johanna--ostlund

Alla inlägg under juli 2013

Av Johanna Östlund - 8 juli 2013 17:19

Ibland har man en lång lista som bara ligger och väntar på att få bli avbockad. En sån osynlig lista har vi som tas upp varje dag. Allt man borde göra hit och dit. 


Idag kom dagen då några punkter blev avblockad. Kattmamman ska in till väterinären i veckan för att bli steriliserad, inga fler kattbebisar här inte. Ida och jag hade planerat att åka in till stan för att köpa det sista till dopet. Lite mer bordsduk och sidenband att ha runt klänningen. På sidenbandet skippade jag allt som har med babyrosa, putinuttit och sött. Istället fick det bli gammelrosa, som jag tyckte var mycke finare. Nu är äntligen allt förutom mat handlat till dopet. Och jo har beställt lite från ikea med systeryster också. När vi var i stan fick jag för mig att åka in till däckverkstaden som jag brukar åka till. Tänkte jag skulle ta tag i däcken, beställa två nya. De hade bara dyrgripar hemma vilket inte min ekonomi tillåter för tillfället. Men vet ni vad! Jag har sån tur! Det var en som hade beställt fel däck. Så två inprincip oanvända däck fanns precis i min storlek. Istället för att lägga ut 2000-3000 kronor på däck fick jag dessa för 1300 kr pålagt och klart. Jippi! Äntligen kan jag köra lagligt igen. Vi firade mitt däck kap med att köpa ett varsitt plagg till barnen på rea. En tröja till Elias och en klänning till Ida. 


Nu är vi hemma trötta och nöjda efter en eftermiddag ute på. Ida sover i vagnen och jag tänker nog lägga mig och vila en stund innan hon vaknar. Sen tar vi en mys kväll här hemma. 


 

Av Johanna Östlund - 8 juli 2013 07:44

Igår blev våran underbara dotter fem månader. Går lite för fort! Tänker bara på när jag börjar jobba. Då kommer hon vara åtta månader och sen är det bara fyra kvar innan ett år. Så snabbt går det.


Vad händer nu i utvecklingen? Rulla gör hon enkelt. Kan nästan nästan sitta själv, snart så. Jag har börjat ge lite mat eller smakportioner fortfaranade. De jag kan säga om det är att hon tycker om mat. Gröt, potatis och kalops har jag gett och de äter hon med god aptit. Men fruktpure tycker hon inget vidare om, rynk på näs. Hålla i leksaker och plocka upp om hon tappar. Börjar kunna hålla i flaskan själv, snart så. Prutta med munnen är hennes senaste sak hon börjat med. Storebror är hennes stora idol. Kollar alltid efter honom när han är här. Ler och är alltid glad i hans närhet.


Stor tjej.... Här går det undan.


 

Av Johanna Östlund - 7 juli 2013 19:53

Idag har vart en dag man bara skulle vilja ligga i solen och gassa. Jag har försökt! Det är inte lätt med två barn som gärna vill ha mamma. Kom mamma hit och kom mamma dit. Det är tur de är underbara...


Morgonen spenderade vi inne. Mys. Lek. Städa. Ha det bra. En skön morgon om andra ord. När städningen var klar, vilket inte syns längre men jag gjorde, tyckte jag det var dags att gå ut. Lite poolbadning för både mig och Elias, jag blev tvungen men det var rätt skönt måste jag erkänna. Dagen har sedan rullat på.... Framåt eftermiddagen kunde jag bryta ihop tusen gång. Elias gjorde precis allt han inte fick. Grr! Jag har skällt och skällt men ibland har vi haft det bra och roligt också. 


Nyss for min gounge till sin far. Som han verkar ha saknat. Lugna gatan här nu då i en vecka, nästan i alla fall, Ida kan om hon vill hon också. Mitt huvud börjar kännas också. För lite dryck? En tablett och sen får vi hoppas att det blir bra. En bra dag börjar lida mot sitt slut...


       

Av Johanna Östlund - 7 juli 2013 07:50

Godmorgon söndag! Slutet på ännu en vecka har kommit. Tycker att det gå lite för fort just nu.


Två dagar har gått utan att jag hunnit med. Allt har bara rullat på. Glad barn på dagen, tack för det. Lite surare barn på eftermiddagen. På kvällen har allt spårat ur.... Pjuh! 


Nu är det som sagt söndag morgon. Klockan är snart åtta. Ida och jag är vaken. Anders har redan åkt på jobbet. Elias ligger i sängen och sover. En rätt lugn morgon. Vad denna dag ska innehålla vet jag inte. Vi blir nog bara hemma och tar vara på tiden med min älsklings kille innan han åker till sin far. 


   

Av Johanna Östlund - 4 juli 2013 22:33

Idag har vi haft en riktig slödag. Vilket var riktigt skönt och behövligt. Nu har jag laddat batterierna och kör fullt ut resterande av veckan.

Elias sov som sagt hos mamma och pappa i natt. Anders har jobbat hela dan. Så bara Ida och jag har vart hemma. Ida sov en långkörare på förmiddagen. Då passade jag på att vila. Låg i soffan och läste bok. När hon vaknat drog vi till affären, lite matnyttigt fylldes på. Sen har vi bara gosat och haft det bra, gäller att passa på när man kan.

När det var dags för eftermiddagsluren åkte vi till mössön. Där storebror och en hel del släktingar höll hus. Vi blev bjuden på mat, fika, myste med Elias (när man hade tur), tog en liten vaken blund lur, provade kläder som syster inte ville ha blev några plagg rikare. Vi hade helt enkelt en skön och slapp eftermiddag kväll där.

Strax efter åtta tyckte Elias att det var dags att bege oss hemåt. Packade in oss i bilen. Vid nio kom vi hem. Bar in Elias som vaknade men som somnade om nästan på en gång. Ida vaknade också och ville inte sova. Tror att hon börjat komma till ro nu i alla fall. Själv tänker jag lägga mig och läsa en stund innan sängen väntar. Fortsätter på det lugna temat...

Av Johanna Östlund - 3 juli 2013 21:34

En skön morgon började jag dagen med. Ida och jag var uppe först. Ida kolla tv och slummra i soffan. Sen kom killarna en efter en någon timme senare. Där började dagen....


Elias var sur till en början. Undra om han sovit för lite?.. De har väl gått upp och ner hela förmiddagen hans humör. Han blev glad av lite bad på strand. Han och Anders badade medans Ida och jag kollade på. När vi kom hem var han rätt trött. Tänkte att han skulle sova när vi åkte till mamma sen. Men det gick inte. Han stog och grina vid sängen och skrek efter nappen. Försökte underhålla honom men gav upp tillslut. Då la vi oss i hans säng och läste bok och lyssnade på saga. Sen sov han. 


Efter ungefär en timmes sovande väckte jag honom och hela familjen for till mamma och pappa. Vi var bjuden på mat, grillat, och Elias skulle sova där i natt, som vi lovat honom att få göra någon gång. Elias såg jag knappt av. Han gick direkt till Sofia och sedan har de lekt och grejat. Efter någon timme var det dags att bege oss hemmåt. Fick en puss och kram av Elias som var mega stolt att få stanna kvar. 


Ett litet stopp i Sågtäkten blev det först. Anders skulle bada, men det blev inte. Istället blev det fika, tv tittande och bara ha det bra. Vi blev där någon timme också. Men nu har vi äntligen anlät här hemma. Rätt trött efter en lång dag. Anders lägger Ida och det är allmänt tyst här hemma. Och jo nog saknar jag Elias lite. Men kan vara rätt skönt att få kunna sitta en stund utan att behöva höra "mamma tom". Samlar lite kraft till sista delen av veckan...


   

Av Johanna Östlund - 2 juli 2013 22:26

Andra juli... Vi har alltså gett oss in i juli månad. Känns som att den här sommaren snart är över. Och jag har nu bara tre månader kvar här hemma. Både bra och dåligt. Just nu skulle de inte kännas jobbigt att jobba. Men antar att jag kanske ångrar sig när det väl är dags. 


Dagen till ära tog Elias sovmorgon. Ja en låååång. Halv elva tyckte han att det var dags att kliva upp. Men lägger man sig sent sover man länge. Vi andra hade vart uppe bra länge och Anders hade hunnit åka på jobbet. 


En glad Elias vaknade utvilad. Så vi hade en rätt bra morgon. Lek och bus. Tidiga eftermiddagen började orken tryta från olika håll. Ida grina. Elias var sur och trött. Även jag var trött och grinig. Inget andrum här inte. Satte Elias i göra, som han håller på med en sekund sen måste jag vara med, han fiskade fiskar i poolen med sin nya håv. Sen tröttnade jag. Då fick det bli en promenad. Stoppade ner en hundrig i fickan. Hade ingen direkt plan, tänkte om vi skulle köpa glass eller nått. Men så blev det inte. Har sett att det skyltat om en stor loppis här tänkte att de kanske var värt att kolla den. Och ja stor var den för att vara en hemma loppis. Mycket fina saker. Blev bara lite till Elias i och med den lilla slanten jag hade med. En cykelhjälm, vattenskoter leksak och ett lok. Kan tänka mig att besöka den igen faktiskt. Ett tips till er där ute som tycker om loppis, värt att kolla in tycker jag. När vi kom hem lekte Elias och jag med skotern i poolen och Ida satt nöjd inne. 


Sen var det dags att lägga Ida. Trött. Men var nog lite febergnäll också. Ja den kom tillbaka. Igår var hon fri med idag har den legat på 38.5 hela dagen. Suck! Nu vill jag ha en frisk lillgumma som är glad och nöjd. Hon somnade utan problem i alla fall. Elias ville inte sova, men tacka för de när man sover till halv elva och tar en nap klockan fem. När Anders kom hem åkte vi till hans föräldrar. "Åka Klister"... Där blev vi en stund. Väl hemma igen var det dags att börja om nattningen. Anders tog Ida som somnade igen utan problem. Elias var det värre med men så fort han lagt sig till rätta gick det fort. Och ja de går himla bra med ny sängen. Inga problem! 


Känner mig rätt trött jag med. Men stannar uppe en stund till med Anders och tar det lugnt i soffan. Behövs efter en sån här dag.... Inte alltid lätt att vara själv med två busfrön som båda vill ha sin mamma för sig själv. 


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards