johanna--ostlund

Alla inlägg under november 2014

Av Johanna Östlund - 25 november 2014 20:41

Tisdag och den började vi i ottan, igen. Känns som att det var länge sen jag fick sova ut ordentligt. Min kropp behöver! Ida och jag gick ner till soffan och hade morgonmys. Ida var pigg idag och ville inte allmysa framför barnprogram. Näpp! Äsch lika bra att ta tag i dagen.


Vi klädde på oss och fick ett ansikte. Sen bar vi av mot affären. Äntligen lön och pengar på kontot. Vi fyllde på skåpen här hemma. När vi kom hem myste Ida en stund med pappa innan vi skulle fara igen.


Satte oss i bilen med målet Enånger och mormor och morfar. Men först en snabb sväng in på dollar. Behövde lite behövligheter där ifrån. Bland annat strumpor åt Ida. Hon har vuxit ur sin storlek, alltså behövdes ett gäng nya. Som alla vet, antar jag, har dollar dom bästa strumporna till barn med såna där gummipluttar under. När vi handlat klar for vi till mormor och morfar. Där blev vi någon timme innan vi for hemåt igen.


När vi kom hem blev det lek och bus. En pigg och glad tjej som somnat i bilen. Sen kom Anders hem en stund innan han skulle på jobbet. Ida myste lite med honom. Pappa! Lite mat blev det så klart också. En mamma som inte orkade laga nått speciellt. Makaroner och krov, gott ibland.


Eftermiddagen rullade på. Vi myste i soffan. Trött mamma som somnade en stund. Sen fick jag tummen ur. Fixade i köket. Plockade undan. Sen fick jag för mig att baka. Saffransdrömmar. Kanske ska göra saffransbullar imorgon? När vi bakat färdigt var klockan strax över sju. Det blev hopp i säng för Ida. Som verkade otroligt trött. Blev en hel del grin på slutet. Hon somnade fort och bra.


Kvällen är här. Slängde in en maskin med tvätt. Överfull tvättkorg. Hur får man den tom egentligen? Sen hamnade jag framför hollywoodfruar. Alltså är någon av dom normala? Jag gillar Maria, hon verkar mest normal, men lite blod dum. Göra lite nytta. Slå in några paket till barnen paketkalender och hänga tvätt.


  

Av Johanna Östlund - 24 november 2014 19:12

Klockan sex slog min lilla pruppunge upp ögonen och tyckte att det var morgon. NEJ! Jag som hade väntat mig en sovmorgon, nix. Vi gick ner till pappan som redan var vaken, han skulle på jobbet. Vi la oss i soffan, i alla fall jag, och kollade på film. Myspys.


Klockan sju var det dags att göra oss i ordning. Gjorde mig i ordning först. Ida fick sedan frukost, ett morgonbad och kläder. Sen bar det av till dagis. En glad tjej, trotts det tråkiga vädret. Regnet öste ner och det var inte speciellt roligt att ge sig ut. Lämningen gick problemfritt!


Hem. Vad göra nu? Började med att slänga in en tvätt. Gick sedan upp till röran. Urk hur det såg ut. Plockade ihop. Bytte sängkläder i alla sängar förutom i Elias. Tror det är dags att tvätta täcken och kuddar. Börjar med honoms nu när han inte är hemma. Hur ofta tvättar ni dom? Är det sällan att tvätta två gånger per år? När jag ändå var uppe tog jag  ä n t l i g e n  tag i mitt enorma berg med tvätt. Hm hur länge sen var det nu? Kan det vara två veckor sen sist? Ja ni fattar det var ENORMT.


Är det bara jag som har svårt att bestämma mig? Jag blir på allvar less på mig själv. Vissa saker kan jag göra om flera gånger. Vilket verkligen inte behövs jämt. Just idag hade jag en sån dag. Göra om dag. Det var barnens paketkalender. Lite nya saker, några gamla och nytt papper. Nu måste jag anse dom färdiga. Tänk att om en vecka är det dags att öppna första paketet. Jisses, tiden går.


Innan det var dags att hämta Ida for jag lite snabbt till affären. Bröd och lite annat behövdes. Imorgon är det äntligen lön. Så skönt med pengar igen! Hade lite väl mycke räkningar förra månaden. Bilförsäkring på över fem tusen och bilskatt på över två tusen. Ni fattar - pengar rullar ut. Hämtade även ut paket. Fick ett paket i postlådan också. Från bibbanbull - barnens one piece. Så söta! Idas är nog lite stor, men då kan hon ha den länge. Rolig post, älskart!


När det väl var dags att hämta Ida ringde Anders och var på väg hem så han fick hämta henne. En tjej som låg och sov. Hon var lite trött grining ett tag. Men släppte som tur var. Allt hade gått bra på dagis. En hel del mys blev det till att börja med. Sen lekte Ida och kollade film. Efter ett tag hittade hon nya leksaker. Jag hade plockat fram två av jabadabado mat sakerna jag köpt och tänkte ge i julklapp. Men äsch, julklappshögen växer, och dom behöver inte allt då. Så jag plcokade fram dom. Som hon lekt! Varje gång hon bytt rum har hon tagit med dom. Verkar vara en hitt och nu ångrar jag mig nästan att jag tog fram dom. Det finns en tårta inslagen som ligger och väntar, det blir nog bra.


En sån här höst ruskig dag passade det fint med soppa till middag. Potatis och purjolöksoppa fick det bli. Skåpen gapar tomma och man tager vad man haver. Gott blev det och mätta blev vi. Efter middagen blev det ännu mer lek. Men vid sex tiden kurkade min lillgumma ur. La sig i soffan med napp och snuttis under filt och kollade film. Gos! Vid halv sju tackade hon för sig och la sig och somnade utan problem. Bara älskart!


Kvällen är här. Jag har intagit soffan och nu blir det ensam mamma söker med en kopp kaffe. Härliga kväll! Lungt och fridfullt.


  

Av Johanna Östlund - 23 november 2014 19:47

Helgen lider äntligen mot sitt slut. Yes! Eller är det bara jag? Fy så skönt det ska bli med ledigt nu, ja förutom på fredag då jag har tagit på mig ett extra skift. Två intensiva veckor går mot sitt slut. Nu ska jag njuta och ta dagen som den kommer.


I lördags började Ida och jag dagen halv sju. Rätt bra tid. Jag hann göra mig i ordning och ha lite morgonmys. Kaffe! Väcka min älsklings kille som skulle åka med mig. Han skulle till sin pappa. Glad kille! Vi pussades och kramades hejdå. Mot jobbet.


På jobbet gick det bra. Men tiden gick sjukt segt ett tag. Konstigt det där... Klockan sex bar det av hemåt. Med ett litet stopp. Tanka och in på coop och köpa blommor och lite gott.


När jag kom hem hörde jag en tjej som grinade uppe på sitt rum. En mamma som saknar sitt barn tar självklart ner henne. En massa mys och gos. När hon lagt sig donade jag med blommorna, som blev två julstjärnor till vardagsrummet, det röda juliga rummet. Jag är ändå inte helt nöjd. Måste finslipa lite till i de fönstrena. Innan sängen blev det så mycke bättre med chips och julmust. Härligt slut.


Söndag och uppe före tuppen. Ett tolv timmars pass. Ett sista skift innan ledighet. Ett långt skift blev det. Alltså måste vart det värsta skift jag vart med om. Långt och drygt! För att sammanfatta lite kort hur min dag varit: byta pall, kolla datorn, byta pall, kolla datorn, byta rulle, kolla datorn, byta pall, äta pizza, byta pall, kolla datorn, blunda, byta pall, kolla datorn, byta pall, kolla datorn. Ja ni fattar! Mycke tid vid datorn och att kolla facebook, instagram och bloggar två tre hundra gånger. Tillslut kommer man på det  f a r l i g a  sidorna. Japp idag blev det ullsockor till barnen inför en kall vinter. Hoppas att dom ger dom varma och torra fötter. Men vad svårt det var att hitta, efter en hel del letande blev det från märket geggamoja.


Tillslut blev det äntligen dags för hemgång. L E D I G! Även idag var Ida vaken när jag kom hem. Vi myste och kollade tv. Strax efter sju fick hon gå till sängs. Somnade på en gång utan problem. Skönt! Jag fick äntligen i mig lite mat, tacos som Anders och Ida ätit idag. Nu har jag hamnat framför tv:n och här tänker jag stanna tills det är dags att sova. Inte än, väntar på Maria Lang som börjar om ca timmen.


Njuta och ta en dag i taget!


        

Av Johanna Östlund - 21 november 2014 21:23

Fredag! Helgen närmar sig med stormsteg. Helst vill jag såklart ha måndag eller söndagkväll. Ledig!

Fredagen började jag på bästa sätt. Sovmorgon! Elias och jag sov till klockan nio. Eller ja, Elias sov vidare ännu en stund faktiskt. Medans var Anders och Ida nere och donade. Tänk att man alltid ska behöva be. Ibland händer det faktiskt.

Kort morgon även idag. Kaffe och göra sig i ordning. Sen var man på banan. Elias och jag åkte till affären lite snabbt. Hämta ut paket och köpa lite smått och gott.

När vi kom hem stog Ida i dörren och väntade. Lillgumman. Sen blev det en massa mys och bus innan det var dags att åka på jobbet.

Jobb jobb jobb. En timme till sen ska jag hem och hoppas på att barnen sover och äta nått och bara mysa en stund innan det blir sängen.

Av Johanna Östlund - 20 november 2014 20:03

Godmorgon halv nio! Va? Jo det är sant. Vi vaknade halv nio idag. Ja jisses. Pigga och glada barn. Så mycke morgonmys blev det inte idag. Mer än halva morgonen var redan borta. Kaffe blev det åt mamman och barnen lekte hyffsat bra tillsammans. Alltid något lite små tjafs. Syskonkärlek?


På förmiddagen, efter att Anders åkt på jobbet, for vi till stan. En snabb sväng på ica maxi. Jag skulle ha julblommor. Lite annat smått och gott blev det. Bland annat en vit bock. När vi alla var nöjda for vi vidare, mot mormor och morfar. Som barnen saknat dom! Ida har nämnt mormor varje dag i en veckas tid. Ibland har hon till och med hämtat skona. Tänk så stor betydelse dessa människor har för oss.


Som sagt idag vabbade jag för första gången i mitt liv. Jag menar hur stor chans är det att man klarar sig ifrån det på fyra år liksom. Ida har vart krasslig och i förrgår blev det allt sämre, bara pang tjong så där. Vi bestämde att hon fick stanna hemma från dagis idag. Jag tackade inte nej till en "ledig" dag så här mitt i veckan. Elias blev överlycklig. Han har vart lite ledsen över dagis. Även fast det har gått bra att lämna honom och haft roligt när Anders kommit och hämtat honom. Istället för jobb och dagis blev det alltså ett besök hos mormor och morfar.


Barnen blev överlycklig att se mormor. Det kramades! Sen var allt som vanligt igen. Tänk att två veckor kan vara så lång tid? Barnen fick fina presenter från utlandet som dom blev glada för. Elias fick en blixten mugg och en box med godis. Ida fick ett diadem som blinkade och en väska med hello kitty. Glada barn! Jag fick en bodylotion som luktade gudomligt. Tack så mycket! Vi har lekt, fikat, myst, ätit middag och haft en trevlig eftermiddag.


Halv fem for vi hemåt. Två trötta barn som somnade i bilen. Strax efter att vi kommit hem kom även Anders hem. Lite lek innan det var dags för Ida att lägga sig. Som var svår nattad. Eller ja hon var vaken men inte ledsen. Nyss somnade hon. Sen vi kom hem smackade jag upp julen här hemma. Ljustakar, stjärnor, tomtar, julblommor, julgardiner och en underbar känsla. Fattas nått i vardagsrumsfönstrena. Får kika på det till veckan.


Snart är det dags för Elias att lägga sig också. En lugn kväll till mamman. Ge mig, tack!


    

Av Johanna Östlund - 19 november 2014 21:25

Att två dagar kan gå så fort? Fattar faktiskt inte. När ska allt lugna ner sig? Jag vill att tiden från och med nu lunkar på. Vill hinna mysa, känna och tänka.

Förmiddagarna går som vanligt ofantligt snabbt. Pang så är dom slut. Jisses.
Igår myste vi oss igenom morgonen. Blev precis helt klara tills det var dags för Ida att åka på dagis. En glad tjej som glatt vinkade hejdå till oss. Lillgumman! När Elias och jag kom hem kom vi på att min bil borde verkligen tvättas. Sagt och gjort. Ren och fin - i två minuter. Hur gör alla som har ren bil? Tvättar varje minut, varje dag? När vi hade andas friskluft och lekt med vatten fick vi bråttomt. Tur vi hade färdig mat i kylen. Med mat i magarna var det dags att åka till dagis och jobb. Elias ville inte alls vara på dagis. Det skär i mammahjärtat att höra dom orden. När han väl kom dit gick allt bra och han gick såklart till Hilka och lekte med henne. Hade knappt tid att säga hejdå.

När jag kom hem från jobbet var Ida vaken och torkade sig. Hon har blivit rejält förkyld och antar att det var därför hon vaknade. Elias sov på soffan. Somnat där efter att ha tjafsat med Anders om att han minsann inte skulle sova, kan inte sova, måste vänta på mamma. Ibland blir man bara trött....

Idag hade vi en fin förmiddag hemma hela familjen. Efter morgonmys ett drog jag fram dammsugaren och skurmoppen - rent och fint hem. Självklart skulle barnen hjälpa till. Suck. Tur dom lyssnar fort och istället kollade dom på film. Sen såg jag inte så mycket mer av Elias och Anders. Dom gick upp och byggde lego - killgrej. Ida och jag for istället en snabbis på affären och köpte hem det vanliga. Mjölk och bröd. Tiden rusade iväg och det var bara att göra mat, äta och fara. Hejdå mina fina!

Nu vill jag bara hem. Är trött idag. En timme till plus lite till. Hoppas på en lugn kväll hemma. Inga barn vakna.

Av Johanna Östlund - 17 november 2014 20:21

En ny vecka har tagit vid. Alltså att tiden springer iväg med oss visste vi redan. Men att julen börjar snart här helt sjukt. Nästa vecka - advent.

Här började vi dagen i rätt bra tid. Kände mig pigg. Helt otroligt att jag har vart pigg fler dagar nu. Ändå har jag inte lagt mig speciellt tidigt. Bara en stund efter att Ida och jag gått upp kom Elias också ner. Mys i soffan innan vi på allvar tog tag i dagen. Barnprogram åt barnen och kaffe åt dom vuxna. Härlig morgon!

Förmiddagen gick åt till lite allt möjligt. Barnen lekte inne i lekrummet. Jag passade då på att hämta in julkartongen. Åå vad jag vill. Köpte nya ljusstakar för någon månad sedan till kanon pris - 50 kr styck. Trodde att dom var röda, men insåg att det var några blåa krumelurer på dom. Suck! Bestämde mig för att måla dom vita, hade kvar sprayfärg sedan förr. Efter att vi lämnat Ida på dagis målade Elias och jag. Bra blev det också. Hoppas jag. Sen fick vi skynda oss. I med mat och fara iväg.

Mot jobb och dagis. Jag är så glad att det går bra att lämna honom nu. Han letade Hilka och sen hade han knappt tid att säga hejdå. Jag åkte på jobbet. Här är jag kvar än och i tre timmar till. Sega sega måndag....

Av Johanna Östlund - 16 november 2014 22:17

Ännu en vecka lider mot sitt slut. Tänk vad snabbt tiden går. Om två veckor är det första advent. Jag bara älskar tanken. Hur mysig tid är vi inte på väg mot?

Här var det morgon klockan sex enligt Ida. Snark! Men det gick och jag blev trotts allt pigg rätt snabbt. Vi hade soffmys såklart. Efter lite mer än en timme kom Elias ner också. Ännu mer mys!

Morgonen och förmiddagen rullade på i full fart. Lek och bus. Jag plockade med lite allt möjligt. Vips var det dags för Ida att sova. Elias och jag fick en stund för oss själva. Vi kollade på leksaker. Jag gjorde mat. När Ida vaknade åt vi för att sedan packa in oss i bilen.

Knatteskutt idag för Elias. Ida fick vara hemma hos farmor och farfar. Idag var det ingen hitt på knatteskutt. Många barn gjorde inte övningarna. Elias tyckte att det mesta var svårt. Och ja då blir det helt enkelt tråkigt. Men jag tycker ändå att allt det braiga väger upp nackdelarna.

Efteråt köpte vi med oss mat som vi åt i sågtäkten. Anders hade också kommit dit när vi kom. Fika och en massa lek. Vi kom inte hem förens vid halv sex.

Mys i soffan. Ida la sig någon gång efter sex. Trött tjej. Elias var det värre med. Han var trött men hade svårt att komma till ro. Tog över en timme att natta honom. Suck! Vid nio tiden slog han igen sina blå och jag kunde lägga mig på soffan och kolla på Maria Lang. Sen blir det sängen och ladda batterierna för en lång vecka.

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards