johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

En mormor torsdag

Av Johanna Östlund - 14 augusti 2014 20:48

Jag började denna torsdag med en lång sovmorgon. Halv tio vaknade jag av att Elias ville att jag skulle kliva upp. Skallebang och en känsla av bakfull. Nog för att jag var ute på igår, men drack inte en droppe alkohol. Sov någ på tok för länge.


Frukost och kaffe! Perfekt start. Nästan på en gång frågade Elias om vi skulle till mormor idag. Hade lovat att åka dit en dag till så att han fick träffa moster. Sagt och gjort ringde jag mamma. Dom var på ok och lagade bilen, men det skulle inte ta lång tid innan den var klar. Vi behövde inte stressa ihjäl oss innan vi kom iväg.


Eftersom jag inte visste om dom var klar eller inte när vi kom mot stan svängde vi in. Dock var dom klar när jag ringde. Men Elias hade ett litet ärende in till stan. Han bara måsta skaffa en present. Du förstår mamma hon fyller ju år. Vi gick en lång stund och kollade. Jag sa flera gånger: Det här då, det ser ut som nått hon gillar. Fick blankt nej från Elias. Tillslut hittade han två helt perfekta saker, enligt hans tycke och smak. Min lilla älskling. Presentpapper valde han också. Jag hittade nått fint med blommor och ett med ränder. Va? Nej!!! Hon gillar prinsessor! För att förtydliga våran lilla shopping valde han alltså ett papper med disney prinsessor. Vad är då inuti paketen?? Kanske ska tillägga att denna present inte är till något barn.


När Elias var nöjd med sin shopping åkte vi till mormor och morfar. Pusskalas med moster. Ida var lite skeptisk till morfar. Sen släppte de.


Vi började med lunch. Båda barnen åt riktigt bra. Duktiga! Sen gick mamma, Elias och Ida för att hämta posten. Var tänkt att Ida skulle sova. Men inte somnade hon med en pratkvar på sidan om. Så då tog jag mig en promenad med henne. Hon somnade men sova bara en halv timme eller nått. Aja alltid något.


Precis då hade Elias kommit på en super idé. Ha picknick på studsmattan. Så vi fyra fika och greja där uppe. Tills barnen hade fått nog och ville ner. Vi fortsatte vara ute. Vad får vi höra - glassbilen. Jag kollar snabbt upp vilken tid den åker förbi här. Eftersom man inte helt kan lite på dessa tider gick vi upp till vägen på en gång. Men ojojoj... Det hade vi verkligen inte behövt. Den kom efter en timmes väntan. Under tiden försökte vi roa barnen. Visade Elias vart jag brukade gå när jag var liten och hälsa på en gammalgubbe. Det tyckte han var intressant. Ida sprang mest upp och ner för backen och gick ibland en egen liten tur. På slutet blev vägen allt mer intressant. Och tillslut kom den äntligen.


Vi hade nöjda barn med oss hem som mumsade på en varsin glass. När vi kom hem gjorde mamma middag. Ååå alltid lika gott. Finns det någon bättre mat än mammas? Sen blev det såklart en till glass, men bara till dom som åt bra. Och vilken tur barnen hade. Mätta och nöjda slappade vi i soffan.


Elias har länge tjatat på mig om att få klippa håret. Det kan vi bara göra hos mormor eftersom dom har en hårklippningsapparat. Idag passade vi på. Mamma fick äran att duscha Ida medans jag klippte Elias hår. Gick bra till en början men sen kom myrorna i brallan. På slutet fick jag springa efter honom och klippa bort det värsta. Jag är ändå nöjd med slutresultatet. Vilket jag tror att även Elias blev. Efteråt blev det en dusch, bort med allt hår.


Rena och fina barn! Nya och rena kläder. Sen myste vi ner oss i mormor och morfars säng och vilade ett tag. Barnen började bli trötta. Men Elias bara måsta lek en stund till. Efter leken blev det kvällsfika. Båda barnen åt återigen hur bra som helst. Klockan tickade och det blev verkligen dags att åka hemåt.


En hel dag hos mormor och morfar blev det. Barnen har njutit till max. Även jag för den delen. Skönt att inte ha allt ansvar hela tiden. Starx innan åtta begav vi oss hem. En rätt prefekt tid. Trötta barn som somnade i bilen och fortsatte sova när vi kom hem. Kan inte bli mer perfekt för mig som mamma.


Kvällen är här! Jag har hunnit med att plocka och dona här hemma. Rent och fint tills imorgon. Men vad den här kvällen har att erbjuda vet jag inte. Vänta på att Anders ska komma hem från jobbet. Slötitta på tv eller nått liknande känns lockande. Men faktiskt ,hör och häpna, känner jag mig inte allt för trött ikväll.


        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards