en gångs skull. Ida åt på bra. Och ja det var gott. Sen vinkade vi hejdå till pappan som skulle på jobbet.

Ida var rätt trött. Men hon kämpade på. Vi myste i soffan. Tyckte att jag var pigg. Men när man somnar sittandes kanske man inte var så där väldans pigg.

Till kvällen fick Ida sig ett bad. Glad tjej! Sen lite kvällsfika innan det blev hopp i säng. Tog ett tag för henne att somna. När man smyger upp och ser dom ligger där alldeles ljuvlig. Finns det nått gosigare än sovande barn?

Jag började kvällen lugnt. Lite tv. Sen fick jag för mig att börja sy nya gardiner till köket. Jag började i alla fall, en längd blev klar. Tänkte försöka få upp dom till helgen. Några kvällar kvar. Nu ligger jag i sängen. Dags att sova!

Av Johanna Östlund - 3 februari 2015 20:06

Ibland kommer dessa dagar. Dagarna man bara vill dra täckte över huvudet och sova vidare. Just idag har jag en sån dag. Trött från morgon till kväll. Vilket är väldigt frustrerande. Bara att acceptera...


När klockan ringde fyra var det mörkt. Fy bubblan! Men det var bara att pina sig upp och göra sig i ordning för lite jobb. På jobbet gick allt bra. En rätt lugn dag idag också. Långsamt, tråkigt och några små ljus glimtar.


Alltså jag är taggad. Nu ska det bli av, annars dör jag, eller i alla fall nästan. Pepp pepp!!! Håller alla tummar och tår för en grym resa.


Äntligen blev det hemgång. Brum burm på en hal E4. Suck vad jag vill bo närmare jobbet. Just nu hatar jag den halvtimmes resa det tar att komma hem, om inte mer. Tänk om allt vore smidigt och enkelt. Låt oss hitta det perfekta huset och att någon vill köpa vårat. Ge mig sommar, sol och energi!


En liten snabb handling på ica i Stamnäs blev det. Vi hade lite som fattades. Hem till en glad liten tjej. Älskar att komma hem till dom där kramarna och leendet. Min tokiga tjej! Sen blev det mat och slapp i soffan. Japp jag har bott i soffan hela eftermiddagen. Tråk mamma! Men Ida har roat sig själv och haft det bra. Så är det ibland jag orkade verkligen inte göra nått.


Nu har Ida lagt sig. För ett tag sedan och sover nu gott. Nu börjar jag känna mig pigg. Men suck! Det är nu jag ska vara trött och vill sova så att jag blir pigg imorgon. Aja men det blir nog natt så småning om. Kollar lite på bygglov och sen får vi se vad jag hittar på.


  

Av Johanna Östlund - 2 februari 2015 19:56

Godmorgon klockan fyra! Jag var trött fast ändå inte. Bara att göra sig i ordning och åka på jobbet. Men först var det bara att ta tag i bilen. En snöboll? Eller en bil? Sopade aldrig av den igår och det fick jag sota för idag. Massor med snö. Höll på i en hel evighet, kändes det som. Gjorde bilen redo att lämnas tillbaka. Höll tummarna för att min bil skulle bli klar idag.


På jobbet rullade tiden på. Vi hade lite att göra fast inte super mycket. En rätt skön dag. Hinner kolla lite där, gör lite sånt och jobba såklart. Jag har ett rätt bra jobb ändå.


Äntligen blev klockan två och jag fick åka hemåt. Men först lämna bilen på hertz för att sedan traska till volvo och hämt min bil. 3000 kronor fattigare blev jag. Och en fin bil. Ny lackad, på den sida bilen var trasig. En ny framruta, hade en STOR spricka över hela rutan. Nya torkarblad. Nu hoppas jag den är tipp topp ett tag till. En liten tur till colorama blev det. Köpte färg och penslar till Anders.


Hem till min älskade tjej! Och kille såklart. Mys! Sen blev det middag. Tråkigt men måste göras. Sen har Ida och jag myst. Vilat. Badat. Och haft det bra. Nu har Ida precis lagt sig. Jag har hamnat i soffan. Ullared går på tv:n. Nej jag måste bara dit. Så är det. Hoppas att du fortfarande är på att åka till hösten eller sen sommaren eller nått? Sen blir det natti natti.


      

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards