johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2014

Av Johanna Östlund - 22 december 2014 20:58

Ett kanon slut på förra veckan och en inte allt för bra start på denna vecka. Tänk hur snabbt allt kan ändra sig...


Kickade igån dagen klockan fyra. Yes! Eller inte. Men det var bara att kliva upp och göra sig i ordning för att åka på jobbet. Så här i efterhand skulle jag ha stannat i sängen och sovit och sovit. Som ni förstår gick det inte helt smärt fritt på jobbet. Kvart i sju började vi med att köra fast. Att dra fram tvåhundra papper som ligger mellan två valsar är ingen höjdare. Sitter som berget. Suck! Det vräkte ner snö ute. Ännu mer suck! Fast jag gillar att det snöar, men det får gärna göra det på natten och plogbilarna hinner få undan allt innan folket ska på vägarna. Annars är det ju rätt mysigt så här i juletid. Snö ute varför inte snö inne tänkte vi?. Japp precis som det låter vi gjorde snöfall med papper. Tusen ark gånger två fulla golvet. Tur vi har snälla arbetskamrater som säger till och hjälper till. Tiden gick fort och det blev snabbt hemgång.


Innan jag åkte hemåt postade jag paket åt Anders. Svängde in på A&H för lite snabb shopping. Hittade två tröjor för halva priset till mig. Letade en julklapp jag ska ta med till jobbet på julafton. Vi ska byta julklappar och så. Kom inte på nått bra, men det får duga. Jag skulle i alla fall vilja ha det. Fast jag vet inte om en 60 årig gubbe blir glad. Haha!


Efter en hems bilfärd kom jag äntligen hem. Körde bakom en bil som körde mer på andra sidan än den han skulle. Trodde fasiken att den skulle krocka flera gånger. En glad Ida mötte mig i dörren. Fast hon var trött och jag var trött. Efter en massa godis slumrade båda två i soffan. Så skönt! Sen vinkade vi hejdå till pappa som skulle på fotbollsträning. Vi gjorde mat, julkorv. Sen har vi myste i både soffan och köket. Hon är allt bra go min älskade flicka.


Strax efter åtta tackade hon för sig. Jag kollade på ensam mamma söker. Jag har alltså parkerat mig i soffan. Starta en tvätt med julkläderna. Tror vi kör en favorit i repris på julafton. Snart är det natta för den här mamman!


  

Av Johanna Östlund - 21 december 2014 21:14

Dagen D är äntligen här! Morgonpigga barn och trötta föräldrar. Vi startade dagen med sista paketet ur paketkalendern. Dagens kläder och en varsin leksak. Elias fick fyra gubbar från toy story och Ida en maileg kanin. Elias blev överlycklig för sina gubbar fast det inte var alla, som han bestämt ville ha. Ida kastade sin kanin. Jaha!!? Men efter några timmar kramde hon den så den kanske inte var så tokig ändå.


Elias tyckte dagen gick segt och undrade när alla skulle komma. Då var klockan strax innan nio. Han ringde flera gånger till mormor och undrade när dom egentligen skulle komma. Min älskade kille! Försökte underhålla dom bäst det gick, men inte det allra enklaste när när man är själv och ska laga mat och greja.


Vid ett tiden kom äntligen mormor och moster. Glada barn! Jag kunde sätta mig ner och vila en stund. Innan det sista skulle göras. Här bjöds det på porterstek och en massa goda tillbehör. Det verkade vara gott, jag tackar och tar emot för all beröm. Efter maten blev det en evig väntan. Godsaker plockades fram och vi mumsade i väntan på tomten.


ÄNTLIGEN! Kom han. Han kollade till och med in i fönstret och undrade om vi skulle öppna. Att se tomten där var ingen höjdare. Elias blev skiträdd och grinade och även Ida blev lite halv skraj. Båda tinade upp och efter ett tag gick båda barnen fram till tomten för att hämta paketen. Elias gav till och med tomten en kram. Tack tomten för att du kom!


Julklappar blev det... Ojoj! Mest såklart till barnen! Vad med julklappar. Ändå har jag dragit ner rätt rejält. Barnens mormor är rätt bra på att handla hon också. Vill tacka alla för så fina julklappar!


Sen blev det ännu mer gotta innan vi tacka Elias för den här veckan och han for hem till sin pappa. Lite tokigt att ha julafton så här och sen åka. Han ville helst ta med alla julklappar till sin pappa. En del fick följa med.


Vi fortsatte.... Ännu mer ätande och sen blev det kortspel. Jag försökte få undan lite saker. Men allra mest var jag trött! Det är jobbigt att fira jul. Vid halv nio eller nått tackade vi alla gäster för en helt underbar eftermiddag och kväll. Ida fick hoppa i säng på en gång. Dödstrött och somnade på två röda. Vi vuxna har plockat undan det mesta. En del kvar men det tar vi imorgon. Orkar inget mer! Dessutom känns det inte allt för lockande att jag måste kliva upp klockan fyra imorgon. Urk! Förmiddagsvecka på jobbet för min del. Alltså blir det sängen för min del typ NU.


                                          

Av Johanna Östlund - 20 december 2014 21:37

Här har två dagar gått åt till att förbereda "julafton hemma hos mamma". Snacka om lyriska barn! Vilken glädje! Vilken kärlek! Enda som jag inte kan förstå är att vi redan är här? Va? Känns som att det skulle vara minst två veckor kvar i alla fall, om inte en månda. December har verkligen flugit förbi.


Gårdagen börjades med en handling för min del. Anders var ledig så jag fick åka helt ensam. Vilken lycks! Jag gick ett bra tag, men ujh vad folk det var redan. Hatar verkligen att handla när det är massor med folk. Därför brukar jag alltid göra det dom dagar eller tider jag vet att det är lite. Tänk vad lite tillbehör och grejer kan kosta. Tyckte inte att jag köpte speciellt mycke men ändå ska alltid summan springa iväg. Är det mellandags rea i matbutiker också eller? Skulle vara en hitt det! Enda som jag kom på att jag glömt var marschaller. Det klarar vi väl oss utan också, men det vore mysigt.


Mitt i dagen for vi mot Njutånger. Hämta hem min lille älskade prins. Plus ett stort åbäke till gran. Vi blev ett tag där. Lek, middag och fika. Ida är verkligen mormors tjej. Elias är såklart moster Sofias kille. Det måste vara nått speciellt mellan dom två. Klockan hann bli mycke innan vi kom hem och Elias somnade självklart i bilen. Jippi! Or not!


Ida lämnade vi kvar hos farmor och farfar när vi lämnade tillbaka deras bil. Vi andra for hem. Anders var hem och vände, skulle på fotbollsträning. Elias och jag klädde granen. Myspys! När vi var klara for vi till Sågtäkten för att hämta Ida. Lite lek och fika blev det innan vi åkte hemåt.


Kvällen blev sen för båda barnen. Halv nio somnade Ida och Elias somnade strax efter tio. Så blir det ibland. Jag orkade inget mer och gick till sängs jag också.


Lördagen började på tok för tidigt enligt en trött mamma. Soffmys med barnprogram. Fast Ida gjorde inget annat än grina. Trött? Tacka för det när man lägger sig sent och kliver upp före tuppen. Efter någon timme kom Anders ner och sist Elias. Mysmorgon med mina fina!


Vi började med att öppna paket. Elias fick lite pyssel, vika djurhuvud och sätta på klistermärken. Ida fick pippistrumpor. Tänk vad glad hon blev för dom, vägrade ta av sig dom när hon väl fick på dom. Synd bara att hon inte kan ha dom med anti halk. Det var i alla fall roligt att se henne. Min älskade frökenprupp.


Morgonen rullade på med frukost och göra oss i ordning för dagen. Sen en snabbis på affären. Glömde köpa gillpinnar igår. Och glömde självklart att titta efter marschaller. Då får det vara! Hem och sen började vi baka. Pepparkakas cake pops. Nått nytt och dom blev rätt goda. Men lite mäktig kanske.? Elias gillade dom i alla fall.


Ida slog till med en lång sovning idag. Under tiden myste Elias och jag i soffan. Han kollade på kinderägg och jag på skidor. Fick lite spring i bena. Började städa toaletten. Hängde tvätt och skurade skåp och bänkar. Skönt att få nått gjort.


Eftermiddagen rullade på. Pizza till middag. Vi fick besök av Lena och Christer. Tomte hade visst kommit till dom med lite paket. Alla till Elias, men det förstog han inte. Tur var väl det. Men han var där och klämde och kände. Lillgubben! En som längtar efter paket. Fast han har lite krav annars kommer några tomma hot. Hoppas att tomten prickade rätt med nått paket.


Kvällen kom. Ida la sig strax efter sex. Ville inte sova. När jag dammsugit hela undervåningen gick jag och hämtade henne. Ledsen tjej! Tänkte fortsätta. Men det fick jag inte. Annars skulle hon hjälpa. Suck! Tillslut gick hon och lekte med Elias så jag kunde torka golven. Rent och fint tills imorgon. Får jag hoppas!


Vid åtta tiden fick båda barnen gå upp och lägga sig. Ida somnade på en gång. Elias var det värre med. När vi gick till våran säng somnade han på två minuter. Sen har jag städat lekrummet, plockat lite smått, hävt i en hårfärg och målat naglarna. En dusch och ta ner paket sen kan morgondagen komma.


Julafton hemma hos mamma....


  

Av Johanna Östlund - 18 december 2014 20:49

Torsdag och dagen D för en visse herre i detta hus. Dagen då hans älskade moster kommer hem efter flera flera månader i utlandet. Hurra!


Vi började dagen vid sex tiden. Ida verkar tycka att det är en bra tid att kliva upp. Idag var det ju min tur, urk! Fast vi fick en chock när vi kom ner. KALLT! Igång med en brasa. En rätt härlig start på dagen om du frågar mig. En sprakande brasa, som dock gjorde att jag inte kunde lägga mig och slummra en stund, gosiga barn och tända ljus. Elias kom ner strax efter oss också. Myspys!


Klockan åtta var det fullfart på barnen. Lek. Skratt. Bråka. Elias visste så klart att idag skulle han få åka till mormor och sova. Såklart att han ska det när moster kommer hem! Strax efter åtta stog två ryggsäckar packade och bara väntade och väntade.


En dag med evig väntan. Vet inte hur många gånger Elias frågat om det snart är dags att åka. Vi har försökt fördrivit tiden på bästa sätt. Ett bad för båda barnen. "Nu är jag ren så att jag får sova bredvid moster mamma". Sötunge! Lek. Mys i soffan framför diverse barnprogram. Rita. Varit ute och lekt i snön som kom i natt.


Vid fyra kunde han bara inte vänta längre. Att höra rösterna och vet ungefär vilken tid vi skulle åka. En timmes väntan, den gick oförskämt bra tycker jag. Sen for vi. Vi hade några ärenden att uträtta först. En sväng in på A&H blev det. Köpte ett gäng ramar till korten som förhoppningsvis kommer snart. Barnen fick en varsin sak. Att jag aldrig, nästan i alla fall, kan säga nej. Jag fick med mig två tröjor hem. Ett linne och en kofta för 50 kronor, bra pris. Sen tankade vi bilen lite snabbt innan vi äntligen kom till mormor och morfar.


Lite väntan, vi kom lite före dom. Ida är mycke för mormor nu. Säger mormor flera gånger per dag. Under tiden vi väntade sa hon mormor flera flera gånger. Lillgumman. Glädjen när dom äntligen kom. Elias blev glad över att se moster och Ida blev glad att se mormor. Mina trollungar!


Ida och jag stannade ett tag. Prata med moster, se vad hon köpt och umgås med alla. Strax innan åtta var det dags att fara hemåt. En trött tjej som somnade i bilen. Turligt nog somnade hon om när jag tog in henne. Ensam kväll för den här mamma. Rätt skönt faktiskt.


  

Av Johanna Östlund - 17 december 2014 19:49

Onsdagen är här. Vi körde en riktig hemma dag i detta hus.


Dagen började med en sovmorgon för mig. Jag fick sova en timme till i alla fall. Jag vaknade nog på fel sida. Det är just därför jag egentligen tycker om att kliva upp med barnen. Jag hinner vakna innan alla ska örsa med mig.


Vinkade hejdå till Ida som for på dagis. Kvalitets tid med min stora prins. Vi satte oss vi köksbordet. Tända ljus, kaffe åt mamma och Elias pysslade med dagen sak i paketkalendern. Idag fick han ett tåg som man skulle sätta "mosaik" bitar på, som var klistermärkenaktiga. Men han gillade det. Dom som blev kvar gjorde han några teckning av.


Tvättade lite, som vanligt, och städade i lekrummet. Fattar inte hur mycke dom kan stöka ner. Lite bättre blev det, ett tag! Sen var det dags att ta tag i någon mat. Pastagratäng. Rätt var det var så skulle Ida hämtas. En rätt glad tjej. Allt hade gått bra.


Eftermiddagen rullade på som vanligt. Lek, bus, grin, skratt, mat, ännu mer lek, barnprogram. You name it. Framåt kvällen tog jag tag i en lite fotografering av barnen som jag skulle ha gjort för länge sen. Barnen i tomtekläder. Hade tänkt att ge nått fint kort i julklapp, ja ni vet det vanliga. Skickade iväg en beställning och så får vi se om dom hinner kommer hem till jul eller inte.


Vid sju tiden la sig Ida, utan problem som vanligt. Elias kollade lite till på barnprogram. Jag såg att han var trött och tog tillfälle i akt. Men just nu är han i en period då han ska sova i våran säng. Han är omöjlig att lägga i sin säng. Tillslut gav jag med mig. Han somnade på två minuter, strax före åtta. Hurra!


Det blev en tidig kväll för oss vuxna. Lite tv och bara mysa här hemma med tända ljus och andas in lite julkänslor.


  

Av Johanna Östlund - 16 december 2014 22:01

Godmorgon halv sex. En trött mamma och en pigg Ida. Vi gick ner och hade morgonmys i soffan. Elias kom ner vid sju tiden. Vid åtta tiden var hela familjen vaken. Efter en dusch, frukost och kaffe blev jag lite mer som en människa. Är det bara jag som har blivit extremt trött den senaste tiden?


Förmiddagen rullade på. Mycke mamma... Vilket jag uppskattar såklart, men kan bli lite för mycke ibland. Jag måste hinna med en hel del annat under dagen också. Dessutom finns det en pappa/bonuspappa i huset. När man inte är helt på topp kan det lätt bli för mycket för mig. Någon maskin med tvätt blev det, matlagning och några rundor med en massa plock.


På eftermiddagen fick jag ge mig iväg en stund. En sväng till affären med Elias. Hade två paket att hämta ut. Elias hade fått 20-lapp av Anders att köpa nått för. Det plockades ner i korgen. Ett tre pack med kinderägg. En liten godispåse till Anders för att han fick pengar. Och en legotidning. Hm, pengarna räckte inte visst. Inte lätt att vara fyra år och veta hur mycke man får för pengarna. Han fick lite extra av mig och kunde betala själv, som han sa. Nöjd kille! Jag köpte några julklappar. Dom sista hoppas jag.


Väl hemma igen öppnade jag paketen. Ett par tofflor som jag tog som julklapp från jobbet. Vi får välja bland massor av saker, roligt. I jotexpaketet fanns det lite roligt. Ett kuddfodral till korgstolen i min lilla myshörna. Två väggljuslyktor. Elias fick ett nytt påslakanset med julälgar. Det blev ännu mysigare i våran nya hörna nu. Känner mig nöjd!


Tiden gick och vi myste på här hemma bara. Tillslut var det dags för mig att lämna hemmet igen. Mot Grillskagråden och julbord med jobbet. Oj vad mycke och gott. Det blev lite för mycke mat för mig. Men äsch det händer bara en gång om året. När vi kom till dessertbordet var jag sprängfylld. Men lyckades trycka i mig några gudomliga efterrätter.


Nu är jag hemma igen. Trött och mätt! Sängen lockar och speciellt nu när barnen lyckats vakna igen. Båda somnade runt sex tiden. Elias i soffan och hade precis vaknat när jag kom hem. Ida vaknade strax efter att jag kom innanför dörren. Dags att börja om med läggingen och hoppas att jag lyckas. Sen ska jag ha en sovmorgon imorgon. Det behöver jag!


    

Av Johanna Östlund - 15 december 2014 21:10

Äntligen måndag! Äntligen ledig! Äntligen jul vecka, i alla fall för mig känns det så!


Godmorgon måndag klockan sju. Ida tyckte det var en bra tid. Fast inte mamma. Men det var bara att kliva upp. Vi myste i soffan en stund. Sen hade tiden sprungit iväg och det var dags att ta tag i dagen.


Gjorde i ordning mig och sen Ida. Innan vi for iväg mot dagis sa vi hejdå till pappan som inte klivit upp än. Mot dagis som sagt. Sen satte jag fart!


Började med att åka till Harmånger för att handla. En storhandling på över tusen kronor. Hur kan mat kosta så mycke? In med att allt i kyl, frys och skåp. Bytte sängkläder i våran och Idas säng. I natt kommer jag att sova skönt! Vika tvätta. Att vika efter en tvätt verkar omöjligt. Hur gör alla andra? Mitt i alla sa jag hejdå till Anders som for på jobbet. Sen fortsatte jag med att dammsuga och torka golv både uppe och nere. Städade båda toaletterna. Sen började jag på en liten förändring i vardagsrummet. Tog in en av korgstolarna vi hade ute i garaget. Bytte ut lite saker på byrån som står där. Faktiskt verkade alla i familjen uppskatta förändningen. Innan jag for och hämtade Ida tog jag med mig papper och kartonger till pappersinsamlingen. En bra och effektiv dag här hemma alldeles själv! Som jag uppskattar dessa stunder.


Hämtade Ida på dagis. Sen for vi mot stan. Hade fått ett sms att mina glasögon kommit. Kunde inte annat än hämta dom, spännande. Nöjd blev jag. Äntligen kanske jag kan använda glasögon lite mer. Nya och fina! Gick faktiskt in på systemet också när jag ändå var i stan. Köpte lite vin och öl åt Anders.


For vidare mot Forsa. Äntligen var det dags att hämta min älskade prins. Jag blev bjuden på kaffe och lussebulle. Tack så mycket! Under tiden vi satt i lugn och ro och drack kaffe och pratade medans barnen lekte hörde vi nått som knackade. Va? Grannen under! Att klaga på barn som leker klockan tre på dagen tycker jag är lite väl. Fy för sånt där! Lider med er! Hoppas att det löser sig.


Elias hade bråttomt hem. Strax efter fyra kom vi hem. Barnen öppnade dagens paket. Varsin målarbok. Barnen började rit och jag gjorde mat. Julkorv med potatismos och kokta morötter. Gott! Har aldrig provat det innan. Efter en stund kom även Anders hem från jobbet. Alla samlad!


Barnen har lekt snällt i kväll tillsammans. Ida har lärt sig att spela ett duplo spel på telefonen. Alltså att en två åring kan sånt?. Inponerad hur fort dom lär sig och förstår. Tillslut var det dags för Ida att sova. Strax efter sju kom hon till ro. Elias lekte en timme till. Innan det var dags att lägga sig. Tog ett tag men tillslut somnade han.


Äntligen kväll. Trött mamma. Ett glas vin så här på en måndag satt fint. Nu ska jag äta nått och hoppa i säng jag med. En dag imorgon också sägs det. Om inte min älskade karl tar barnen imorgn och låter mig sova. Man kan alltid hoppas!


    

Av Johanna Östlund - 13 december 2014 20:25

Godmorgon klockan sex! Urk och fy! Men det var bara att kliva upp och göra sig i ordning. Fixa Ida och packa. Vi packade in oss för att åka till Stockholm. Men först en sväng in i Forsa för att hämta min älsklings prins. Hade turen att få låna honom idag.


Resan ner gick bra. Ett snabbt kissstopp i Upplansväsby, annar var det gasen i botten ner. Eller inte, det var jag som körde och jag tar hellre det säkra före det osäkra. Alltså gick det rätt lugnt. Vi hittade på en gång, tack vare gps:en. Vilken uppfinning. Ingen skilsmässa!


Väl nere var vi först på plats hos Anders syster Linda med familj. Som numera består av en liten Arvid också. Så underbart söt. Och visst blir man lite bäbissjuk när man ser dom små.? Efter en halv timme kom även Anders föräldrar.


Sen blev det kalas, ja vilken tur vi hade. Linda fyller år idag. Det var mycket gott det bjöds på! Smörgåstårta till lunch och efter det godfika med gudomliga tårtor. 


Äntligen vaknade Arvid! Ida verkar tycka om små bebisar. Tror nästan att hon tror att det är en docka. Hon var helt bestämd med att hon skulle hålla honom. Men nja, inte än kanske. Som tur var nöjde hon sig med att klappa och mysa med honom. Även jag höll i den lille. Gud så ovan man är. När man själv får barn kommer det liksom naturligt hur man håller i dom och så. Men inte nu... Inte var han så värst nöjd heller. Bättre att vara hos mamma, där finns det ju mat.


Framåt tre begav vi oss hemåt. Vilken bilfärd! Helt slut nu. Började med att Anders kör fel det första han gör. Haha! Ja lite roligt och sen skyller han på mig. Sen klagade Elias på att han var både bajs- och kissnödig. Suck! Vi hade ju inte ens kommit ut på E4:an. Ganska snabbt somnade båda barnen. Tjoho! Gasen i botten hem, trodde vi. Icke! I Uppsala vaknade Elias och måsta bara på toa. Stannade på max för att få i oss middag också. Ida åt bara strips och Elias nästan ingen ting. Lyckat! In med barnen i bilen igen. Jag höll på dö, kändes det som. Ända sen jag var med om en krock när jag var liten hatar jag att ligga nära andra bilar och måste se allt. Vi tog oss upp till hagsta och där blev det kisspaus och förarbyte. Äntligen en säker förare! En sista paus i Forsa för att lämna Elias. Skönt att röra lite på sig.


Nu är vi äntligen hemma. Ida la sig ganska snabbt sen vi kom hem. Lugn och ro en stund. Tror jag ska lägga mig snart också. Upp före tuppen imorgon för att jobba sista skiftet innan en veckas ledigt börjar.


   

  

  

  

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards