johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2014

Av Johanna Östlund - 15 november 2014 19:58

Lördag och den startade vi strax efter åtta. Oj vilken skillnad det är att sova lite längre. Eller rätt mycke egentligen. Två tre timmar till. Det var en pigg och glad mamma alltså som klev upp. Morgonmys!


Morgonen rullade på. Anders for på jobbet. Ida och jag tog tag i dagen. Klädde på oss. Åt frukost. En snabbis på affären. Trodde vi hade blöjor hemma, men icke. Och så köpte vi en liten söt sak till mig. En babyrosa mus till min dator. Roligt att det kommit lite roligare saker. Då går det bra att köpa, det är ännu enklare när det är halva priset. Istället för två hundra kronor fick jag den för en hundra lapp.


Vi hann inte vara hemma allt för länge innan min efter längtade kille kom hem. Åå att man inte kan sluta sakna? Det gör ont! Man vill ju vara med sina barn hela tiden. Det blev fika och lek. Ida blev glad att det hände nått. Inte roligt att vara hemma med trökmamma.


Nog för att jag saknat min kille. Men på en gång blir det helt annat här hemma. Det kivas och "små nyps". Den ena ska göra så och den andra si. Mina älskade underbara barn.


Vi körde på hela eftermiddagen med lite allt möjligt. Rätt trötta barn. En hel del grin och en hel del vila i soffan. Sen blev det middag, köttbullar med potatis och sås. Lite piggare barn. Kanske var för att Anders kom hem?


Ida fick lägga sig tidigt idag, råkade skippa hennes powernap idag, vilket inte var en hit. Hon somnade utan problem. Elias började pyssla. Målade. Sen hittade han klädnypor som jag hade tänkt göra nått så jag kunde hänga upp teckningar som barnen göra. Det ville han göra på sitt rum. Vi donade och upp kom dom. Nu hänger fina teckningar och kort på honom där.


Vid halv åtta tackade han för sig. Nu är det kväll för oss vuxna också. Ska nog fixa Idas namnmössa. Har väntat på bokstäverna nästan en månad. Äntligen kom dom! Kvälls göra.


      

Av Johanna Östlund - 14 november 2014 22:23

Äntligen kom fredagen! Äntligen kom helgen!


Denna morgon var precis som alla andra den här veckan. Upp före tuppen. Just idag hade jag gjort vad som helst för att få kura in mig i täcket och sova vidare. Men... Plikten kallade. Kliva upp, göra sig i ordning och åka på jobbet. På jobbet gick allt bra. Tiden rullade på bra. Men vid tolv hände nått. Stog klockan stilla eller? Fy vad tiden gick segt.


Äntligen blev klockan två och det var dags att åka hemåt. Som vanligt kom min älskling tjej till dörren och sa "hej mamma". Det värmer. Dom skulle precis äta när jag kom hem. Jag kunde lungt packa in en massa kartonger och en sopsäck med kläder i bilen. Sen for vi och slängde alllt på återvinningen och tog oss en tur till affären.


Fick mycke gjort på tidiga eftermiddagen och sena eftermiddagen spenderade vi i soffan. Filmmys, bamse och tjuvstaden. En riktigt hit enligt Ida, "base". Vi hängde i vardagsrummet tills det var dags för Ida att sova. Hon höll ut ända till strax efter sju idag, rätt sent för att vara Ida. Hoppas på sovmorgon imorgon.!


När Ida sov hängde jag tvätt och slog in julklappar. Nu är barnen julklappar klara och inslagna. Skön känsla. En massa julkänslor sköljde över mig. Bara just därför åkte ljusstaken fram i vårt sovrumsfönster. Mys pys! Till veckan får nog resten åka fram. Ge mig mys och frid, längtan och förväntan. Jag bara ölskar december månad!


En kvällsmacka med ägg får avsluta den här dagen. Man blir rätt mör av att kliva upp kvart över fyra fem dagar. För jag antar att det kommer en morgondag också.


      

Av Johanna Östlund - 13 november 2014 20:52

Torsdag! Ljuset närmar sig. En dag till sen är det helg. Hurra!


Dagen på jobbet gick segt. Trodde jag aldrig skulle få åka hem. Det är tur vi kan sitta vid datorn lite. Köpte hem lite linser. Fan vad jag hatar det, men ett nödvändigt ont. Önskar jag skulle slippa. Dessutom är jag dålig på framförhållning, skulle egntligen behöva byta mina linser jag har nu, men får vänta i ca två veckor. Om jag inte tar dom dåliga som göra ont.?


Tillslut blev klockan närmare två och jag fick åka hemåt. Som vanligt hade jag en glad tjej. Mycke energi, men inte lika mycke som igår. Tur man får ha dagis, någon dag, fast man är hemma. Eftermiddagen/kvällen blev alltså betydligt lugnare och mysigare än igår.


Eftermiddagen lunkade på och Anders skulle åka och jobba. Ida fick mat, jag åt när jag kom hem, vrålhungrig. Medans hon åt gjorde jag chokladbollar. Kvällsfika till mamman! Sen myste vi ner oss i soffan och kollade på film tills Ida var trött och ville sova. Halv sju fick hon mysa ner sig i sin bamse säng och hon somnade nästan på en gång.


Kvällen är här! Jag funderade vad jag kunde göra åt barnen paketkalender. Förra året hade jag en korg som Elias fick plocka ur. Ville göra nått annat i år. Tack google! Hittade en rolig sak, en galge där man hänger paketen på. Elias blev sådär. Han hade mycke stora och tunga paket. Ida blev lite bättre, men då gjorde jag den sist och kunde förbättra lite från Elias. Såg rätt trevligt ut. Nu ska jag bara komma på vart dom ska hänga under december.? Nu tänker en trött mamma tacka för sig, ladda inför sista skiftet och en ledig helg. Tjoho!


    

Av Johanna Östlund - 12 november 2014 20:42

Pigg och glad började jag denna onsdag, även fast det är på tok för tidigt. Det hjälper att lägga sig i tid. Från klockan åtta sov jag igår, somnade visst vid tv:n och gick sedan vidare mot sängen.


Idag var det kallt ute. Minus grader. Kände inte av någon halka. Men det verkade visst ha varit väldigt halt på sina ställen. Märkte det inte förens jag gick ur bilen på parkeringen på jobbet. Väl där gick allt bra även idag.


Dags att åka hemåt. Men innan dess svängde jag in på ica en snabbis. Köpte med mig mat, i fall Anders inte hade gjort någon. Tur var det. Dom hade ätit varmkorv till lunch. Det blev fläsk med löksås. Gott! Det var länge sen. Sen snurrade eftermiddagen på med en duracellkanin här hemma. Ida börjar verkligen bli omöjlig. Energi till tusen. Klättrar, slänger sig, pratar hela tiden. Allt där imellan.


På sena eftermiddagen vinkade vi hejdå till Anders som åkte på jobbet. Ida fick sig ett bad. Sen blev hon ändå rätt lugn och trött verkade det som. Hon kollade film och jag passade på att göra en inbakadefläta på henne. Första gången jag fick till en faktiskt. Mitt långhåriga lilla troll.


Efter sex var det dags för Ida att lägga sig. Men idag hade hon helt andra planer. Hon som allt som oftast somnar på en gång eller i alla fall inte grinar som en tok som hon gjorde idag. Nej hon ville verkligen inte somna. Vi satte oss istället vid datorn och kollade på bilder. Sen Elias var liten. På Ida när hon var liten. På mormor. På moster Sofia, hon envisade på nästan alla bilder att det var jag. Mysig stund! En timme senare somnade hon skönt med bamse. Hon var helt till sig när jag bytte sängkläder och hon insåg att det var bamse på täcke och kudde. Lillgumman!


Sen hon somnat har jag donat på lite. Hängt en tvätt, rensat i min "garderob" - en hel sopsäck med kläder rök, soffan fick röda och juliga kuddar - lite lite mer jul kom in i vårt hem och kollat tv. Nu tror jag det bli sängen för min del. Nu är det bara två skift till innan jag får lite helg.


      

Av Johanna Östlund - 11 november 2014 18:48

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Igår kväll började jag med paketen och det tog verkligen längre tid än jag tänkte. Missade ensam mamma söker. Det blev en sen kväll eftersom jag råkade kollade på ensam mamma söker på datorn sen. Skönt att få koll på alla klappar. Insåg att Ida inte alls hade lika mycke som Elias, trodde hon hade mer. Japp, rättvist ska det vara.


Sen kväll och tidig morgon passa inte ihop med mig. TRÖTT! Gjorde mig redo och det var skit väder ute. Tog lite längre tid att komma till jobbet. Väl där gick tiden förvånadsvärt fort. Kikade på internet och nu kan jag säga att jag är klar med alla julklappar. Sån skön känsla! Nu ska jag mysa mig igenom december med en massa härligt och ingen stress.


Vips var det dags att åka hem till familjen. En glad tjej mötte jag i dörren. Min älsklings tjej. Ida hade energi till tusen. Pratade hela tiden. Vilket i och för sig är roligt, kommer fler och fler ord kommer ur hennes mun. Men det kan bli för mycke också. Vi tog oss en tur till Sågtäkten så Ida fick leka av sig lite. Fika och lek perfekt kvällssyssla.


Inte förens närmare halv sju kom vi hem. Det blev hopp i säng för lilltrollet på en gång. Tröttis! Nu är det lungt och skönt. Jag har planerat in en kväll i soffan. Inte göra ett knop, bara slappa och hämta energi och sen gå till sängs. Bara för att man behöver det ibland.


  

Av Johanna Östlund - 10 november 2014 18:36

Måndagen är här och en ny vecka lika så. Nya tag och nya möjligheter.


Här var det morgon före tuppen för min del. Det vankas förmiddagvecka för mig. Klev upp och gjorde mig i ordning. Kom på att jag inte hade någon matlåda. Fixa fixa. Stekt krov med makaroner fick det bli. Sen var det bara att åka. Behövde tanka så jag måsta åka lite tidigare.


Väl på jobbet gick allt bra. Tiden gick i rasande tempo. Hoppas det fortsätter lika hela veckan. Vill ha helg och ledigt, men inte eftermiddagsveckan som står på tur. Det blir nog bra.


Efter jobbet åkte jag en snabbis på stan innan jag skulle hämta Ida. Lite shopping blev det. Barnen fick ett par varsina nya vantar. Lite tjockare än vanliga fingervantar. Jag fick en hel del nya ljus. Ska prova yankee candel för första gången. Sen blev det en billigare variant med juldofter. Mmm... En lite ljuslykta och ett par mysbrallor blev det också. Plus en del julklappar och julpapper. Rolig shopping!


Sen hämta jag min älskade flicka. Hon lekte med en tjej när jag kom. Ja det var bara dom kvar på dagis, förutom några större barn såklart, men dom var ju inne på sin avdelning. Hon blir alltid så glad när man kommer och ska visa tusen saker innan vi kan åka hemåt.


Väl hemma satte hon sig i soffan och myste, trött tjej. Medans packade jag upp och lagade mat. Pannkakor blev det idag. Snabbt och gott. Ett bad efter maten blev det för min lortiga tjej. Nöjd blev hon! Då kom även pappan hem. Ännu gladare. Pyjamas på och en massa mys och lek innan det var dags för sängen.


Nu verkar hon ha kommit till ro. Tyst uppe nu. Vad ska vi hitta på ikväll då? Funderar på att fixa med lite julklappar, eller rättare sagt paketkalender. Har en väldig oordning där inne. Att slippa gömma tusen saker skulle underlätta. Ska behöver jag gå in där och leta efter julgardiner och julsaker. Ååå vad jag längtar. Såg att det var en på instagram som redan hade satt upp ljusstake, men riktigt än vågar jag inte. Men kanske nästa vecka?? Jag menar det är ju ändå första advent veckan efter. Altså fattar ni? Om två helger är det advent!! Tiden går... Det får bli mitt tidsfördriv innan ensam mamma söker sätter igång.


  

Av Johanna Östlund - 9 november 2014 19:29

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. Att veckorna kan gå så snabbt? Bara att börja tagga för två jobb veckor.


Söndag och här vaknade vi vid halv åtta. Barnen och Anders gick ner före mig. Jag fick chansen att smyga in i min lilla hemliga gömma. Gick ner och gav Elias en present som vi gav till Anders. Han hade tur i år. Jag är långsint och eftersom jag inte fick någon morsdagspaket tänkte jag strunta i det. Igår när vi gick på maxi hittade jag en fin t-shirt som det stog världens bästa pappa, fast på engelska och allt smällte in i ett fint tryck. Alltså en användbar tröja.


Morgonen rullade på. Barnen lekte och vi vinkade hejdå till Anders som for på jobbet. Allt var frid och fröjd här hemma faktiskt. Tiden rullade på och vips var det dags för lunch och göra oss i ordning. Packa Elias väska som ska med till pappa. Packa "träningsväskan". Sen rök barnen ihop hela tiden och vi gav oss istället iväg.


Mot Forsa. Ida skulle åka och leka med Edwin medans Elias och jag var på knatteskutt. Eftersom vi var rätt tidiga stannade vi en stund. När det väl var dags att åka var det inga problem med Ida. Hon vinkade glatt hejdå. På knatteskutt gick allt jättebra idag. Elias verkade tycka det var roligt och alla andra barn för den delen också. Super!


Sen åkte jag och bytte barn. Byte av vecka. Nu väntar en vecka hemma hos pappa för Elias. Som jag kommer sakna dig mitt hjärta. Jag tog med mig Ida, såklart. Fast det var lättare sagt än gjort. När jag nämnde att jag skulle åka sa hon glatt hejdå till mig. Hon var inte alls intresserad av att åka hem. Hon trivs verkligen där och känner sig som hemma. Tack för att ni passade henne idag.


När jag äntligen fått in henne i bilen for vi mot Sågtäkten. Ännu en pappa som skulle firas. Ännu mer fika. Och Ida lekte som aldrig förr. Tror hon gick på andra andningen. Ingen sovning under dagen, bortsett från 10 minuter i bilen till Forsa. Efter dryga timmen for vi hemåt.


Väl hemma satte sig Ida vid tv:n. Såg väldigt trött ut. Men vips var hon i tredje andningen. Leka leka leka. Vid halv sju fick hon hoppa i säng, dock med endel protester. Nu är det alltså lugna gatan. Jag är trött och ska försöka lägga mig i tid idag. Upp före tuppen imorgon.


          

Av Johanna Östlund - 8 november 2014 21:36

Lördagen kom och halv åtta tyckte barnen att det var dags att kliva upp. Pigga och glada! En lugn morgonen med lek och bus. Påklädning och frukost. Dags att vinka hejdå till Anders som for på jobbet.


Vi fortsatte att leka och ha det mysigt. Sen kom skräckupplevensen. En av katterna hade mask. Panik! Slängde ut alla och bara rös av tanken. Packade in barnen i bilen och for mot IcaMaxi. Apoteket och köpte maskpiller och lite annat smått och gott. Det blev inte så mycke matnyttigt, men det var ju inte därför vi åkte dit heller. Barnen fick välja en varsin sak att köpa. Ida ville ha dockor men blev glad för en tillbehörsväska. Elias valde en boll som var en turtles. Sen fastnade jag för gamla julkalendrar. Finns så många bra sedan jag var liten och före. Tre stycken råkade det bli. Troll tider, Pettson och Findus och Mysteriet på greveholm. Älskart!


När vi kom hem packade vi upp allt. Kokade korv till lunch. Rätt bra ibland. Sen blev barnen och jag trötta. Ida fick sova en stund och Elias och jag satte oss i soffan och kollade på Pettson och Findus. En lung och skön stund.


Ida vaknade och det blev livat igen. Jag lagade middag. Barnen lekte snällt. Tänk att det har inte bråkats idag. Väldigt skönt. Det var bara en sväng som Elias blev lite trottsig och trodde att han kunde göra precis som han vill. Men annars har det vart en bra dag på den fronten.


Anders kom hem och vi åt mat. Sen har vi lekte och bara haft det bra. Halv sju tackade Ida för sig och gick till sängs. Elias ville leka med mig, visst. Vi skulle kasta boll som sedan blev till att sparka. Jag sprang lite lungt fram till bollen och skulle skjuta iväg den. Vad händer? Jo, jag faller pladask ner i golvet. När man ser att fötterna är högre än allt annat inser man att man inte har en chans. Fy satan vad ont det gjorde i svanskotan och handflatorna, efter ett litet försöka att dämpa smällen något. Ett tips, använd inte sockor när ni spelar fotboll inne. Sen blev det soffläge för oss med julmust, glögg, pepparkakor och en gammal julkalender. Julkänslor om något!! 


Elias valde att gå upp till sängen och läsa bok strax efter åtta. Han somnade på två röda. Så skönt att slippa tjata hela tiden om att gå till sängs. Jag tog en dusch när han somnat och nu sitter vi vuxna i soffan och har det bra bara. Snart blir det hopp i säng efter en bra dag!


  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards