johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2014

Av Johanna Östlund - 13 september 2014 21:52

Hallå lördag och sovmorgon! Idag var jag den som vaknade först av alla i familjen. Vet ni vad jag sov till? Halv nio! Helt ofattbart. Utvilad! Ida vaknade nästan på en gång jag rörde mig. Så vi gick ner och hade det mysigt i soffan. En stund senare kom även Elias ner och sen Anders. Mer sånt!


Morgonkaffe satt fint och sen gjorde vi i ordning oss rätt fort. Vad ska vi hitta på idag när alla är hemma? Elias skulle promt åka till mormor för att sova där. Jaha... Men ring till mormor och hör med henne då. Han pratade.

- Är du hemma?

- Kan jag komma till dig?

- Jag vill sova också. Men bara jag. INTE Ida! Så är det bara.

Och vad jag kunde först var det grönt. Men vi bestämde att vi kom framåt eftermiddagen.


Elias tjatade och tjatade. Tillslut gav jag upp och packade in barnen i bilen. Under tiden jag körde bestämde jag mig för att åka till mössön en sväng innan för att hälsa på min kusin som är där över helgen. Elias somnade i bilen och när vi kom fram dit hände nått. Hans humör blev helt omvänt! Inte skulle han hit!! Vägrade kliva ur bilen och när jag tvingade ut honom satt han och sura säkert en timme innan han tinade upp. Min älskade lilla trotsiga 3 åring.


Vi hade en mysig eftermiddag där. Barnen lekte och hade roligt. Tillslut måsta vi bege oss till nästa ställe, mormor. Elias sken upp och även Ida sen hon vaknat. Åå vad det känns härligt att dom trivs så bra där. Vi blev bjuden på mat och lite lek hann vi med också. Strax efter fem vinkade Ida och jag hejdå till en mallig storebror som skulle få rå om mormor helt själv.


Vi kom hem och Ida fick mysa en stund med pappa innan det var dags att gå till sängs. Hon somnade utan problem. Då drog jag fram symaskinen och sydde några till mössor. Gjorde en till Elias, som jag hoppas att han kan ha, kanske lite stor. Ida kunde ha dom jag gjorde igår. Perfekt!


Kvällen kom... En dusch till mig och nytt nagellack. Sen hamnade jag här. Trött och tänker nog tacka för mig snart.


      

Av Johanna Östlund - 12 september 2014 22:37

Nu är det bara att inse att hösten är här. Nej jag tänker inte klaga. Hösten är rätt mysig ändå. Lite svalare, mörkare och en mysig känsla i hela kroppen. Härlig tid har vi framför oss.


Vad passar inte bättre än att fylla på lagret med stickade tröjor? Jag bara älskar det! Just nu går mina som jag har väldigt varm. Så två nya är varmt välkommet.


Inte nog med det har jag försett mig med höstpyssel. Jag ska sy! Beställde lite tyg för att göra nya mössor till barnen. Tråkiga enfärgade tyger. Men dom ska pimpas upp med namn och lite stjärnor. Nu längtas jag!


Inne mysar tiden - här kommer vi!


      

Av Johanna Östlund - 12 september 2014 21:51

Hoppla hoppla! Fredag och helg. Fy fan vad skönt - på ren svenska.


Fredag och sista dagen innan helgen. Precis som dom flesta. Men bara för att det är fredag blev det ingen sovmorgon. Pipande larm på larm. Tillsist måsta jag kliva upp så att inte de andra vaknade av alla mina larm. Idag var jag försäkrad om att inte sova över en sekund.


Mot jobbet... Herre jisses vad seg i huvudet jag var. Jag körde maskinen och jag hade inte full koll förens vi skulle åka hemåt. Skärpning!


Väl hemma blev jag bemött av glada och ledsna miner. Svårt att ge allt fokus på ett barn. Där av lite grin och gnäll. Då var det dags att säga hejdå till Anders som skulle åka på jobbet. Hej och hejdå! Så är det ibland. Jag och barnen fick alltså en eftermiddag/kväll på tu man hand. Ååå så roligt vi haft - eller?


Vi gick nästan direkt ut och allt var frid och fröjd. Lekte på lekparken bra länge, göra sig av med lite energi. Tills det kurrade i magarna. Men vad ska vi göra för mat. Vi bestämde oss för att åka en snabbis till affären för att inhandla mat som gick snabbt att tillaga plus att jag lovade Elias lite fredagsmys-godis.


Där hände nått! Jag är en 3-åring som vägrar lyssna och vet hur roligt det är när mamma blir arg. Jepp! Exakt precis så var det.

- Elias kliv ur bilen så vi kan handla och komma hem och äta.

- Jag tänker stanna i bilen.

- Skulle inte tro det. Kom NU!

- Bara en liten stund till.

Ungefär där började jag bli arg och fick hota ut honom ur bilen. Inge godis till den som inte kliver ur bilen. Då blev han visst väldigt snäll.


När vi äntligen hade tagit oss igenom handlingen och kommit hem igen började jag på med maten på en gång. Fiskpinnar med potatismos. Elias förslag. Visst gick det ner. Ida åt upp nästan allt och Elias åt fyra fiskpinnar. Sen har det ena bråket efter det andra avlöst varandra. Det märks att min älskade kille börjar bli frisk nu. En massa energi och bus! Allt detta gör mig gråhårig och galen. Blir tokig när han inte lyssnar. Får säga till honom hundra gånger, ändå händer ingen ting. Tillslut blir det så klart bråk.


Framåt kvällen blev det i alla fall snälla och donade på själva. Då drog jag fram symaskinen. Här skulle tydligen tillverkas mössor. Tre stycken blev det. Nöjd faktiskt! Men jag vet inte vem som ska ha dom.? Aja det blir nog bra.


Vid halv åtta la sig Ida. En trött tjej som nog helst inte ville sova. Men tillslut somnade hon i alla fall. Elias var uppe och retade mig en timme till. Ååå!! 20 gråa hårstårn nu! Blir nog fler imorgon!! Han trillskades vid läggningen också. Först skulle han sov i våran säng. Grina en skvätt. Borstade tänder och kissade. Då gick det helt plötsligt bra att sov i sin säng. Läste tre böcker och sen sov han som en stock.


Kvällen är här! För min del blir den lugn. En vecka med att kliva upp före tuppen är rätt slitsamt. Så att komma i säng i tid och känna sig utvilad imorgon låter som en toppen idé.


            

Av Johanna Östlund - 11 september 2014 20:13

Jag började torsdagen med att sova "över". Hade inte hört någon klockan, men som tur var vaknar jag i ett ryck vid 5.21 Tog ett tag innan jag fattade att klockan var nästan halv sex. Ops! Skynda skynda. 5.55 stämplar jag in. Bilen gick fint och bra efter väga, om än lite för fort. Gubbar skrattar lite när jag kommer fem över sex till maskinen. Klockan!! Dom förstår såklart vad som hänt.


På jobbet rullade tiden på. Fast den hade kunna få gå fortare. 60 pall körde vi idag. Helt otroligt! Äntligen blev det hemgång.


Väl hemma väntade två fina barn som var ute och lekte. Jag hade bestämt mig för att städa och tvätta bilen idag. Fick så klart sällskap. En kille som klätrade och gjorde den nästan ännu skitigare än vad den var innan. Vilket resulterade i en mamma som gormade. När jag skulle tvätta utvändigt sprutar han på allt annat än bilen. Ännu mer gormade. Ibland blir man tokig. Tycker att en tre-åring ska kunna lyssna och göra som man säger åt den. Men icke!


Sen höll jag på dö av hunger. Laga mat! Elias ställde sig och diskade under tiden. Köttbullar med potatis, sås och grönsaker. Gott! Men den var typ bara jag som åt. Jätteroligt! Elias vägrade först, men åt sedan någon köttbulle och ärtor. Ida åt någon tugga för att sedan säga "bläää".


Tyckte att Ida såg konstig ut i ansiktet när jag kom hem, kunde inte sätta fingret på vad. Sen såg jag att hon hade fullt med var i ögonen. NEJ! Det var tydligen ögoninflammation Elias hade, dock en mildare variant. Hoppas att även Idas inte blir allt för jobbig. När den ena blir bra är det den andres tur. Hon som hade blivit så bra i förkylningen. Men nu snart har vi väl gjort dessa sjukor. Eller?


Elias och jag gick ut för att ta vara på det fina vädret denna eftermiddag. Vi gick till lekparken. Åkte rutschkana, gungade och Elias sprang av sig lite energi. Ja ta på trisse idag tycker jag han är mycke bättre. Hostar inte lika mycke längre och är inte lika gnällig heller. Dessutom har hans ögon slutat vara. Vänder det nu?


Vi var ute en bra stund för att sedan gå in och leka med Ida var det tänkt. Men där gnälldes det som tusan. Hon fick en snabb dusch och insmörjning. Sen hopp i säng. Somnade på stört. Elias och jag har lekt lite och bara varit. Hux flux vaknar Ida igen. Ledsen tjej. Trött men kan ändå inte sova. Hon fick komma upp. Då ser jag att hennes ögon inte alls ser särskilt fina ut. Väldigt kladdigt och varit. En alvedon och sen ville hon sova igen. Hon somnade åter på en gång.


Elias är uppe än. Donar på och kladdar med vatten. Han är nöjd och då är jag nöjd. Orkar inte bråka nått mer idag. Bäst vi alla håller oss i varsina rum. Det var visst ingen rolig dag. Trött mamma som dessutom har väldigt ont fortfarande är igen bra kombo. Gnäller och skäller. Känner mig helt slut.


Dags att se vad Elias har gjort för hyss. Sen blir det sängen för honom och mig tror jag.


          

Av Johanna Östlund - 11 september 2014 19:19

På tisdag till veckan ska jag klippa mig. Men jag börjar redan få lite ångest över hur jag ska klippa. Det jag vet är att de måste vara kortare än sist. Annars växer det för fort. Hoppas hoppas det blir bra hur jag än gör.


Vilken tycker ni?

  

Av Johanna Östlund - 10 september 2014 18:46

Imorse ringde klockan före fyra. Okristligt tidigt! Inte nog med de vaknade jag med ont i ryggen. Okej att jag haft det förr någon gång. Men den här tog alla priser. Kunde knappt klä på mig. Aj aj aj! När jag var färdig med det jag skulle göra väckte jag Elias. Han skulle åka till mormor och morfar, eftersom inte är särkilt pigg fortfarande.


Halv fem gick bilen hemifrån. Trötta! Men vi piggnade på oss under bilfärden. Roligt med sällskap! Lämnade av en rätt pigg Elias som vägrade krypa ner i sängen med mormor och morfar. Han fick för sig att han skulle ligga i vagnen. Otroligt nog somnade han där en timme eller så sa mamma.


Vinkade hejdå för att fara vidare mot jobbet. Tankarna gick, tänk om jag inte klarar det?. Stursk som man är pinade jag mig igenom förmiddagen på jobbet. Men jag var faktiskt tvungen att ta en alvedon och det verkar hjälpa lite. Jag blev i alla fall mer rörlig. Men i vissa positioner gör det fortfarande oerhört ont.


Efter jobbet åkte jag till mammas jobb för att hämta Elias. Glad kille! Vi for vidare. Gjorde ett stopp på ica i Stamnäs för att handla till middagen, som idag blev korvstroganoff med ris. En snabbis in på frissan här i Ström. Som jag trodde hade hon ingen tid förens om två veckor. Tvekade, men beställde i alla fall en tid åt Ida för lite luggklippning. Nu har mammafrisör gett upp! Tillsist hämtade vi Ida på dagis. Glad tjej! Allt hade gått bra idag.


När vi äntligen kom hem var det full fart på barnen. Jag började göra middag. Elias och jag var vrålhungriga. Ta på tisse, Elias åt upp allt på tallriken. Ida var det sämre med, men jag vet ju att hon äter bra på dagis och dessutom hann hon med att äta mellis där idag. Jag plockade undan allt och gjorde lite "fint" i köket. Passade på att slänga in en tvätt och ringa en annan frissa när tid gavs. Nu ska jag klippa mig på tisdag, tjoho! Sen hände nått! All energi var som bortblåst. Elias ville leka, men med min onda rygg var det inge roligt. Vi la oss på soffan, eller i alla fall barnen, jag måste sitta upp i en speciell vinkel för att de inte ska göra ont.


Vips var det en som låg och sov på soffan. Han fick sova en stund och sen väckte jag honom. Men ögonen var tunga och han verkade inte kunna hålla dom öppen. Så jag bar upp honom till hans rum och där sover han än. Ida kollade på film till klockan var efter sex. Nu har även hon gått och lagt sig, dock har hon inte somnat än, men det gör hon nog snart.


Kvällen är här! Klockan är inte mer än sju. Det är precis vad jag behöver. Vila och ta det lugnt. Jag har hunnit med att måla naglarna och hängt tvätt sedan barnen gick och la sig. Nu inväntar jag Anders och hoppas på att få en ryggmassage. En lugn och tidig kväll väntar för mig. Ops nu hör jag någon som tassar uppe. Kan det var en Elias som ska vara vaken halva natten nu?

Av Johanna Östlund - 9 september 2014 20:17

Ännu en tidig morgon för den här morsan blev det. Trött som få! Ännu en dag med förmiddags jobb alltså. Men bara för ett par timmar. Sedan tackade jag för mig och for på utbildning. Miljöutbildning, som alla som jobbar på bruket måste gå. Rätt intressant. Men det värsta var att få höra om Strömsbruk - en del farliga saker i marken vid bruket. Så småning om blir det en jättesanering. Brr! Läskigt att höra hur dom gjorde förr i tiden.


När det var slut åkte jag mot stan. Behövde ett minnes kort till min telefon, dåligt med utrymme. Det blev även en ny ljuslykta. Som jag hade hoppats att kunna ställa på rumsbrodet, men där gick jag bet. Ida var där så fort den kom på bordet. Varför kan inte jag få ha ett mysigt rumsbrod som alla andra? När jag var klar med min lilla shopping åkte jag hemåt.


En glad Elias ringde när jag var på väg hem och pratade bara tok. Jag fick lite mat i magen och sen blev det en massa lek. Ida tog sin middagslur väldigt sent idag. Då fick Elias och chansen att leka ensamma en stund. Anders hade bänkat sig framför tv-spelet, nytt spel. Sen var det dags att göra middag. Medans den stog i ugnen gick Elias och jag upp och vilade. Eller det var mest jag som gjorde det. Elias lekte istället med lego.


Lagomt tills maten blev klar vaknade Ida. Barnen åt sådär. Aja dom äter väl när dom blir hungrig.? Sen blev det ett bad för båda barnen. Rena och fina! Fick hem två nya klänningar åt Ida som jag beställt för länge sen från H&M. Dom måsta jag prova på en gång. Så söt!


Framåt sena eftermiddagen gav vi upp och for i väg en sväng. Vi åkte till Anders föräldrar. Fika och en massa lek. Barnen älskar deras lekstuga. Vi måste bara försöka göra något åt våran. Men allt tar sån tid och Anders är aldrig ledig. Lena och jag fick massa god mat av Elias. Åt man bra fick man en present efteråt. Innan vi skulle åka hemåt blev det lite innelek med lego. Elias vägrade åka hem. Blev så klart ledsen, en trött kille. Tillslut lugnade han ner sig och gick med på att åka hem.


Två trötta barn. Ida fick välling och pyjamas på en gång och hopp i säng. Elias donade lite först. Men rätt snabbt ville även han sov. Tror faktiskt Elias somnade före Ida. Nu är det i alla falll tyst från övervåningen. Tur för mig! En liten kväll. Ska nog snart lägga mig jag också. Klockan ringer olidigt tidigt i morgon.


      

Av Johanna Östlund - 8 september 2014 22:07

Och så var måndagen här...


Jag börjde den nya veckan med ett förmiddagsskift. Vaken före alla andra! Trött, men ändå inte jätte. Gjorde mig i ordning för att åka på jobbet. Väl där gick allt bra. En lugn dag på jobbet.


Hem till mina underbara. Elias sov när jag kom. Anders hann jag inte mer än säga hej till innan han skulle fara. Elias och jag tog det lungt en stund innan vi hämtade Ida på dagis.


Sen for vi tillbaka... Mot Iggesund för att hämta ut medicin åt Elias. Han hostar så himla mycket! Och den recept fria fungerar inte. Så ett telefonsamtal och några timmar senare har jag medicinen i handen. Lämpligt! Vi for vidare till mamma och pappa.


Skulle lämna tillbaka hårtrimmern. Passa på när vi ändå var åt de hållet. Dom höll på med båten, tog upp den idag. Elias åkte traktor med morfar. Vi andra var ute och lekte under tiden. Mat fick vi också, gott. En massa mys. Stannade bra länge, tills det var lång över sängdags, vilket märktes på båda barnen. Elias vägrade ta medicin. Grin. Tillslut löste sig allt och jag åkte hem med två nöjda barn.


Ida sov vidare när vi kom hem. Elias var upp ett tag, kände nog ganska snart att han var bra trött han med. Dessutom verkar det som att han kanske har fått ögoninflamation. En massa var i ögat och nu framåt kvällen blev han röd också. Hoppas det är en lindrig variant i så fall. Men vi bestämde i alla fall med mamma han får vara där på onsdag istället för på dagis. Nu jäklar ska han få bli frisk!


Dags för en trött mamma att tacka för sig också.


    


Hittade lite bilder från förmiddagen...


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards