johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2014

Av Johanna Östlund - 11 december 2014 23:41

Torsdag och morgon runt sju tiden. Bar över Ida till våran säng i hopp om två minuter till. Det sket sig kan man säga! Istället hämtade vi pappas paket och sen var det operation väcka honom. Ida fick den uppgiften. Paket öppning i säng och jag tror eller vet att han blev glad för det han fick, en ny mobil.


Vi gick ner allihop efter en stund. Pappan var sugen och köra igång telefonen. Vi andra myste i soffan med våran telefonnörd. Haha! En härlig morgon!


När vi vilat upp oss och jag fått i mig en kopp kaffe var det dags att fixa tårtan. Så klart han ska få en tårta. Ida var duktig och hjälpt mig. Det var många småfingrar där under tiden som norpade åt sig både det ena och andra godsak. Sen fick hon hjälpa mig att smeta på grädde. Tårtfika!


Förmiddagen försvann sen i ett nafs. Vips var det dags att åka på jobbet. En lång dag! Och tung. Vi körde stora papper och tunga pallar. Lika som igår. Idag började jag faktiskt känna av att jag får ont i ryggen av dom, även fast man knappt lyfter dom nått och då är vi två stycken som hjälps åt. Aja bara att bita ihop och väntar på att ge med sig.


Nu är jag äntligen hemma och ska få i mig nått att äta och sen blir det hopp i säng. Sista skiftet innan en dags ledigt, som jag längtar, göra nått annat. Roligt!


Grattis ännu en gång på din födelsedag! Jag älskar dig...


  

Av Johanna Östlund - 11 december 2014 00:00

Onsdag, mitten på veckan. Heja heja! Är det bara jag som längtar tills måndag morgon eller? Ge mig!


Godmorgon utan sovmorgon, igen! Ännu en nitlott och idag var jag riktigt trött. Tog evigheter innan jag vaknade till liv. Känns att vi kommit till några långa och trötta dagar nu. Blä! Ida var gosig och då går det bra.


Tillslut ville hon ha frukost och jag behövde nog en koppkaffe för att vakna till liv. Där vinkade vi hejdå till pappan som skulle prata med sin lärer i matte B. Vi fick någon timme för oss själva. Det blev ett morgon bad för min flicka. Lite lek och sen kom ju pappa. Kom precis i lagom tid till lunchen. Sen fick jag tummen ur och fixade i köket. Tog ur diskmaskinen som precis blivit klar och fyllde den igen. Hängde tvätt. Slädade undan på bänken som har en tendens att få diverse saker på sig som inte ska vara där. Ida lekte i lekrummet och jag passade då på att städa där inne lite. Hur kan dom ha så många leksaker som ligger överallt?


Vips hade klockan gått och det var dags att åka på jobbet. Dag tre av sju, eller egentligen sex, då jag är ledig på lördag. Nu kommer två tre tuffa dagar. Så brukar det alltid vara. Jovisst! Stog klockan stilla? Hade vi jobbat över? Men nej den gick precis lika som igår, fast tiden kändes betydligt längre. Under den tråkiga stunden klickade jag hem lite nytt i vitt och helt underbart. Längtar tills de kommer! Hoppas på till veckan. Sen hux flux började jag känna av min visdomstand. Va? Ibland brukar de kunna ömma, men absolut inte så här som jag kände idag. Kände mig alldeles uppsvälld och fick svårt att svälja. Såklart ömmade. Som tur var gick det absolut ondaste och svullnad ner innan jag skulle åka hemåt. Hann tänka tusen tankar, håller tummarna för att inget av det måste göras.


Nu har jag kommit hem. Ätit en julskinemacka, som min älskling fixat i ordning idag. Så gott! Julkänslor! Nej nu är det nog dags att hoppa i sängen. En dag imorgon också. Inte vilken dag som helst. Min älskade Anders fyller år. Det blir nog tårta och paket på förmiddagen och sen skulle hans föräldrar komma på kvällen, men då jobbar ju jag. Ida och jag måste smyga upp och fixa i ordning en god tårta och ta fram paketen och gratta världens bästa.


  

Av Johanna Östlund - 10 december 2014 00:19

Jag känner ett stort behov av förändring. Nått jag inte tycker om med det här huset är att man inte kan ha speciellt mycke möbler i "sällskapsutrymmen". Jag vill ha mer ombonat och lull lull. Just därför är det väldigt svårt att göra någon förändring, då vi mest har det klassiska möblerna i dessa utrymmen och dom går liksom inte att flytta på. Suck!


Men jag ska försöka göra nått åt de få saker som man kan göra. Ett besök till ikea skulle sitt fint. Det är där jag hittat lite saker jag bara måste ha! Det får nog vänta ett tag. Men nått enkelt litet som jag redan har hemma ska ske. Kanske nästa vecka när jag är ledig.?


  

Av Johanna Östlund - 9 december 2014 23:51

Godmorgon, jäsp, var det min tur att ha sovmorgon va? Ja det var det, men det får du inte. Gaah! Jag kan inte ligga kvar och vänta ut den andra. Jag kan liksom inte somna om om jag måste ligga och höra på mitt barn som grinar och sen lägger sig i våran säng och bökar. Det går bara inte! Tänk att jag alltid drar nitlotten!


Ida och jag gjorde helt enkelt morgon. Mys i soffan med barnprogram. Ida ville rätt snabbt ha frukost. Hon är inne i en rån period, verkar det som. Blir arg när jag frågar om hon vill ha en "vanlig" macka. Smörgåsrån med ost på ska det vara. Hon fick i sig ett gäng, närmare bestämt fyra stycken. Men jag fattar de ger inte direkt någon mättnads känsla.


Närmare nio tog vi tag i dagen. Mamman fick en kopp kaffe. Klädde på oss och jag fick ett ansikte. Ida var så himla söt! Hon fick ha sina nya kläder jag köpte igår. Först kollade hon på mig och kände på min nya tröja. "Fiin mamma". Det är mycke som är fint just nu enligt Ida. Men när hon kollar på sig själv och sin nya tunika och säger: "Iiia fiin mamma". Det glädjer mig att hon ser sig själv som fin. Min älskade gounge.


Vi hann mysa med pappa innan det var dags för honom att säga hejdå. Vi började också göra oss i ordning och for till dagis. Dom var ute när vi kom, men skulle precis gå in. Jag följde med in och dom andra barnen verkar tycka om Ida. Det är en liten kille som alltid ska krama henne. Hon fick många kramar, fast jag vet inte om hon var så glad för dom. Men jag fick en varm och gosig kram innan jag for vidare.


Åkte lite snabbt till Harmånger. Hade ett paket med julklappar att hämta och så passade jag på att köpa lite tårtingredienser. Ja vi har ett födelsedagsbarn i veckan. Hem lite snabbt innan jag for igen.


Åkte lite tidigare till jobbet idag. Det var gratis julbord som dom flesta på skiftet skulle äta innan vi började jobba. Jag tycker faktiskt att dom hade lyckats ganska bra i år. Har ätit julbord en gång tidigare men då var det fruktansvärt. Idag var det helt okej. Mätt och belåten blev vi. Ett gäng skumtomtar fick följa med oss till maskinen. Eftermiddagens gottigotti.


På jobbet gick allt bra. Tiden rullade på och dagen kändes inte allt för lång. Vi gick ut hårt och körde på rätt bra. Men sen blev det skitkörning och vi var tvugna att sänka farten. Rätt som det var var det dags att åka hemåt.


Äntligen hemma. Det är lite läskigt att åka så där på kvällen. Lite svårt att tyda om det är halt eller inte. Igår var det rätt halt men idag var det bättre. Fast jag nöjde mig ändå med att ligga bakom en långtradare som for över hela vägen. Nu är det nog snart nattinatti för min del.


  

Alltså ser ni Idas lugg!? Hemsk! Har inte bestämt mig för om jag ska boka klipp tid eller inte. Antar att det är rätt många som ska dit nu och säkert svårt att få tag i någon tid. Samtidigt brukar det ge med sig efter några dagar och ser inte allt för hemskt ut.

Av Johanna Östlund - 8 december 2014 23:59

Måndag och ny vecka. En lång vecka, fullspäckad med jobb, för min del. Ibland vill man bara ha ett "normalt" jobb...


Godmorgon klockan sju. Min aldeles egna väckarklocka tyckte det var dags att kliva upp då. Min älskade underbara lilla skitunge. Vi hade en mysig morgon. Barnprogram, mandarin, smörgåsrån och tända ljus. Vad mer kan man begära? Jo en kopp kaffe och det fick jag också.


Sen var det dags att göra oss i ordning. Dagis för Idas del och jobb för min del. Men först myste vi med pappa en stund innan det var riktigt dags att åka. Hejdå pappa!


Ida var väldigt avvaktande idag när jag lämnade henne. I vanliga fall springer hon in med kläderna och säger hej. Men inte idag. Hon väntade på mig och var väldigt försynt. Jag antar att det släppte efter ett tag. Innan jag åkte vidare fick jag en gosig kram och en snabb puss. Hejdå gumman, syns imorgon.


Jag for mot stan. Hade en synundersökning inbokad. Det var som jag trodde. Det hade förändrats lite. Min närsynthet hade gått tillbaka lite, men brytningsfelet jag har hade blivit ganska kraftigt försämrad. Inte konstigt att jag sett dåligt på ett öga. Det andra var som det brukade. Efteråt kom mamma dit också. Dags att kolla in nya glasögon. Nått nytt, kanske inte med så mycke färg, neutralt. Det blev två par, älskar deras ta två betala för en. Det blev ett par i guld och ett par svarta och något större än de jag har idag. Det blir nog bra.


Sen hade vi en och en halv timme tillgodo innan jag måsta åka mot jobbet. Vi strosade runt i affärer. Jag hade bestämt mig för att inte handla nått. Blev det så? Nej. Fick med mig lite smått och gott hem. En tröja och några nya ljus till mig själv. Ida fick ett muminset, en halsduk och en fuskolle. Elias fick en fuskolle. Får alltid dåligt samvete när jag köper mer till Ida än Elias. Men faktum är att Elias får betydligt mycke mer än vad Ida får. Så dessa dumma tankar måste jag försöka bli av med. Men det är svårt...


Innan vi gick åt varsitt håll blev det lite fika. En macka och en halv jättesaffransbulle, som för övrigt var skitgod. Det satt fint i magen. Mot jobbet. En rätt bra dag. Jag var pigg och tiden kändes inte allt för lång. Snart är det helg, som gubbarna säger. Eller? Nej fy bubblan det är en hel vecka innan jag blir ledig och det käns extremt långt just nu. Tänk att en ledigvecka är så kort men en full jobbvecka är som minst två ledigveckor. Ibland är tiden konstig!


Nu har jag kommit hem till min lilla familj. Ida sover, såklart, och det såg väldigt skönt ut. Anders kollar på film. Jag har ätit kvällsfika och jag tror det får bli hopp i säng nu. En dag imorgon också, sägs det.


    

Av Johanna Östlund - 7 december 2014 19:30

När andra ljuset brinner vi julklapparna syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.


Godmorgon söndag och andra advent. Själv fick jag en liten sovmorgn eller vad man ska kalla det. Jag var upp sist i alla fall, men barnen ville att jag också skulle komma ner. Masade mig upp ur sängen och fick se dagens paket i kalendern. Gosmorgon mina solstrålar.


Elias fick en film, Rasmus på luffen. Jag bara älskar Astrid Lingrens filmer och vill gärna ge mina barn dessa fina upplevelser. Ida fick en bok med bamse. Nöjd tjej kan man säga. Elias fick absolut inte ta den och knapp titta i den.


Andra advent - då blir det mysfrukost vid bordet och ljusen tända. Det här är min dröm att ha varje morgon, som en hotellfrukost. Mys!!!


Sen körde vi på! Började med att städa. Som vanligt skulle barnen hjälpa till. Ida gick med skurmoppen och Elias tog en trasa och skurade lite överallt. Rent och fint igen - i en kvart eller nått. Klädde på oss och åkte till affären. Handlade lite, men det jag åkte dit för att handla kom inte med hem. Alltså det är så typiskt mig! Alla som känner mig väl, kan nog inget annat än att hålla med. Vi kom hem och åt lunch. Försökte mig på att klippa Idas lugg. Men hjälp! Så här hemsk har den aldrig blivit. Fy vad dum jag känner mig. Det är tur att en skönhet klär i allt.


Återigen klädde vi på oss och gick ut. Nu var vårt mål julmarknad i parken. En mysig stund och kolla på fina saker. Dock rätt liten, hade nästan väntat mig mer. Ändå fick vi med oss lite hem. Jag köpte bland annat en helt underbar ljuslyckta. Dock en aning dyr, men ibland måste man unna sig nått som man verkligen faller för.


När vi kom hem hade Anders redan kommit hem från jobbet. Elias och jag stannade ute för att tvätta min bil. Så skitig, men tyvärr kommer den nog se lika ut snart igen. Men den har i alla fall fått sig en omgång. Anders och Ida åkte till Sågtäkten och tanken var att Elias och jag skulle komma när vi var klara. Men så blev det inte. Istället kom Elias pappa och Sara och hämtade Elias. Hejdå min fina älskade prins, syns om en vecka. När dom åkt for jag till Sågtäkten en snabbis. Fick en kopp kaffe och lite lek innan det var dags att åka hemåt.


Väl hemma blev det lek och bus med lillgumman. Mat. Sen var det dags att ta fram saxen igen. Måsta verkligen försöka göra luggen lite bättre. Inte lätt direkt. Men jag tror jag lyckades tillslut. Lite bättre i alla fall. Sen var det dags att klä på sig pyjamas, borsta tänder och lägga sig. En trött tjej som inte sovit nått på hela dagen.


Där blev det kväll. Så underbart skönt med en lugn kväll där jag får göra precis vad jag vill utan att höra någon som jämt ropar mamma och ska leka eller nått sånt. Ibland behöver man den här tiden. Bara sitta och göra ingen ting. Jag älskart! Jag har duschat, målat naglarna och nu sitter jag i soffan och här tänker jag stanna tills det är dags för sängen. Dags att ladda för en lååång vecka med mycke jobb och en del trevligheter.


      

Av Johanna Östlund - 6 december 2014 22:05

Lördag och här var det morgon klockan sju. Vilken skillnad det var att sova tre timmar till. Pigg! Barnen och jag gick ner. Dom skulle så klart öppna paket på en gång. Idag fick Ida en film och Elias en söt liten sak att göra egen glass i. Nöjda barn!


Vi lullade på och gjorde oss redo för dagen. Barnen ville åka NU till mormor och morfar. Ja vi skulle dit idag. Glada barn och stressad mamma. Har vi fått med allt? Strax innan tio gav vi oss iväg.


Hos mormor och morfar blev det en massa lek och bus. God mat. Barnen åt rätt bra faktiskt. Som dom trivs där. Det glädjer mig. Vis två tiden packade vi in oss i bilen - mot tomtemys.


Tomtemys... En mysig tillställning ute i Långvid. Massa folk, mörker, tomtar, älvor, rumpnissar, troll, häxor, korv och saft. Man går efter en stig som är upplyst med marschaller och ser diverse varelser. Elias blev lite rädd såklart. Men det gav med sig efter ett tag. Efteråt åt vi korv med bröd och drack saft. Mysigt!


Efter två timmar och frusna fötter och händer åkte vi hemåt. Barnen var trött och somnade. Vi lämnade av mormor och for sedan hem. Hm... En timmes powernap så där på eftermiddagen. Tror inte det var en sån bra idé. När vi kom hem lekte barnen och kollade på film. Halv åtta fick Ida tacka för sig. Jag har kollat på så mycke bättre och nu blir det sängen. Trött efter en dag ute på.


          

Av Johanna Östlund - 5 december 2014 19:52

Fredag och äntligen helg! Som jag längtat.


Godmorgon kvart över fyra. En tröttis! Men det var bara att kliva upp och göra sig i ordning. En sista dag på jobbet den här veckan. Innan jag for kom Anders upp, han som inte kan smyga. Så Ida vaknade såklart! Vad gjorde det mig? Inget jag skulle ju iväg.


På jobbet var det lugnt. Min maskin stog idag för några åtgärder. Så slö man blir! Inget att göra och då kommer in på internets farliga sidor. Men nu är jag i alla fall klar med Elias presenter. Råkade köpa en ny cykel åt honom. Tror även att jag är klar med Idas presenter. Det blev en sparkcykel med tre hjul åt henne. Sen har jag några till paket som är på väg hem, då det var bra rea på en massa saker. Sen har jag ett lager uppe i mitt gömställe. Känns bra att vara klar! Nu ska jag försöka ignorera alla fina och bra saker som kommer på mailen. Hur som haver... Tiden rullade på och det var dags för oss att köra igång. Med monster ark! Det gick ändå bra, tills det var dags att åka hem, då stannade maskinen hela tiden.


Började med att hämta Elias på dagis. Hans dag hade vart rätt bra. Dock hade hans bästa kompis sagt att Elias inte fick vara med och leka. Dessa ungar alltså! Det var så förut också, men då bytte den tjej, som vi trodde var "boven", dagis. Nu är det dags igen och då drar jag slutsatsen att det verkar vara hans bästa kompis på dagis som är "boven". Vi får se hur allt utvecklas. Min älskade kille!


Sen åkte vi lite snabbt till affären. Fredagsgodis och kattmat. Elias skulle ha allt, men någon måtta får det vara. En egen godispåse blev det tillsist. När vi var klar for vi hemåt och mot Idas dagis. En glad tjej som inte alls ville åka hemåt. Pratade lite med fröken och en annan mamma. Efter en kvart fick jag med mig barnen hem.


Väl hemma plockade vi in allt. Barnen satte sig vid tv:n och jag började med maten. Snabb och enkel. Schnitzel med potatiskroketter och bea. Gott och barnen åt riktigt bra faktiskt. Sen var det dags för fredagsmys! Elias tog fram sin godispåse och Ida fick en skål med godis. Förra helgen fick hon prova "riktiga" godisar av min kusin. Nu dissar hon fett chokladen hon är van att få när det vankas godis. Liten börjar bli stor!


Vi hade en mysig eftermiddag/kväll. Barnen lekte snällt tillsammans. Kollade tv. Vi avslutade dagen med ett bad. Nöjda och glada barn. Efter lite avslutande tv fick Ida gå till sängs. En trött men glad tjej. Elias har lekt själv. Jag har tvättat, målat naglarna och plockat här hemma.


Snart hoppas jag att Elias vill lägga sig. Drygt att han somnar i bilen efter dagis. Då blir allt för pigg och lägga sig i tid. Men vad ska man göra? Hoppas på en liten kväll ensam och sen blir det sängen och vara pigg inför morgondagen.


    

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards