johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 15 december 2014

Måndag

Av Johanna Östlund - 15 december 2014 21:10

Äntligen måndag! Äntligen ledig! Äntligen jul vecka, i alla fall för mig känns det så!


Godmorgon måndag klockan sju. Ida tyckte det var en bra tid. Fast inte mamma. Men det var bara att kliva upp. Vi myste i soffan en stund. Sen hade tiden sprungit iväg och det var dags att ta tag i dagen.


Gjorde i ordning mig och sen Ida. Innan vi for iväg mot dagis sa vi hejdå till pappan som inte klivit upp än. Mot dagis som sagt. Sen satte jag fart!


Började med att åka till Harmånger för att handla. En storhandling på över tusen kronor. Hur kan mat kosta så mycke? In med att allt i kyl, frys och skåp. Bytte sängkläder i våran och Idas säng. I natt kommer jag att sova skönt! Vika tvätta. Att vika efter en tvätt verkar omöjligt. Hur gör alla andra? Mitt i alla sa jag hejdå till Anders som for på jobbet. Sen fortsatte jag med att dammsuga och torka golv både uppe och nere. Städade båda toaletterna. Sen började jag på en liten förändring i vardagsrummet. Tog in en av korgstolarna vi hade ute i garaget. Bytte ut lite saker på byrån som står där. Faktiskt verkade alla i familjen uppskatta förändningen. Innan jag for och hämtade Ida tog jag med mig papper och kartonger till pappersinsamlingen. En bra och effektiv dag här hemma alldeles själv! Som jag uppskattar dessa stunder.


Hämtade Ida på dagis. Sen for vi mot stan. Hade fått ett sms att mina glasögon kommit. Kunde inte annat än hämta dom, spännande. Nöjd blev jag. Äntligen kanske jag kan använda glasögon lite mer. Nya och fina! Gick faktiskt in på systemet också när jag ändå var i stan. Köpte lite vin och öl åt Anders.


For vidare mot Forsa. Äntligen var det dags att hämta min älskade prins. Jag blev bjuden på kaffe och lussebulle. Tack så mycket! Under tiden vi satt i lugn och ro och drack kaffe och pratade medans barnen lekte hörde vi nått som knackade. Va? Grannen under! Att klaga på barn som leker klockan tre på dagen tycker jag är lite väl. Fy för sånt där! Lider med er! Hoppas att det löser sig.


Elias hade bråttomt hem. Strax efter fyra kom vi hem. Barnen öppnade dagens paket. Varsin målarbok. Barnen började rit och jag gjorde mat. Julkorv med potatismos och kokta morötter. Gott! Har aldrig provat det innan. Efter en stund kom även Anders hem från jobbet. Alla samlad!


Barnen har lekt snällt i kväll tillsammans. Ida har lärt sig att spela ett duplo spel på telefonen. Alltså att en två åring kan sånt?. Inponerad hur fort dom lär sig och förstår. Tillslut var det dags för Ida att sova. Strax efter sju kom hon till ro. Elias lekte en timme till. Innan det var dags att lägga sig. Tog ett tag men tillslut somnade han.


Äntligen kväll. Trött mamma. Ett glas vin så här på en måndag satt fint. Nu ska jag äta nått och hoppa i säng jag med. En dag imorgon också sägs det. Om inte min älskade karl tar barnen imorgn och låter mig sova. Man kan alltid hoppas!


    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards