johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 3 november 2014

Jultomten kom tidigt i år

Av Johanna Östlund - 3 november 2014 22:43

En ny vecka har dragit igång. Om du frågar mig tror jag det kommer bli en bra vecka. Ledig och världens bästa Elias är hos oss. Bra kombo!


Halv sju eller vad klockan var ringde mitt personliga alarm. Upp och hoppa mamma jag har sovit färdigt! Gick ner och satte på en film åt Ida för att sedan lägga mig i soffan och vila ögonen en stund till. Elias kom ner efter en timme eller nått. Morgonmys!


Morgonen var lugn. Kaffe, frukost och göra oss i ordning. Hade fundering på att åka in till stan, men Elias protesterade så vi stannade hemma. Istället blev det lek inne. Barnen var osams nästan hela förmiddagen. Elias byggde koja i soffan och Ida fick absolut inte vara med. Såklart blev Ida ledsen. Men samtidigt förstår jag Elias också. Man vill faktiskt inte alltid leka med sina småsyskon. Så är det bara.


På förmiddagen gick vi ut. Glada miner. Mot skogen! Jag letade efter nått att göra en krans av. Tillslut föll det på lingonris. Elias var snäll och hjälpte mig och Ida var mesta dels vid oss. Så duktiga så. Innan vi gick in lekte barnen i sandlåda. Japp! Hej grus upp till knäna i hallen. Det var en skön stund ute - friskluft.


När vi kom in blev det lunch. Sen fick Ida hoppa i säng. Elias la sig på soffan. Vips sov båda barnen. Jag plockade fram krans sakerna och donade på. Innan jag var klar vaknade Ida. En inte allt för glad tjej. Suck! Men jag blev ändå klar med kransen. Hoppas att den håller sig fin trots varmgraderna. Nu ser det lite bättre ut.


Eftermiddagen kom. Jag fixade i ordning en köttgrya som fick bli middagen. Lena kom över en sväng. I samma veva kom även min mamma. Hon skulle säga hejdå till barnen, nu far dom bort i två veckor. Det blev fika tillsammans och lite lek. Lena åkte hem, men mamma stannade kvar och lekte med barnen och hon fick även middag.


När vi blev ensamma var det dags att börja med nattningen. Ida fick sig ett bad och sen hopp i säng. Elias var vaken ett bra tag till. Ett bad med mig och sen har han donat på själv. Jag skulle nämligen se på ensam mamma söker. Efter det hade tomten visst vart här, han kom visst tidigt i år. Tack älskling!


Sen blev det hopp i säng för Elias. Somnade efter en stund. Nu är det lugna gatan. Men det är lika bra att själv gå till sängs. En dag imorgon också.


        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards