johanna--ostlund

Alla inlägg under april 2014

Av Johanna Östlund - 13 april 2014 19:33

Vi har hunnit komma till söndag. Att en vecka kan gå så fort. 


Här gjorde vi morgon klockan sex. Vi myste i soffan framför tingeling. Faktiskt slog Ida på stort och satt bredvid mig i soffan och myste. Händer inte ofta! Hon var kanske tröttare än vanligt. Framåt åtta tog vi tag i dagen. Ida fick frukost och jag en kopp varmt. Gjorde i ordning mig och sedan Ida. Redo att ta an dagen. 


Vi vinkade hejdå till pappan som for på jobbet. Redan då var Ida trött! Hon fick snällt vara uppe en stund till. Vi lekte och hade roligt. Hon hjälpte mig att torka. Medans jag putsade fönstrena i köket. Vad jag hatar dom! Det är nått innanför fönstret. När solen lyser ser de skitiga ut. Jag har provat att putsa invändigt men de hjälper inte. Vid tio tackade Ida för sig och tog sin förmiddagslur. Jag hann då plutsa alla fönster på nedervåningen både utvändigt och invändigt. Rena och fina! Sen slöade jag i soffan tills hon vaknade. 


En sömndrucken tjej. Vi satt länge i soffan och kollade barnprogram innan hon vaknade till liv. Då sprang hon runt här och bara tokade sig. Tokfia! Dags för lunch. Hon smaskade och åt. "Naammnam". Mätta och glada for vi mot mormor och morfar och STOREBROR. 


Ida lyckades somna i bilen fast hon nästan nyss hade sovit. En trött liten tjej som kom till mormor oh morfar. Blev snabbt pigg och glad när hon fick se storebror. Och alla andra så klart. Blev lite fika när vi kom. Ida fick sin glass som hon lämnade förra gången vi var där. Hon åt upp hela själv. Stortjejen. Elias såg jag inte mycke av han var fastklistrad på moster. Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans. En massa lek och bus. God mat. Och härligt sällskap. 


Framåt kvällen for vi till Forsa. Lämna av Elias, pappavecka. Vi blev kvar där ett bra tag. Ida är så farcinerad av Edwin. Hon var mesta dels vid honom förutom när hon skulle kolla sig runt och leka med Edwins leksaker. Elias ville visa Ida hans rum där. Jag fick mig en kopp varmt. Tillslut blev klockan allt för mycke och det var dags att åka hemmåt. 


En snabb sväng in på affären innan vi for hemåt blev det. Matlåda till jobbet imorgon. En trött liten Ida somnade i bilen. Blev inte glad när jag väckte henne. På med pyjamas och hopp i säng med en flaska välling. Sedan hon somnade har jag slängt i en tvätt och nu har jag hamnat i soffan. Kvällen blir inte allt för sen. Förmiddagsjobb till veckan, bäst att tagga till lite. 


   

Av Johanna Östlund - 12 april 2014 20:16

Lördagen började som vilken dag som helst. Ida vaknade strax före klockan sex. Är hon som en väckarklocka? Inställd på klockan sex. Det blev morgonmys i soffan. Elias kom upp halv åtta och då var det lika bra att ta tag i dagen. Men först lite mys i soffan med min älskade underbara kille. Fika och påklädning.


När vi vinka hejdå till Anders blev det lek en stund. Sen tog jag tag i det förfallna hemmet. Dammsuga och torka golv. Hur sjutton kan det bli så himla skitigt? Nu är det rent. Plus att en hel del annat blev skurat. Skön känsla när det är lite ordning en stund. När vi precis hade städat klart kom en efterlängtad moster. Tur Ida sov när hon kom så Elias fick ALL uppmärksamhet. De två gick ut och lekte. Ida och jag kom efter när hon vaknat. Vi blev inte ute allt för länge. Hungriga! In och göra lunch. Rester från igår så det gick rätt snabbt. Elias åt super duper bra. Två portioner! Solt mamma. Efter maten blev det lite inne lek med Ida innan dom gick ut igen. Sen var det dags för moster att åka och Elias hade planerat att följa med. Så klart han fick det. Inte alla dagar moster är hemma längre, bäst att passa på när dagen väl kommer. 


Det blev en lugn eftermiddag här hemma. Ida la sig när dom åkt och jag fick nästan lite tråkigt. När hon vaknade var det dags för middag. Hon fick resterna sedan lunchen och jag fick pommes och korv. Rätt snabbt kom kvällen men lite lek, bus och hyss hann vi med. Halv sju fick min tjej hoppa i sängen. Hon somnade efter en stund utan protester. Sedan Anders kommit hem har jag hängt tvätt och åkt till sopsoteringen med en massa papper och kartonger. Nu kan man gå i tvättstugan igen. 


Kvällen är här. Soffan är intagen. Men en liten dusch innan sängen blir det nog.


   

Av Johanna Östlund - 11 april 2014 21:17

Idag vaknade vi till ett vårigt väder. Solsken och tio plusgrader. Man kan tycka att allt var upplagt för en bra start. Jo hejsan! Morgonhumör from hell. Så kan det vara ibland. En surigt morgon man helst vill glömma.


På förmiddagen åkte Elias och jag inte till stan. Tankade bilen och var in en sväng på IcaMaxi. Elias blev glad och nöjd för ett tuggumipaket. Inget tjat som nått annat. Skönt! När vi kom hem var Anders och Ida ute. Elias och jag stannade ute en stund vi också. Tillslut var det dags att göra lunch. Pannkaka med grädde och sylt. Gott! 


Efter maten blev jag grymt trött. Men barnen ville annat. Lite lek här inne. Elias gick ut igen. Snabbt där efter ville Ida ut också. Lek i sandlådan, gunga och promenad. Härliga väder! Låt det hålla i sig. Vill ha mer. 


När vi kom in la jag en skinkstek i ugnen. Sen blev det lite vila. Barnen sov och jag slummrade en stund tills Anders ropar att steken var klar för länge sen. Ojdå! Tur det var skinka, den vart inte torr fast den var inne lite för länge. Gjorde klart allt. Barnen ville inte vakna. Anders och jag åt framför tv:n. Läge att väcka dom små. Pigga och glada!


Eftermiddags lek. Dom donade på med lite av varje. Elias gick ut ännu en gång. Tiden rullade på! Dags att lägga Ida. Fast hon sov sen middagslur somnade hon utan problem. Då blev det fredagsmys! Sen var det dags att lägga Elias. Tror ni han somnade? Nej! Han är fortfarande vaken. 


Nu har vi intagit soffan. Lite film och hoppas på att Elias somnar snart. En bra fredagskväll.


     

Av Johanna Östlund - 10 april 2014 21:25

En tidig morgon blev det här. Min lilla skrutt unge tycker att klockan sex är en bra tid att kliva upp på. Alla i familjen har inte samma åsikt. Hon får som hon vill och jag tog morgon passet. Vi gjorde som vi brukar. Ida donar och jag ligger halv död i soffan. Elias kom upp efter någon timme och myste ner sig med mig. 


Framåt halv nio tog vi tag i dagen. Väckte Anders. När han kom upp tog jag mig en skön dusch. Med två åskådare, ena stog och grina och den andre tycke det var skit roligt med vatten och blev blöt. Jag som tänkte göra det i min ensamhet, låsa dörren ett måste för att få vara själv. När jag var klar fick barnen också på sig kläder. Vi var redo!


Förmiddagen rullade på. Ida blev trött och grinig framåt tio. Somnade en stund. Vi andra donade på med lite av varje. Dags för lunch. Flygande jacob blev det idag. Elias åt riktigt bra, nästan hela portionen. Ida som brukar äta bra åt nästan inget. Gott var det i alla fall. 


Efter maten gick vi ut. Elias provade nya sandlådeleksakerna dom fick av mormor igår. Ida var inte intresserad, fast hon brukar gilla det. Istället ville hon gunga. En riktigt höjdare. Skönt för mig med, vet vart man har henne och inte kan hon stoppa nått i munnen. Elias blåste såpbubblor. Ida tok skrattade. En liten koll på hur vårigt det börjar bli i trädgården. Till min stora glädje såg jag att en hel del av de tulpaner jag satte i höstat har börjat komma upp. Roligt! Sen fick Ida gå in, en missnöjd tjej som blev tokig på sina stövlar. Elias och jag började dona på ute. Elias tog fram sin gräsklippare och lekte med den. Jag försökte kratta bort gruset som kommit på gräsmattan. Gav upp! Krattade istället upp alla miljarder kvistar som blir från vårt stora trä vid vägen. 


Efter att ha vart ute ett bra tag var det skönt att komma in. Inte speciellt varmt idag. Ida var en missnöjd tjej. Jag tror hon ville vara med Elias. När hon såg honom ute, ja han stannade ute en stund till sen jag gick in, sken hon upp. Och blev helt tokig när han kom in. Men rätt snabbt ville han gå upp och leka. Då var det dags för Ida att få lite mat i magen. Direkt fick vi en helt ny tjej!


Eftermiddagen rullade på. Barnen lekte. Elias och jag åt middag. Som han knappt rörde. Elias lekte själv inne på sitt rum bra länge. Ida och jag myste i soffan. En tjej som började bli trött. Ett bad för barnen blev det framåt kvällen. Elias sa att han skulle vänta tills Ida klivit upp. Innan jag ens satt ner Ida kom han in och ville också bada. När jag tvättat Idas hår och hon fått leka lite ville han att hon skulle kliva upp. Han får inte ha tillräckligt med vatten när hon badar påstår han. Han fick som han ville, tillslut var det dags för Ida att kliva upp. Pyjamas på och hopp i säng. Hon somnade snabbt, hörde inte ett ljud ifrån henne. Älskar hennes enkla läggningar. När det väl krånglar är det svårt eftersom hon alltid har somnat själv och somnar inte med oss. 


Kvällen kom. Elias fick kvällsfika. Kollade på film. Medans kunde jag ta tag i hemmet. Plocka och dona, all röra från dagen. Sen lovade jag Elias att vi skulle leka lite med hans legohus han hade byggt under dagen. En halv timmes lek blev det innan det var dags att göra sig natte klar. Tre böcker utan att han ens visat något trötthetstecken. Där har vi en gräns ingen mer bok istället får han kolla på film. Då somnade han på max två minuter. 


Riktiga kvällen kom. Inga måsten att göra så jag placerade mig i soffan. Fuskbyggarna gick på tv:n. Där fastnade jag. Nu inväntar jag på att Anders ska komma hem från jobbet. 


           

Av Johanna Östlund - 9 april 2014 21:39

Här gjorde vi morgon strax efter klockan sex. Min lilla tjej tycker att det är en perfekt tid. Jag bäddade ner mig i soffan och Ida donade som vanligt på med lite av varje och kollade så klart på tingeling. Skön morgon! Fast jag var inte i bästa skick. Vaknade i natt av otroliga magsmärtor och dessa har följt mig hela dagen, i olika styrkor. Urk! Men det börjar bli bättre. 


Vid sju tiden var det dags att starta dagen. Ida skulle vara på dagis halv nio. Gjorde i ordning mig och fick då en hemsk upplevelse. Jag har linser och hade bara ett par kvar. En av dom hade försvunnit igår när jag tog ur dem. NEJ! Jag är verkligen inte bekväm med glasögon. Idag har jag fått haft de snea och fula på mig. Blä! Efter ett litet raseri utbrott fick barnen kläder på sig och fukost. Sen for jag och barnen till dagis. Elias tycker om att följa med dit. Idag var Ida något kinkig vid lämningen men det gick nog fin fint bara jag försvann. 


Någon timme efter for Elias och jag till Stocka på minikul. Roligt för lilleman att vara själv med mamma och hitta på nått roligt. Han lekte med två killar. Otroligt roligt att se. Dessutom bor deras mormor granne med oss så vi kanske kommer träffa på dem här på gatan om vi har tur. På vägen hem sa han att det var roligt att leka bilar med dom. Mamma dom var snälla. Inte den andra killen (vet inte vem han menade). 


Hemma igen var det snart dags att hämta Ida på dagis. Innan dess fick vi i oss lite lunch. Efter dagishämtningen for vi till mamma och pappa. Elias älskar att vara där. Ett besök dit är obligatoriskt när han är hos oss. Det lektes och busades. Mat fick vi i magarna. Dessutom fick barnen påskpresent lite tidigt. Elias kommer inte vara med oss i påsk och vi vet inte om dom hinner ses nått innan. Så det blev så här. Nöjda barn! Mamma tipsade mig om en linsbutik på nätet där man får linserna efter en eller två dagar. Bra bra!


Framåt sju tiden for vi hemmåt. Ida somnade i bilen och fortsatte sova när vi kom hem. Tack för det! Elias var dock pigg som en mört. Dessa ljusa tiden förvirrar nog min lille kille. Förr sa vi alltid när det blir mörkt är det läggdags. Men nu går liksom inte det. Klockan var sju, solen lyste och det var inte ens på väg att bli mörkt. Det resulterade i en sen läggning även idag. Halv tio slog han igen sina blå. Dock ville han somna själv och jag kunde greja lite under tiden. Beställde linserna som mamma tipsade om. Men vad fan! De skulle ta minst en vecka att få dom. Precis som på specsavers som jag beställde från igår. Suck! Ringde mamma och frågade vilka hon brukar ta. Beställde en förpackning med såna och hoppas hoppas dom kommer på fredag!


Kvällen är här. Trött mamma. Men väntar nog in Anders när han kommer hem från jobbet innan jag lägger mig. Ännu en dag snart förbi...


   

Av Johanna Östlund - 8 april 2014 21:07

Godmorgon tisdag! Eller vad ska man säga? Här var det i alla fall inte en godmorgon. Ida vaknade vid sex-tiden och ville lite försynt kliva upp. Där någonstans brast allt. Ingen ting fungerade i min hjärna. Jag var grymt trött och hade det värsta morgon humör man kan tänka sig. Inte helt utan anledning - min tur att få sovmorgon. Nått närmare behöver vi inte gå in på det... Elias och jag fick i alla fall gå till sängs en stund till. 


När jag vaknade vid åtta var det inte ett dugg bättre. Sur mamma.... Barnen fick frukost. Ett bad. Nu för tiden vill Elias inte bada med Ida längre. Han vill ha mycke vatten säger han. Först badade hon och sen Elias. Därefter var det min tur att hoppa in i duschen. Rena och fina! Kläderna kom på och vi hade klarat av morgonen. 


Anders tog med sig barnen för att lämna Ida på dagis. Jag fick en stund för mig själv. Guld värt! Elias stannade ute i regnet när dom kom hem igen. Men kom rätt snabbt in igen. Han blev frusen om händerna. Sen stängde killarna in sig i vardagsrummet och spelade tv-spel och åt glass. Jag passade på att göra fint här hemma. Dammsuga, torka golv, städa toaletten, vika ett STORT berg med tvätt, städa Elias rum och plocka bort massa skit och bytte sängkläder i alla sängar. Visst går det lite bättre att städa och greja när man är lite sur? 


Dags för lunch. Elias hjälpt mig att göra i ordning pyttipannan som det fick bli. Han rörde och dona och tyckte det var roligt. "Mamma den här maten älskar jag". "Min favorit och köttbullar och korv tycker jag också om". Det är så himla roligt att prata med honom nu för tiden. Kommer mycke roligt ur hans mun. Trodde inte han skulle vara allt för hungrig men han åt nästan hela portionen jag gav honom. 


Sen blev det lite vila. Anders och jag kollade tv. Elias gjorde lite av varje. Inte kunde han sitta still. Sen var det dags att göra i ordning oss. Killarna skulle hjälpa Lena i Forsa och jag skulle hämta Ida på dagis. Hennes dagis är lite annorlunda.... Annars får man alltid höra - är ni hemma måste barnen vara hemma. Men inte där. När vi lämnade schemat ville dom fylla på med några dagar. För att dom tyckte att hon gick för lite. Minst två dagar i veckan ville dom ha henne även fast vi var hemma. Minst sagt konstigt. Fast hon gillar det så inte går det någon nöd på henne. Allt hade gått bra idag. Som alltid. 


När vi kom hem började jag på med maten. En nya rätt. Som blev allt annat än god. Fast Ida åt med god aptit. Inget vi kommer göra igen. Varför blir det alltid så? Sen blev det mamma och dotter mys. Hon var trött. Så vi myste ner oss i soffan med henne favorit film, tingeling. Älskar dessa stunder.


Tillslut kom pappa och brosan äntligen hem. En glad Ida. Elias var hungrig men vägrade äta maten. Vad gör man? Han fick macka och drick yoghurt till middag. Sen gick Elias upp och lekte. Jag la Ida. Var sedan uppe med Elias. Gick runt och längtar tills vi kan flytta upp och göra i ordning allt. Inte mycke kvar men det står stilla... 


Sen blev det dags för Elias att sova också. Efter tre böcker och lite film somnade han. Så nu är kvällen här! En lugn stund i soffan och sen får det bli sängen. Bäst att vara utvilad tills imorgon när jag ska vara själv med barnen på kvällen. Får se vad vi hittar på.


     

Av Johanna Östlund - 7 april 2014 21:57

Vi får väl ta och välkomna ännu en vecka. Måndagen är här!


Min första lediga dag började alldeles för tidigt! Punkt slut. Ida tyckte det var dags att kliva upp klockan sex. Något bitter mamma tog med sig sin lilla flicka upp och bäddade ner sig i soffan och kollade på tingeling. Ida var nöjd och donade på med sitt medans jag kunde slummra en stund.


Vips sa det så var klockan åtta och Anders kom upp. Det dröjde ännu en halv timme så kom även sjusovaren Elias upp. Dags att göra i ordning sig för dagen...


Framåt tio packade vi in oss i bilarna. Byta däck på Anders bil. Eftersom han behövde nya däck måsta det göras på verkstad. Han får inte plats med alla däck så vi behövde packa in några i min bil också. Väl där tog det en evighet, kändes det som. Elias fick glass och festis. Så länge de fanns kvar var han snäll och lyssnade. Men efter si så där en halv timme tyckte båda barnen att det fick vara nog. Ledsna miner. Nått som överraskade mig var att mot slutet sa Elias att han var kissnödig och skulle gå på toa. Vi provade, hade inte allt för stora förhoppningar. Men hallå han är en storkille ju. Det kom kiss och jag blev världens stoltaste mamma. Duktig kille!


När dom äntligen var klara med bilen for vi hemåt. Lämnade av Ida. Elias och jag for mot affären. En handling behövdes definitivt. När vi kom hem med massor av mat var det dags att prova på nått nytt. Enchiladas. Som tacos skulle jag vilja säga. Och riktigt gott var det. Fick godkänt av kocken min till och med. Elias smakade knappt på maten. Det hade slunkit ner både det ena och det andra före maten, hungrig kille. Eftersom vi skulle göra det ena och det andra före blev det en sen lunch. 


Eftermiddagen rullade på. Lek med barnen. En liten vila. Sen blev det en tur till Forsa. Anders morfar har flyttat från huset och nu ska det rensas så vi åkte för att kolla om det var något vi ville ha. En del saker fick vi med oss hem. En korg med lock, en "vanlig" korg, ett litet bord, en röjsåg, ett skrivbord och lite små saker till barnen.


När vi kom hem började jag på med en sen middag. Elias gick upp på övervåningen och lekte med legot vi fick med oss hem från Anders morfar. Ida åt banan. Frid och fröjd. Efter en stund var det dags för Ida och lägga sig. Den tog Anders idag. Maten blev klar. En rätt god potatis och purjolöksoppa. Elias åt lite nu också bara. Han hade stoppat i sig fyra kakor i Forsa och en macka när vi kom hem. För sen middag åt en hungrig kille. 


Kvällen gick. Dags för Elias att sova. I bra tid fick jag honom i säng, strax före åtta. Bara för att man får den där tanken: - Ikvällen får jag det lungt och skönt. Blir det så klart inte så. När jag läst ett tag ur den nya boken - Emil i Lönneberga, vaknar Ida och är helt hysteriskt. Vilket inte har hänt på väldigt länge nu. Suck! Jag får spriga som en skott spole mellan barnen. Vilket blir kaos tillsist. En och en halv timme senare sover ÄNTLIGEN båda barnen. 


Nu är det kväll på riktigt och jag känner mig mer död än levande. Det enda jag gjort är att målat om mina naglar. Nu är dom fina en timme eller två. Det blir nog sängen för mig med om en stund. En dag imorgon också sägs det.


         

Av Johanna Östlund - 6 april 2014 22:35

Äntligen kom söndag kväll. Det betyder att mammaveckan startar och jag går på ledigvecka.


Jag gjorde morgon alldeles för tidigt. Kvart över fyra ringde klockan men jag låg och drog mig till halv fem. Hurra - eller inte. Dessutom var jag grymt trött. Kände mig nästan bakfull. Gjorde det viktigaste innan jag satte mig i bilen och for till jobbet.


Väl där tickade klockan på. Trots att det var HELA tolv timmar som skulle gå. Men man har små del mål under dagen och det gör faktiskt att tiden inte känns allt för lång. Först frukost framåt nio. Mitt i dagen kommer den efterlängtade pizzan. När man passerat tre fyra känns det nära. Vips är det dags att byta om och sen går det snabbt och det blir hemgång.


När jag skulle åka från jobbet till Forsa fick jag se en lampa som lös. Lite olja. Panik! Kändes som att var fel med bilen. Fast jag var ju inte helt säker på att det var olja. Ringde hem till Anders - inget svar, precis vad jag ville. Ringde istället hem till Elias pappa och där svarade dom i alla fall och fick det bekräftat att det var oljan. Styrde kosan mot OK. Virrig som man är kunde jag inte ens mitt registreringsnummer. Ut och kolla och sen kunde jag få rätt olja. Försökte leka bilmekaniker. Alltså man har noll koll på bilar. Men jag tror jag lyckades hitta rätt hål att hälla den i. Lampan slutade lysa i alla fall. 


Mot Forsa! Hämtade hem min älskade son. Så saknad! Innan vi kunde fara ska det visas saker och fixas. Under tiden pratade jag med en glad Edwin. Vad stor han blivit! Tänk att han och Ida är född samma år. Känns inte som så. Fast det skiljer nästan ett år mellan dom. Lille Edwin hinner nog i kapp.


Väl hemma möttes vi av en glad Ida. Vi som trodde hon skulle sova. Kärt återseende! När vi alla återförenas är lyckan total. Det blev en del lek och gos innan det var dags för Ida att lägga sig. Ända till åtta var hon vaken. Nu hoppas vi på en sovmorgon imorgon. Elias fortsatte att dona och jag skrev en matlista inför veckan. Nu ska det bli ordning på torpet! La Elias, om än väldigt sent, men det blir alltid så när han kommer hem tillbaka. Vill gosa lite extra med honom. När jag låg och nattade honom kom jag på att jag glömt bort mina tradera auktioner som gick ut ikväll. Så klart! Vann dom inte på grund av det. Surt! Aja det kommer fler tåg. 


Nu har jag myst ner mig i soffan. Hör att sängen ropar efter mig. Fy tusan vad jag är trött. Dessutom är det en dag imorgon också. 


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards