johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2013

Av Johanna Östlund - 22 september 2013 21:02

Vi fick ännu en lugn natt. Tack så mycket! Hoppas det var bara nått tillfälligt. Morgonen var lugn. Ida satt i babysittern och jag var faktiskt pigg när vi vaknade halv sju så jag somnade inte om. Hurra vilken känsla! 


Efter lite lek och morgonbestyr for vi iväg. En spontan tripp till Forsa för klädbytardag, nästan i alla fall. Mamma ringde igår och frågade om jag skulle gå på den, hade ingen aning om att den var men vad fasiken klart vi ska. Vi bestämde att mamma också skulle komma dit. Vi var väl där inne en timme ungefär. Hittade lite kläder åt båda barnen, leksaker (mest som mamma tog hem till sig), film och böcker. Det var faktiskt ganska bra kan jag tycka. 


Glad efter en hel del fynd for vi hem till mamma och pappa. Skulle kolla på mattor. Men vi stannade hela dagen. Ida lekte med de nya leksaker och sov en lååång stund. Sen var det dags för mig att hämta lillpluppas. Lycklig mamma! Jag tror nog att han saknat mig lite. Vi åkte tillbaka till mamma. Ja hon hade nog lite abstinsen efter en liten Elias. Var länge sen de sågs. Antar att han saknat henne också, men var inte super mormorig som han brukar. 


Stannade en stund innan vi åkte hem. En glad Elias fick träffa Anders. "Länge sen jag träffa han". Lite lek hans med innan läggdags. Vid halv nio ville Elias inget mer. "Sova nu mamma". Tog en si så där fem minuter sen sova han. Lilla lilla vän. Ida somnade strax där efter. Nu är det lugna gatan här hemma. Lite soffhäng sedan sängen.


       

Av Johanna Östlund - 22 september 2013 07:05

Igår kväll råkade jag klicka hem en golvlampa till vardagsrummet. Kunde bara inte låta bli. Har länge funderat och kollat efter en, men har aldrig hittat en som jag vill ha den. Nu gjorde jag det. Var dock lite tveksam först, eftersom jag alltid vill ha det billigt, och när en lampa kostar 900 kornor känns det lite too much. När jag insåg att jag hade en 40% rabatt kunde jag inte låta bli. Istället för närmare tusen kronorn fick jag den för sexhundra, deal. 


Gissa om jag börjar längtas tills soffan kommer. Skulle ta mellan två och sex veckor. Till veckan har det gått tre veckor. Nu får du snart ta och komma. Sen är det bara en ny matta och ett soffbord som fattas. Men framför allt ett bord. Nu kör vi utan, hatar det. Är inne på ett litet runt, vill inte att det ska kännas trångt. Har hittat ett på jysk, men vi ska nog kolla lite på loppis först. Sen är vardagsrummet klart! Bara ett vedställ som ska köpas men de gör jag nästan gång jag åkte till Sundsvall. Har hittat ett som kommer bli perfekt. 


Sakta men säkert får man som man vill ha det!


 

Av Johanna Östlund - 21 september 2013 20:17

Jag vill tacka min älskade dotter. I natt fick vi äntligen sova! Dessutom vaknade hon för mat bara en gång. Det var precis vad mamma behövde kan jag säga. 


Lördagen har verkligen sprungit iväg. Ändå har vi inte gjort speciellt mycke. Vi började så klart med morgonmys. Älskart! När det var dags för Ida att sova första gången för dagen passade jag på att dra in till stan en sväng. Vårlökar var mitt mål. Kom hem med betydligt mer. Men jag fick mina lökar. Fattar inte att jag köpte på kjelles igår. Idag fick jag mer än dubbelt så mycke för dubbelt så liten peng. Som dom säger - mer för pengarna. När vi kom hem forstatte Ida att sova. Jag passade på att plantera alla lökar. Tulpaner och allium. Allium vet jag inte vad det är men de såg fina ut. Har satt en si så där 30 tulpan lökar nu hoppas jag på en blommande vår! 


Under eftermiddagen har vi lekt en massa. Hon har blivit mer att vi ska vara med henne under dagen. Men hann även med tre maskiner tvätt. Byta i sängen. Färga håret. Lite nytt och lite fräscht - bort med sommarens blekning. Sen har hela kvällen rullat på. Vips var det dags för Ida att lägga sig. En trött tjej, men stog ut ända till åtta. Då orkade inte mamman underhålla mer. Hoppas hoppas att hon sover HELA natten. Nu blir det mys i soffan med min kära sambo. Ljusen är tända och brasan lika så. Underbart!


 

Av Johanna Östlund - 20 september 2013 21:41

Ännu en jobbig natt. Det här går inte! Måste ändra lite rutiner här hemma. Sova middag senare så hon somnar senare? Vi har idag provt att flytta sovningen lite senare så att hon orkar vara uppe längre. Hoppas det hjälper.

Imorse var vi trötta. Låg och slummra ändå till nio. Jag som hade planerat att nästan åka hemifrån då. Aja spelar väl ingen roll... Gick upp och gjorde mig i ordning och sen for jag. En hel förmiddag till bara mig. Så skönt! Jag hade planerat en loppisrunda. Kolla på kläder åt barnen. Vilken besvikelse! Åkte till delsbo och säcken. De hade bytt till höst & vinter kläder. Förväntade mig en massa kläder och många fynd. Blev inte riktigt så. Lite kläder nästan tomt. Besökte även dakapo, RödaKorset, klädloppisen vid Ica på öster. Nått fynd här och där blev det. Nöjdast över mysbyxorna jag hittade åt Elias, har nästan inga, ett par. Avslutade med kjelles och A&H. Lite höst blommor och vårlökar. Några rea fynd och möbeltassar. Nöjd över min förmiddag for jag hem.

Älskar känslan: vad jag har saknar er. Man måste fly fältet ibland. Nästan på en gång jag kommit hem åkte vi och handlade. Påfyllning. Sen blev det mys med Ida medans Anders gjorde mat. Där kom energin. Gick ut i det underbara höstvädret. Inte fel med lite sol. Planterade blommorna, fin liten dekoration vid dörren. Satte ner lökarna och passade på att rensa i rabatten. Väntar med spänning på våren. Tror dock att jag vill ha fler.Kanske nått att fördriva morgondagen med? Sen fösvann eftermiddagen. Under tiden Ida sov middag började jag göra glödhopper. Så gott bröd!

Kvällen har också bara försvunnit. Lekt och gosat med Ida. Tvätta. Slöat. Ida höll ut till halv nio idag innan hon gick och la sig. Nu hoppas jag att hon sover hela natten. Nu blir det soffan tills sängen väntar.

Av Johanna Östlund - 19 september 2013 20:15

Jag visste att det brukar vara lite för tidigt för Ida att lägga sig vid sju tiden. Men det jag inte visste var att hon vaknar mitt i natten och vägrar sova. I vanliga fall kan hon vakna på kvällen en två timmar efter hon somnat. I natt vaknade hon klockan två och vägra somna om. Hon låg i sin säng och skratta och sa "ta upp mig mamma". Provade att lägga henne i våran säng men det gick inte. Det var bara att kliva upp... Jag vill återigen tack för den bästa uppfinning inom bebisvärlden, babysittern - ett måste. Vi gick och la oss halv fyra igen och sov till närmare halv åtta. 


Jag kan säga att jag var seg imorse. Tog ett tag innan jag blev människa. Efter en dusch kändes det betydligt bättre. Sen satte jag fart. Tog fram dammsugaren och körde ett race. Anders fick energi också så han tog badrummet och torkade av köksskåpen och kyl & frys. Skönt att ha ett rent hem igen. Sen har dagen bara gått... Till min fördel har den inte känts allt för lång. 


Ida blev trött tidigt idag också. Kanske är att vi dragit ner på middaglurar? Numera sover hon två gånger under dagen. Närmare halv åtta knoppade hon in idag. Sen dess har det inte hänt speciellt mycke. Hängt en tvätt och bara varit.


   

Av Johanna Östlund - 19 september 2013 19:15

Mitt hår är en ända stor katastrof! Egentligen älskar jag långt hår. Tycker de är väldigt fint. Men det passar inte mig. Sätter ändå bara upp det för att slippa ha det överallt. Nej en liten förändring i hårfronten skulle inte sitta fel känner jag. Ska nog ta mitt förfuft till fånga och boka en tid. Vill nu helst nyss...


 

Seg

Av Johanna Östlund - 18 september 2013 19:33

Fy bubblan vad den här veckan går segt. Inte alls roligt bara äcklingt jobbigt. Men vi har i alla fall tagit oss till mitten på veckan. En dag kvar sen blir det nått roligt. 


Vad ska man säga om den här onsdagen då. Vi har mesta dels vart hemma. Och just nu känns det bara jobbigt. Som att man väntar på något. Ingen ting blir gjort. Mitt i dagen tog vi oss en tur till Sågtäkten i alla fall. Fika och farmor och farfar mys för Ida. Idag var hon även lite schalur mot dom. Pappas och mammas tjej de där. Framåt eftermiddagen när Anders for på jobbet åkte vi till affären. Ida sov hela tiden, vilket var planerat. Vi hämtade ut kort och köpte lite matnyttigt. Tråkigt nog var korten rätt pixlig, just de jag skulle ha så klart. I vanligt format var alla kort väldigt fina, just förstoringarna som inte blev helt hundra. Därför har jag suttit lite och försökt göra nått liknade och hoppas att de blir lite bättre och kanske får ta lite mindre än vad jag hade tänkt. Blir nog bra de där! Till kvällen har vi lekt, bada och kolla babblarna (för att hålla henne vaken en liten stund till). Det var en trött tjej ikväll som somnade klockan sju, hoppas det håller hela vägen. 


Får ta vara på den ensamtid som ges...


 

Av Johanna Östlund - 17 september 2013 21:01

Imorse kunde jag gjort vad som helst för att sova vidare när Ida tyckte att det var morgon klockan fem. URK! Jag var verkligen trött, till och med så att Anders knuffade på mig och sa dags att gå upp. Annars brukar han inte visa mycke till liv. Som tur är kan jag ligga och slummra på soffan en bra stund. Ida satt nöjd i babysittern. Min räddning på morgonen. 


Tog hela morgonen innan jag var människa. Men äsch! Jag har bestämt mig för att njuta av de två sista veckorna innan jag börjar jobba. Ta det lugnt och låta dagen visa vad som händer och sker. Förmiddagen var lugn... Vi lullade runt här hemma bara. Någon maskin med tvätt. När ska jag egentligen hitta botten på tvättkorgen? Klippte gräsmattan. Hoppas att det var sista gången för i år. Så mycke mer nytta blev det inte av. 


Till eftermiddagen lämnade Ida och jag hemmet. Först ett litet besök hos mamma och pappa. Har inte träffat dem på ganska länge. Märktes på Ida också. Känner jag er? Vet inte riktigt vart jag är. Hon kollade sig omkring väldigt noga. Till både mamma och pappa grinade hon. Var jag nära gick det bra. Lillgumman. Vid halv fem var det grillning på Elias dagis. Alla barn med föräldrar. En mysig stund. Vi hade tur med regnet, precis när vi kände oss klara började de tillta. Jag var en lycklig mamma som fick chansen att puss och krama sin älsklings kille på pappaveckan. 


När vi kom hem hade jag en glad Ida som tog en nap i bilen. Kollade tingeling för hundrafemte gången idag. Lekte och hade en mysig stund. Strax innan åtta var det dags för sängen. Hon somnade nästan på en gång. Jag fick en rätt tidig kväll. Hamnade i soffan... Här tänker jag nog stanna tills sängen ropar.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards