johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2014

Av Johanna Östlund - 7 november 2014 20:41

Godmorgon halv åtta. Ville sova vidare men barnen var pigga och ville kliva upp. Den andre var sten död eller så bara struntade han i allt. Min tur i dag igen. Skönt att jag kom hem i tid igår och inte drack allt för mycke, lite lagomt så att man kände av det lite och sen mår bra dagen efter.


Vi klev upp och kollade på barnprogram. Båda hade spring i bena så det blev inte allt för länge. Kaffe åt mig i alla fall. Klädde på oss. Frukost. Som alla andra mornar.


Barnen lekte snällt hela förmiddagen. Dom lekte med en peruk. Dansade. Lekte inne på lekrummet. Allt var frid och fröjd! Jag hann byta gardiner i köket. Mitt paket från jotex kom här om dagen. Jag kunde bara inte vänta fast det är julgardiner. Men hallå! Nått jag inte fattar är varför vi måste vänta ända till december? Det är nu man vill ha fram allt och bara mysa in tiden. 


Mitt i dagen var det dags för lunch. Gårdagens middag. Lätt och gott. Sen la sig Ida för en powernap. Elias och jag fick en lugn timme tillsammans. Även vi var lite trötta så vi kollade på Sunes jul ner bäddade i soffan. Mys!


Eftermiddagen kom. Efter en inne dag bestämde vi oss för att gå ut och leka. Vi var till lekparken och lekte hemma på gården. En skön stund. Hade hungriga barn när vi kom i, dags för middag. Sen började jag ett tvätt maraton, blev tre tvättar. Skönt att stöka undan lite. Dammsög och torkade golven också när jag var i gång. Rent och fint här hemma, ett tag i alla fall.


Framåt kvällen kom Anders hem. Glada barn. Det blev ett bad för båda innan det var dags för sängen. Ida la sig direkt efter. Elias hade lite fredagsmys och fick bestämma lite själv. Han satt och kollade tv och somnade där vid åtta tiden. Bra tid. Så skönt att vi kommit in i rätt bra tider med läggningen.


Jag hamnade i soffan. Och tänker nog snart göra kväll jag med. Trött!


        

Av Johanna Östlund - 7 november 2014 20:27

Morgonen var bra och kvällen var bra. Där i mellan vill jag bara glömma.


Vi började morgonen lugnt. Klädde på oss, drack kaffe och sen var det dags för tandläkaren. Ida skulle kolla sin tand igen. Allt såg bra ut och tanden har faktiskt kommit tillbaka en bra bit. Så skönt! Om sex månader ska vi dit igen.


Hem hem hem... Sen kan man väl säga att hevete braka lös. Tur vi båda var hemma idag. Annars hade jag bara inte orkat. Båda är inne i en rätt jobbig period. Gör som dom vill och struntar i vad vi säger. Hur ska man få dom att förstå att det är vi som bestämmer. För mig brinner det på en gång just nu. Vette tusan vad det är. Annars är det jag som brukar behålla lugnet.


Behöver jag säga mer än att det var rätt skönt att lämna hemmet vid sex tiden för att spendera kvällen ute på. Middag med god dryck ute på stan med skiftlaget. Precis vad jag behövde. En trevlig kväll - vilket gäng!


Kom hem strax före elva. Möttes av en kille i dörren. Han hade tydligen vaknat och bara skulle ha mamma. Det blev sängen på en gång. Trött!


    

Av Johanna Östlund - 5 november 2014 21:39

Barnen och Anders vaknade vid sju tiden. Och jag hade turen att få sova en stund till. Men jag hade uppskattat mer än en halv timme. Det var en kille som grinade för han hade spöken i sitt rum och han som skulle hämta ett par strumpor. Det gick ju inte! Bara att masa sig upp.


Göra sig i ordning och morgon kaffe. Mot dagis. Lämnade en glad Ida. Hem igen. Spelade spel och byggde pussel med Elias. Sen tog vi oss en tur in till stan. Anders skulle köpa några kablar på elgiganten. Lunch på McDonalds. En snabbis in på ÖB för mig. Hittade en adventstake som kommer pryda vårt sovrumsfönster fint. En ljusslinga till kransen ute. Lite annat smått och gott bland annat min nya favorit mjukmedel. Har ni provat den nya sorten? Den gula luktar i alla fall gudomligt.


Hem en stund innan det var dags att hämta Ida. Hon sov när vi kom. Men väckte henne och gick in för att hämta sakerna. Dålig idé! Ida gick in med yttekläderna och hade ingen plan på att åka hem. Inte Elias sen heller. Suck! Efter en halv timme kom vi äntligen ut och kunde åka hem.


Eftermiddagen kom... Där någon gång brast det bara. Är man som mig, lägger på sig allt tills man inte orkar mer. Då blir bägaren överfull ibland och man måste släppa på trycket. Vilket är rätt skönt faktiskt.


Lena kom förbi en sväng också. Vi som hade planer på att åka dit. Det blev i alla fall så. Lena åkte hemåt och satte på kaffet, som var klart lagomt tills vi kom. Fika, lek för barnen och vila för oss vuxna. Man älskar sina barn över allt annat i världen, men ibland är det skönt att släppa på ansvaret lite och slappna av. Vi blev kvar ett bra tag och kom hem lagomt till läggdags.


Barnen hoppade i säng. Vid sju tiden sov båda två. Äntligen kväll! Jag har sytt lite och nu är jag så trött att mina ögon håller på att gå ihop. Dags för sängen. En dag imorgon också!


    

Av Johanna Östlund - 4 november 2014 20:15

Den här tisdagen började på allt annat än bra sätt. Klockan fyra kom Elias över till våran säng och då fick jag syn på Ida som också verka ha kommit över till den någon gång i natt. Hur som helst knölade vi ner oss alla fyra i våran säng vilket gick men det var på gränsen. Som grädde på moset vaknade Ida och Elias kan inte somna om jag går ner med henne. Vi blev helt enkelt tre stycken som traskade ner klockan fyra. Till min stora besvikelse blev det inte många minutrar att blunda.


Jag höll mig i soffan tills min klocka ringde och det var dags att ta tag i dagen. Påklädning och frukost. Sen var det dags att trotsa vädret, ja jisses vilket regnväder vi haft, och åka till dagis. Lämnade av en glad tjej. Är så glad att hon trivs så bra på sitt dagis. Ja även Elias skulle lätta kunna stanna ibland. Vissa gånger har jag nästan fått dragit ut honom där ifrån.


Elias och jag for till Harmånger innan vi begav oss hem. Jag hade fått två paket. Två par skor åt mig. Ett par ankel gummistövlar, perfekta i detta väder, och ett par "vanliga" boots. Det andra paketet innehöll tyger. Av någon anledning för någon vecka sen kom jag in på den sidan och insåg att det var halva priset på trikåtyger, då passade jag på. Elias har tjatat på mig att köpa ett tyg med angry birds som han sett. Nu när det var skit billigt var jag bara tvungen att köpa det åt honom.


När vi kom hem packade jag in det vi köpt i matväg. Sen fick jag order att börja sy. Vi bestämde att det fick bli en pyjamas. Var lite rädd för att göra byxorna. Men visste sen förut när jag gjorde ett försök att dom måste var betydligt mindre än mönstret. Efter lite fix och trix blev dom ändå rätt bra. Lite stora i midjan. En tröja till dom såklart. En nöjd kille som tog på sig den direkt.


Blev precis klar tills det var dags att hämta Ida. Som blev glad av att se sin mamma men hade inte riktigt tid att åka hem direkt. Leka lite och prata med bebis först bara. Måste tillägga att hon var verkligen snäll mot bebisen. Hon såg så söt ut när hon stog där och lite försiktigt klappade hon på kinden. Min älskade tjej.


Eftermiddagen gick i trötthetens tecken. Vi alla var trött och irriterade. Vilket har resulterat i ledsena miner, full i bus, inte lyssnat och allt där i mellan. Kan säga att jag var nära att riva av mig håret x-antal gånger. Skulle inte förvåna mig om jag fått nått grått hårstrå.


Vid sex tiden orkade jag inget mer. La Ida och sen kom även Elias och ville sova. Va? Men han var nog trött efter den tidiga morgonen och utan sömn hela dagen. Men visst en lugn kväll för mamman lät inte så tokigt. Vi la oss i hans säng och läste bok. Visst somnade han! Halv sju blev jag alltså ensam. Vad göra? Slängde in en tvätt. Städade i ett skåp bara för att jag skulle hämta batterier. Bra blev det. Fick tummen ur och rensade bland alla skor och jackor. Nu blev det luftigt, ett tag i alla fall. Hängde tvätten och slängde in en ny. Städade lekrummet. Ja tiden gick helt enkelt.


Nu har jag hamnat i soffan och jag hänga tvätten och måla naglarna. En lugn, ensam och helt underbar kväll. Precis vad jag behövde!


        

Av Johanna Östlund - 3 november 2014 22:43

En ny vecka har dragit igång. Om du frågar mig tror jag det kommer bli en bra vecka. Ledig och världens bästa Elias är hos oss. Bra kombo!


Halv sju eller vad klockan var ringde mitt personliga alarm. Upp och hoppa mamma jag har sovit färdigt! Gick ner och satte på en film åt Ida för att sedan lägga mig i soffan och vila ögonen en stund till. Elias kom ner efter en timme eller nått. Morgonmys!


Morgonen var lugn. Kaffe, frukost och göra oss i ordning. Hade fundering på att åka in till stan, men Elias protesterade så vi stannade hemma. Istället blev det lek inne. Barnen var osams nästan hela förmiddagen. Elias byggde koja i soffan och Ida fick absolut inte vara med. Såklart blev Ida ledsen. Men samtidigt förstår jag Elias också. Man vill faktiskt inte alltid leka med sina småsyskon. Så är det bara.


På förmiddagen gick vi ut. Glada miner. Mot skogen! Jag letade efter nått att göra en krans av. Tillslut föll det på lingonris. Elias var snäll och hjälpte mig och Ida var mesta dels vid oss. Så duktiga så. Innan vi gick in lekte barnen i sandlåda. Japp! Hej grus upp till knäna i hallen. Det var en skön stund ute - friskluft.


När vi kom in blev det lunch. Sen fick Ida hoppa i säng. Elias la sig på soffan. Vips sov båda barnen. Jag plockade fram krans sakerna och donade på. Innan jag var klar vaknade Ida. En inte allt för glad tjej. Suck! Men jag blev ändå klar med kransen. Hoppas att den håller sig fin trots varmgraderna. Nu ser det lite bättre ut.


Eftermiddagen kom. Jag fixade i ordning en köttgrya som fick bli middagen. Lena kom över en sväng. I samma veva kom även min mamma. Hon skulle säga hejdå till barnen, nu far dom bort i två veckor. Det blev fika tillsammans och lite lek. Lena åkte hem, men mamma stannade kvar och lekte med barnen och hon fick även middag.


När vi blev ensamma var det dags att börja med nattningen. Ida fick sig ett bad och sen hopp i säng. Elias var vaken ett bra tag till. Ett bad med mig och sen har han donat på själv. Jag skulle nämligen se på ensam mamma söker. Efter det hade tomten visst vart här, han kom visst tidigt i år. Tack älskling!


Sen blev det hopp i säng för Elias. Somnade efter en stund. Nu är det lugna gatan. Men det är lika bra att själv gå till sängs. En dag imorgon också.


        

Av Johanna Östlund - 2 november 2014 21:17

Äntligen söndag och bara ett tolv timmars pass till ledigvecka. Hurra!!!

Morgon före tuppen. Även Ida lyckades vakna. Ignorerade det ett tag. Men när jag var färdig och hörde någon ropa "mamma? mamma?". Då dör mammahjärtat lite och vill gosa en stund. När jag skulle åka blev det dock ledsna miner, inte roligt.

Mot jobbet! En rätt bra dag när jag tänker efter. Fast det var stressigt och flytta ordrar hit och dit. Mer än så kunde vi inte göra.

När jag jobbat klart fick jag äntligen hämta hem min fina kille. Med mig hade jag några paket till Edwin son fyller ett år imorgon. Hoppas ni gillade dom.? Elias verkade i alla fall bli nöjd över presenterna. Han grejade en stund med dom och jag fick tårta och kaffe innan vi for hemåt.

På hemvägen hade jag en hungrig kille. Det blev visst Mc Donalds. Elias åt riktigt bra. Nästan alla pommes och äpplen. Hamburgaren tog han dock inte en tugga av.

Efter maten blev det lite medicin, han har blivit förkyld igen, och sen hopp i säng och läsa boken vi fick i happy mealen. Han somnade fort och nu är det en deckare på fyran som jag kollar på innan det blir sängen. En dag imorgon också.

Av Johanna Östlund - 1 november 2014 21:19

Den här lördagen startade sju. Trött! Men det var bara att kliva upp. Tog med Ida ner och gjorde sedan mig i ordning. Ida fick frukost och kollade på film samtidigt och jag fick en kopp kaffe.

Vi vinkade hejdå till pappan som skulle på fotbollsträning. Ida fick rita en stund medans jag fixade ett paket. Det är en tjej som ska bli storasyster och får den blivande lillebror ett paket vill vi såklart ge henne ett också.

Tiden rann iväg... Det blev dags för oss att åka också. Ida fick åka till farfar tills Anders var klar med träningen. Jag åkte till jobbet.

En ovanligt seg lördag på jobbet. Den brukar vara bästa dagen på veckan, men inte den här. Äntligen blev det kväll och dags att fara hem.

Väl hemma hade Anders fixat. Nu kan jag se på tv igen. Han har fått ett eget rum med tv och sina spel. Yes! Jag började med att sy en fodrad mössa till en kille som fyller år nästa vecka. Sen blev det mat, gotta och tv.

Snart är så mycket bättre slut och dags för mig att gå till sängs. Ett sista skift på tolv timmar väntar och sen får jag krama om min fina älskade Elias.

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards