johanna--ostlund

Alla inlägg under mars 2014

Av Johanna Östlund - 8 mars 2014 15:30

Igår blev Ida hela 13 månader. 13 helt fantastiska månder med denna underbara tjej. Vilka känslor det finns till sina barn!


Ida har numera blivit en stortjej på riktigt. Bröjat dagis! Allt har gått så himla bra för henne där. Trivs som fisken i vattnet. Och vilken utveckling man sett på dessa veckor. Min duktiga fina tjej.


Hon kryper i raketfart. Ännu har hon inte kommit på att det är smidigare att gå. Hon har stått själv en längre stund och tagit några steg. Så fort hon blir medveten av att hon gör det själv sätter hon sig ner. Snart kommer det nog - när hon blir redo.


Annars är hon världens gladaste tjej, om allt är normalt. Vilken skillad från när hon var nykläckt. Hon kan leka själv långa stunder. Numera vet hon hur man låter som en bil. Brum brum - och så kör hon bilen. Säger en hel del - mamma, pappa, titta är det ord hon säger mest. 


Min fina älskade unge!


 

Ida
Av Johanna Östlund - 7 mars 2014 21:35

Och så kom helgen med en jäkla fart. Vette tusan vart veckan tog vägen? Glad är jag. Nu väntar ledigt i helgen och så kommer mammas prins snart. Du är saknad min älsklings kille! 


Helt otroligt vad bra dessa förmiddagar har gått. Har inte kännt samma trötthet som jag brukar. Visst har jag vart trött, men till det bättre. Dagen idag rullade på bra. Även fast vi körde exakt samma hela skiftet. Då brukar det gå trögt. Vips var det dags att byta om och fara hem. 


Innan jag åkte hem for jag till ica i Harmånger. Hämtade ut ett paket, barnens saker till deras rum. Blev så klart en liten handling också. Mot Ström och hem. Men innan dess svängde jag inte till Idas dagis för att hämta vagnen. Har planerat in en liten stads tripp imorgon och då kan det vara bra att ha vagnen. 


Väl hemma möttes jag av en glad tjej. Pusskalas! Älskade unge! Jag packade upp. Sen blev det fredagsgotta för Ida. Kokosboll. Hon klämde i sig allt, fast hon precis hade ätit, dessutom riktigt bra. Sen lekte och myste vi i vardagsrummet medans Anders pluggade matte. Klockan gick och vips var det dags för Ida att lägga sig. En läggning helt utan problem. Skönt!


När Ida sov hade vi bestämt oss för att börja fixa lite uppe. Allrummet först. Golvet var trasigt där när vi flyttade in. Anders "fixade" det förr. Eftersom det inte blev så bra, knakar och sviktar, ska vi/Anders göra om det. Ett projekt - gör om gör rätt. Tänk vad mycke vi har lärt oss under tiden vi har gjort saker. Hur tänkte vi förr? Aja... Anders rev i alla fall bort lite av golvet och öppnade lagningen. Jag målade golvlisterna i rummet. Vilken skillnad. De smälte in så det knappt syns att det är en list. Glad och nöjd! En liten handling måste nu göras så vi kan fortsätta.


Kvällen har rullat på. Fixar jag var i farten. När jag vart klar uppe fortsatte jag måla, fast teckning nu. Tänkte kanske om man kunde göra nått fint som Ida kan ha i sitt rum. Men nja jag vet inte. Vi får se om mitt mästerverk kommer upp på väggen eller inte. En skön dusch har det blivit också. Lockarna kommer fram och jag trivs. Dock blev det ingen klippning idag, men till veckan! 


 

Av Johanna Östlund - 6 mars 2014 20:10

Fyra av fem förmiddagar har nu avverkats. En jippi känsla! Samtidigt fattar jag inte att det är fredag redan imorgon.? Helt otroligt vad snabbt den här veckan gått. På jobbet gick allt bra. Jag körde maskinen och tiden rullade på. 


Hem hem hem... Väl hemma pussade jag på min älsklingar. Ida var glad att se mig, men sen var det bra. Ett snabbt bad blev det för lillgumman. Nöjd tjej! Vi slängde i oss nått att äta och sen packade vi väskan. Vinkade hejdå till pappan och for.


Mot Saltvik. En gupp och skump väg. Trodde vi aldrig skulle komma fram. Tog sin tid men tillslut såg vi ljuset. Där var även mamma och pappa också. Jag hade nämligen skaffat barnvakt under tiden jag skulle göra lockar. Ida var dock inte allt för nöjd över barnvaktarna. Inte ville hon vara med dom. Mesta tiden satt hon med mig. Om inte så var det grin och missnöje. Klockan hann bli mycke innan vi var klara. En trött Ida som mest av allt ville hem och sova. Tillslut åkte vi. Trodde hon skulle somna som en stock i bilen. Inte förens vi kom till Via somnade hon. 


Närmare halv åtta kom vi hem. Ida somnade om på en gång med en flaska välling. Trött och väldigt mysig tjej. Vi kramades och myste en stund innan hon la sig. Underbara unge! 


Kvällen är här. Jag är ensam. Tror nog att det blir en tidig kväll för mig också. Sova sova! Ladda inför sista jobbdagen den här veckan. 

Av Johanna Östlund - 5 mars 2014 20:18

Hej onsdag! Mitten på veckan är här. Redan? Var det inte måndag nyss.?


Onsdag alltså. Vilket betyder att jag gjort mer än hälften av jobbarveckan. Det har vart tre rätt enkla pass måste jag säga. Hoppas att det fortsätter så. Det gick alltså bra på jobbet idag. Lite trögt i mellanåt. Rullar på...


När jag kom hem var jag bara hem och vände. Hämta Ida på dagis. Allt hade gått väldigt bra. Hon äter bra, hänger med de andra barnen, sovit bra och hon trivs som fisken i vattnet. En lite olycka hade hänt. Ramlade och slog pannan - lite grin och sen var allt bra. När vi väl skulle hem var hon inte med på noterna. Hade nog gärna stannat en stund till. 


När vi kom hem myste vi på en stund. Sen var det dags att göra mat. Lasagne blev det idag. Ida åt nästan ingen ting. Men antar att hon var mätt. De hade nyss ätit mellanmål när jag kom på dagis. Dessutom blir det alltid välling vid läggningen, vilket det inte var allt för länge till. Hon klarar sig. 


Lite lek blev det efter maten. Rätt snabbt visade Ida att hon var trött. Vid fem tiden började vi göra oss natte klara. Pyjamas, koksaltlösnings kur i näsan och varva ner. Ida la sig i soffan och kollade på Nalle Phu. Har aldrig sett henne så lugn och hon såg ut att tycka det var skönt att bara ligga. Gounge! 


Framåt sex var det dags för läggning. Hon somnade rätt snabbt men har vaknat någon gång. När hon lagt sig la även jag mig på soffan och lyckades somna en stund, trött mamma idag. Nu har jag parkerat i soffan. Här stannar jag tills det är dags för sängen. Vilket nog blir väldigt snart, behöver all sömna jag kan få.


 

Av Johanna Östlund - 4 mars 2014 18:48

Tidiga morgon - I hate. Höll på att sova över till på köpte imorse också. Vaknar med ett ryck kvart i fem. Strax efter fem går bilen hemifrån. Bråttomt! Blev klar i tid, men hatar att stressa. På morgonen vill jag ta det lungt!


Väl på jobbet gick tiden. Om än inte lika fort som igår. Men rätt snabbt. Pratade lite med chefen också. Åå ibland förstår jag inte hur de högre makterna tänker.? Jag är anställd. Får lön. Ändå kan dom liksom inte ge mig ett jobb, en fast plats att vara på. Exempel där dom vet att det kommer fattas, vilket ger en bra upplärning. Nej istället ska vi vara vikarier. Trött man blir. Vad är skillnaden liksom? Hur som haver ska jag vara vikarie tills efter sommaren och sen får vi se hur det blir. De vill gärna ha kvar mig och hade anställt mig om dom fick. Tillsvidare blir det så här. 


Efter jobbet får jag en snabbis på stan. Eller ja A&H och Maxi. Hittade det jag skulle ha. For hem nöjd och glad. Ida sov även idag när jag kom hem. Vaknade rätt snabbt. Idag har hon vart mycke piggare. Blir nog dagis för henne imorgon. Vi lekte och donade. Lagade mat tillsammans. Fascinerad! Titta titta. Gott var det också. Lax med potatis och sås. Sen blev det ett kvällsbad för henne. Kladdig! En saltlösningskur i näsan, så hon kan andas i natt. Igår var hon väldigt bra. Lite lek och sen blev det hopp i säng.


Kvällen är här. Ida sover. Anders spelar. Jag sitter och nyser och snorar. Verkar som att förkylningen har hoppat på mig också. Suck! Som tur är brukar jag inte bli allt för sjuk. Snorig, allmänt seg och sen är det bra. Vad kvällen har att erbjuda får vi. Semelfika! Sen kommer jag nog bosätta mig i soffan. Trött i kväll. Kanske kolla på en ny mobil, får nå fel på min telefon. Dags? Ja tack. 


 

Av Johanna Östlund - 3 mars 2014 21:36

 

Av Johanna Östlund - 3 mars 2014 19:07

Vi välkomnar den nya veckan och ska försöka gör det bästa utav den. Veckorna tickar och månaderna lika så. Vi har faktiskt gett oss ut i mars månad, utan att man knappt märkt det, tycker vi fortfarande är kvar i januari. Dags att vakna?!


Jag började dagen kvart över fyra. Förmiddagsvecka. Gick rätt hyfsat att komma upp idag. Känns inge roligt att jag har fyra tidiga mornar kvar att göra. Skulle vilja ha mer variation, men det är bara att acceptera läget. 


På jobbet gick allt bra. Det hände saker med jämna mellan rum. Sådana dagar är bra. Tiden flyter på och det känns inte allt för jobbigt. 


Efter jobbet svängde jag in på affären en snabbis. Köpte mig en hårfärg. Den här veckan kommer nämligen håret att få sig en rejäl genomkörare. Vilket känns spännande. Jag hoppas att resultatet kommer bli bra. Är väldigt trött på hur håret är just nu, förändring!


När jag kom hem sov lillgumman. Hon har fått en förkylning, antar att det är dagisbacillerna som hälsar på. Tycker hon gjorde det bra att gå tre hela veckor. Hon har var tröttare än vanligt, sovit betydligt mer än hon brukar. Men mellan sovningarna har hon vart rätt pigg. Lekt lite. Jag tyckte hon andades lite fort och tungt och lät ibland hon lite oroväckande. Ringde min personliga rådgivare som tyckte jag skulle ringa 1177. Sagt och gjort. Där är dom då inte oroliga för fem öre. Eftersom det är en tidig fas skulle jag avvakta, men tycker jag det blev sämre skulle jag kontakt vårdcentralen. Aja... Usch vad jag har blivit mjäkig. Var mycke coolare med Elias. 


När hon vaknat myste vi i soffan alla tre en stund. Sen var det dags att vinka hej då till pappan. Ja han ska jobba kväll. Väldigt konstigt! Tur det är bara den här veckan, sen kommer han vara hemma hela mars också. Sen börjar allvaret! Gruvar mig för allt pusslande! 


Vi har alltså haft tjejkväll här hemma idag. Lekt för att sedan vila en stund. Hon har betydligt mindre orka nu än vanligt. I vanliga fall är hon mellan golv och tak hela tiden. I den lilla flickan finns det mycke energi, inte still många sekunder. 


Nu har hon lagt sig. Dessför innan har jag gjort allt jag kan för att hon ska kunna sova bra. Fyllt näsan med koksaltlösning. Lagt en kudde under hennes madrass så hon kommer i högläge. Lurade i henne alvedon, blandade med vällingen. Nu hoppas jag att hon kan sova bra! 


Det blev kväll idag också. Vad jag ska göra i min ensamhet? Har en tvätt i maskinen som ska hängas. Diskmaskinen väntar på att bli urplockad. Klockan åtta ska jag se familjenannorlunda, härliga program. 


 

Av Johanna Östlund - 2 mars 2014 18:49

Vi har kommit till söndag kväll. Helgen kom och gick, veckan lika så. Mammaveckan är över och jobbar vecka tar vid. Heja heja heja!


Morgonen var lugn i detta hem. Elias var lite seg och ville gärna ligga på soffan och vila en stund. Ida var det dock fart på. Själv hade jag helst vela sova några timmar till. La mig på soffan en stund och små blunda och lyssnade på vad Ida gjorde. Mer än så blev det inte förens barnen ville ha frukost. Ida åt bra, som vanligt nu för tiden. Elias var det sämre med, det är som det brukar.


När barnen var mätta tyckte jag att det var dags för ett bad. Elias vägrade men Ida hoppade glatt i. Hon satt där och lekte ett bra tag och ville inte kliva upp, protester. Sen lekte barnen. Elias har faktiskt börjat lekt en hel del själv den senaste tiden. Ibland leker barnen tillsammans väldigt bra, beror lite på vad dom leker. Det är skönt för mig. Hinner med lite... 


Mitt i dagen började barnen bli griniga. Mat och sen sova/vila. Ida sov knappa timmen och Elias vilade en liten liten stund på soffan, myror i brallan. När Ida vaknade var hon sur och grinig. Satte mig i soffan med henne en bra stund, hon satt stilla. Händer inte ofta! Elias gick upp och lekte själv. När Ida piggnat på sig gick vi också upp en stund. Jag plockade ihop, leksaker över allt. Sen gick vi ner, inte allt för barnvänligt där uppe just nu, i alla fall inte för sådana som Ida som stoppar allt i munnen. Ännu mer lek här nere tills det var dags att göra mat igen. 


Ida åt väldigt bra och faktiskt åt Elias riktigt bra både lunch och middag. Eftermiddagen rullade på. Elias frågade flera gåger när hans pappa skulle komma. Sötis! Saknaden efter pappa verkade vara stor den här veckan. Efter allt mitt tjat och gnat förstår jag honom. Men peppar peppar idag har han vart riktigt snäll och lyssnat. Tror inte vi hade ett enda bråk idag. Efter ännu en lekstund uppe för Elias så kom äntligen hans pappa. Pussar och en massa tok. Ida blev väldigt uppspelt hon också när dom kom. 


Ida tackade för sig strax efter sex. En lugn och skön kväll hoppas jag på. En inte allt för sen kväll blir det, förmiddags vecka till veckan. 


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards