johanna--ostlund

Alla inlägg under mars 2014

Av Johanna Östlund - 14 mars 2014 20:48

Helgen börjar närma sig! Vad gör det när man ändå kommer tillbringa större delen av vaken tiden på jobbet? Istället ser jag fram emot veckan som kommer efter. LEDIG! Förutom att vi har skiftlagsträff en dag. Extra pengar. I like! Lite helgmys ska det nog bli på sena kvällen när jag kommer hem ändå...


Idag gjorde vi morgon hela familjen samtidigt. Vi vuxna myste ner oss i soffan medans Ida donade på. Frukost och gjorde i ordning oss. Sen var vi redo för dagen.


På tidiga förmiddagen for vi till affären. Det ekade nästan tomt. Urk så trist! Påfyllt och klart skulle vi göra mat. Men vad? Ingen lust till nått. Det blev så enkelt som hamburgare. Det mumsade vi på medans Ida tog sin första nap för dagen. Sen kom en mysig tjej upp. Passade på att mysa rejält! Underbara unge!


Sen for jag mot stan. Skulle köpa mig en bodylotion till jobbet. Tänkte kika lite till också. Kollade efter skor åt Ida. Hittade inga jag hade tänkt mig, eller rättare sagt behövde. Dock hittade jag söt tyg skor som skulle vara bra i sommar. Är osäker på storlek. Får ta och prova annars åker dom tillbaka. Har fått lite dille på skor åt Ida. Hon har ingen hemma som hon kan ha, bara förstora eller för små. Ska vi leka ute vill man gärna ha de nu, även fast hon inte kan gå. Har sagt till mig själv att jag ska vänta tills jag kollat vad klädbytardagarna har att erbjuda. Annars skulle jag väldigt gärna vilja ha dom blommiga kavat skorna. Så snygga men ack så dyr! Vi får se vad det blir.


Nu är jag på jobbet. Bara två timmar kvar nu! Skönt skönt skönt. Sen har jag två rätt lätta pass som brukar gå väldigt fort. Vill ha söndag kväll!


 

Av Johanna Östlund - 14 mars 2014 16:07

 

Av Johanna Östlund - 13 mars 2014 19:08

Äntligen kom den - sovmorgonen. Fy tusan vad skönt det var att sova. Mer mer mer... Framåt nio tiden tog jag mig upp ur sängen. Gjorde mig i ordning plus barnen. Satte mig i soffan med en koppvarmt. Barnen lekte och donade. Eller i alla fall Elias. Ida var en mammgris.


Dagen började på allvar. Slängde i en tvätt. Klädde på oss och gick ut. Först Anders och Elias. Efter en stund bestämde Ida och jag att vi också behövde frisk luft. Härliga väder - håll i dig. Vi lekte och hade roligt. Ida blev trött och gick in med pappan. Jag och Elias jagade kattbajs. Urk vad jag är less på dessa katter. Men det är kanske inte så lätt när man vart innekatt?.


Ida sov när vi kom in. Lungt och skönt. Började på med maten, tre olika maträtter. Anders åt pyttipanna. Jag skulle promt ha pannkaka. Ida fick gårdagens rester. Elias åt från allt, stekt ägg och smörgåsgurka, pannkaka och några smakprov av Idas mat. Tiden rullade på och det var dags att åka.


Skjutsade Elias till sin pappa. Kort mammavecka den här gången. Där efter till jobbet. Jobb jobb jobb...


   

Av Johanna Östlund - 12 mars 2014 19:31

Ännu en morgon utan sovmorgon. Ida vaknade strax innan sex, gav henne välling. Under tiden jag gjorde välling kom Elias upp som inte skulle sova nått mer. Hurra! Vi bäddade ner oss i soffan. Jag låg och slummra och Elias kollade på film. Strax innan sju ville Ida också upp. En grinig sådan. Tog en stund innan hon vaknade till. Vi fortsatte vårat soffmys en stund.


Dags att ta tag i dagen! Klädde på mig medans barnen lekte. Anders kom upp. Tog en dusch - allt slutade med att även barnen hamnade i badkaret. Elias som är i den härliga tre-års trotsen gjorde hela badrummet blött. Lär dig att lyssna pojk! Hur ska man få honom att förstå? Jag blir arg och står och skriker. Ja vet, inge bra. Han lyssnar ändå inte. Kollar på en och flinar ett grymt leende och fortsätter.


Vi donade på här hemma under tidiga förmiddagen. Jag gjorde även idag lunch/matlåda förberedelser tidigt. Barnen lekte på rätt bra och allt var frid och fröjd. Tiden gick... Anders åkte för att göra matteprov. Vi andra började göra oss i ordning.


Äntligen kom vi iväg till minikul. Har tänkt länge, ända sedan vi flyttade hit att jag skulle gå på det. Idag blev dagen. Elias blev som ett litet ljus där. Ida röjde på som vanligt. Lite sång i ring. Fika och lek. En riktigt trevlig förmiddag. När vi kan ska vi absolut ta oss dit. Dessutom trevligt för mig att träffa andra här omkring, lära känna någon/några kanske till och med. Roligt om barnen kan få någon kompis. Elias mjuknade upp under tiden vi var där och skulle tillslut inte åka hem. Ida var trött och lite grinig.


Hem hem hem... Ida somnade i bilen och sov en stund hemma. Elias stannade ute och lekte. Jag kunde röja lite hemma. Lunch och sen var det dag att åka på jobbet. 


Här är jag än. Tre timmar kvar. Helst av allt skulle jag vilja åka hem och sova. Idag är jag grymt trött. Imorgon ber jag om en sovmorgon!! Vill känna mig utvilad.

Av Johanna Östlund - 11 mars 2014 20:44

En tidig morgon, som vanligt i detta hus. Barnen och jag klev upp före sju. Trött mamma som ville bädda ner sig i soffan. Barnen var dock inte med på noterna. Skulle ha det ena efter det andra, skulle sitta i knä, ligga bredvid och sen ledsnade dom. Bara att kliva upp och ta tag i dagen.


Klädde på oss. Barnen donade med lite av varje. Jag satte i gång och gjorde köttbullar så där på morgonkvisten. Efter ett tag kom båda barnen. En klängde sig fast på mina ben och den andre diskade (och skvätte vatten över allt, lite smått tokig mamma). Sen var det dags att väcka Anders. Lite hjälp med två monster!


Rätt var det var skulle jag åka och klippa håret. Elias fick följa med efter att ha tjatat ihjäl mig. Han skötte sig rätt bra måste jag säga. Duktig kille! Att vara snäll och duktig i en timme räcker för Elias. Det blev nämligen ett jäkla liv när vi kom hem. Tre års trotsen? Barnen fick i sig lunch och sen ville Elias sova. Vad hände med tröttheten när vi lagt oss? Borta! Tillslut gick vi till soffan och kollade film. Pratade med mormor. Just nu tränar vi Ida för fulla muggar på att gå. Hon tar några steg i raketfart. Snart sitter de kanske.?


Tiden rullade på i ett fasligt tempo och det var dags att åka på jobbet. Än är jag kvar. Bara två timmar kvar nu sen hemgång. Trött och hungrig!

Av Johanna Östlund - 10 mars 2014 20:58

Måndag och ny vecka. Nya tag och se framåt.


Imorse vaknade Ida klockan sex. Då smög jag upp med henne till Anders som låg på soffan. Satte på bolibompa och slängde dörren. Trött mamma som inte hade lust att kliva upp. Kröp ner bredvid Elias en stund till. Mys! Vi sov vidare till efter sju någon gång. Lite mys i soffan blev det. Sen hade barnen myror i brallan. Dom lekte och donade. Vi gjorde oss redo för dagen.


Efter frukost åkte Elias och jag till Harmånger. En sväng in på apoteket. Munsår - herpes! Det visade sig nämligen att både Elias och jag har munsår. Tyvärr fanns det inget receptfritt till barn. Googlade lite närmare på det och det verkar som att det allt som oftast får läka av sig själv. Han får nog dras med sitt munsår stackarn!


Hem och myste med barnen. Ida var trött och grinig. Elias vet jag inte vad det var med. Gnällde och bökade. Ida la sig en stund och sov. Elias och jag lekte lite. Sen tog Anders tag i övervåningen. Nu är golvet lagat - halleluja. Det tar sig. Och jag blir glad! Elias var uppe med Anders bra länge och lekte och donade. Under tiden var jag nere med Ida. Tiden gick och det blev dags att åka på jobbet.


Pussade och kramade hejdå. Ta på trisse! Elias blev inte ledsen. Så skönt! Han vinkade i dörren tills jag försvunnit. Här är jag nu. Några timmar kvar av första skiftet av sju. Heja heja! Hoppas veckan går fort.


 

Av Johanna Östlund - 9 mars 2014 21:39

Ännu en vecka som börjar lida mot sitt slut. Söndagen är här! 


Dagen började strax före sju. De tyckte Ida var en bra tid. Jag hängde på. Ännu en bra morgon. Kände mig utvilad och tyckte inte alls att det var jobbigt att kliva upp. Det var länge sen jag kände mig så här pigg. Skön känsla! Vi myste på i soffan. Vips hade morgonen gått.


Vi tog tag i dagen. Bytte sängkläder. Eftersom jag lyckats med det omöjliga, tom tvättkorg. Slängde jag in dom på en gång. Skönt att få det undan stökat, dessutom tar dom enorm plats i tvättkorgen. Vek den lilla tvätt som var torr, gårdagens fynd. Plus att jag namnade alla nya plagg och kollade igenom vad för kläder egentligen Ida har i kommande storlekar. Nu är jag förberedd inför klädbytardagarna som snart är här. Under tiden gjorde Ida det ena buset efter det andra. Titta säger hon och river och sliter. Förbaskade unge! Sen blev det mellanmål. Rån med ost på. Gott! Tror Ida är som sin bror. Älskar ost. Jag hann inte mer än att lägga fram mackan innan hade hon tagit osten och ätit upp den. Hur hon lyckat vet jag inte, vips var den bara borta. Mer och mer och mer skulle hon ha.


Mitt i dagen tog vi oss ut i det fina vädret. Ännu en dag med sol, eller snarere dis (i alla fall då vi var ute). Blåsten hängde fortfarande i luften, om än lite mindre idag tyckte jag nog. Vi tog oss en promenad med hopp om att Ida skulle somna. Första biten satt hon upp och var nöjdare än nöjdast. Jag njöt utav det härliga vädret. När blåsten inte tog i var det riktigt varmt och skönt. När vi började närma oss hemma la jag ner Ida. Vilket inte var populärt. Dumma mamma! Hon somnade tillslut som jag ville. 


Jag gick in och donade med lite av varje. Hann vila en stund på soffan också innan lillgumman vaknade. Det var en missnöjd Ida som vaknade innan jag förstog att hon var vrålhungrig. Hon fick mat och sen hade jag min glada och tokiga Ida igen. Eftermiddagen bjöd på lek och åter lek. Vi bosatte oss inne på storebrors rum. Sen vilade vi i soffan med film. Ida började bli trött igen. Som tur var komma pappan hem från jobbet och kunde underhålla lite. 


Tiden gick och det var dags att åka och hämta hem min älskade prins. Veckobyte. Glad kille som skulle åka nästan på en gång. Väl hemma blev det pusskalas. Han verka ha saknat oss och vi har saknat honom. Ida var som en svans efter honom på en gång. Blev sur när han gick ifrån henne. Vi alla hamnade inne på Elias rum. Rätt snabbt blev Ida trött och sur. Lika bra att lägga henne. Tog ett tag för henne att somna. Hörde inne från sovrummet hur hon sa "mamma mamma mamma mamma". Är hon inte ledsen får hon ligga i sängen för tillslut somnar hon. Lika så idag. Lekte med Elias ett tag innan det var dags att göra honom natte klar också. Kvällsfika. Tandborstning. Pyjamas. Sängen. Han somnade rätt fort. Dock har han börjat med några små tricks, som jag går på. Ont i magen måste ha vatten. Måste ha sovstrumporna. Saker som gör att han måste kliva upp ur sängen. Busunge! 


Nu sover båda barnen och kvällen har börjat. Blir ingen sen kväll här. Lägga mig i tid och förhoppningsvis känna mig pigg imorgon igen. Då väntar även en lång jobbar vecka. Lite små saker vi ska göra på förmiddagarna. Blir nog en bra vecka.


       

Av Johanna Östlund - 8 mars 2014 20:13

Vilken härlig dag! Våren gav sig till känna. Strålande solsken! Energinivån hamnade på topp... 


Ida och jag började dagen klockan sju. Om det hade varit som vanligt hade jag helst av bara vänt mig om och somnat om. Idag gick det hör och häpna väldigt bra att kliva upp. Kände mig utvilad och glad. Morgonmys! Vi vinkade hejdå till pappan som skulle på jobbet. "Hejå hejå". Gjorde oss redo för dagen.


Framåt halv tio började vi klä på oss och for iväg mot staden. Hade hört att det var loppis på brandgaraget - en hel del barnsaker plus annat. Det ville vi inte missa. Gick med snabba kliv i "sandstormar" som kom i omgångar. Blåste som tusan! Bara för att vi inte skulle få njuta av vårsolen till max. Vi kom fram. Träffade på Sara mormor utanför som sa att både Sara och Elias var där inne någonstans. Höll upp ögonen efter dom, ville pussa och krama min älsklingskille. Särskilt länge behövde jag inte leta, hittade dom nästan på en gång. En glad kille! Blev pusskalas med lillasyster. Mamman var han inte särskilt intresserad av. Tillslut fick även jag pussar och kramar. Om man säger så här var det inte dirket jättesmidigt att gå med vagn där inne. Efter en kort stund kände jag bara NEJ! Tänkte gå där ifrån. Precis då jag försökte ta mig ut på det ena eller andra sättet kom Sara och fråga om vi skulle vara med barnen i omgångar så vi kunde gå själv en sväng. Vilket vi gjorde. Så skönt! Bara därför hittade jag några fynd - kläder till Ida. Både växa i och sånt som hon kan ha nu. Nöjd med fynden!


Ida och jag gick vidare ner på stan. En sväng in på H&M blev det. Har kollat in ett par skor där åt Elias, men alltid vart snål, fast dom bara kostar 99 kronor. Nu när jag såg att fler använde dom och tycker att dom är bra så slog jag till. Nya fingervantar fick han också, vuxit ur alla tunnare vantar. Ida fick baskläder, ta tre betala för två. Ut i blåsten igen för att gå vidare mot Åhlens och bilen. En sväng där inne blev det också. Hade presentkort som jag tänkte använda. Barnen fick t-shirts inför sommaren. Även på dom var det ta tre betala för två. Fingerfärg köpte jag hem också, roligt göra med barnen. 


Vi for hemmåt. Ida somnade i bilen och fick fortsatta sova en stund inne i bilstolen. Under tiden hann jag plocka upp allt nytt. Äta lite och dona på. Vi hade en helt normal eftermiddag med lek och bus. Kolla på Nalle Phu och vila en stund. Tog mig tid att vika mitt enorma berg med tvätt. Det var inte bara en eller två tvättar, om jag säger som så har jag inte vikt på över en vecka. Tråkgöra - ett ont måste. Provade på att måla med fingerfärgen med Ida. Det första hon gjorde var att smaka på den. Vilket inte var särskilt gott enligt Ida. Hon spotta och fräste. Köjdes och en liten spya kom. Skulle ha filmats -  hon såg verkligen rolig ut. Nästa gång får jag se till att hon inte smakar på den. Sen kom pappan hem. Glad liten tjej mötte honom i hallen.


Eftermiddag började gå mot kvällen. Ida blev allt gnälligare - trött tjej som vägrade sova nått mer än tiden i bilen. Vi kollade film, en liten liten stund. Hon ville leka istället. Lekte inne på storebrors rum. Han har så många roliga bilar man kan köra med. Idas nya favorit leksak tror jag. Tillslut orkade jag inte höra på henne gnäll nått mer och klockan hade blivit så mycke att det var dags för läggning. Hon somnade snällt i sin säng.


Kvällen är här på allvar. Jag har målat naglarna, måste för att dom ska hålla sig fina. Målade klart golvlisten uppe. Vilken förändring. Att en sådan lite grej kan göra så mycke. Nöjd! Nu har jag hamnat i soffan och samlar kraft inför morgon dagen. 


         

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards