johanna--ostlund

Alla inlägg under augusti 2014

Av Johanna Östlund - 15 augusti 2014 20:47

Fredag och snart har återigen en vecka gått. Attans vad fort det ska gå! Är det verkligen någon som hinner med i tempo tiden har dragit iväg med?.


Här hade vi minst sagt en jobbig natt. Vid tre tiden vaknar Ida och bara total vägrar somna om. Jaha!!! Vi går ner till soffan och myser. Precis när jag tänkte lägga henne och äntligen få lite bättre sömn kommer Elias ner. Ida somnade i alla fall i sin säng. Elias och jag ligger nere. Usch för en natt på soffan med vakna barn. Nog för att jag slummrat till, men det blir knappast den djupsömn man behöver.


Jag var lagomt trött när Elias började kvickna till vid åtta. Men mamma kliva upp och lek! Efter en stund känns det lite bättre och framåt nio vaknade även Ida och då är det bara att ta tag i dagen. Kaffe!!! Barnen fick frukost.


Förmiddagen försvann... Utan att man ens hunnit blinka. Vips kom eftermiddagen och vi lämnades ensamma. Anders for på jobbet för att avverka ett kvällspass. Då bestämde vi oss för att gå till lekparken. Barnen lekte av sig lite. Sen tog vi oss faktiskt en tur till affären för att köpa lite fredagsmysgotta.


När vi kom hem hade klockan tickat på. Det blev lite fredagsmys med Ida. Frukt och en ny film, pippi. Numera duger inte småbitarna mamma gör. Hon gick nästan direkt till Elias skål och tog för sig av hans större bitar. Jo men visst det gick finemang. Nu kanske jag ska sluta att oja mig så mycke. Sen innan det blev läggdags för Ida blev barnen hel tokiga. Jag höll på att bryta ihop! Elias har blivit lite uppkäftig. När jag sa till honom på skarpen fick jag till svar: håll käften. Antar att han snappar upp alla fula ord man säger. Men nästan varje gång man säger till honom får man något tillbaka. Ibland kan det vara att han ska packa alla sina saker och ha dom hos sin pappa, om man hotar lite med att slänga än det ena och än det andra av hans leksaker. Eller som nu något mindre fint ord kommer ur hans mun.


När det väl blev dags för Ida att lägga sig var hon trött och somnade på en gång. Då började jag och Elias det riktiga fredagsmyset med gotta och film. Det var riktigt mysigt så länge han orkade sitta stilla. Sen började han leka och gick sedan upp och lekte och där är han än. Då fick mamman en lugn stund och tid för en kopp kaffe och dator. Riktigt skönt!


Snart ska jag försöka få Elias i säng. En dag imorgon också och då har vi faktiskt nått inplanerat. Så en bra natt vore perfekt. Om ca timme kommer Anders hem så jag ska försöka vara vaken tills dess. Men nog börjar det kännas att man inte fick en särskilt bra natt.


                    

Av Johanna Östlund - 14 augusti 2014 20:48

Jag började denna torsdag med en lång sovmorgon. Halv tio vaknade jag av att Elias ville att jag skulle kliva upp. Skallebang och en känsla av bakfull. Nog för att jag var ute på igår, men drack inte en droppe alkohol. Sov någ på tok för länge.


Frukost och kaffe! Perfekt start. Nästan på en gång frågade Elias om vi skulle till mormor idag. Hade lovat att åka dit en dag till så att han fick träffa moster. Sagt och gjort ringde jag mamma. Dom var på ok och lagade bilen, men det skulle inte ta lång tid innan den var klar. Vi behövde inte stressa ihjäl oss innan vi kom iväg.


Eftersom jag inte visste om dom var klar eller inte när vi kom mot stan svängde vi in. Dock var dom klar när jag ringde. Men Elias hade ett litet ärende in till stan. Han bara måsta skaffa en present. Du förstår mamma hon fyller ju år. Vi gick en lång stund och kollade. Jag sa flera gånger: Det här då, det ser ut som nått hon gillar. Fick blankt nej från Elias. Tillslut hittade han två helt perfekta saker, enligt hans tycke och smak. Min lilla älskling. Presentpapper valde han också. Jag hittade nått fint med blommor och ett med ränder. Va? Nej!!! Hon gillar prinsessor! För att förtydliga våran lilla shopping valde han alltså ett papper med disney prinsessor. Vad är då inuti paketen?? Kanske ska tillägga att denna present inte är till något barn.


När Elias var nöjd med sin shopping åkte vi till mormor och morfar. Pusskalas med moster. Ida var lite skeptisk till morfar. Sen släppte de.


Vi började med lunch. Båda barnen åt riktigt bra. Duktiga! Sen gick mamma, Elias och Ida för att hämta posten. Var tänkt att Ida skulle sova. Men inte somnade hon med en pratkvar på sidan om. Så då tog jag mig en promenad med henne. Hon somnade men sova bara en halv timme eller nått. Aja alltid något.


Precis då hade Elias kommit på en super idé. Ha picknick på studsmattan. Så vi fyra fika och greja där uppe. Tills barnen hade fått nog och ville ner. Vi fortsatte vara ute. Vad får vi höra - glassbilen. Jag kollar snabbt upp vilken tid den åker förbi här. Eftersom man inte helt kan lite på dessa tider gick vi upp till vägen på en gång. Men ojojoj... Det hade vi verkligen inte behövt. Den kom efter en timmes väntan. Under tiden försökte vi roa barnen. Visade Elias vart jag brukade gå när jag var liten och hälsa på en gammalgubbe. Det tyckte han var intressant. Ida sprang mest upp och ner för backen och gick ibland en egen liten tur. På slutet blev vägen allt mer intressant. Och tillslut kom den äntligen.


Vi hade nöjda barn med oss hem som mumsade på en varsin glass. När vi kom hem gjorde mamma middag. Ååå alltid lika gott. Finns det någon bättre mat än mammas? Sen blev det såklart en till glass, men bara till dom som åt bra. Och vilken tur barnen hade. Mätta och nöjda slappade vi i soffan.


Elias har länge tjatat på mig om att få klippa håret. Det kan vi bara göra hos mormor eftersom dom har en hårklippningsapparat. Idag passade vi på. Mamma fick äran att duscha Ida medans jag klippte Elias hår. Gick bra till en början men sen kom myrorna i brallan. På slutet fick jag springa efter honom och klippa bort det värsta. Jag är ändå nöjd med slutresultatet. Vilket jag tror att även Elias blev. Efteråt blev det en dusch, bort med allt hår.


Rena och fina barn! Nya och rena kläder. Sen myste vi ner oss i mormor och morfars säng och vilade ett tag. Barnen började bli trötta. Men Elias bara måsta lek en stund till. Efter leken blev det kvällsfika. Båda barnen åt återigen hur bra som helst. Klockan tickade och det blev verkligen dags att åka hemåt.


En hel dag hos mormor och morfar blev det. Barnen har njutit till max. Även jag för den delen. Skönt att inte ha allt ansvar hela tiden. Starx innan åtta begav vi oss hem. En rätt prefekt tid. Trötta barn som somnade i bilen och fortsatte sova när vi kom hem. Kan inte bli mer perfekt för mig som mamma.


Kvällen är här! Jag har hunnit med att plocka och dona här hemma. Rent och fint tills imorgon. Men vad den här kvällen har att erbjuda vet jag inte. Vänta på att Anders ska komma hem från jobbet. Slötitta på tv eller nått liknande känns lockande. Men faktiskt ,hör och häpna, känner jag mig inte allt för trött ikväll.


        

Av Johanna Östlund - 13 augusti 2014 23:14

              

Av Johanna Östlund - 12 augusti 2014 22:35

Äntligen en bra natt. Fast Ida vaknade vi två och grinade. Men då blev mamman stentuff. Jo men visst, hon somnade ju om. Hoppas att det var en lärdom.


Själv hade jag begärt sovmorgon. Vad tror ni händer? Jo barnen sover till klockan åtta. Varför ska jag ha sån otur.? Strax efter nio kände jag mig utvilad och gick upp till dom andra. Vi hade en hel dag tillsammans att se fram emot. Jag började men lite slapp i soffan men en koppkaffe. Fast det tyckte inte barnen om. Dom hade ju redan haft mysmorgon.


Vart förmiddagen tog vägen vet jag inte. Vips var den borta. Den innehöll väl som alltid en massa lek och bus. När Ida tog sin middagslur var Anders och Elias ute och donade. Don rensade i garaget. En tur till soptippen nästa!


När Ida vaknat blev det lunch. Snabbt och enkelt - varmkorv med bröd. Ibland orkar man inte mer. Elias började tjata om att åka till Sågtäkten. Han hade gjort fina teckningar som han ville ge. Men han fick lugna sig. Istället åkte han och Anders till pappersåtervinningen. Och under tiden började Ida och jag riva i en massa kläder. Dags att kolla vad som ska väck.


Sen blev det eftermiddagsmys i soffan. Alltid lika skönt att ta igen sig en stund på eftermiddagen. Sen var det dags. Vi tog oss en tur till Sågtäkten. Barnen började leka på en gång. Elias hade inte tid att fika. Måste bara bygga klart först! När vi började röra på oss kom Elias. Fast då hade han glömt bort fikat och gick ut med oss. Lek på baksidan. Sen kom äntligen Lena hem så han fick ge sin teckning. Innan vi åkte hemåt tog Elias sig ett dopp i poolen. Lite för kallt för oss andra. Nu var det bara 18 grader. Brr!! Men Elias tyckte det var skönt och ville inte kliva upp. Tillslut fick vi lura upp honom.


När vi kom hem var det dags att göra middag. Två hungriga och trött barn. Vilken bra kombination! Fast Elias var duktig och gjorde nästan hela pizzan själv. Köpte deg och han la på allt "pålägg". Duktig! Dessutom blev den supergod. Efter maten blev detlite lek innan det var dags för Ida att lägga sig. Somnade på två röda.


Nästan projekt var desto svårare. Han skulle minsann vara uppe lite till och lite till och lite till. Efter lite datorspel och en stund ute blev han tvungen fast han inte var trött. Men först skulle han få duscha med mig. Men vad händer då? Jo han fick en fisk som simmar i vatten igår. Stjärtfenan går att ta av och den råkade jag spola ner. Lagomt glad kille! Så när jag var klar fick jag den stora äran att kolla om den fanns kvar i avloppet. Där hade han tur! Där låg den och flöt. Nöjd igen och då kunde även han dusch men den här gången utan fisken. Sen blev det hopp i säng. Tre böcker och sen sov han.


Äntligen kväll. Jag har hängt en tvätt och beställt lite nya kläder åt barnen. Det blev en del, men trots det blev det inte allt för dyrt. Nytt och snyggt inför hösten och dagisstarten. Nu är det snart bara en vecka kvar sen smäller det på allvar. En lång sommar har passerat och det är dags att återgå till vardagen. Det blir nog bra!


      

Av Johanna Östlund - 11 augusti 2014 21:14

Denna måndag gjorde vi en rivstart klockan fyra. Suck! Älskade barn eran mamma behöver sova ibland. Ida var mega gnällig och grinig fast vi låg i soffan och kollade film. Ännu mer suck! Efter en stund kom även Elias ner. Inte kunde han lägga sig bredvid Anders när jag inte låg där. Elias somnade om rätt snart efter en liten pink. Även Ida gjorde detsamma efter mycke om och men.


Vid sju tiden började barnen på vakna igen och ville göra morgon. Död mamma! Det var bara att lyda. Dock kunde den ju startat bättre. Ida var fortfarande grinig. Antar att hon fått för lite sömn, hon också. Som tur var var Elias pigg och glad. Lite glädje i sällskapet.


Morgonen gick... Anders kom upp och gjorde oss sällskap. Kaffe! Så gott men inte vart jag piggare för det. Barnen lekte på. Lite bråk blev det såklart också. Ida rev Elias vid ögat. Antar att det bara är att vänja sig. Tillslut gav jag upp. Efter mycke grin hit och dit fick Ida lägga sig för en tidig middagslur.


Under tiden fick jag tid att umgås med min son. Fast det var en trött mamma som övertalade han om att datorspel vore inte dumt. Då kunde jag lägga mig i sängen där inne. Äntligen fick jag lite energi. Sen gick vi ut och lekte mamma, pappa och barn. Han är så snäll och go på dockorna. Det var faktiskt skönt att komma ut. Otroligt skön luft nu!


När Ida vaknade blev det lunch, våfflor. Ida åt på bra som verkade vara vrålhungrig. Elias åt nästan ingen ting alls. Sen gav vi oss iväg. Mot Söderhamn. Barnen och jag skulle åka med vinterdäcken till passaten. På bilfirman frågade dom så klart om bilen gick bra. Om den gör!!! Fast jag klagade lite på att ett vindrutetorkarblad var dåligt. Vips fick jag ett nytt för ingen peng alls. Nöjd!! Sen hade jag lovat Elias att äta på McDonalds. Nöjd kille! När vi stog i kön fick vi se två kända ansikten. Saras mamma och mormor. Så vi åt med dom och Elias blev riktigt glad av att se dom. Men nog blev vi alla lite paff att träffa på varann där. När vi ätit upp for vi mot barnens hus. Elias hamnade i paradiset. Och hade lätt kunna fyllt hela vagnen. Han fick snällt välja mellan sakerna. -"Tomten kanske hörde att du ville ha den saken". -"Hoppas på det!".


Vi började fara hemåt. Ett stopp hos mormor ville Elias göra. Då fick det väl bli så. Där stannade vi ett bra tag. Långt efter läggdags, i alla fall för Ida. Det blev fika och en massa lek. Jag tror nog att barnen hade saknat sin mormor.


Halv nio kom vi hem. Båda barnen sov i bilen och lyckades somna om när jag bar upp dom till sina sängar. Nu håller jag alla tummar. Peppar peppar. Käre gode gud. Låt mina barn sova hela natten utan problem. Imorgon tänker jag strejka. En liten sovmorgon är jag helt klart värd.


Ikvällen är här. En maskin med tvätt snurrar. Jag har plockat i och ur diskmaskinen som också körs. Sen har jag tagit mig lite i kragen. Fast min plan gick inte i lås. Så jag får luska ut hur jag ska göra. Jag har i alla fall anmält mig för att sälja lite på Enångers klädbytardag. Tyvärr hade jag ju eftermiddagsvecka just då. Det känns ändå skönt. Och en riktigt rensning bland alla kläder ska göras. Ja för nu läre jag göra det. Hoppas jag får plats på någon till.


  

Av Johanna Östlund - 10 augusti 2014 22:44

Söndagen började vi som alla andra mornar. Ida och jag klev upp vid sju tiden. Mysmorgon i soffan! Efter en stund kom Anders upp också och for på jobbet. Vi myste på ett tag till.


Lite frukost och påklädning. Sen fick jag syn på nått. Vad är det? Jo en livs levande bamsefästing mitt på köksgolvet.  Antar att katten tappat den. Hjärtat upp i halsgropen. Jag höll säker på en kvart med att få in den i påsen som jag plockat fram. Sen tog jag första bästa tunga sak och mosa den med. Urk! Sen kröp det fästingar överallt på golvet och på mig. Inbillning. Så det var bara att dra fram dammsugaren. Nu äntligen fick vi rena golv igen.


Ida lekte och grejade. För att sedan tycka att mamma var jättedum. Mitt i leken. Men när man grinar för ingen ting är det dags att sova. Jag gick ut i det fina vädret. Fast särskiltvarmt var det faktiskt inte. Blåste rejält och när inte solen låg på med full kraft frös jag. Rätt härligt det också. Var länge sen man frös nu! En timme blev det i solen. Sen fick toaletten sig en rejäl omgång. Rent och fint!


När Ida vaknade myste vi ett tag. Tar alltid en stund innan hon vaknat till ordentligt. Sen blev det mat - gårdagens middag. Skönt att slippa stå vid spisen. Lite mer film och en lugn stund för mamman. Sen gick vi ut en stund. Ida lekte med allt möjligt och doppade sig faktiskt i poolen.


Klockan gick... Tillslut blev det äntligen dags att hämta hem min prins. Ååå som vi saknat honom. På vägen hem klargjorde Elias att vi skulle åka och bada. Även att jag köpte en bra grej åt honom. Ett skydd att ha på bältet. Han sitter alltid och drar i det och nu tyckte han istället att det var mysigt. Bra köp! Alltid roligt att åka hem när man hämtat honom. Han pratar alltid på och man får höra så mycke roligt.


Vi for hem lite snabbt för att hämta badkläder för att sedan åka till Sågtäkten för lite bad. Elias och jag badade. Jag gick upp först. Brr! Lite lätt frusen. Fast jag tror det börjar bli lite kallt åt Elias också. På med varma kläder! Han hade till och med mössa på sig, men bara för att den var ny och han promt skulle prova den. Det blev lite fika och lek innan vi for hemåt.


Precis när vi kom hem kom även Anders hem. Han fick ett långpass idag. Ida fick hoppa i säng direkt när vi kom hem. Klockan hade tickat iväg. Vi andra myste i soffan. Sen gick Elias och jag lekte lite. Tillslut efter mycke om och men fick jag hoom i säng strax efter tio. Han var visst trött fast han sa att han inte var det. Efter en bok sov han sött.


Nu är kvällen här. Mer än så här orkar inte jag. En dag imorgon också. Dags att hoppa i säng...


    

Av Johanna Östlund - 9 augusti 2014 20:58

...lider mot sitt slut. Hej vad det går! Nu är det bara två veckor kvar innan allvaret börjar igen. Skönt och tråkigt på samma gång.


Äntligen fick vi börja en dag med att sova normalt. Ida sov till klockan sju och då får man vara nöjd helt enkelt. Ändå började vi morgonen med soffmys och tv. Bästa starten! Anders var uppe tidigt idag också och for rätt snabbt på jobbet.


Jaha? Vad ska vi göra idag? Vi började med att åka till affären en sväng för att fylla på lite här hemma. Åå vad jag älskar min nya bil. Det är nog ett av dom absolut bästa köp jag någonsin gjort. Hoppas jag. När vi kom hem igen packades allt upp och sen var vi inne en stund tills det var dags för lillprupp att sovamiddag.


Jag gjorde då dagens första kaffe. Satte mig ute i solen och avnjöt de. Det härliga försvann... Jag hatar ganska många djur. Smykryp är äckliga, men jag kan vara vid dom bara dom inte är på mig. Ett djur hatar jag mer än alla - råttor. Och vad tror ni prasslar bakom mig i buskarna? Jo en råtta! Fy fan! Håret på kroppen reste sig och flera rysningar gick genom kroppen. Tur för mig att den blev lika rädd och sprang iväg så fort den hörde mig.


Där försvann det goda. Jag hade inte ro i kroppen att sitta kvar. Tog istället bort hängiga sommarväxter och planterade en stor maffig bollkryss. Blev riktigt fint och passade perfekt i krukan. Även där var det djur. Några av våra underbara myror hade hittat till krukan och där av måsta jag byta ut all jord. Hoppas dom försvann nu. Passade på att fylla poolen åt Ida i fall hon skulle vilja bada när hon vaknat. Sen satte jag mig och solade igen, fast ute på gräsmattan.


När Ida vaknade var det dags för mat. Provade icas pulled pork. Rätt gott faktiskt. Även Ida åt bra. Sen blev det sol, bad och lek. Vi blev ute ett bra tag. Ida var lydig och höll sig där jag kunde se henne. När vi kom in var Ida lortig och passade på att kissa på golvet. En dusch! Sen var det eftermiddagsmys. Film och soffan. Skönt att ta igen sig en stund. Tiden gick och Anders kom hem från jobbet.


Vi myste alla en stund innan det var dags för Ida att lägga sig. Idag somnade hon utan problem. Jag tycker verkligen om Idas rutiner för läggning. Ibland är det bara grin. En kväll fick jag nog och lät henne grina, kollade bara så att hon hade napp och snuttis. Sen den gången, när hon får för sig att grina, har det hysteriska grinet relativt snabbt avtagit. Hon vet att mamma ändå inte tänker komma och ta upp henne. Taskig, men jag tror att det är bra, hon lärde i alla fall sig nått.


Jag älskar dessa kvällar. Lungt vid halv sju. Nästan så att man har svårt att få tiden att gå. Jag tog mig en skön dusch och la mig sedan uppe i sängen och kollade tv. Det var väldigt skönt och jag höll nästan på somna. Gör mig nog klar för natten snart och ser om det är något bra på dumburken, vilket jag antar att det inte är. Jag är trött och sova låter inte heller dumt. Roliga lördagkvälla va?


      

Av Johanna Östlund - 8 augusti 2014 20:36

Fredag och äntligen kom helgen. Snart är det dags att hämta hem min älskade prins. Som jag saknar honom nu. Min älskade lille vän.


Dagen började på tok för tidigt. Klockan tre tyckte Ida att det var morgon. Vi la oss nere i soffan och kollade på film. Jag blundade mest hela tiden och Ida somnade faktiskt om efter en timme eller så och sov en stund. Lagomt pigga... Efter många osköna timmar på soffan var det dags att göra något åt denna dag.


Vi åt frukost. Sen kom Anders ner och jag kunde börja göra mig i ordning. Idag var det dags för begravning av min moster. Men först en snabb sväng på stan. Pappa fyllde år igår och någon present måsta köpas. Dålig fantasi i år. Men hoppas att du blir rik på dessa lotter. Lite mer smått och gott blev det så klart också. Vi hade dåligt med shampoo, tops och lite såna saker. Sen for jag till mamma och pappa. Vi skulle samåka till kyrkan eftersom det är lite dåligt med parkering där.


En mycket fin begravning! Fina blommor, fin musik och många människor i tårar. För mig var det andra gången jag gick på en begravning. En konstig känsla. Och jag kan inte riktigt förstå att hon är borta. Svårt att ta på när man inte träffade henne jätte ofta, men visst blev det några gånger per år. Den blev en stor klump i halsen och tårar. När jag satt där i kyrkan kom det ofta i tankarna om någon i min familj skulle gå bort. Hur skulle jag klara de? Jag vill inte ens tänka på det. Men ni ska veta att jag älskar er alla... Hur som haver var det som sagt fint. Efteråt fick vi mat och tårta. En minnes värd stund.


Det tog ett tag. När jag kom hem möttes jag av en glad tjej. Mamma góflicka! Rätt snabbt åkte vi till Sågtäkten. Jag behövde ett bad! Så varmt och svettigt. Ingen hitt med långklänning i detta väder. Sen har vi haft en grinig Ida. Vet inte vad det är. Men hon kändes varm. Kan tänka mig att det kanske är fler tänder på g. Hon har vart lite annorlunda i bajseriet också. Hon fick en alvedon, ny blöja, smörja och lite saft. Sen var det grinkalas igen. Men nu verkar hon ha somnat. Vet inte vad man ska välja? Hon grinar om hon är uppe med oss och grinar i sin säng. Känner sig riktigt maktlös.


Kvällen är här. Jag började den med att tvätta bilen. Nu läre den ju skina. Kanske inte riktigt, men den var faktiskt rätt skitig. Tröttheten börjar komma smygande. Har vart nått hela dagen igen. Missade min middagsvila igen. Blir tidig kväll igen...


    

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards