johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2013

Av Johanna Östlund - 17 september 2013 11:19

Äntligen har jag fått lite klarhet i hur framtiden kommer se ut. Bättre sent än aldrig.

Fick ett telefonsamtal från min "chef" idag. Fick några jobb alternativ. Ett: Jobba på mitt gamla jobb ett tag. Två: Ett vikariat på fabriken i Strömsbruk. Knäpp som jag är tog jag jobbet i Iggesund. Känns bättre att börja där man vet vart man ska, känner folk, vet hur skiftgången är. Jag trivs helt enkelt där och jobbar helst där så länge tills jag får en tjänst. Det blir alltså två skift för min del framöver.

Känns bra att ha lite kött på bena.

Av Johanna Östlund - 16 september 2013 19:00

Vi startade måndagen och den nya veckan med en riktig söndag. En slödag är vad vi haft. Inte många knop gjorda här idag inte. 


Det enda vettiga jag gjort på hela dagen var att köra två maskiner med tvätt. Kollade på nyhetsmorgon och såg att de planterade fina höstkrukor. Fick ett litet sug... Jag tog i alla fall in murgrönorna som höll på att bli dålig, av kylan på kvällarna antar jag. Sen någon dag får det bli kjelles för ett inköp av höstblommor. Mamma-frisör var även på besök. Ännu en gång har Idas lugg fått sig en omgång. Det var inte lätt. Varför kan hon inte sitta still mer än två sekunder? Jag tror att jag snart lämnar detta bestyr till någon annan. Den blev kortare än sist och verkligen inte rak. Anders och jag fick en lugn stund när Ida sov andra gången för idag. Då passade vi på att mysa ner oss i soffan framför en film. Händer inte ofta, men rätt mysigt. 


Till sena eftermiddagen blev vi själv. Pappan for på jobbet. Vi hade en lek stund. Idas nya grej är storebrors bollhav. Passar henne perfekt nu. Elias var nog lite stor när han fick det. Sen hade jag en trött tjej. Men ett litet bad hann vi med innan hon hoppade i säng. Skönt tänkte jag. Men det var det enda som jag hann tänka innan hon vaknade igen. Antog att det var lite tidigt, halv sju. Efter en halv timme vaknade hon. Nu sitter hon här i soffan och skrattar åt tingeling. Får se när hon tycker att det är dags att sova.? Det blir mys framför tv:n för oss nu. Inväntar idol så jag stannar nog här i kväll. 


   

 

Av Johanna Östlund - 15 september 2013 20:16

Idag har jag tagit vara på varje sekund och njutit till max. Mammaveckan varar inte för evigt....


Idag startade vi dagen med mysmorgon, jag och mina barn. Älskart! Bästa starten. Vi låg där rätt länge innan vi orkade spraka igång dagen på allvar. Rånfrukost. Elias har blivit helt tokig i rån. Var länge sen vi hade det hemma, men köpte så Ida kunde äta. Vet inte hur många dubbelmackor med smör och ost han åt. Kanske inte bästa frukosten. Men hur gott är det inte då? 


En massa lek hela förmiddagen. Elias gick ut en stund. Brr! Vilet ruggit väder, tycker i alla fall jag. Riktigt höst aktigt. Även Elias tyckte nog att det var kallt och blåsigt för han kom in efter en liten stund bara. Sen lekte dom taga. Elias körde bil och Ida sprang efter i gåstolen. Roligt! Lek med bilar. Det enda vi leker med här hemma tror jag, nästan i alla fall. Duplo och gubbar är också roligt. Ibland tåg. Sen blev det lunch. Efter lunchen blev det middagslur för båda barnen. Mamman fick sig en välförtjänt stund för sig själv. 


Påīt igen sen bara. Elias vaknade före Ida så vi satt framför tv:n och mumsade på äppelbitar. Då ringde Anders och var på väg hem och Ida vaknade. Anders kom hem med mat som han och Elias delade på. Sen blev det mer lek. Lekte inne på hans rum bara han och jag. Sen gick vi upp och byggde lego. Jag byggde en bil åt Elias. Som var rätt enligt mig, men helt fel enligt Anders. Tog bitar i alla möjliga färger, den jag hittade som de skulle vara. Aja Elias blev i alla fall nöjd. 


Sen var det dags att vinka hejdå. Mammaveckan kom till sitt slut. NEJ! Får träffa honom en stund redan på tisdag då vi ska grilla på dagis. Längtar redan! Måste nog hitta på lite som gör att veckan går fort. Har redan lite inplanerat och sen kanske Ida och jag får ta och hälsa på utlandsresenärerna som kommit hem idag. Blir nog bra...


Ida sover sedan en tid tillbaka. Anders for till Sågtäkten en sväng. Jag sitter här hemma och är alldeles ensam. Ganska skönt faktiskt. Blir nog en slapp kväll här. Lite tv och sen får det nog bli sängen för min del.


   

Av Johanna Östlund - 13 september 2013 21:54

Fredagen kom. Och fredagen gick. Avslutet på denna vecka börjar ge sig till känna. Vi har snart kommit till mitten på september månad. Herre jisses vart tar tiden vägen? Vilket betyder att jag har bara TVÅ veckor KVAR på min mammaledighet. Än så länge känns det rätt skönt. Men jag antar att jag hinner ångra mig. 


En lugn morgon med mina två busfrön. Mys i soffan med Elias medans Ida satt nöjd och glad i babysittern. Enda tiden på dygnet den duger nu mera. Framåt åtta tog vi tag i dagen. Morgonbestyr. Sen blev det ett snabbt race med dammsugaren och skurhinken. En rengöring av toaletten hanns med också. Skönt att ha de gjort så pass tidigt. Ida somna Elias och jag lekte inne på hans rum. Så härligt att se honom pigg igen. Sprudlar av energi och är på toppen humör. Älskart! Sen gick Elias och Anders upp och lekte lego. Jag fick en lugn stund tills Ida vaknade. 


Mitt i dagen for vi in till stan. Lekpar, borgaparken. Elias fick springa av sig lite. Blev lite hämmad av de andra barnen, men tyckte att det var roligt. Sen for vi på loppis. Den under Ica på öster. Tyckte inte att det fanns särskilt mycket som föll mig i smaken. Enda vi kom ut med var ett spel som Anders ville ha. Såg att de hade öppna en ny loppis, eller vad man ska kalla det, där det låg en tatueringsstudio förr. Ander var inte så sugen på den så han och Elias köpte glass som de mumsade på medans Ida och jag gick dit. Begagnade kläder. Fanns en del faktiskt. Kunde dock inte kolla så nog. Att bära en liten Ida som är lite missnöjd är ingen hit. Hittade tre plagg som jag köpte för ynka 15 kronor. Ett set med body och byxa och en pyjamas till Ida. Hade mer än gärna kolla lite mer. Jag kommer absolut att besöka den igen. Innan vi for hem åkte vi till Sågtäkten. Ännu mer lek för Elias som genast la beslag på Lena. Åkte och sa hej till Anders farmor också. Stannade bara en kort stund. Under den tiden hann Elias springa av sig lite mer och äta vindruvor från träd. 


Väl hemma blev det mat. Sen for jag till affären för lite fredagsgotta. Fredagsmys. Ny film, godis och cola. Gott tyckte Elias. Men han hade fortfarande spring i bena så lite lek fick det bli. Sen tog barnen sig ett bad. Oj så roligt. Ida skratta som en tok. Då blev Elias mer galen. Sen började barnen äntligen bli lite trött. Kollade på film en stund och Elias tog någon godis. Sen blev det hopp i säng. Båda barnen somnade fort. Skönt! Börjar själv känna mig lite trött. En liten stund i soffan blir det allt innan sägen. 


   

Av Johanna Östlund - 12 september 2013 21:48

Nådde vi botten igår? Som dagen har utveclats sig verkar det så. Vi är äntligen på väg upp för berget. Än är det en bit kvart...


Dagen började lugnt och skönt. Även Elias tittar upp tidigare än vanligt. Eller mer normalt kanske man ska säga. Men eftersom klockan är sju halv åtta vill jag gärna ligga och gosa en stund till innan dagen startar på allvar.


Halv nio tog jag tag i dagen. Gjorde mig i ordning. Eller ja klädde på mig. Har gått osminkad hela dagen. Hör inte till vanligheten. Ibland orkar man bara inte. När Anders kommit upp tog jag en tur till affären. En påfyllning av Elias saker. Det var rena glädjen när jag kom hem. Bara godsaker. Han ville ha men gick liksom inte.


Förmiddagen gick i lugnt tempo. Gjorde inte alls särskilt mycke. Tog en promenad. Bara lullade runt här hemma. Elias åt faktiskt lite mat. Vad mammahjärtat jublade!


Början av eftermiddagen blev lugn. Anders for på jobbet. Jag gick ut och la Ida. Sen kom Elias ut också. Vi gunga och hade det allmänt bra. När vi kom in kollade vi film och då somnade Elias. Sen middagslur som vanligt. Sen kommer vi till ätandet. Ser att han vill ha. Men... Pratar med honom. Vi kom fram till att han inte vågar äta ifall det ska göra ont. Då påpekade jag att det mesta har gått bra att äta idag. Han provade och visst gick det bra. Mätta åkte vi en snabbis till Stocka. Hämta ut paket och köpa nyponsoppa som jag glömde förut idag. Var en klocka jag vann på tradera för hundra kronor. Riktigt snygg enligt mig. 


Sen kom kvällen. Elias och jag lekte medans Ida somnade. Under tiden vi lekte hade Elias int i magen. Sa att det kan beropå två saker. Antingen är magen ovan att få lite i sig eller så är du hungrig. Det ena kan jag hjälpa dig med. Vi provade med smörgåsrån. Det mumsade han gladeligt i sig. Vet ni vad? Han frågade faktiskt efter en stund om han fick ett till. Självlart! Dubbelt smörgåsrån med smör och ost är grejer det. När han la sig för att sova ville han ha en flaska med nyponsoppa den drack han upp innan han somnade. 


Jag kan inte mer än var glad över denna dag. Elias har ätit en del. Inte riktigt bra än men snart. Jag fick även se honom glad och sprallig, den vanliga Elias. Mammahjärtat börjar läka igen och må bra.


       

Av Johanna Östlund - 11 september 2013 21:14

Dagen började på tok för tidigt. Även Elias kom upp tidigt. Före sju? Då blev det mys. Han kröp ner bredvid mig och kollade på tingeling. Nått glädjande var att Elias var mycket piggare idag. Gladare och orkade med saker.


På förmiddagen åkte Elias och jag till Harmånger en sväng. Inhandling av sånt jag trodde att han kunde få i sig. Men ack så fel. Nej nästan ingen ting har han ätit eller druckit idag. Det börjar göra mig riktigt orolig faktiskt. Har märkts i blöjan också, nästan ingen ting. Var även till apoteket. Fanns en salva man kunde smörja på blåsorna. Den köpte jag i hopp om att allt skulle bli bättre. Tror ni han öppnade munnen? Nej, nästan inte i alla fall. Skulle tro att jag inte fick på speciellt mycket. Vad ska man göra?


Som sagt han har vart en helt annan kille mesta dels idag. Vi har lekt, busat och haft roligt. En middagslur i rättan tid fick vi till idag också. Vi har vart ute en del idag också. Först när Ida tog sin sena middagslur. Sen till kvällningen ville Elias gå till lekparken. Lekpark och lekpark. Vi fick nöja oss med gungor och rutschkana. 


Barnen gick rätt lätt att lägga idag. Tur för mig... La Ida och under tiden låg Elias och jag och kollade på film. När hon somnat tog vi oss ett bad. Efter badet gjorde jag ett sista försök att få i honom nått. Macka och saft. Bara grin och utspottning. Fy tusan vad jobbigt det är! Nu skulle jag vilja ha ett gott råd från min kära mamma. Kom hem! 


Nu blir det lite googling och kolla så att barnen andas... Nojjig mamma för tillfället.


   

Av Johanna Östlund - 10 september 2013 22:11

Just nu är jag så ofantligt trött på allt vad förkylningar heter. Än är det bara början... Hur ska det sluta? Bli imun SNART! Eller stick här ifrån förkylningar vi vill inte ha er!


Min dag började med sovmorgon! Tack älskling för att du tog morgonpasset. Ändå kom jag upp i bra tid, klockan åtta, men bara för att Anders väckte mig. En halv timme timme senare kom sjusovaren upp. Det måste man väl få kallas om man sover 13-14 timmar. Ja så länge sov Elias i natt. Somnade sju igår kväll och kom upp halv nio nio. Det var i alla fall en glad och pigg kille som vaknade. Hoppades på att det skulle hålla i sig hela dagen!


Där någonstans var det dags att ta tag i dagen. Gör sig i ordning. Sen passade jag och Elias på att åka in till stan. Ombesiktning! Jo minsann han gick igenom. Snälla gubbar denna gång. Går som en klocka ett år till då, får vi hoppas. Passade även på att springa in på A&H. Kollade efter en klädhängare som skulle passa in i vår lilla hall. Hittade ingen. Var bara Elias som fick sig ett fiskspel. Nöjda och glad åkte vi hem.


När vi kom hem blev det så klart att vi spelade lite. Roligt! Lite lek hann vi med. Sen sprack min förhoppning om en glad och nöjd kille hela dagen. Trött, hängig och gnällig. Inte ville han sova. Försökte äta, men gjorde så ont att han började grina. Försökte leka men inget var roligt mer än en minut. Gick ut i skogen, men var snabbt hemma igen. Inget dög! Inget var roligt! Så hade vi det ända tills klockan fyra då han somnade. Även jag låg och halv slummra en timme, riktigt skönt. 


Sen vaknade en febrig Elias. Satte oss och kollade film. Han åt lite på en kall korv. Sen gjorde det för ont. Imorgon läre jag nog åka och kolla efter nått sopp liknande åt honom så att han får i sig nått annat än saft, fruktsoppa och dylikt. Men bättre än inget. Där någon stans höll jag på att få ett utbrott. En gnällig Elias, vilket i och för sig är förståligt, men att Ida också skulle vara gnällig och grinig gjorde det inte bättre. Då for vi till Sågtäkten en sväng. Elias lekte på och tyckte nog att det var roligt att komma iväg. Även Ida blev gladare. Där stannade vi tills klockan åtta.


När vi kom hem somnade Ida på en gång, trött tjej. Elias lekte och kollade lite film innan han la sig. Var rätt svår att lägga ikväll. Inte förens vid tio tiden somnade han. Men förståligt, sover man middag klockan fyra är man inte lika trött som i vanliga fall. Jag börjar också bli trött men en stund i soffan orkar jag nog med innan det får bli sängen. 


   

Av Johanna Östlund - 9 september 2013 19:18

Måndagen här. Den nya veckan lika så. Det firar vi med förkylning.


Det blev en alldeles för sen kväll igår. Satt med en massa kort och grejade. Vips var klockan halv ett. Sen i sängen blev det en massa prat vi somnade nog inte förens ett halv två. När Ida inte ville sova mer klockan fem var jag lagomt mör. Som tur var ville hon efter en stund lägga sig igen och inte kliva upp förens åtta. Inte var jag pigg för de. Somnade och vaknade av killarna som kom upp. 


Där började dagen. Jag tog mig en dusch. Sen blev det en massa lek och förmiddagen försvann. Mitt i dagen åkte vi till stan. Handling på IcaMaxi. Barnen blev glad. Elias fick en tåg film och ett gosedjur. Ida fick de två sista tingeling filmerna. En blir en julklapp. 


När vi kom hem packade jag upp. Anders och Elias satte sig och kollade på tåg filmen. Ida sov. Sen blev det mat. Under tiden den lagades lekte Elias och jag på hans rum. När vi var mätta gick Elias och Anders ut och lekte. Medans satt Ida i babysittern och jag började med en bulldeg och en kaka. Under tiden jag bakade kom Lena. Elias blev lite uppåt efter att ha vart grymt trött och hängig. När hon åkt blev det lika igen. Sen visade han mig nått på tungan. Ont mamma. Det visade sig att han troligtvis har förkylningsblåsor på tungan. Inte nog med det hade han feber och var som sagt super duper trött. Stackarn! Han blev inte lång livad ikväll. Strax innan sju somnade han. Nu sitter vi andra framför tv:n. Snart dags för Ida att sova också. 


Sen vill jag eller rättare sagt ber jag till mina barn att sova för natten så att jag kan få en lugn kväll. Det behöver jag! 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards