johanna--ostlund

Alla inlägg under september 2014

Av Johanna Östlund - 21 september 2014 20:55

Dagen börjde på tokför tidigt för min del. 4.10 pep det så in i sjutton. En som helt klart hade vela legat kvar och hittat på en massa annat roligt idag, som att gå på klädbytardag i Forsa. Aja nu blev det tolv timmar jobb istället. Men som sagt det tog emot!!!


Tiden rullade på. Delmål för delmål. Frukt, kaffe, chokladboll, pizza, mer kaffe, och byta om. Och tillslut gick vi ända in i kaklet. Dags att åka hemåt!!!


Innan jag for hem åkte jag på affären för att fylla på med lite favorit saker. Fått höra att Elias återigen är sjuk. Suck! Nu vill jag ha friska barn! Sen åkte jag såklart till Forsa för att hämta hem min skatt. Som jag saknat dig! Det var en lugn och inte allt för pratglad kille. Man liksom såg att han inte måtte bra. Hoppas som sagt att det ger med sig snabbt.


Vi for hemåt. Han fick en lite topp precis när vi kom hem. Glad och ville gärna leka. Lekte en stund med bilar. Men sen hände nått. Tvärsur! Jag inte vad som hände. Kastade saker, blev ledsen. Vet inte om det var ett utlopp för att han ville ha hjälp? Astman. Det låter inte allt för illa, har hört värre. Men när Elias själv tycker att det är jobbigt och blir inte sig själv måste det ju vara nått.? Han fick en dos till och sen la vi oss och kollade på film i sängen. Somnade rätt fort. Kanske var en blandning av trötthet och svårt att andas?


Ikväll blir det sängen tidigt känner jag. Har en del inplanerat imorgon. En sjukling. En pigghöna. Känns som att man kan behöva en hel del energi och ork.

Av Johanna Östlund - 20 september 2014 21:31

Enligt Idas önskemål blev det morgon klockan sex här hemma. Trött mamma gick ner och la sig på soffan. Slummra och bara vara en stund. Men rätt snart ringde klockan. Upp och hoppa!


Satte i gång kaffe och gjorde mig i ordning under tiden. Ida fick sig en välbehövlig dusch hon med. Sen blev det åter mys i soffan med en kopp kaffe. Tiden flöt på och det var dags att väcka pappan i huset. Där här mamma skulle iväg och kolla på klädbytardagarna, Enånger & Iggesund.


Började längst bort. Hittade lite, men den här gången tycker jag nog att Enånger inte var så speciellt. En vinterjacka, vinterskor och ett par höstkängor blev det till Ida, dessa är jag nog mest nöjda med. Till Elias fanns det inprincip ingen ting. Hittade en buzz lightyear t-shirt till honom, som jag hoppas att han gillar.


I Iggesund fick jag bättre napp. Lite mer kläder till båda barnen. En vinteroverall till Ida för ynka 10 kronor. Men jag vet inte, tyckte den var lite stor, fast det bara var 86. Får kanske bli en extraoverall på dagis. Elias hittade jag lite allt möjligt till i klädes väg. Sen blev jag helt frälst i en barbapapa som jag inte kunde låta bli att köpa.


Nöjd med dagens shopping for jag hemåt. Men bara för en stund. Sen for jag tillbaka till Enånger efter stängning och fick min dom. Hade jag sålt nått? Var det värt de? Hade två pappkassar med kläder med mig dit och fick en tillbaka hem. Rätt bra, kanske. Något par skor hade gått, och några par hem igen. Sen kommer vi till leksaker, där var det andra bullar. Hade ganska mycke med mig, en del billigare och några lite dyrare. Jag fick bara ta hem en liten liten del. Summa summarum tjänade jag ihop 655 kronor. Jag känner mig nöjd, hade väntat mig betydligt sämmre resultat.


När jag åter kom hem dog jag i soffan en stund. Sen kom Anders föräldrar och syster med familj. Lek för barnen. Ida blev väldigt blyg. Sa nästan ingen ting, hon som brukar tjattra på en hel del. Hon tinade upp lite när farfar kom, en favorit tror jag.


Kvällen försvann som vanligt. Ida la sig strax efter sex och har peppar peppar inte vaknat än. Jag har ängnat min kväll åt mösstillverkning. Himmelriket. Det värsta är att man bara vill ha mer och mer. Och vem ska få alla mössor? En annan femma. Nu är det en trött mamma som ska lägga sig i tid. Japp det väntar jobb för mig imorgon. Blää känner jag nu. Jag vill vara ledig!!


        

Av Johanna Östlund - 20 september 2014 00:05

Fredagen kom och fredagen gick. Eller hur? Vart tog den vägen undrar jag. En av två.


Här började vi dagen klockan sex. Urk!! Ida bestämmer och mamma gör som hon säger. Som tur var hon nöjd och jag kunde slummra på soffan ett bra tag. Skönt och välbehövligt. Ja hon fick nämligen för sig att vara vaken någon timme i natt.


Tillslut fick vi på oss kläder. En kopp kaffe till mamman. Sen var dagen i gång. Vi började med en rätt lugn förmiddag. Ida ville ta sin middagslur ganska tidigt idag. En lugn stund. Sen vaknade en glad tjej. Lunch och sen gick vi ut i det härliga vädret.


Sen dog jag av trötthet. Vila på soffan innan det bar iväg. En ensam eftermiddag för mig. Jag for först till stan. En snabb sväng in på biblioteket, ville ha en sybok, men där gick jag bet. Istället iväg mot systemet. Ja två flaskor vin fick följa med hem. Gott och nu var det ett bra tag sen. Vidare mot Enånger för att lämna av alla kläder och leksaker inför klädbytardagen imorgon. Tillsist en sväng till Harmånger. Hämta ut paket, handla och köpa hämtmat.


När jag kom hem sov Ida. Packade in all mat i lugn och ro. Sen högg jag in på maten, fy stan vad gott det var. Friterad kyckling, nudelgrejs och någon gryta. Mums! Medans pratade jag med Elias i telefon. En glad kille som absolut inte ville släja några leksaker. Så är det bara. Även fast det mesta var bebisleksaker.


Kollade igenom alla paket. Tröjor till mig och en julklapp åt Elias. En massa nya och härliga tyger åt mig. Sugen - JA! Jag började på en gång. Fem nya fina mössor blev det. En till Ida och två varsina till Anders systers barn. Nu har jag kvällsgöra ett tag!


Eftermiddagen kvällen försvann lika fort som den kom. Nu är det natta för en trött mamma! En dag imorgon också.


              

Av Johanna Östlund - 18 september 2014 23:44

Äntligen kom torsdag och sista skiftet innan två dagars ledigt. Underbart!!! Är så glad att jag tog dessa dagar, bäst att passa på när tillfälle ges. Plus att jag måste ta ut dessa dagar innan slutet på året.


Förmiddagen hemma gick som vanligt fort. Tycker man inte hinner mer än att kliva upp innan det är dags att fara. Men det blev mys med min fina dotter. Tänkte att jag skulle kolla igenom allt som ska på klädbytardagen imorgon. Äsch det får jag göra imorgon förmiddag. Lite nytta blev gjord, byte av sängkläder. Så inatt kommer jag sova skönt.


Jag var tvungen att åka lite tidigare idag, måsta köpa linsvätska. Har sett att apotek har så jag tänkte att jag kunde svänga in på maxi, enkelt och lätt. Jo visst... Dom hade inte. Kom istället ut med lite annat. Strumpor, nagellack och hårsnoddar åt Ida. Tog apoteket i Iggesund istället.


Sen blev det bråttomt till jobbet. Väl där gick faktiskt tiden rätt fort, för ovanlighetens skull den här veckan. Skit körning men vad gör det när man kan sitta en stund.? Lungt fast ändå inte.


Nu är jag hemma... Två lediga dagar med min familj att se fram emot. Härligt!


    

Av Johanna Östlund - 17 september 2014 18:09

  

Av Johanna Östlund - 17 september 2014 09:22

Gårdagen erbjöd en hel del. Massor av tid utanför hemmet.


Vi började dagen vid halv sju. Perfekt då kunde jag vakna till lite innan allvaret började. Lite soffmys blev det alltså. Sen var det bara att sätta igång. Fixa till sig och fixa till Ida.


Sen bar det av. Först lämnade jag Ida på dagis. Glad tjej! Hon vinkade redan vid grinden hejdå. Men dom var ju inte ute så hon fick snällt gå in på dagis. Där började hon att greja och dona på en gång.


Jag for vidare. Mot Näsviken för att klippa håret. Först visste jag inte ens om jag skulle hitta dit. Men det gick galant med den enkla vägbeskrivning jag fått. Sen frisören! Vilken frisör. Kände kände direkt att det var nått speciellt. Hon använde sig av sin kompetens men även råd frågade mig. Sen kom vi gemensamt fram till hur det skulle bli. Men det bästa av allt var att hon inte ville platta mitt hår! Det har inte hänt de senaste gångerna jag klippt mig och då klipper jag mig inte särskilt ofta så det handlar om flera flera år. En page med uppklippt, lite busigt och mina lockar kom fram. Rätt nöjd tror jag.


När jag var klar där fick jag lite tid över. Passade på att kika på dakapo. Hittade inget just. En skjorta till Elias blev det bara. När jag ändå var åt det hållet svängde jag in i forsa och kikade på rödakorset. Två par jeans åt mig och en tröja. Sen höll jag på att dö av hunger. Så jag for mot Iggesund och tog en korv med mos på preem. Satt länge och njöt av solen. Ensamtid!


Sen var det dags att åka på jobbet. Urk vilket drygt skift. Hur kan tiden gå så långsamt? Två dagar i rad också! Nej nu hoppas jag att det blir två snabba för sen väntar lite extra ledigt för mig. Jippi!


När jag kom hem fick jag äntligen träffa Anders. Vi hann säga mer än hej eller hejdå. Vi har knappt träffats under två dagar. Men vi var båda trött så det blev sängen rätt omgående.


      

Av Johanna Östlund - 15 september 2014 23:38

Måndag och ännu en ny vecka drar igång. Herre jisses vad tiden går! För många verkar det vara en måndag utan dess like. Val igår, ny regering och en massa SD. Ja ungefär så mycke är jag insatt i den där politiken. Jag har röstat, men ska jag vara ärlig vet jag inte vad jag röstade på. Vem orkar sätta sig in i vad alla partier vill. Jag vet att moderaterna gillar höginkomsttagare, socialdemokraterna vill ha mer jämt, miljöpartiet vill höja bensinpriset i skyarna, SD vill inte ha invandring och vad dom andra har på hjärtat vet jag inte. Nej nu får vi hoppas att den nya regeringen gör ett bra jobb med Sverige. Punkt slut.


Här gjorde vi morgon vid åtta tiden. Sovmorgon, ja tack! Vi var pigga och glad när vi vaknade. Precis vad denna mamman behövde. Lite soffmys blev det ändå. Kaffe åt morsan och barnprogram åt lillskruttan.


Tiden gick och det var dags att ta tag i dagen. Sen skulle Ida på dagis. Oj vad glad hon blev. Dessutom var dom ute till hennes stora glädje. Hon hade nämligen tjatat om de hela morgonen. Blev skit sur på mig för det. Vi vinkade hejdå och så for jag hem någon timme innan det var dags att åka på jobbet.


En storstädning var på sin plats åt vårat hem. Kladdigt på golvet och dammråttorna flög. Dammsugning och torkade golv både uppe och nere. Sen fick jag ännu mer energi och försökte fixa till lite uppe i allrummet, vårt sovrum. Flyttade upp tv:n på ett bord som före var belamrat med saker. Lite finare och lite bättre i alla fall. Jag kunde alltså läna hemmet med gott samvete.


Mot jobbet. Eftermiddagsvecka, urk. Tiden stog nästan stilla. Blev en lång dag med dålig körning. Hoppas på en bättre morgondag. Nu är jag äntligen hemma. Ska nog göra som alla andra i familjen, SOVA. Upp tidigt imorgon, japp.


    

Av Johanna Östlund - 14 september 2014 20:43

Den här söndagen tyckte Ida var lämplig att börja klockan sex. Trött mamma! Vi fick om andra ord en mysig morgon i soffan och kollade på barnprogram. Ida ville bara mysa ett tag innan hon satte igång dagen. Själv låg jag en stund till. Särkilt länge orkade hon inte hålla igång. Efter att vi sagt hejdå till pappan och ätit frukost ville hon sova igen. Fast det var i och för sig bra att hon sov tidigt eftersom vi hade en del att göra idag.


Hon sov två timmar. Vid halv tolv vaknade hon. Under tiden hann jag med både det ena och det andra. Sen packade vi in oss i bilen och for till mormor och morfar. När vi kom stog huset tomt. Dom var visst och röstade. Hoppas att alla har vart iväg och gett sin röst!? Själv förtidsröstade vi, lämpligt. Vi lekte en stund ute och sen in och äta lite lunch. Dags för barnbyte!! Lämnade Ida för att istället ta med mig Elias.


Idag började knatteskutt för min älskade kille. Vet inte vad jag hade förväntat mig. Men hoppades att han skulle tycka att det var roligt. Nog tror jag det allt. Till en början var det en blyg kille och nästan alla andra för den delen också. Var inte många som vågade säga sitt namn själva. Sen satte lekarna igång. Dom var i djungeln och gick på stigar. Blev olika djur och gick för att dricka vatten. Sen blev det lite lek med bollar. Rulla den, dribbla med den och kasta upp i luften och fånga. I sista leken var dom bilar. Röd = stanna. Grönt = kör. Gul = tanka. Blå = kom polisen. Sen avslutades allt med en have five. Måste säga att dom verkligen var på barnen nivå. Jag är super nöjd och hoppas att Elias är lika nöjd. Han sa att det var roligt i alla fall.


Elias följde med sin pappa hem. Jag for och köpte present för att sedan hämta Ida hos mormor. Vi fick mat där även idag. Vilken lyx. Sen for vi iväg... Först till Forsa för att lämna medicin som jag glömt. En sak som egentligen inte behövde ta någon tid alls. Men vi blev kvar ett tag. Ida tyckte det var roligt att leka lite. Sen var vi bara tvungna att komma iväg. Vi skulle ju på kalas också. Idas farfar fyller år idag. Kaffe och tårta, mums. Det satt som en smäck just då. Ida lekte mycke med farfar. Följde honom vart han än gick. Anders kom dit en snabbis också. Men jag tror det var nått annat som lyckade mer hemma. Så han hade bråttomt hem. Ida och jag stannade en stund till. Sen hade klockan tickat iväg till över åtta. Dags att åka hem och lägga sig.


Väl hemma plockade jag in allt. Sen var det dags för Ida att sova. Hon somnade på två röda. Hoppas på en bra natt och att vi är utvilade för jobb och dagis. Blir inte så länge till för mig heller känner jag. Slut som artist! Måste bara vänta på tvättmaskinen och hänga tvätten.


      

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards