johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 20 december 2014

Två dagar med förberedelser

Av Johanna Östlund - 20 december 2014 21:37

Här har två dagar gått åt till att förbereda "julafton hemma hos mamma". Snacka om lyriska barn! Vilken glädje! Vilken kärlek! Enda som jag inte kan förstå är att vi redan är här? Va? Känns som att det skulle vara minst två veckor kvar i alla fall, om inte en månda. December har verkligen flugit förbi.


Gårdagen börjades med en handling för min del. Anders var ledig så jag fick åka helt ensam. Vilken lycks! Jag gick ett bra tag, men ujh vad folk det var redan. Hatar verkligen att handla när det är massor med folk. Därför brukar jag alltid göra det dom dagar eller tider jag vet att det är lite. Tänk vad lite tillbehör och grejer kan kosta. Tyckte inte att jag köpte speciellt mycke men ändå ska alltid summan springa iväg. Är det mellandags rea i matbutiker också eller? Skulle vara en hitt det! Enda som jag kom på att jag glömt var marschaller. Det klarar vi väl oss utan också, men det vore mysigt.


Mitt i dagen for vi mot Njutånger. Hämta hem min lille älskade prins. Plus ett stort åbäke till gran. Vi blev ett tag där. Lek, middag och fika. Ida är verkligen mormors tjej. Elias är såklart moster Sofias kille. Det måste vara nått speciellt mellan dom två. Klockan hann bli mycke innan vi kom hem och Elias somnade självklart i bilen. Jippi! Or not!


Ida lämnade vi kvar hos farmor och farfar när vi lämnade tillbaka deras bil. Vi andra for hem. Anders var hem och vände, skulle på fotbollsträning. Elias och jag klädde granen. Myspys! När vi var klara for vi till Sågtäkten för att hämta Ida. Lite lek och fika blev det innan vi åkte hemåt.


Kvällen blev sen för båda barnen. Halv nio somnade Ida och Elias somnade strax efter tio. Så blir det ibland. Jag orkade inget mer och gick till sängs jag också.


Lördagen började på tok för tidigt enligt en trött mamma. Soffmys med barnprogram. Fast Ida gjorde inget annat än grina. Trött? Tacka för det när man lägger sig sent och kliver upp före tuppen. Efter någon timme kom Anders ner och sist Elias. Mysmorgon med mina fina!


Vi började med att öppna paket. Elias fick lite pyssel, vika djurhuvud och sätta på klistermärken. Ida fick pippistrumpor. Tänk vad glad hon blev för dom, vägrade ta av sig dom när hon väl fick på dom. Synd bara att hon inte kan ha dom med anti halk. Det var i alla fall roligt att se henne. Min älskade frökenprupp.


Morgonen rullade på med frukost och göra oss i ordning för dagen. Sen en snabbis på affären. Glömde köpa gillpinnar igår. Och glömde självklart att titta efter marschaller. Då får det vara! Hem och sen började vi baka. Pepparkakas cake pops. Nått nytt och dom blev rätt goda. Men lite mäktig kanske.? Elias gillade dom i alla fall.


Ida slog till med en lång sovning idag. Under tiden myste Elias och jag i soffan. Han kollade på kinderägg och jag på skidor. Fick lite spring i bena. Började städa toaletten. Hängde tvätt och skurade skåp och bänkar. Skönt att få nått gjort.


Eftermiddagen rullade på. Pizza till middag. Vi fick besök av Lena och Christer. Tomte hade visst kommit till dom med lite paket. Alla till Elias, men det förstog han inte. Tur var väl det. Men han var där och klämde och kände. Lillgubben! En som längtar efter paket. Fast han har lite krav annars kommer några tomma hot. Hoppas att tomten prickade rätt med nått paket.


Kvällen kom. Ida la sig strax efter sex. Ville inte sova. När jag dammsugit hela undervåningen gick jag och hämtade henne. Ledsen tjej! Tänkte fortsätta. Men det fick jag inte. Annars skulle hon hjälpa. Suck! Tillslut gick hon och lekte med Elias så jag kunde torka golven. Rent och fint tills imorgon. Får jag hoppas!


Vid åtta tiden fick båda barnen gå upp och lägga sig. Ida somnade på en gång. Elias var det värre med. När vi gick till våran säng somnade han på två minuter. Sen har jag städat lekrummet, plockat lite smått, hävt i en hårfärg och målat naglarna. En dusch och ta ner paket sen kan morgondagen komma.


Julafton hemma hos mamma....


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards