johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2013

Av Johanna Östlund - 22 juli 2013 19:37

Vi fortsätter på det lugna temat. Vilket jag tycker är en kanon start på veckan...


En rätt tidig morgon och en död mamma. Men så är det och det visst jag ju. Efter lite soffsovning blev det bättre. Sen satt vi i soffan och hade det bra hela förmiddagen.


Sen var det bara att ta tag i dagen. Vika tvätt, tvätta några maskiner, ta ur diskmaskinen. Ja ni vet det vardagliga och rätt tråkiga.


Solen visade sig idag också. Men någon värme skulle jag inte vilja påstå att det var. Men framåt eftermiddagen när jag inte hade tid att sitta ute och njuta ja då blev det rätt skönt och härligt. 


Vi skippade Idas sena eftermiddagslur idag. Hon blev inte trött förens efter fem och då var det på tok för sent för att sova. Istället fick jag försöka underhålla henne så gott det gick. Till sex stog jag ut då var hon inte ett dugg rolig. Hon somnade på fem röda. Har redan vaknat för mat, då hon inte var intresserad av kvällsätning när hon somnade. Peppar peppar nu hoppas jag att hon sover för natten.


Jag själv har bänkat mig i soffan. Tänkte läsa lite bok men hamnade här istället och kolla rean på några webbutiker. Fastnade för laredoute, lätt att man glömmer den. Hittade ett par jeans åt mig och några tröjor åt Elias för en billig peng som jag försöker beställa hem, verkar vara segt och kommer ingen vart. Suck! 


Lillhöna kan sitta själv rätt bra nu.

 

 

Operation tabort skorv är påbörjad. Fullt med olja i håret över natten. Hoppas att mycket går att tabort imorgon.



 


Av Johanna Östlund - 22 juli 2013 13:16

Här behövs garderobs påfyllning åt höger och vänster. Jag gjorde en liten beställning från H&M. 


Som jag sagt förr behöver vi fylla på Idas garderob med nästan storlek, 74. Till henne fick det bli tre bodys. Det är en liten början i alla fall.

Jag behöver köpa nya byxor. Antingen är det hål, eller så är det färg på dem och en del har blivit för stora. Urk inget snyggt att ha nertill alltså. Jag själv fick två nya byxor. 


För detta fick jag eller ska betala strax över 300 kronor. Älskar billigt!


Har funderat på att försöka ta mig till stan i slutet på veckan när pengar trillar in också. Se om vi hittar nått mer. Det kanske finns lite rea kvar att kolla på också. Så får det bli....


   

Av Johanna Östlund - 21 juli 2013 19:49

Efter några tuffa dagar har vi haft en återhämtningsdag, i alla fall för mamman. Vi har haft en riktigt hemma mysa dag. Behövligt!


En trött morgon för mig när Ida skulle upp klockan sex. Urk! Hade behövt några timmar till, eller varför inte ett helt dygn med sömn. När slutar bebisar äta på nätterna? Varför skulle just Ida vara ett barn som ska kliva upp sex sju tiden? Du kunde väl vara lite mer som din bror i detta fall.


När Anders åkt på jobbet och vi alla var uppe började dagen. Soffmys först. Elias var trött han med. Hade nog behövt lite mer sömn han också. Sen rullade förmiddagen på med lek och städning. När Ida tog sin andra nap för dagen gick vi ut också. Tyckte vi behövde lite friskluft. Sandlådelek, springa runt huset, plocka vinbär, kolla på död näbbmus och vakta kattungarna som också gick ut.


Gick in med hopp om att Elias också skulle ta sig en nap. Men icke! Istället kollade vi film och spelade memory på telefonen, hans nya favorit syssla. Lite matlagning och just precis då passade Elias på att somna. Som vanligt... Efter en timme fick han så lov att vakna. Lite mat och sedan utelek igen innan det var dags för Elias att åka till pappan. Det var den mammaveckan de. Hur kan de gå så snabbt?


Ida ligger i sängen och somnar förhoppningsvis snart. Sen blir det lugna gatan. Lite götta är köpt. Och en lugn kväll är inplanerad. Behöver samla kraft!


       

Dop

Av Johanna Östlund - 20 juli 2013 19:37

Och så kom dopdagen.... Efter några dagar med förberedelser och fix fick vi äntligen avnjuta dagen som vi väntat länge på. 


Morgonen var lugn. Ida och jag var som vanligt uppe först. Tog det lugnt. Började fixa mig medans allt stog stilla så att jag slapp stressa sen. Sen var det dags att bada Ida och klä på oss fin kläder. Sen for vi precis i tid.


Vi kom till kyrkan alldeles lagomt. Gjorde det vi skulle. Bytte bajsblöja och klädde på dopklänning. Sen började allt. En fin tillställning. Ida sködde sig exemplariskt. Inget ljud förutom lite prat. Var nöjd när prästen tog henne och fick vatten på håret. Elias ville dock inte vara framme med oss i kyrkan. Han satt med mormor och moster Erika. Kom fram springandes några gånger. Hällde bland annat upp vatten med hjälp av mormor och Anders. 


Sen blev det smörgåstårta, fika och paket öppning i Nordmyraskolan. Goda smörgåstårtor och rätt goda tårtor, fick beröm för dem men ja de gick väl ner i alla fall. Sen fick Ida fina presenter. En massa halsband och några armband. Men det är väl så med tjejer.? Några andra fina saker också. Ida säger tack och bock! Och mamman blir helt till sig och hade mer än gärna haft ett rum att smycka med allt de nya fina, men det får vänta.


En fin tillställning som kommer finnas kvar i våra minnen. Tack till alla inblandade som gjorde Idas dopdag till en fin dag.


                   

Av Johanna Östlund - 17 juli 2013 22:27

Idag blev det en hel dag hos mamma och pappa. Redan klockan elva gav vi oss av till mamma och pappa. Mest bara för att Elias skulle hinna träffa Sofia innan hon skulle åka och jobba. Oj vad glad han blev. 


Elias och Sofia lekte. Hon är den enda som gäller när hon är hemma. Vi andra hade det bara bra.


Sen var det dags att gå upp till skolan. Tänkte att jag denna gång skulle slippa hålla på att duka och dona inför dopet dagen innan. Istället ha allt klart och inprincip bara åka dit med tårtorna. Otroligt skön känsla. Tack för all hjälp jag fick. Erika, Patrik och mamma hjälpte mig. Ändå tog det ett par timmar. Barnen skötte sig bra när vi var där. 


När vi kom tillbaka till mamma och pappa var barnen trötta och hungriga. Ida somnade rätt fort i vagnen. Sen gick jag och la mig med Elias. Båda somnade till. Skönt med en nap ibland. Sen fick vi middag, idag igen. Hade inte tänkt stanna så himla länge och mer blev det. Elias hade så roligt och ville inte åka hem. Efter en massa lek, mys och bus fick jag tillslut säga att nu är det dags att åka hem. 


Vi kom hem vid åtta. Ida somnade rätt fort efter att vi kommit hem. Elias var det svårare med kan jag säga. Är vaken än. Urk! Kommer ha en trött kille imorgon antar jag. Men nu är det hopp i säng för alla. 


     

Av Johanna Östlund - 16 juli 2013 21:12

Idag har vi inprincip inte vart hemma. Bara lite morgonmys. Sen for jag på affären. Ida sov och Elias ville stanna hemma med Anders och leka. De var ute och lekte under tiden. En liten handling till tårtförberedning var dagens handling. 


När klockan knappt slagit elva packade vi in oss i bilen och for till Sågtäkten. Fika och en massa lek. Roligt för Elias att ha en lekkamrat. Så synd att vi knappt känner några med barn. Skulle så gärna vilja ha någon som Elias kunde leka med. 


Strax efter två åkte Elias, Anders och jag. Ida fick stanna hos farmor och farfar. Vi skulle till prästen inför helgens dop. När vi ändå var på språng eller ja Anders hade lovat Elias en ny leksak. Vi for helt enkelt till leksaksaffären först. Elias fick en båt som både åker och sprutar vatten. Ida fick en bok. Båda köpen var bra. Hos prästen blev det väl inte så mycke prat. Valde psalmer, Elias ska få hälla i vattnet och jag blev tvungen att läsa en bön på dopet. Fint får vi hoppas att det blir.


När vi kommit till mottagningens värld såg jag att mamma hade ringt. Blev bjuden på mat där som vi tackade ja till. Grillat. Gott. Vi blev ett tag där. Elias hann leka både med moster Erika och mormor. När klockan närmade sig sju var det dags att hämta Ida. Elias hann prova båten, leka och äta glass hos Anders föräldrar. 


Nu har båda barnen precis somnat. Så skönt! Känner mig bra nog trött jag med. Lite bokläsning och sen hopp i säng. Antar att de kommer en morgondag också.


 

Av Johanna Östlund - 15 juli 2013 19:06

Välkommen måndag. Välkommen ny vecka. Vi ger oss ut i mitten på juli, en fantastisk sommarmånad. Nu kan väl ändå inget bli fel eller vara jobbigt? Heja heja nya tag!


Ida och jag var självklart först uppe. Hade förväntat mig en liten sovmorgon, i och med den sena kvällen, men ack så fel jag hade. Kommer inte ihåg vilken tid vi gick upp, men barnprogrammen hade precis börjat, alltså innan sex. Urk! Killarna kom sen. Först Anders och sen Elias. När vi vart uppe ett tag blev det frukost. Sen kan man väl säga att vi sparkade igång dagen på allvar.


Ida sov. Anders och Elias lekte ute. Jag passade då på att vika tvätt, som inte annars skulle hinnas, inte idag i alla fall. Slängde i en maskin med tvätt. När jag var klar med mitt gick även jag ut till killarna. De plockade vinbär. Elias suktade efter hallonen. De visar sig inte alls så röda och goda som jag hade hoppats på just nu. Sen var det dags för Anders att åka och jobba.


Vi andra höll oss inne en stund. Sen var det dags för ännu en nap för Ida. Så Elias och jag blev kvar ute. Jag fick sitta på altanen en liten stund medans Elias donade på själv i sandlådan. Riktigt skönt! Hör inte till vanligheten att han leker själv här hemma. Sen blev det mat. Hungriga vargar! Elias åt bra även fast han gått och småätit hela förmiddagen. Majskrokar, korvar och gud vet allt. Efter maten hann vi med lite mys. Härlig stund! Sen frågade Elias om han fick bada i poolen. Men nje... Frågade istället om han inte ville bada i badkaret och det gick han med på. Även om solen visade sig lite var det inte riktigt badväder. Där satt han länge och väl, tills Ida blev hysterisk. 


Där började väl sena eftermiddagens helvete. Trötta och griniga barn. Ida somnade. Elias lekte ute. Jag läste posten. När vi kom in vet jag inte hur många gånger jag och Elias har hamnat i luven på varandra. De värsta jag vet är när han bara ignoerar vad jag säger. Hur ska man få dem att förstå? Gjorde helt enkelt samma sak som han gjorde mot mig. Lyssnade inte på vad han sa och ville göra. Vilket inte var populärt. Nej ingen bra eftermiddag här inte. 


När klockan slagit sex ville Elias kolla film. Fick honom att kolla på datorn i hans säng. Efter inte allt för lång stund hittade jag en trött kille som hade somnat. Lilla vän. Då får man dåligt samvet för hur mycket man har skällt under dagen. Där låg han och var världens finaste unge. Visst är det nått speciellt med sovande barn? Sen var det Idas tur. Hopp i säng. Efter en flaska välling låg även hon och sussade som en prinsessa. Åå vilka helt underbara barn jag har. Jag älskar er! 


Nu är det alltså MIN tid, förhoppningsvis. Visst tycker man om sina barn ofantligt mycke men för att man ska vara en bra mamma behöver även vi en stund för oss själva då vi får göra precis vad vi vill. Samla kraft för nästa dag. Jag tror jag ska gotta ner mig i soffan och ägna min tid åt min bok. 


       

Av Johanna Östlund - 14 juli 2013 23:11

Ännu en vecka som börjar lida mot sitt slut. Jag hoppas och tror att vi får en bra kommande vecka. Bara den inte rusar iväg ifrån oss.

Vilken underbar känsla att få komma hem med min son. Älskade lilla du! Vi hade det mysigt med datorspel och majskrok. Lite film, tingling.

När Anders kom hem för vi till hans föräldrar. Ingen av dem var hemma. Men hans syster med familj var där. Lite lek, fika och bra sällskap. Tillslut var barnen så trötta. Lika bra att åka hem. Barnen somnade nästan på en gång. Även jag är trött, som vanligt. Blir sängen för mig med. Zzzz...

Nej nu är det STOPP! Jag har inte haft nå problem att gå ner i vikt sedan barnen kommit. Med Elias gick jag ner nått extra kilo. Och det verkar dess värre bli så med Ida också. Skrev in mig på 56 kilo med Ida. Sista gången innan förlossning vägde jag 70 kilo. Nu fem månader efter väger jag 54 kilo. Nu tycker jag att de är nog! Vill inte gå ner ett kilo till. Snälla våg stanna. Måste börja proppa i mig hur mycket som helst tror jag. De är inte direkt så att jag väntar eller nått äter normalt och en hel del sötsaker. Stopp!

Sängen var det...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards