johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2013

Av Johanna Östlund - 8 september 2013 22:34

Fick hem underbara kort på barnen idag. Är så tacksam att du ville komma hem till oss och knäppa. Ja det var helt klart värt de futtiga två hundra kronorna. Tack tack snälla Frida...


Visar några gobitar av korten... Vissa vill jag behålla för mig själv. Eftersom vissa är här inne och snokar som inte får se dem riktigt än.


     

Av Johanna Östlund - 8 september 2013 22:08

Och så kom söndagen. Veckans sista dag. Du är varmt välkommen. 


Det blev en lugn förmiddag. Ida och jag var slöa båda två. Ida av sin förkylning och jag av städarmanin och en sen kväll igår. Vi har lekt, legat i soffan och myst de få sekunder donnan kan vara stilla, kollat på tingeling sjuttio elva gånger, sovit och bara njutit av en lugn och fin söndag. 


Till eftermiddagen gjorde vi ett ryck. Klädde på oss lite anständiga kläder och for in till stan. En liten titt inne på ÖB. Lugnt och sönt tänkte jag. Jo men visst.... Inne på affären var det lugnt värre på parkeringen. Marknads gästerna tyckte att denna parkering var hur bra som helst. Hittade en parkering efter mycke om och men. Ida tyckte det var roligt att gå i affären. Ville helst ta på allt. Bästa köpet var balsamspray till Ida. Hon får sådan himla tovor bak i håret, gick att kamma ut smärtfritt. Nästa stopp innan hemgång var i Forsa. Äntligen! Mammas älsklings kille. En glad kille som var glad att se oss. Inte nog med att jag fick hämta hem min lille underbaring vi fick korten, de redigerade, som vi knäppte förra helgen. WOW! Helt underbara! Tack så hemskt mycket Frida.


Väl hemma packade jag upp de inköpta och Elias väska. Sen ville jag att Elias skulle testa sina nya skor. Han blev nöjd och då blir jag nöjd. Ville testa dem ute också. Kommentaren jag fick var "Mamma, skorna var sköna att gå i". Goplupp! När han var ute kom även Anders. Då var det bara Anders som gällde för Elias. De lekte ute i sandlådan en stund innan de kom in. Lek inne på hans rum med lite marknads chips. Klart att han ska få smaka, innan de är slut. Christer kom förbi en sväng också. Vi tänkte åka till dem först men så kom han istället. Sen gick hela kvällen åt där inne på hans rum, en massa lek. 


Nu sover barnen så klart. Elias kom i säng rätt sent, men man vill ju gosa lite extra när han nyss kommit. Blir väl uppe en stund till sen väntar nog sängen på en rätt trött mamma.


Mammahjärtat är helt!


     

Av Johanna Östlund - 7 september 2013 20:38

Vi skippade våran plan om att gå på marknaden. Jag gick igår, helt själv, vilket jag tyckte var ett bättre alternativ. Fast jag tror att Ida faktiskt skulle gilla det. Kolla på folk och ha det bra där i vagnen. Men det kommer fler år.


Istället blev våran dag en riktig fixar lördag. Började lite smått. Tog ner tallrikarna och glasen som skulle in i vitrinskåpet. Ida satt lugnt i babysitter så jag kunde poa på i lugn och ro. När allt var inne såg jag hur skitig rutorna var. Fönsterputs! Sen blev det visst glasdörren in till vardagsrummet också. Vips var jag igång. Varför sluta då? Blev att jag tog fönstren i vardagsrummet och köket också. Sen tog jag mig en paus tills Ida vaknade. Då blev det leka taga. Jag körde med dammsugaren och hon sprang efter i gåstolen. Hon skrek och tjöt. Rolig lek mamma. Sen ville hon inget mer och under tiden jag tokade golven och städade toan låg hon på golvet och "kröp", drog sig fram. Lite lek och sen var jag igång igen. Då var det kökluckorna, fläkten och kylen som fick sig en omgång. Ojojoj. När städade jag så här mycket sist? Lääänge sen! Ida somnade nyss och jag får sätta mig ner i soffan med en nyhemkommen sambo och äta lite marknads chips. 


Får inte glömma att säga GRATTIS till våran stora tjej som blir 7 månader idag. Lilla lilla du... Usch vad tiden går fort. Dagen till ära har jag fyllt i ansökningsblankett om dagisplats. Va!? Jo... Fem månader kvar lika bra att vara ute i tid. 

7 månader. Sitter stadigt. Drar sig fram. Försöker kryp men går inte. Springer fram i gåstolen. Står rätt stadigt när man bara håller henne i händerna. Har sagt ord som mamma och pappa, men inte särskilt ofta. Tycker om att leka titt-ut. Vinkar ibland, men tror hon inte förstår riktigt vad hon gör. Hon är otroligt kittlig, skrattar som en tok. 

Våran helt fantastiska tjej! Vi älskar dig underbara unge.


 

Av Johanna Östlund - 7 september 2013 08:38

Jag som hade längtat så till fredagen. Känna på helgen och veta att snart snart kommer dagen. Den verkligen kom och gick.


På förmiddagen hade vi det bra. Lata oss, mysa och ha det allmänt bra. När Ida sov passade jag på att göra dagens middag. Och tänka sig jag gjorde kålsoppa för första gången. Den blev faktiskt riktigt god. Till och med kocken min berömde den. 


Farmåt eftermiddagen plingade telefonen till. Paket kommit. Igår beställde jag skor åt mig och Elias. Två vinter/höst/vår skor till mig. Riktigt snygga! Elias fick sig ett par tenniskor som var mer rejäl än dom vi har nu. Sen kom Anders hem. Han fortsatte med listerna inne i vardagsrummet. Så nu är det färdigt. När han var klar med dom behövde jag min aldeles egna tid för mig själv. Så jag åkte på marknaden helt själv. Gick och strosa runt där ett par timmar. Hittade det jag skulle ha plus lite till. Kläder och en bok åt Ida. Strumpor och klubba åt Elias. Strumpor till mig. En massa godis och chips. 


När jag kom hem var jag helt slut. Satte oss i soffan en stund. Tillslut orkade jag inge mer och då var inte klockan mer än halv tio. Men hur skönt som helt att sova.


   

Av Johanna Östlund - 5 september 2013 22:08

Lugn start på dagen även om den började okristligt tidigt. Hujedamig. Ida satt snällt i babysittern i sängen och jag kunde glatt slummra en stund till. Hoppas för allt smör i småland att vi sover lite längre imorgon. 


När vi äntligen orkade kliva upp. Eller rättare sagt jag orkade kliva upp blev det lek med gåstolen för Ida och jag började röja lite. Rensa bland mössor och vantar. Ibland är det bra. Hittade ett par vantar som knappt är använd som vi kan ha som extra vantar på dagis. Tog bort en massa skor som bara stog och samla damm. Nu fick vi visst plats med vagnen där i tvättstugan. 


När eftermiddagen kom kunde jag inte hålla mig. Började stryka de nya gardinerna som vi ska ha i vardagsrummet. Hann inte klart innan Anders kom hem. Då började vi fundera över lister. Hade tänkt köpa nya. Men eftersom vi hade hemma tyckte jag att det var lika bra att sätta upp dem. Annars skulle de ta en evighet och dessutom skulle alla möbler behöva flyttas igen. Anders började med det. Ida och jag passade på att mysa i sängen. Sen kom Lena förbi en sväng. Då var Anders nästan färdig i alla fall med de han skulle sätta upp. Allt kom alltså inte på plats idag. Men de viktigaste kom dit. Sen var det bara att börja bära. Nu är det mesta inplockat. 


Anders och Ida gick och la sig. Sen dess har jag plockat med små saker som ska in i hyllorna och så. Längtar så till jag kan fylla vitrinskåpet, soffan kommer, och allt blir liksom klart! Nu säger nog jag också godnatt. Orkar inget mer idag.


   

Av Johanna Östlund - 4 september 2013 20:27

En lugn morgon. Jag gick upp före Ida idag. Bara för att jag måsta. Eller rättare sagt ville. Skulle inte kännas bra att sova när golvkillen kom. Fast så här i efterhand kunde jag legat kvar så länge Ida ville, till halv åtta. För han kom inte förens vid halv nio. Dessutom var han här en kvart tjugo minuter. La på ett nytt lager med lack. Imorgon kan vi äntligen flytta in i vardagsrummet igen. 


När han åkte börja Ida och jag göra oss redo för dagen. En tripp till stan hade jag planerat in. Målet var nya ljuslycktor och gardiner. Hittade inga ljuslyckotor som föll i smaken. Kanske ska ta och kolla vad jag har redan? Finns ett antal PartyLite lyckor som knappt är använda och tusen andra som bara står och väntar. Jag har nog någon som passar... Gardiner hittade jag. Blev tråkigt nog bara gråa. Lite mörkare och lite mysigare inför kommande höst och vinter. Köpte mig ett par andra riktigt snygga också, blåa med nått slagts djur på med horn. Har kollat på dem flera gånger men tyckt att priset var lite i överkant. Nu var de nedsatta till 50 kronor paret. Lycka! Dock såg jag sedan när jag kom hem att djuret hade olika mönster på sig. Men Anders föräldrar märkte det inte förens jag sa de. Så det blir nog bra. Blev en sväng på apoteket också. Salva och nässpray. När vi ändå var inne på IcaMaxi tog vi en snabb sväng där inne också. 


När vi kom hem sov Ida. Jag kunde då inte hålla mig. Satte upp de blåa gardinerna i köket. Vilken skillnad! Lite mörkare och lite mysigare. Att en sån enkel förändring kan göra så mycket. Härligt! När Ida vaknade blev det mys i sängen framför tingeling. Sen kom Anders hem. Tog det lugnt en stund och sen bestämde vi oss för att åka in till stan, igen. En liten kik på mio var det tänkt. Vi har en längre tid pratat om en ny soffa. Idag blev dagen vi slog till. Som vi längtar tills vi får hem den. Tar dock tre till sex veckor. Hatar att vänta! Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge är det sagt. Tror vardagsrummet kommer bli som ett nytt rum...


Sena eftermiddagen och kvällen har vart lite upp och ner. Gladaminer och suraminer. Sånt är livet. Min lilla stackar tjej har det inte lätt. Hon är förkyld som sagt. Idag har hon inte ätit speciellt mycke och de få gånger hon ätit har hon kräkts en hel del. Dessutom kräktes hon slem. Hon hade då grinat en stund och sen sa Lena att det liksom bubblade till i magen på henne och så kom de. Lilla lilla vän tänk om jag kunde ta all skit. Det värsta är väl ändå att se sina barn inte må särskilt bra. Fast hon har ändå vart rätt pigg idag. Så jag hoppas att jag oroar mig i onödan. 


Än är det bara onsdag?! Fattar inte. Vad segt de går. Var helt säker på att det var fredag imorgon. Att helgen börjar och att min älskade prins kommer snart. Men nej så var det inte. Dessutom är jag sjukt nyfiken på hur korten som vi knäppte i söndags blev efter lite redigering. Nej jag behöver lite rutin komma hem ifrån känner jag. Att börja jobba om fyra veckor känns bara skönt faktiskt. Antar att jag ångrar mig när stunden väl är kommen. Men det tar vi då. Har några semester dagar att ta ut i fall det blir förjävligt. Fattar inte varför jag sparade dem? Hade lika gärna kunna lägga allt till pension. Hur ska jag hinna ta ledigt på tre månader?. Haha ibland är inte alla hästar hemma. 


Snart blir det lite mys med familjen som ligger inne i sovrummet. Ida sover sedan en stund tillbaka och Anders kollar tv. Lika bra att lägga sig. Vet aldrig hur den här natten slutar. Hon lät lite bättre i andningen nu, inte lika rosslig och ansträngd. Natta...


       

Av Johanna Östlund - 3 september 2013 20:22

Hur härligt som helst att golvet börjar bli klart. Gubben som var här slipade och lackade två gånger. Men än är det inte riktigt färdigt. Han skulle komma imorgon också. Hoppas att vi snart kan flytta in dit. Antar att vi får vänta någon/några dagar innan dess. Det blev riktigt snyggt. Plöstlig börjar min inredningsådra gå varm. Nytt fräscht och snyggt. Får ta och åka in till stan någon dag och kolla lite tror jag bestämt. 


Annars har dagen rullat på. Ida och jag har myst i sovrummet. Vårt kombinerade sov- och vardagsrum. Urk! När Anders kom hem höll jag på att få nå fel. Hatar att vara mitt i renovering. Ville bara bort här i från. Fick bli en promenad eftersom klockan tickat iväg. Vi gick till Sågtäkten. Lite fika och farmor och farfar mys för Ida. Vid sju tiden blev Ida trött och vi traskade hem igen. Hon sov när vi kom hem. Hann plocka lite här hemma. Slänga in en tvätt. Byta sängkläder. Sen vaknade hon. Nu försöker Anders få henne att sova. 


Vad har kvällen att bjuda på här då. Antar att vi bäddar ner oss snart bara Ida somnat. Kollar lite tv och sen sova. Har blivit tidiga kvällar nu. Inte klagar jag inte. Bara skönt egentligen. 


     

Av Johanna Östlund - 3 september 2013 07:55

Måndagseftermiddagen kom och gick. Herre jisses vilket tempo den hade. Anders kom hem i bra tid. Strax där efter fick jag ett sms om att bilen var klar. Tjoho hej! Vi packade in oss i bilen för att fara till Njutånger och hämta den. Med sräckblandad förtjusning. Ville inte riktigt veta vad detta kalas gick på. Det blev en glad överraskning. Inte ens fyra tusen. Tack tack tack.... Anders och Ida åkte hem. Medans jag for till mamma och pappa en sväng. Hämta hem Elias borttappade smurf och fick två flaskor med blåbärssaft. Sa även hej då och trevlig resa. De åker nämligen till Spanien i slutet på veckan. Åter hemma tog jag tag i kvällsbestyren. Badade Ida. La henne. Själv låg jag och kollade på idol. Avslutade kvällen med lite film i sängen. 


Imorse ringde klockan halv sju. Vad i hela friden skulle jag upp och göra den tiden när till och med Ida sov. Jo vi väntar golvkillar idag. Jag hade uppdraget att stänga in kattungarna i garaget så att de inte skulle komma in i fall de öppnar dörrar fönster. Strax innan åtta tittade en slipkille förbi. Just nu pågår slipning för fullt. Jag vill inget hellre än att rymma fältet. Hatar att vara mitt i renoveringskaos. 


Igår tog jag tag i jobb frågan också. I slutet på förra veckan ringde min chef och berättade lite ändringar som skett kring resurs gruppen som jag ingår. Vi hade fått en annan "chef". Och lite sånt. Igår ringde jag till denne man. Sa att det är tänkt att jag börjar 1 oktober. I dags läget kunde han inte säga vad jag skulle göra. Det lutar åt dagtid på KM. Men vi skulle höras typ en veckan innan jag börjar och få ett klarare besked. Han vet att jag börjar och att jag behöver ett jobb. Så hoppas att det blir bra.


  Ni ser vid fönstret har han börjat slipa.

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards