johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2015

Av Johanna Östlund - 15 oktober 2015 18:51

Här rullar veckorna iväg. Den här veckan har verkligen lagt på en spurt tror jag. Nej kan inte riktigt förstå att det är redan torsdag. Tyckte liksom att det var måndag nyss. Nej jag kommer nog alldrig kunna förstå att veckorna bara springer iväg. Inte gick dom så här fort när man var liten?


Jaha vart ska man börja då? Vad har hänt? Vad har totalt glömts bort? Jag har minst sagt vart lite lätt förvirrad. Ibland blir jag nästan lite rädd för mig själv. 


Jag började den nya veckan med ett förmiddagsskift på jobbet. Hurra vad roligt. Eller? Nja! När man gång på gång får höra hur dåligt det går så blir man verkligen jätte pepp. Annars har det väl rullat på hyffsat måste jag säga. Tid har sprungit på.


På måndagen efter jobbet for jag till träningslokalen jobbet har. Ett snabbt pass på 40 minuter blev det. Kände mig lite vilsen. När en person springer från olika saker fram och tillbaka känns det som att man inte kan använda den träningsgrejen. Aja trött blev jag så det var väl bra ändå. Sen åkte jag hem till min lilla familj. Gjorde egna kokosbollar med barnen. Kladdigt! Men goda blev dom. Sen var det dags för sängen. Barnen hade verkligen ingen lust att sova. Vid halv nio gav jag upp och la dom i våran säng och då somnade jag med. Trött mamma!


I tisdags fick vi besök. Sara och Edwin kom för att hämta Elias. Ja det är lite flokigt just nu med mamma- och pappaveckorna. Men jag fick rå om min älsklings kille två dagar extra. Barnen lekte för fullt. Lite fika blev det. Men sen ville Elias åka hem till sin pappa. Hejdå älskling! Sen efter pizzamiddag somnade Ida och jag på soffan. Trötta är bara förnamnet. Ida somnade faktiskt för natten då. Jag tror inte att det är sant, men så var det. Den natten blev det 14 timmars sömn för Ida. Sjukt. 


Igår onsdag var jag inte hemma många minuter. Kom hem en kvart innan jag skulle hämta Ida. Packade mina träningskläder och pyjamas och blöjor åt Ida. En glad tjej hämtade jag. Sen for vi. Först ett stopp på Elias dagis. Kom på att vi måsta hämta hans dagiskort. Ida ville inte åka där ifrån. Så mycke nytt och spännande. Vi får ta en dag när Elias är på dagis och komma och leka tror jag. Vi kunde inte stanna så vi for vidare. Ida skulle åka och vara hos mormor och morfar. Glad tjej! Han inte mer än lämna henne innan jag for på träningen. Vart tog alla timmar vägen? Shit vad trött jag blev på träningen. Men det var en skön känsla. Hämtade en något speedad tjej. Hon hade hållit lådan hela tiden. Trodde hon skulle somna i bilen, men icke. När vi vuxna la oss då la sig även hon. 


Idag kom jag också hem en kvart tidigare innan jag skulle hämta Ida. Plockade fram nya kläder åt Ida. Sen for jag faktiskt till pappersinsamligen. Den växer alldeles för fort. Nu är det gjort för den här gången. Hämtade min lilla tjej på dagis. Dom var ute och lekte när jag kom. Hon såg bilen och kom springades. Som det värmer. Vi åkte hem för att snabbt byta kläder och sedan for vi in till stan. För just idag hade dom gratis fotografering inne på Albert&Herbert. Tyckte det kunde vara roligt. Så Sara, jag och barnen möttes upp där och tog några foton. På alla barn, på storebror och lillebror, och på storebror och lillasyster. Vad nyfiken jag är nu! Vill se korten nu. Men vi måste vänta ända till onsdag till veckan. En glass till barnen blev det innan vi sa hejdå och for på olika håll. Ida och jag handlade lite snabbt. Åkte sedan hem och gjorde middag. Korv och potatismos. Snabbt och enkelt. Precis när vi ätit klart kom Idas farmor och farfar. Lite lek och nu har hon lagt sig. Men verkar inte som att hon vill sova. Ropar mamma hela tiden. Kanske ska lägga oss i våran säng och mysa och kolla film? 


Imorgon är det äntligen fredag. Sista skiftet för den här veckan. Som jag längtar!


 

Av Johanna Östlund - 11 oktober 2015 21:19

Att sova i ett av barnens säng är ingen hit. Men att vakna varje minut av att få en arm i ansiktet eller ett ben över sig är inte speciellt roligt heller. Så i natt tassade jag över till Elias säng. Han sov nämligen i våran och tog större plats än Anders och mig tillsammans. 


Vaknade klockan sju av barnen som letade efter mig. Dom trodde att jag var borta. Vi gick ner och myste i soffan. Dock blev jag sittandes eftersom dom återigen bredde ut sig mer än någonsin. Aja lika bra det, då förblir man pigg i alla fall. 


Rätt snabbt blev det alltså MORGON. Kaffe och barnprogram. Barnen lekte. Anders for på jobbet. Då ville dom ha frukost, gårdagens middagsrester. Hur nu det kan vara gott på morgonen? 


Sen for vi också iväg. Hade planerat in lite så här på söndagen.


Vi började med Gröna Systrar. Dom hade 50% i butiken och på alla växter utom ljung. Det fanns mycket fint, men som inte riktigt tilltalade mig. Men en ny ljung, då mina redan var bruna och fula, och en glasvas som jag tänkte ha till en ljusslinga blev det. Till mammans fördel fanns det en kanin som sprang omkring i trädgården så barnen underhöll sig med den medans jag tittade. Hurra! 


Sen rastade jag av barnen lite - borgaparken. Mycket barn var det och längst ner i lekparken fanns två kända ansikten - Sara och Edwin. Jag som hade haft i tanken att vi skulle fråga om dom ville hänga på där. Tänk vilket sammansträffande. Barnen lekte i dyrgt en timme tillsammans. När vi började dra oss hem lossnade det rejält för Ida och hon skulle absolut inte följa med. Sura miner på vägen till bilen kan jag säga. Hon började nog bli lite trött också.


Vi drog vidare till nästa ställe - design boden. Har tänkt hela sommaren att jag skulle åka dit, men det har liksom inte blivit av förens nu. Där visste jag att det fanns en massa djur som barnen kunde underhålla sig med. Vi kom när dom nästan precis hade öppnat. Så dom hade inte öppnat själva affären än. Men barnen var så nöjda och kollade på djuren. Höns, en massa hästar och alpackor. Vi gick in en sväng och sen måsta Elias på toa. Och efter det frågade dom om vi ville kolla på djuren lite närmare. Hon som äger stället höll i en alpack som vi fick klappa. Inte Ida, för hon var rädd för dom. Sen fick vi gå in i hästhagen och klappa hästarna. Ida var tuff i början tills hon kom fram till hästarna, då gömde hon sig. När vi var klara med djuren köpte jag en glass åt barna som dom åt utanför och jag kunde kolla en stund i lugn och ro. Hittade en adventsljusstake som kommer passa perfekt på den nya skänken i köket till julen. Även en välkommenskylt, dom går åt som smör i solsken. Vilket ställe! Det kommer vi definitivt besöka igen. 


Vi avslutade vårat stads besök med McDonalds till barnens glädje. Båda åt riktigt bra för en gång skull. Men jäklar vilken tid det tar. Måste vara ovant folk där eller nått. Jag menar inte ska det väl ta en halv timme innan man får maten när man bara har två personer framför sig. Eller?


Sen har vi mest haft mys här hemma. Barnen fick nått spel framåt kvällen. Men dom lugnade ner sig tillslut. Anders la Ida, men hon ville inte sova. Så nu är hon nere med oss. Elias somnade efter två böcker. Snart ska vi lägga oss känner jag. Upp tidigt imorgon och dessutom börjar jag bli riktigt trött. Det tar på krafterna att vara ute och fladdra.


 

Av Johanna Östlund - 10 oktober 2015 19:29

Lördag och helgen är här. Vi har haft en riktigt hemma dag. Vi började med morgonmys i soffan. Sen har barnen lekt och jag tagit det lugnt. En snabb sväng till affären gjorde vi faktiskt. Men det är det enda som vi vart utanför dörren. Håller tummar på att vädret blir fint imorgon så man kan vara ute. Hem och gjorde mat. Köttfärssoppa blev det idag. Barnen åt sådär. Sen kom barnens kusiner på besök. Så roligt dom hade tillsammans. Sedan blev det soffmys, chips och film. Kvällen är här och ja den blir väl som vanligt, lugn.


       

Av Johanna Östlund - 9 oktober 2015 19:09

Hej och hå vad trött jag är denna fredag. Barnen var lika trötta dom också. För att göra oss lite piggare och så att vi inte gick varandra på nerverna. Gick vi till parken i Ström. Barnen sprang och hade roligt. Mamman fick ta en massa kort. Nöjda gick vi hem. Åt middag, korv med bröd. Sen har vi vilat och ätit godis. Nu är det målarverkstad innan det är dags att lägga små busarna.


                     

Av Johanna Östlund - 9 oktober 2015 12:20

Hoppla hoppla... Ännu några dagar som har passerat. Dom har faktiskt varit till belåtenhet för den här mamman. Genom bra dagar helt enkelt.


Onsdagen började klockan sju. Tidigt enligt den här mamman. Men har man en kurs man måste gå på. Har man liksom inget annat val än att kliva upp. Men varför sov barnen fortfarande? En av få dagar dom sover längre än sju och då väcker jag dom med min väckarklockan. 


Gjorde mig i ordning för att sedan åka. Tre timmars utbildning. Som alltid - helt världelös. Vad ska vi egentligen få ut av den? Nå miljö snack. Men alltså. Kommer nog inte ta med mig nått från den. Som sagt tråkig och ointressant.


Innan jag for hemåt tog jag en snabb sväng på stan. Köpte lite på systemet. Sen kunde jag inte bara låta bli att kika in rean som startat. Dessutom hade jag 20% på rean på kappahl. Där hittade jag ett par jeansleggins och t-shirt åt Ida. Elias fick ett par nya leggins. Hittade lite på H&M också. En hel pyjamas åt Elias och ett par jeans åt Ida. BIlligt och bra runt 300 kronor kostade allt.


När jag kom hem blev barnen nöjda och glada. Anders for på jobbet. Jag försökte skynda mig att sno ihop lite middag. Men eftersom klockan tickade iväg och vi var tvungen att åka. Blev det ingen mat. Den fick stå kvar i ugnen på eftervärmen. Barnen skulle få åka och leka med Edwin några timmar. Ja tänk att vi kan hjälpa varandra. Är så glad att våran relation har blivit så bra. Tack till Sara som ställde upp och var "barnvakt" åt barnen så den här mamman kunde komma iväg och röra på sitt fläsk. 


Sen blev det sängen för mina små när vi kom hem. Dock vaknade Elias, men somnade om rätt snabbt på soffan. Även jag var grymt trött. Det tar på krafterna att träna. Så jag sov innan Anders kom hem från jobbet. Ibland orkar man bara inte.


Torsdag igår. Det var bara att sätta fart från start. Ida skulle på dagis till halv nio. En glad tjej lämnade vi som glatt sa hejdå. Elias och jag for hemåt. Jisses vad den kille kan tjata hål i en. Barnen skulle till sin mormor och morfar på eftermiddagen. Men Elias kunde inte vänta! Så hela förmiddagen tjatade han om att få åka dit. Jag försökte förklara att vi i alla fall inte kunde åka förens Ida slutat dagis. Så han tyckte att vi kunde hämta henne på en gång. Så det gällde att underhålla honom så att tiden gick.


Äntligen skulle Ida hämtas och sen for vi direkt till mamma och pappa. Glada barn! En massa lek för barnen. Middag. Sen började Elias blöda näsblod. Då blev han inte så stöddig. Ville lägga sig och kolla film. Precis då skulle jag åka iväg. Mot stan och en kväll med arbetskamraterna.


Vi började med en lite fördrink på 49:an. Sen skulle några delar av oss bowla. Roligt men det var några år sedan jag gjrode det senast. Så hur det gick kan ni nog lista ut själva. Gjorde två strike, men det blev spärr eftersom jag redan hade gjort ett kast. Sedan gick vi till manis där dom andra satt och väntade. En god fiskgryta och efterrätt plus några glas vin till. Som alltid när vi är ute på är det hur trevligt som helst. Bästa jobbarkompisarna!


Anders hämtade mig och vi blev uppe till klockan ett. Det var länge sen det! Men fick ju sova hur länge jag ville imorse så det gjorde inget. Ändå sov vi inte allt för länge. Till klockan nio. Dessutom vaknade jag faktiskt pigg. Man vet aldrig! Så jag har fått en hel del gjort under förmiddagen. Vikt en massa tvätt. Nu snurrar andra maskinen som snart ska hängas. Bytt sängkläder har jag gjort. Plockat i och ur diskmaskinen. En dusch för att piggna till lite, för hur det än är blir man ju lite trött efter att ha vart ute en kväll.


Nu väntar jag på att barnen ska komma hem. Mina små guldklimpar!


 

Av Johanna Östlund - 6 oktober 2015 21:26

Morgonsur? Det värsta som finns på morgonen... Jag kan absolut erkänna att jag är sur på morgonen. Jag vill ha lugn och ro. Vakna i min egen takt. Ta det lugnt och dricka kaffe. Ja, bara vara för en stund. Så att bli väckt på tidiga morgontimmarna gör inte saken bättre. Att få ligga på 5 cm i sin egen säng, går inte! Det var mitt uppvaknande idag. Och då drog jag ner till soffan. 


Efter några timmar på soffan kom dom andra ner också. Börja morgonen lugnt. Inget tjafs eller bråk. När klockan närmade sig nio var det dags att göra något av dagen. Gjorde mig i ordning och drack kaffe. Barnen lekte med lite av varje. 


När Anders åkt målade jag en sista vända på väggen i "hallen". Nu är den klar. Lite framåt i alla fall. 


På spisen puttrade en skinkstek som skulle bli dagens middag. Barnen började få tråkigt och bara bråkade. Suck! Då säger Elias "kan vi inte åka på stan mamma?". Hm undra vad han vill ha? Leksaker. Eftersom jag har suktat efter ett par nya gardiner så for vi. Elias skulle på Åhléns. "Du vet där man parker där det är mörkt och åker upp för en rutschkana". Det tog en stund innan jag förstog. Nu var det visst rea också. Hittade ett par nya taghits till Elias för 50 kronor. Fynd! Ida var det värre med, inget som föll mig i smaken. Barnen valde några små leksaker. Sen for vi till dollar. När vi gick på parkeringen hör jag Elias säga "där står mormors bil också". Ja han hade rätt! Nog för att det kunde vara vilken som helst, men jag kände igen reg nummret lite. Så vi slog en signal och där var hon ju. Barnen blev överlyckliga. Vilken bonus. Jag köpte mina gardiner och mjukmedel. Ida hittade pompoms som hon promt skulle ha. Sen fick barnen välja något nytt som dom ska få av mormor på torsdag när dom ska sova där. När vi shoppat klart for vi hemåt.


Började på med maten. Barnen åt riktigt bra. Elias åt nästan tre portioner och Ida åt två. Hurra tänk att den här mamman kan briljera någon gång också. En glass till efterrätt.


Sen var det dags att sätta upp dom nya gardinerna i vardagsrummet. Barnen kollade under tiden på film. När jag ändå höll på putsade jag fönstrena där invändigt. Jag tror det blev bra. Lite mörkare nu när det börjar gå mot dom tiderna. Mysigt! Sen åkte pappen av från golvet och dammsugaren åkte fram. Blä vad lortigt det var. Dammsuga och torka golven. Rent ett litet tag i alla fall. 


Kvällen kom. Anders kom hem. Barnen har lekt och grejat. En lugn kväll. En dusch till den här mamman innan hon ska hoppa i säng också. Utbildning med jobbet imorgon, så jag måste kliva upp i tid.


   

Av Johanna Östlund - 5 oktober 2015 23:25

Ännu en vecka är förbi. Och en ny har tagit vid. Alltså hur kan en vecka gå så fort?

Jag överlevde jobbhelgen. Som faktiskt gick riktigt bra. Förutom sista timmarna på söndagen. Dom är fasiken inte rolig. Men jag har alltid haft nått att se framemot när jag slutat jobba och det kanske hjälpte lite i alla fall. På lördagen tränade mamma och jag efter jobbet. Hon skulle iväg och jobba efteråt och var ändå ensam. Helt slut blev jag, men skönt var det. På söndagen hämtade jag hem min favorit kille. Dags för mammavecka.

Godmorgon klockan sju. Suck! Och varför alltid jag? Morgonmys i soffan. Men vi måsta göra oss i ordning rätt snabbt. Ida skulle på dagis till halv nio.

Elias och jag lämnade lillhöna. Som alltid ska det lekas innan vi kan lämna dagiset. Lika så idag. Elias verkar verkligen trivas där och känner sig mer och mer hemma. Efter en stund fick det vara nog och vi åkte hemåt.

Vad ska vi hitta på? Vi gick till skogen. I jakt på svamp och lingon. Jäklar vad jag älskar våran skog. Att vi inte behöver gå längre in i skogen än att vi fortfarande ser vårat hus och ändå hittar massor med godsaker. Tvätta bilen och handla lite hann vi också med innan det var dags att hämta hem lillfröken igen.

Barnen lekte och hade roligt. Lite gabb emellanåt får man räkna med. Anders pappa kom förbi en sväng. Göra lite mat. Och vila en stund medans barnen lekte.

Sen for vi en sväng till Sågtäkten. Behövde pumps däcken på Idas vagn som hon har på dagis. Lite fika och lek blev det så klart också. Innan vi for hemåt.

TV och soffan för två trötta barn. Sedan hopp i säng. Båda somnade fort ikväll. Skönt! Jag började att måla väggen. Två lager blev det ikväll. Behöver nog göras i alla fall en gång till. Sen hoppas jag att det blir bra. Vill ha det klart NU!

Nu är det natta för en trött mamma också. Sägs att det är en dag imorgon också.

Av Johanna Östlund - 2 oktober 2015 20:07

Fredagen är här. Helg för dom flesta, utom jag som ska tillbringa större delen av dom vakna timmarna på jobbet. Alltid lika gruvsamt. Men det går och sen väntar en ledig veckan. Hurra!


Vi började fredag lite väl tidigt. Före sju och det tycker inte den här mamman om. Men att mysa i soffan och kolla film en timme eller två funkar det också. Sen blev jag lite pigg i alla fall. Kaffe. Gör sig i ordning för dagen. Slänga in en maskin med tvätt. Göra dagens mat. Mitt i allt skriker Ida mer än någonsin. Blir tokig när något går fel. Hon försökte klä på sig sina kläder i ca 40 minuter. Ja jisses det är temperament i den flickan.


Tillslut, äntligen fick Ida åka till dagis. Verkar varit en tråkig mamma idag. En lycklig tjej sprang in på dagis. Direkt kom det fram en kompis som ville leka. Härligt att se! Hon hade först inte tid att säga hejdå ens. Men efter att jag pratat lite med fröken så kom hon sen och gav mig en puss och kram. Min älskade lilla flicka.


Jag for hem och hade det lugn och skönt en stund. Innan det var dags för mig att åka på jobbet. Men först svängde jag in på byggmax och köpte väggfärg. Tänkte försöka hinna med att måla väggar i "hallen" i helgen. Får se om jag lyckas. Sen fanns lite tid kvar innan jag kunde ge mig iväg mot jobbet. Svängde in lite snabbt på lidel. Hittade ett fint set åt Elias med tröja och mysbyxor för endast 50 kronor. En träningströja till mig för 50 kronor. Man verkar liksom alltid hitta nått där. Måste helt klart åka dit fler gånger.


Nu är jag på jobbet. Många timmar har gått men än är det några kvar. Men fick prata med min älsklings kille. Piggade upp lite i alla fall. "Kan nästan inte prata har många gubbar i handen". "Nej nu måste jag sluta för jag håller på att somna". Nej sista rycket för idag...



 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards