johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2013

Av Johanna Östlund - 14 juli 2013 12:21

Min egna lilla väckarklocka pep till halv sju idag. Hade helt klart kunna lega kvar ett tag till. Där låg hon, glad och pigg, ville inte alls sova mer. Vi gick väl upp då. Fast jag somnade faktiskt inte om på soffan, som jag brukar göra. Kanske var det bra att jag la mig en stund tidigare än föregående kvällar. Mera tidiga kvällar, ja tack!


Efter att Anders gett sig i väg på jobbet och Ida tog sin första nap tog jag tag i hemmet. Plockade ihop, inte för att det var speciellt mycke. Dammsög. Torkade golv. Bytte sängkläder. Slängde i en maskin med tvätt. Gick upp och städade lite, plockade ihop och dammsög. När Ida kom in blev det gröt för hennes del. Lite slappande. Sen gav vi oss i väg till affären. Elias-saker och lite mat. Så är allt tipp topp här. Så nu vad gör vi resten av dagen?


Kollade lite kläder också. Känner att det är dags att börja fylla på nästa storlek till Ida. Inte för att hon vuxit ur dem än, men vill ha lite tid på mig att fylla på. Inte helt billigt att köpa en helt ny garderob hela tiden. Är det någon där ute som har tjejkläder i storlek 74 som de känner att de vill bli av med för en slant är jag intresserad.? 


Kollade lite på nätet. Hitta ursöta bodys från newbie. Nästan ett måste. Klart man vill köpa lite nytt. Även en overall till Ida, men tror jag lugnar mig med de, vet ju inte riktigt vilken storlek hon kommer ha under vintern. Man kanske skulle ta sig en sväng på rean. Antar att den är i full gång. Väntar nog tills löning så jag vet hur stor slant jag får över. 


Solen börjar titta fram från de gårmulna regn i luften väder. Kanske får en fin eftermiddag.? Som jag längtar till eftermiddagen. Äntligen är det dags att få hem min prins. Nu är du verkligen saknad här hemma!

Av Johanna Östlund - 13 juli 2013 17:54

Högsommarvärme... Vilket underbart väder vi haft. Hoppas verkligen vi får känna av mer sån här värme. I like.


Dagen till ära har vi bara vart hemma. Jag har försökt smita ut så fort jag fått chansen för att kunna ta del av värmen och solen. Ida har antingen sovit eller suttit nöjd i babysittern framför tingeling. Någon timme har det blivit kanske om än inte i streck. Vi har hunnit myst en hel del och bara haft det bra också.


Nu känner jag mig trött. Förstår inte! Fick sovmorgon till halv sju idag i alla fall. Tog en väldigt snabb powernap när Ida sov i eftermiddag. Tröttsamt!!! Att vara trött hela tiden känns det som.


Nått som jag tycker är rätt fascinerande och fått skådat idag. Är hur kattmamman tar hand om sina bebisar. Hur vet hon egentligen hur hon ska göra. I alla fall sa hon till och båda följde efter och alla smakade på kattmaten och vatten. När de ätit färdigt sa hon till igen och den ena började och gick i kattlåda, inte för att jag vet om de kom nått men de satt en stund i alla fall. De små börjar helt klart bli stora, äta kattmat och börja gå på lådan. 


Nu inväntar vi Anders som slutar om ca timmen, får vi hoppas. Sen väntar nog en lugn kväll.


       

Av Johanna Östlund - 12 juli 2013 20:00

Helgen börjar göra sig påmind. Härligt! Snart söndag och goskrutten kommer hem igen. Annars har det inte någon betydelse i den här familjen. 


Dagen till ära ville Ida upp klockan fem. Tjoho! Då var inte mamma speciellt pigg. Men jag får vara glad att hon inte ville ha mat inatt. Anders gav henne när han la sig men sen stog hon sig till fem. En seg morgon blev det. Vi bara latade oss.


En liten handling av fredagsgotta åkte vi och köpte mitt på dagen. Annars har i bara vart hemma. När vi kom hem satte jag mig ute i solen medans Ida sov. Blev ett tag. När hon vaknade satt hon nöjd och glad och åt i babysittern framför tingeling, köpte två tingelinfilmer för 50 kronor på cdon till barnen. Ida gillade dem i alla fall. Får se vad Elias säger?. 


Till eftermiddagen har vi bara myst på. Tagit de som kommit oss för. Tvättat, vika tvätt, städa Elias rum. Sen vid halv sju ville Ida sova. Somnade som en stock efter lite mat. Har dock vaknat någon gång men inte "på riktigt". 


Nu är det skärgårdsdoktorn som gäller mig. Älskar den serien! Snart kommer även Anders hem. Mys! Tror det blir en tidig kväll för mig. Trött tröttare tröttast.


 

Av Johanna Östlund - 12 juli 2013 14:48

Nej nu vill jag ha hem min prins. Saknar så att de gör ont! Mammas lille kille. Bara att stå ut tills på söndag.

Mamma älskar dig <3

Av Johanna Östlund - 11 juli 2013 21:20

Idag har vi så gott som spenderat hela dagen på Mössön. Min kusin och barnens treänning befinner sig där för tillfället. Så ett kärt besök! 


Vi har mesta dels bara vart. Ätit mat och haft det gott. Vädret blev till det bättre när vi kom, riktigt härligt. Varmt och soligt. Då är det faktiskt det bästa som finns att vara just där. När jag blir stor ska jag också ha en stuga vid havet. Underbart!


Riktigt roligt var det att se lille Olle igen. Mellan han och Ida skiljer det en månad. De är rätt lika i sin utveckling kan jag tycka. Små söta ungar! De finaste.


Till en början var Ida inte riktigt med på noterna. Hon skrek åt Olle. Medans han skrattade och lät. Haha! Men sen mjuknade hon upp. Då låg de och myste lite med varandra. Sötungar! 


Så synd att vi bor alldeles för lång ifrån varandra...


     

Av Johanna Östlund - 10 juli 2013 22:29

Idag hade vi äran att få rå om pappan i den här familjen. Ibland avundas jag alla som kan ha en sommar. Jag vill också ha min familj hemma några veckor. Surt! Istället får vi glädjas åt dessa få dagar vi har tillsammans.

Dagen har innehållit blandad komplott. Började med att åka till veterinären med kattmamman. Nu blir det inga fler kattungar, rätt skönt. Dessutom fick hon vaccination och chip. Alltsammans landade på 1500 kronor. Sen tog vi en lugn stund innan det var dags att hämta henne. Hem med henne lite trött sömnig. Vi vände bara i dörren för att återigen åka in till stan. Denna gång var målet bilaffärer. Vi har funderat på att byta Anders Audi. Men ja vi blev nog mest bara förvirrade av allt. Inga vi riktigt fastnade för. Fel pris, fel färg. Ja ni vet väl hur det är. Vi avvaktar helt enkelt med de. Klockan hade tickar iväg till middagstid när vi kom hem. Gjorde mat som vi intog ute på altanen. Sen har jag ägnat kvällen åt min bok. Är helt fast! Vilken tur att jag klickade hem fortsättningsboken igår. Ett litet kapitel till sen måste det bli sängen. Trött som få...

Av Johanna Östlund - 9 juli 2013 19:14

Vad ska man säga om den här dagen? En allmänt grå och trist dag i mina ögon. 


Vädret visade sig från sin bästa sida på förmiddagen. Solen lyste och temperaturen steg. Härligt! Passade på att gassa lite sol med en bra bok. Sen bara puts väck! Ja vad hände egntligen vädret? Solen försvann men temperaturen stannade. Blev riktigt äckligt och kvavt. Nej inte klaga.... 


Hade lite bryt ihop och kom igen. Jag hatar att jag samlar på mig massa små skit som egentligen inte är nått, i alla dess former och av en hel massa. Sen kommer dagen.... Då allt vill ut och då spelar det ingen roll vad det är för något. Det kommer bara. Nu är det rensat! Nu kör vi några månader tills nästa dipp.


Har fortsatt med plötsligt händer det. Rensade min garderob för x antal dagar sedan. Kläderna har legat på golvet i sovrummet. Idag blev vi kitt dem. Åkte med dom till en insamligsgrej. Herre jösses! Att jag inte gjort det tidigare. Så svårt var det inte. Ska nog rensa Elias gamla kläder också. Har en si så där 6 - 7 - 8 papperskassar full med kläder. Vet att det är en hel del som jag inte vill ha. Jag kommer aldrig ta mig tid att sälja på typ klädbytardag eller dyligt. Är en massa kläder som är riktigt fina. Så finns det någon där ute som har en pojk som skulle vara intresserad av lite kläder hör av dig, allt från 50 - 86. 


Ida verkligen älskar mat. Varje gång man sätter henne i matstolen blir hon tokig. Lika så idag. När jag gav henne kalops åt hon och åt. Blev riktigt sur när det var slut. Vågar som sagt inte ge henne så himla stora portioner, ungefär en matsked. Till efterrätt ble det idag en ny smak. Hon tycker som sagt att fruktpure inte är en höjdare. Idag blev det blåbär, vilket hon tyckte var rätt gott i alla fall. 


En tråkig eftermiddag förde med sig att jag tänker ge instagram träsket en chans. Alla har det och jag själv har haft det ett bra tag men inte använt de. Men nu! Känner ni för det heter jag johanna__ostlund där. 


Framåt kvällen närmare bestämt redan halv sex ville Ida sova. Den senaste en och en halv timme har jag försökt att underhålla henne. För att sova då är inge bra. Vid sju fick hon äntligen komma i säng. Efter en flaska var hon inne i drömmarnas värld. Nu är det mamma-själv-ha-en-bra-kväll. 


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards