johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 24 november 2014

Regn måndag

Av Johanna Östlund - 24 november 2014 19:12

Klockan sex slog min lilla pruppunge upp ögonen och tyckte att det var morgon. NEJ! Jag som hade väntat mig en sovmorgon, nix. Vi gick ner till pappan som redan var vaken, han skulle på jobbet. Vi la oss i soffan, i alla fall jag, och kollade på film. Myspys.


Klockan sju var det dags att göra oss i ordning. Gjorde mig i ordning först. Ida fick sedan frukost, ett morgonbad och kläder. Sen bar det av till dagis. En glad tjej, trotts det tråkiga vädret. Regnet öste ner och det var inte speciellt roligt att ge sig ut. Lämningen gick problemfritt!


Hem. Vad göra nu? Började med att slänga in en tvätt. Gick sedan upp till röran. Urk hur det såg ut. Plockade ihop. Bytte sängkläder i alla sängar förutom i Elias. Tror det är dags att tvätta täcken och kuddar. Börjar med honoms nu när han inte är hemma. Hur ofta tvättar ni dom? Är det sällan att tvätta två gånger per år? När jag ändå var uppe tog jag  ä n t l i g e n  tag i mitt enorma berg med tvätt. Hm hur länge sen var det nu? Kan det vara två veckor sen sist? Ja ni fattar det var ENORMT.


Är det bara jag som har svårt att bestämma mig? Jag blir på allvar less på mig själv. Vissa saker kan jag göra om flera gånger. Vilket verkligen inte behövs jämt. Just idag hade jag en sån dag. Göra om dag. Det var barnens paketkalender. Lite nya saker, några gamla och nytt papper. Nu måste jag anse dom färdiga. Tänk att om en vecka är det dags att öppna första paketet. Jisses, tiden går.


Innan det var dags att hämta Ida for jag lite snabbt till affären. Bröd och lite annat behövdes. Imorgon är det äntligen lön. Så skönt med pengar igen! Hade lite väl mycke räkningar förra månaden. Bilförsäkring på över fem tusen och bilskatt på över två tusen. Ni fattar - pengar rullar ut. Hämtade även ut paket. Fick ett paket i postlådan också. Från bibbanbull - barnens one piece. Så söta! Idas är nog lite stor, men då kan hon ha den länge. Rolig post, älskart!


När det väl var dags att hämta Ida ringde Anders och var på väg hem så han fick hämta henne. En tjej som låg och sov. Hon var lite trött grining ett tag. Men släppte som tur var. Allt hade gått bra på dagis. En hel del mys blev det till att börja med. Sen lekte Ida och kollade film. Efter ett tag hittade hon nya leksaker. Jag hade plockat fram två av jabadabado mat sakerna jag köpt och tänkte ge i julklapp. Men äsch, julklappshögen växer, och dom behöver inte allt då. Så jag plcokade fram dom. Som hon lekt! Varje gång hon bytt rum har hon tagit med dom. Verkar vara en hitt och nu ångrar jag mig nästan att jag tog fram dom. Det finns en tårta inslagen som ligger och väntar, det blir nog bra.


En sån här höst ruskig dag passade det fint med soppa till middag. Potatis och purjolöksoppa fick det bli. Skåpen gapar tomma och man tager vad man haver. Gott blev det och mätta blev vi. Efter middagen blev det ännu mer lek. Men vid sex tiden kurkade min lillgumma ur. La sig i soffan med napp och snuttis under filt och kollade film. Gos! Vid halv sju tackade hon för sig och la sig och somnade utan problem. Bara älskart!


Kvällen är här. Jag har intagit soffan och nu blir det ensam mamma söker med en kopp kaffe. Härliga kväll! Lungt och fridfullt.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards