johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2015

Av Johanna Östlund - 20 februari 2015 21:37

Fredag och helgen är här! Kan det bli bättre? Slutet på min ledigvecka närmar sig. Tråkigt! Men jag saknar min älskade prins så att det gör ont nu. Men samtidigt är jag rädd! Jag vill hämta honom nu, men vill inte ha magsjuka. Vi hoppas att allt är bra hemma hos dom nu, symtom fria från magsjuka och dom där 48 timmarna hinner gå innan söndag eftermiddag. Ett litet lyckorus!


Här hemma blev det morgon vid sju tiden. Jag och lillfröken gick ner. Det första hon såg var hennes presenter. Jag tror bestämt hon blev nöjd. En hello kitty mugg med sugrör och ett armband. Hon donade på där så det blev inte mycket mysmorgon i soffan idag. För sen måsta vi börja göra oss i ordning. Dagis för fröken idag.


Vi for iväg. Jag lämnade en glad tjej. Men en bra känsla for jag hem igen. Anders och jag tänkte passa på att åka in till stan helt själv. Först mio. Där beställde vi sex nya stolar, som kommer till veckan. Ååå i´m in love! Nej men det kommer nog bli bra. Fast visst blir man lite sugen ett helt nytt bord också. Eller så skulle jag försöka göra nått åt bordet vi har idag. Kanske slipa det och betsa eller nått. I en grå nyans? För nu när det är vit målat blir det snabbt slitet. Vi for på maxi och öb också. Innan vi for hemåt blev det mat på stan. En helt okej förmiddag om man säger så.


När vi kom hem hann jag tvätta bilen innan det var dags att hämta hem lillfröken. Fy bubblan hur den såg ut. Lite skit försvann i alla fall. Snart ser den lika ut som innan antar jag. Är det bara jag som vill ha sommar och värme eller? Nej men som sagt ett liten liten stund får den vara ren och fin i alla fall. Sen for jag och hämtade Ida på dagis. En trött gosig tjej! Hon hade nästan precis vaknat och satt i frökens knä. Hem vill hon på en gång, i vanliga fall måste man stanna minst tio minuter innan hon är färdig.


Eftermiddagen rullade på här hemma. Ida och jag blev trötta och låg på soffan och kollade på barnprogram några timmar. Jag till och med somnade en stund. Antar att det tär lite på en tvåbarnsmamma att fara iväg så där på en ålands resa. Framåt fem orkade vi börja på att göra någon nytta. Slängde i en tvätt och två till blev det också innan det var fullt på klädställningen. Lagade pannkakor tillsammans med Ida. Oj! Pannkakassmet lite här och var. Men Ida tyckte det var roligt.


Innan kvällen började för oss vuxna myste vi i soffan. Vid halv åtta la sig Ida. Trött tjej! Som la sig utan problem. Då blev det familjen annorlunda för mig. Som jag missade i torsdags kväll. Här sitter jag än. Men snart blir det nog sängen för min del. Börjar bli trött igen...


    

Av Johanna Östlund - 20 februari 2015 08:59

Jag har vart med om en helt fantastisk Ålands resa med jobbet. Att lämna hemma och bara vara. Göra nått roligt. Tänk att man kan ha så roligt tillsammans fast det är enorm ålders skillnad. Jag är glad att jag får jobba med dom här personerna. Tack för en rolig resa.


Resan började i onsdags med en lång buss resa. En resa som tar normalt två och en halv timme eller nått tog mer än fem timmar. Suck! Men med lite färdkost gick det alla tiders. Synd om resten av bussen bara. Bara vi som hördes.


Äntligen kom vi fram i Stockholm. Kliv ombord! Det var bara att byta om för att sedan gå till buffé restaurangen. Dags för mat! Det behövde vi nog alla. Efter maten gick vi alla åt olika håll. Vissa gick och sov. Jag och några gick till taxfreen. Några köp blev det. Sen gick vi till dam hytten. Vi blev lite fint sminkade inför kvällen. På med klänningen!


Vi gick till dansgolvet - där Tony Irving höll dansskola och dansade själv. Har nog alldrig tyckt att han vart speciellt bra och då tänker jag på let´s dance. Men han var ju rolig och dansade hur bra som helst. Sen lyckades jag prata med. Haha! Skratta åt att vi åkte hiss precis samtidigt två gånger med bara några minuters mellan rum.


Vips var klockan rätt mycke och vi satt och prata och lyssnade på dansband. Tillslut fick jag med mig gänget till ett annat dansställe. Och där blev vi tills dom stängde. Vid tre tiden. Sen tog det närmare en timme tills vi kom till hytten för att sova. Där mitt i natten behövde jag byta kort och greja. Typiskt mig. Tur jag inte gick själv till min hytt annars hade jag väl aldrig hittat. En rolig dag, kväll och natt med ett härligt gäng gubbar och tanter.


Morgonen var mindre rolig för mig. Alla var trötta. Men efter att ha smuttat på kaffe och lite juice var det bara att gå tillbaka till hytten. Fräscha upp sig eller gräva ner sig. Två timmar sen var jag på bena igen men då var nästan alla andra borta. Gick till taxfreen och handlade. Köpte öl åt Anders, parfym och bodylotion till mig, Ida fick en hello kitty och armband och Elias fick en stor angry birds pez grej och några kinder ägg. Lite godis blev det också.


Sen gick jag till dom andra... Som fortsatte lika som igår. Okej lite avundsjuk blev man ju, men rätt skönt också. Jag var trött och hungrig fick med mig några som också ville äta nått. Sen lullade dagen på. Trötta, men ett glatt gäng som var på gasen igen.


Där kände jag bara att jag ville hem. Hem till min familj. Jag och många andra sov nästan hela buss resan hem. Så skönt men man var ändå seg. Att sova tre timmar och dom är inte ens sammanhängade sätter sina spår på en två barnsmamma som inte är van sånt här,


För att sammanfatta var det absolut en resa som jag skulle kunna göra igen. Vi hade skit roligt!! Tack alla för en kanon resa. Dock har jag inga bilder, men lika bra det.


    

Av Johanna Östlund - 17 februari 2015 20:20

Tisdag och en hemma dag för min del. Rätt okej iband. Inte stressa iväg.


Idag vaknade hela familjen samtidigt. Strax efter sju. En rätt okej tid. Morgonmys i soffan! Kaffe till mamman och lite frukost till Ida. Som hon inte alls var speciellt imponerd av. "Blää". "Äckit". Tillslut blev det en kall korv. Men hon åt i alla fall.


Vi gjorde iordning oss. Dagis för lillstumpan. Vi var lite osäkra om vi skulle skicka iväg henne. Med tanke på att hon sorar och hostar Tillslut blev det att vi provade. Kan inte bli värre än att vi får hämta hem henne. När jag lämnat henne for jag och kastade kartonger. Äntligen! En snabbis till affären. Skulle hämta ett paket. Ååå nu vill man ju nästan ha april.


Sen blev det hem. Donade lite. Tvättade. Plockade i och ur diskmaskinen. När Anders åk gick jag upp och dammsög golvet där. Ja för hur det såg ut. Dammråttorna var många och stora! Usch! Men nu är det rent och fint där. När jag ändå var uppe passade jag på att spola lite vatten inne på toletten. Vi har haft en obehaglig lukt där inne en längre tid nu. Nu är den väck!


Sen då? Hittade en serie på netflix som jag fastnade för och det blev några avsnitt. Vips skulle lillgumman hämtas. En trött tjej som sov. Allt hade gått bra. Vi åkte hem och jag hade en pigg och glad tjej. Länge sen jag såg henne leka så mycke. Vi byggde pussel. Oj så duktigt hon blivit. Förr har inte förstått hur det ska vara. Men idag byggde hon ett sex-bitars helt själv. Sen rullade eftermiddagen och kvällen på.


Anders kom hem. Mys och lek. En snabb dusch på grund av protester. Lite mer lek. Men sen blev det bara grin. Då blir det hopp i säng. Arg men sen gick det bra. "Natt natt mamma". Godnatt min älskade unge.


Kvällen är här. Lite tv och sen ska jag packa väskan. Imorgon åker jag på en liten tripp till Åland med jobbet. Det blir nog roligt. Om inte annat ska det bli skönt att lämna allt här hemma för en stund.


    

Av Johanna Östlund - 16 februari 2015 22:50

Måndagen är här. En ny vecka med en massa ledigt för mig. Tjoho! Ingen är gladare än mig.

Idag är det inte vilken måndag som helst. Tydligen fyller den här mamman år idag. 26 år! Fattar ni? Fyra år till 30. Nej alltså fy! Jag tror jag stannar här om inte något år tidigare. Jag vill inte bli gammal.

Vi började dagen med en mysig morgon, jag och Ida. Tydligen skulle pappan i familjen jobba kock. Vilket jag inte hade någon aning om. Vi hade det bra ändå.

Gjorde lite frukost på de få smulor som fanns kvar i kylen. Det märks när jag inte handlar. Just eftermiddags veckorna hinner man inte innan och alla affärer har stängt när man slutar. Aja vi började i alla fall göra oss i ordning.

En liten tur till stan. Ida skulle på BVC. Numera vägen hon 13,5 kg och är 88 cm. Mammas fina flicka! Vi gick sedan till Åhléns. Vi fick med oss lite fynd hem. Två nya tröjor till mig. Varsina vantar till barnen. Ett fint set med tröja och byxor till en söt liten kille. När vi var klara där for vi till maxi för en handling.

Väl hemma igen packade vi upp och gjorde mat. Sen blev det lite lek. Och vips kom pappan hem. En stund senare kom Lena och Christer med ett litet paket. Tackar! Köpte en liten tårta på maxi är jag var där så den bjöd vi så klart på.

Kvällen spenderades i soffan. Anders köpte några Disney filmer till Ida. Så vi kollade igenom dom. Sen var det dags för lillskruttan att sova. När börjar den jobbiga tiden på dygnet. Hon är pigg och glad på dagarna med på kvällen är det jobbigt. Hon vaknar flera gånger och några vill hon kliva upp. Suck!

När Ida somnade tog vi vuxna oss ett bad och kollade på familjen annorlunda. Rena och fina klev vi upp och har gosat ner oss i sängen. Med en liten Ida i mellan oss. Hon vaknade när vi la oss men somnade som tur var om. Dags att sova. En dag imorgon också!

Av Johanna Östlund - 15 februari 2015 19:44

Äntligen söndag! Tolv (snabba) timmar ifrån ledighet. Den känslan är blandad. Tolv timmar är lång tid och dom går oftast väldigt segt. Man bara vill och önskar att klockan slår sex. Och tillslut gör den det. Hurra!


Klockan fyra ringde klockan. Det var en trött mamma kan jag säga som smög sig upp. En strulig natt från olika håll. Först kunde jag inte somna. Innan jag somna kom en gosig kille till våran säng. Han hostade och vögrade dricka vatten. Tillslut hämtade jag astma medicinen. Vips var hostan borta. Gäller att prova allt. Klockan gick och tillslut somnar jag, skulle tro den var närmare tolv. Vaknar flera gånger av att Anders inte får plats i sängen. Vi andra ska maka åt oss lite. Ja Ida låg visst där också. Nej fy jag sover verkligen dåligt när barnen sover med oss. Elias är man rätt van, han kommer oftast varje natt. Men att dela sängen med fyra personer blir lite trångt.


Jag gjorde mig i ordning, åt frukost och väntade. Tillslut orkade jag inte vänta längre och for till jobbet. Det är nått magiskt när man sätter sig i stolen på jobbet. Det är som att ett sömnpulver flyger upp och man blir aptrött. Tunga ögonlock! Klockan gick segt. Bara att gilla läget och längta till klockan blir sex. Äntligen äntligen blev det hemgång.


Raka vägen hem! Jag hade turen att min goflicka var vaken. Myspys! Men min älskade prins saknades! Dags för pappavecka. Som jag saknar dig redan. Det kommer bli en lång vecka innan jag får träffa dig igen. Mamma älskar dig En snabb dusch, kvällsfika och filmmys. Jag fick i henne nässpray. Men suck! Då blev hon hostig, antar att snoret åker ner i halsen och hon måste hosta upp det. Hoppas att det ger med sig under natten. Ja nu sover hon. Jag önskar mig en lugn kväll i soffan och tagga för ledigvecka. Ibland är livet rätt underbart!


    

Av Johanna Östlund - 14 februari 2015 21:09

14 februari och alla hjärtans dag. Hur firar ni? Om ni ens gör det. Jag/vi har väl aldrig firat speciellt. Ibland köper man nått och ibland inte. Men visst är det lite små gulligt och inerst inne vill man nog ha nått litet i alla fall.


Dagarna har visst sprungit förbi mig. Jag har helt enkelt inte hunnit med allt jag vill. Men det viktigast har jag gjort.


I torsdags började jag jobba igen efter två dagars vab. Egentligen skulle jag vart hemma då också men Lena erbjöd sig att vara med barnen eftersom hon var ledig. Inte för att jag var så där jätte sugen på att jobba, men det gick det med. Innan jobbet hade vi en mysig förmiddag hemma. Jag & mina barn. Vi gjorde allt man måste hinna med... Fixa och dona. Leka och mysa. Sen ville Elias åka fast det var mer än en timmes tills vi behövde. Men visst, jag hade inte fått mitt morgonkaffe än. Slut på mjölk, och visst kan jag dricka utan, men det var en liten protest också. Att man kan glömma en sak på fem minuter!? Fika blev det och jag fick mitt kaffe. Barnen åt glass och började leka. Sen var det inga problem för mig att åka. Dom hade knappt tid att säga hejdå och en puss och kram var bara att glömma.


Igår, fredag, började dagen med en sovmorgon. Så skönt!!! Ibland behöver man det och just igår var det väldigt skönt. Kan vara rätt jobbigt att gå och lägga sig mitt i natten och sen upp med barnen varje dag. Vi hade återigen en lugn förmiddag. Lek med barnen. Ida började också bli snorig. Nös och fick hela ansiktet fullt med snor. Suck! Är det hennes tur nu? Elias börjar bli bättre och bättre. Men den dumma hostan finns kvar. Vips var det dags att åka och jobba igen. Elias blev ledsen och ville absolut förlja med till mormor. Jag skulle dit och häta några saker innan jobbet. Han fick ringa och fråga om det var okej. Hon skulle iväg och jobba och så. Han hade tur och fick vara där några timmar. Nöjd kille!


Idag började jag dagen klockan sju. Barnen ville upp då och jag skulle ju börja jobba tidigare idag och behövde komma upp i bra tid jag också. Jag och barnen hade mysmorgon och lät Anders sova vidare. Ida skulle upp mitt i natten. Våran sjuka lilla tjej. Nu är det hennes tur. Feber och massor av snor. Barnen och jag myste i soffan. Sen var det dags för dom att få en liten alla hjärtans dags present. En varsin tidning och gelehjärtan. Uppskattat! När Anders kom upp fick jag mig en liten överraskning. Han hade köpt en bukett med fina tulpaner och två chokladkakor till mig. Ibland kan han, om han vill. Älskar dig! Idag var det inge roligt att åka. Elias blev ledsen. Min älskade kille! Ibland önskar jag att man var hemmafru. Men det gick över så fort jag åkt. Som alltid! Jobba i åtta timmar för att sedan åka hem till min älskade familj. Dom stog i dörren och väntade. Elias blev glad och Ida hoppade runt i hallen av glädje. Mina fina barn! Anders fick en liten present han också. Några tisslotter och gelehjärtan. Lite lek och bus med barnen innan det var dags att gå till sängs. Ida först. Hon somnade utan problem. Elias och jag lekte lite till. Sen började ett program jag ville se. Realitystjärnorna. Han fick snällt vänta med att lägga sig tills de hade slutat. Ingen var gladare än han. Vi myste i soffan. Han spelade på min telefon och kollade som sagt på tv. Vips hade han somnat i min famn. Lilla hjärtat! En trött kille. Som det var bara att bära upp till sängen. Enkelt läggning ikväll. Ida däremot har vaknat. Svårt att andas. Proppat med snor i näsan gör den täppt. När man glömmer att man måste andas med munen blir det svårt. Försökte få i henne nässpray, lättare sagt än gjort. Varför har dom slutat med nässprayspipetterna? Egentligen tycker jag inte dom ska ha nässpray, men för att underlätta natten brukar dom få då ibland om dom har det jobbigt. Lyckades i alla fall få i en näsaborre och det verkar lösa upp sig lite. Nu sover hon här på soffan. Håller alla tummar för att du blir frisk fort. Inge feber nu i alla fall.


Kvällen är här. Jag känner mig stressad att lägga mig. Sista skiftet imorgon och upp tidigt. Dags att göra sig natte klar.


    

Av Johanna Östlund - 11 februari 2015 21:30

Hej sovmorgon! Undrets tid är inne. Anders gick upp med Ida fast jag inte väckte honom eller så. Helt självmant alltså. Halleluja! Jag somnade om fast vaknade till hundra larm som Anders ställt men inte stoppat när han gick ner. Vid halv åtta paltrade jag mig upp. Godmorgon min älskade flicka. Hon kollade tv och Anders sov på soffan.


Gjorde i ordning mig och Ida. Idag skulle hon "tidigt" på dagis. Elias kom ner strax innan vi skulle åka. Min älskade kille sov riktigt länge och var riktigt pigg när han vaknade. Min goa kille! Ida och jag halkade oss ut till bilen och for till dagis. En glad tjej lämnade jag. Hon hade inte ens tid att säga hejdå. Som det har vart förr, men inte dom senaste gångerna, och det var så skönt.


När jag kom hem hade jag en glad kille. Så roligt att se honom pigg igen. Vi målade i målarböcker. Ringde moster Sofia och ville att hon skulle hälsa på. Vilket hon lovade att göra. Gårdagens middag till lunch. Lite tv-spel. Och sen hade jag en lycklig kille här hemma.


Äntligen kom moster och Wille. En massa lek och bus. Efter en stund fick jag så lov att åka och hämta hem Ida. En sovande tjej men som blev glad av att se mig. Allt hade gått bra på dagis. Hon hade haft vattenlek. Vilket hade gått hem. När vi kom hem berättade jag att moster var här. Glad tjej! Men hon var först lite skeptisk mot Wille. Tillslut tinade hon upp och började leka med dom andra. Dom blev kvar bra länge, ända tills kvällen kom.


Vi blev ensamma men bara en stund. Anders kom strax efter att dom åkt. Lek och bus ända tills klockan blev nio. Suck! Men när barnen bara grinar och vägrar sova, har man inget val. Där vid nio somnade dom äntligen. Och äntligen fick jag lite rum att andas. Kvällen är min!


  

Av Johanna Östlund - 10 februari 2015 20:32

Det blev VAB för mig idag. Vad är det dom brukar säga? VABruari? Jo det är kanske sant. Fast inte klagar jag. Rätt skönt med en liten "paus".


Här hemma blev det en konstig natt. Elias låg på soffan när jag kom hem igår och ville sova med oss när vi la oss. Det fick han såklart. Vill ha nära så man hör om det är nått. Men fy! Det var inte roligt. Så fort någon rörde sig rörde han också sig. Låg och sparkas. Av och på med täcke. Jag kunde inte alls slappna av för fem öre. Hurra! Slummrade väl till några gånger. När jag äntligen lyckats somna strax före två. Vad händer då? Jo en liten fröken med namn Ida vaknar och vägrar sova. Suck!!!!


Vi gick ner till soffa. Lite väl tidigt morgonmys klockan halv tre. Slummra till och vakna. Slummra till och vakna. Inte nog med det halv fem kommer Elias ner. Vill vara med mamma. Blev bråk om vem som skulle ligga bredvid mig. Och tillslut låg dom bredvid varandra. Åååå hjälp mig. Sen började Ida leka. Japp bra tid det klockan fem. Jag somnade och Elias somnade. Vaknade till och undrade vart Ida var. Då låg hon på golvet i lekrummet och sov. Min älskade tjej!


Sen började väl morgonen. Behöver jag säga att jag var trött? Det blev helt enkelt en lugn morgon och förmiddag i detta hus. Anders gjorde kaffe. Gott men föga att det hjälpte. Gjorde oss i ordning för dagen. Barnen lekte. Elias var lite si så där. Trött och halv hängig. Bra val att stanna hemma idag. Han hade inte orkat med att vara på dagis idag.


Klockan gick... Anders åkte på jobbet. Barnen och jag packade in oss i bilen. Halkade oss ut. Fy bubblan vad halt är det ute nu. Som tur är har det mesta smält bort på vägen. Förutom på små gatorna. Rena rama isgatan. Vi åkte till dagis. Ida fick gå på dagis fast vi blev hemma. Dom skulle ha kalas för henne och så. Hejdå gullhöna!


Elias och jag for mot stan. Frågade om han orkade med det. Det var faktiskt på hans begäran. Han var lite avundsjuk på Idas alla nya saker som hon fick i present. Ett set med pennor och några målarbilder med Jack och piraterna ville han också ha. Sa i förbi farten att det ordnar vi. Vi tog med oss lite pengar från när han fyllde år, som var öronmärkt till något nytt som han ville ha. Så han shoppade loss. Förutom pennorna blev det ett luigi gosedjur, turtles klämgubbar (som han inte fick köpa för Sara för att han hade för lite pengar, haha dom små liven!) och två nya blixten tröjor. Det var en trött och nöjd kille. Han hade absolut ingen lust att åka till "doktorn". Men jag hade en tid och det är bra om jag gör det eftersom de är några som haft livmodercancer i min familj. Ja det var alltså dags att ta cellprov. Hoppas hoppas att allt ser bra ut. Kanske inte mest optimala att ta med barnen på det. Men vad skulle jag göra? Varnade Elias att jag nog måsta ta av mig både byxor och trosor. Men hon som tog provet var väldigt professionell och gjorde ingen big deal av det hela.


Väl hemma var det en trött kille som somnade på soffan efter lite målning. Medans kunde jag dona lite här hemma och göra dagens middag. Vips var det dags att hämta hem Ida. Eller ja vi åkte lite tidigare och så drog jag en liten historia. Istället för dom tider hon hade fick hon tider dom får gå när man här hemma. Så imorgon blir det att kliva upp i tid för att skjutsa iväg lilldamen på dagis.


Våran eftermiddag har vart blandad. Elias piggnade på sig efter lite sömn, alvedon och hostmedicin. Barnen lekte lite, myste lite om vart annat. Middag åt vi också. Ida röde knappt maten, men hon hade väl nästan gått från mellisbordet när vi kom och hämtade henne, så jag förstår henne. Elias däremot slog på stort och åt upp allt jag lagt på tallriken. Hurra!


Kvällen kom och Anders kom hem från jobbet. Barnen fick sig ett bad. Rena och fina! Lite lek innan det var dags att gå till sängs. Ida fick börja och somnade utan problem. Man vet när det kommer gå smärt fritt. Då säger hon godnatt till allt och alla och springer till trappen. Elias ville leka en stund till. Men hade tydligen väldigt ont i magen. Provade bajsa, provade att äta, men det ville inte ge med sig. Så vi gick upp och la oss. Han somnade på två röda. Godnatt mina skatter!


En tidig kväll för den här mamman. Att båda barnen sover vid åtta hör inte till vanligheten. Men skönt är det. Jag har intagit soffan, som vanligt. Här stannar jag tills det är dags att gå till sängs.


      

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards