johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2015

Ett bra avslut på veckan

Av Johanna Östlund - 11 oktober 2015 21:19

Att sova i ett av barnens säng är ingen hit. Men att vakna varje minut av att få en arm i ansiktet eller ett ben över sig är inte speciellt roligt heller. Så i natt tassade jag över till Elias säng. Han sov nämligen i våran och tog större plats än Anders och mig tillsammans. 


Vaknade klockan sju av barnen som letade efter mig. Dom trodde att jag var borta. Vi gick ner och myste i soffan. Dock blev jag sittandes eftersom dom återigen bredde ut sig mer än någonsin. Aja lika bra det, då förblir man pigg i alla fall. 


Rätt snabbt blev det alltså MORGON. Kaffe och barnprogram. Barnen lekte. Anders for på jobbet. Då ville dom ha frukost, gårdagens middagsrester. Hur nu det kan vara gott på morgonen? 


Sen for vi också iväg. Hade planerat in lite så här på söndagen.


Vi började med Gröna Systrar. Dom hade 50% i butiken och på alla växter utom ljung. Det fanns mycket fint, men som inte riktigt tilltalade mig. Men en ny ljung, då mina redan var bruna och fula, och en glasvas som jag tänkte ha till en ljusslinga blev det. Till mammans fördel fanns det en kanin som sprang omkring i trädgården så barnen underhöll sig med den medans jag tittade. Hurra! 


Sen rastade jag av barnen lite - borgaparken. Mycket barn var det och längst ner i lekparken fanns två kända ansikten - Sara och Edwin. Jag som hade haft i tanken att vi skulle fråga om dom ville hänga på där. Tänk vilket sammansträffande. Barnen lekte i dyrgt en timme tillsammans. När vi började dra oss hem lossnade det rejält för Ida och hon skulle absolut inte följa med. Sura miner på vägen till bilen kan jag säga. Hon började nog bli lite trött också.


Vi drog vidare till nästa ställe - design boden. Har tänkt hela sommaren att jag skulle åka dit, men det har liksom inte blivit av förens nu. Där visste jag att det fanns en massa djur som barnen kunde underhålla sig med. Vi kom när dom nästan precis hade öppnat. Så dom hade inte öppnat själva affären än. Men barnen var så nöjda och kollade på djuren. Höns, en massa hästar och alpackor. Vi gick in en sväng och sen måsta Elias på toa. Och efter det frågade dom om vi ville kolla på djuren lite närmare. Hon som äger stället höll i en alpack som vi fick klappa. Inte Ida, för hon var rädd för dom. Sen fick vi gå in i hästhagen och klappa hästarna. Ida var tuff i början tills hon kom fram till hästarna, då gömde hon sig. När vi var klara med djuren köpte jag en glass åt barna som dom åt utanför och jag kunde kolla en stund i lugn och ro. Hittade en adventsljusstake som kommer passa perfekt på den nya skänken i köket till julen. Även en välkommenskylt, dom går åt som smör i solsken. Vilket ställe! Det kommer vi definitivt besöka igen. 


Vi avslutade vårat stads besök med McDonalds till barnens glädje. Båda åt riktigt bra för en gång skull. Men jäklar vilken tid det tar. Måste vara ovant folk där eller nått. Jag menar inte ska det väl ta en halv timme innan man får maten när man bara har två personer framför sig. Eller?


Sen har vi mest haft mys här hemma. Barnen fick nått spel framåt kvällen. Men dom lugnade ner sig tillslut. Anders la Ida, men hon ville inte sova. Så nu är hon nere med oss. Elias somnade efter två böcker. Snart ska vi lägga oss känner jag. Upp tidigt imorgon och dessutom börjar jag bli riktigt trött. Det tar på krafterna att vara ute och fladdra.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards