johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 12 september 2014

En 3-åringen som vet precis vad han ska göra

Av Johanna Östlund - 12 september 2014 21:51

Hoppla hoppla! Fredag och helg. Fy fan vad skönt - på ren svenska.


Fredag och sista dagen innan helgen. Precis som dom flesta. Men bara för att det är fredag blev det ingen sovmorgon. Pipande larm på larm. Tillsist måsta jag kliva upp så att inte de andra vaknade av alla mina larm. Idag var jag försäkrad om att inte sova över en sekund.


Mot jobbet... Herre jisses vad seg i huvudet jag var. Jag körde maskinen och jag hade inte full koll förens vi skulle åka hemåt. Skärpning!


Väl hemma blev jag bemött av glada och ledsna miner. Svårt att ge allt fokus på ett barn. Där av lite grin och gnäll. Då var det dags att säga hejdå till Anders som skulle åka på jobbet. Hej och hejdå! Så är det ibland. Jag och barnen fick alltså en eftermiddag/kväll på tu man hand. Ååå så roligt vi haft - eller?


Vi gick nästan direkt ut och allt var frid och fröjd. Lekte på lekparken bra länge, göra sig av med lite energi. Tills det kurrade i magarna. Men vad ska vi göra för mat. Vi bestämde oss för att åka en snabbis till affären för att inhandla mat som gick snabbt att tillaga plus att jag lovade Elias lite fredagsmys-godis.


Där hände nått! Jag är en 3-åring som vägrar lyssna och vet hur roligt det är när mamma blir arg. Jepp! Exakt precis så var det.

- Elias kliv ur bilen så vi kan handla och komma hem och äta.

- Jag tänker stanna i bilen.

- Skulle inte tro det. Kom NU!

- Bara en liten stund till.

Ungefär där började jag bli arg och fick hota ut honom ur bilen. Inge godis till den som inte kliver ur bilen. Då blev han visst väldigt snäll.


När vi äntligen hade tagit oss igenom handlingen och kommit hem igen började jag på med maten på en gång. Fiskpinnar med potatismos. Elias förslag. Visst gick det ner. Ida åt upp nästan allt och Elias åt fyra fiskpinnar. Sen har det ena bråket efter det andra avlöst varandra. Det märks att min älskade kille börjar bli frisk nu. En massa energi och bus! Allt detta gör mig gråhårig och galen. Blir tokig när han inte lyssnar. Får säga till honom hundra gånger, ändå händer ingen ting. Tillslut blir det så klart bråk.


Framåt kvällen blev det i alla fall snälla och donade på själva. Då drog jag fram symaskinen. Här skulle tydligen tillverkas mössor. Tre stycken blev det. Nöjd faktiskt! Men jag vet inte vem som ska ha dom.? Aja det blir nog bra.


Vid halv åtta la sig Ida. En trött tjej som nog helst inte ville sova. Men tillslut somnade hon i alla fall. Elias var uppe och retade mig en timme till. Ååå!! 20 gråa hårstårn nu! Blir nog fler imorgon!! Han trillskades vid läggningen också. Först skulle han sov i våran säng. Grina en skvätt. Borstade tänder och kissade. Då gick det helt plötsligt bra att sov i sin säng. Läste tre böcker och sen sov han som en stock.


Kvällen är här! För min del blir den lugn. En vecka med att kliva upp före tuppen är rätt slitsamt. Så att komma i säng i tid och känna sig utvilad imorgon låter som en toppen idé.


            

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards