johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2014

Alla tillsammans

Av Johanna Östlund - 12 augusti 2014 22:35

Äntligen en bra natt. Fast Ida vaknade vi två och grinade. Men då blev mamman stentuff. Jo men visst, hon somnade ju om. Hoppas att det var en lärdom.


Själv hade jag begärt sovmorgon. Vad tror ni händer? Jo barnen sover till klockan åtta. Varför ska jag ha sån otur.? Strax efter nio kände jag mig utvilad och gick upp till dom andra. Vi hade en hel dag tillsammans att se fram emot. Jag började men lite slapp i soffan men en koppkaffe. Fast det tyckte inte barnen om. Dom hade ju redan haft mysmorgon.


Vart förmiddagen tog vägen vet jag inte. Vips var den borta. Den innehöll väl som alltid en massa lek och bus. När Ida tog sin middagslur var Anders och Elias ute och donade. Don rensade i garaget. En tur till soptippen nästa!


När Ida vaknat blev det lunch. Snabbt och enkelt - varmkorv med bröd. Ibland orkar man inte mer. Elias började tjata om att åka till Sågtäkten. Han hade gjort fina teckningar som han ville ge. Men han fick lugna sig. Istället åkte han och Anders till pappersåtervinningen. Och under tiden började Ida och jag riva i en massa kläder. Dags att kolla vad som ska väck.


Sen blev det eftermiddagsmys i soffan. Alltid lika skönt att ta igen sig en stund på eftermiddagen. Sen var det dags. Vi tog oss en tur till Sågtäkten. Barnen började leka på en gång. Elias hade inte tid att fika. Måste bara bygga klart först! När vi började röra på oss kom Elias. Fast då hade han glömt bort fikat och gick ut med oss. Lek på baksidan. Sen kom äntligen Lena hem så han fick ge sin teckning. Innan vi åkte hemåt tog Elias sig ett dopp i poolen. Lite för kallt för oss andra. Nu var det bara 18 grader. Brr!! Men Elias tyckte det var skönt och ville inte kliva upp. Tillslut fick vi lura upp honom.


När vi kom hem var det dags att göra middag. Två hungriga och trött barn. Vilken bra kombination! Fast Elias var duktig och gjorde nästan hela pizzan själv. Köpte deg och han la på allt "pålägg". Duktig! Dessutom blev den supergod. Efter maten blev detlite lek innan det var dags för Ida att lägga sig. Somnade på två röda.


Nästan projekt var desto svårare. Han skulle minsann vara uppe lite till och lite till och lite till. Efter lite datorspel och en stund ute blev han tvungen fast han inte var trött. Men först skulle han få duscha med mig. Men vad händer då? Jo han fick en fisk som simmar i vatten igår. Stjärtfenan går att ta av och den råkade jag spola ner. Lagomt glad kille! Så när jag var klar fick jag den stora äran att kolla om den fanns kvar i avloppet. Där hade han tur! Där låg den och flöt. Nöjd igen och då kunde även han dusch men den här gången utan fisken. Sen blev det hopp i säng. Tre böcker och sen sov han.


Äntligen kväll. Jag har hängt en tvätt och beställt lite nya kläder åt barnen. Det blev en del, men trots det blev det inte allt för dyrt. Nytt och snyggt inför hösten och dagisstarten. Nu är det snart bara en vecka kvar sen smäller det på allvar. En lång sommar har passerat och det är dags att återgå till vardagen. Det blir nog bra!


      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards