johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2013

Av Johanna Östlund - 13 maj 2013 20:33

ÄNTLIGEN är mammaveckan igång. Och det känns. Både negativt och positivt. Hjärtat spricker snart av lycka. Medans kroppen säger sova. 


En lugn start på dagen. Ida och jag var uppe först, som vanligt (nästan). Vid halv sju väckte jag Elias. En tröttmössa som jag antog han skulle vara. Men tillslut kom han upp och han hann till och med leka lite och komma igång. När vi skulle åka till dagis var han pigg och glad sa glatt hejdå. Vid dagisparkeringen sprack allt! Trårarna kom. Och mammahjärtat krossas. Ska det vara så här jämnt nu? Då tror jag att jag skiter i det här! Jag ger det till sommaren och ser hur det går. För så här har han aldrig vart förut. Jobbigt för mig. Fast jag vet att så fort jag är borta går allt jättebra. 


När jag sedan kom hem har vi bara tagit det lugnt. Trökväder hade vi också. Ingen nytt alls blev gjort. Förutom en maskin med tvätt. Men så är det ibland.


På eftermiddagen åkte Ida och jag. Första stoppet var hos Elias pappa för att hämta en sak till Elias medicin i fall den behövs. Sedan mot dagis. En glad och nöjd kille som möter oss med ett leende. Värmer mammahjärtat. Alltid när jag tar med Ida kommer en hel flock med barn för att kolla. Speciellt en flicka som heter Tilda vill gärna vara med och ge henne nappen och gunga bilstolen. Då vill Elias markera att det faktiskt är hans lillalyster. Så gullig! Dagen på dagis hade gått bra i alla fall. 


När vi kom hem blev det glass mys på altenen för Elias och mig medans Ida låg nöjd och glad på golvet och kollade på babygymet. Det är en blomma hon är speciellt förtjust i, när hon ser den skiner hon upp. När glassen var intagen blev det melon ätning. Nått vi måste köpa mycket av i sommar. Elias bara åt och åt. Tur han hann få i sig lite mat innan. Sedan har kvällen bara spurtat på! Utelek. Ida vände sig från rygg till mage. Kvällsbad. Mys framför tv:n. Försöka få en övertrött och skrikande Ida att sova. Tillslut tror jag hon somna av utmattning. Rolig kväll! Medans jag försökte få Ida lugn måsta jag underhålla Elias också. Väldigt bra kombination eller inte. Är så glad att Anders är hemma imorgon kväll. För att lägga två barn som helst vill lägga sig exakt samma tid är inte lätt. Även Elias sover sedan dryga timmen nu. Äntligen har jag lite lugn och ro! Plockat i ordning här hemma. Nu tänker jag bara göra saker jag vill tills jag stupar i säng. Vilket inte känns allt för långt bort.


En lugn start på dagen med ett hektiskt slut. Precis som det ska vara antar jag.


 

Av Johanna Östlund - 12 maj 2013 20:09

En härlig söndag fick vi. Ja en alldeles precis lagom dag på alla sätt och vis. Mer sånt!


Dagen började i stilla ro. Ida satt i babysittern medans jag slöade i soffan, åt frukost och lite sånt. Sen ville hon sov och då fick hon ligga bredvid mig i soffan och sova en stund. Dryga timmen blev det. Sen startade dagen på allvar kan man säga. En mycket kinkig Ida... Vette tusan vad som vart fel idag?. Nått borde det vara hon har inte vart nöjd speciellt mycket idag. Ändå hann jag göra rätt mycket. Städade både uppe och nere. Dammsög och torkade golv. Även båda badrummen fick sig en omgång. Jag tror att söndagar har blivit min städar dag.... Så skönt att andas renstädat. 

 


På tidiga eftermiddagen gav vi oss iväg. Ett besök på A&H först. Var ute efter lite små saker. Dock hittade jag inte allt så de får inhandlas imorgon. Sen sätter jag igång! Därefter var det äntligen dags att hämta min älsklings kille! Som jag saknat dig. När hel familjen var samlad i bilen åkte vi mot Njutånger och mamma & pappa. Där vankades det mat. Före maten hann vi göra en del roligt. Elias och moster Sofia lekte först. Ja han är rätt förtjust i henne. Ida blev allt grinigare då tog vi oss en promenad fram till "stora" vägen. Mysigt! Lite ute lek innan maten var klar hanns med också. Sedan smaskade vi på grillat kött, klyftpotatis (och några andra rotfrukter), grönsaker och såser. Härligt! Vi måste absolut bli bättre på att grilla i sommar. Efter maten blev Ida grinig och då bestämde vi att vi skjutsar moster till tåget. Tyckte att det var lite nätt men det gick. Det tyckte nog Elias var kul. Fast när hon väl skulle säga hejdå ville han inte att hon skulle åka eller så ville han följa med henne. Gounge! 


När vi kom hem packade vi ur bilen. Känndes nästa som vi vart borta en vecka eller nått. Mycke saker! När vi fått ordning på allt kollade Elias och jag i kläder som vi fått av en snäll släkting. En hel del fina kläder hittade jag som vi absolut kommer att använda. Tack! Elias fastnade speciellt för en luvtröja så den går han omkring i. 

 


Nu har vi alla satt oss uppe. Händer inte till vanligheten. Elias och Anders leker med lego. Ida sitter i babysittern och kollar på babygymet. Jag sitter vid datorn. Men nu är det dags för barnen att lägga sig! 

 


En bra dag börjar gå mot sitt slut....

Av Johanna Östlund - 11 maj 2013 13:06

...så här på lördags förmiddagen. Vi tog oss en tur till Harmånger. Kollade på affären som ligger vid E4:an, en liten loppis och affären. Lite mysigt... Hittade en jacka åt mig för 100 kronor. Billigt! Hittade begagnad t-shirt (som jag inte vet om jag tycker om eller inte. men den får väl ligga i garderoben och se om den används.) och skjorta åt Elias på loppisen. 


Känner ett litet loppis sug! Skulle vilja åka på en tur. Till typ dakapo och den där secondhand affären i delsbo. Tror jag ska fråga mamma någon gång om hon har lust att följa. Lite sommar varning på detta!!!!


   

Av Johanna Östlund - 10 maj 2013 21:21

Just på den här bilen är hon väldigt lik mig som jag såg ut när jag var lite. Ja om man bort ser från håret, hade inte så mycket, och näsan, den kommer definivtivt från Anders sida. Men dom där ögonen, munnen och kinderna. Kollade på ett kort och de var rätt likt. Så lite mamma finns i henne.....

Ida
Av Johanna Östlund - 10 maj 2013 21:04

Idag styrde vi mot mamma och pappa. Kalas firande av syster, "moster ofia". 


Vi åkte vid elva och kom inte hem förrens vid halv åtta. En riktigt lång dag hemmifrån. När vi kom var Erika och Patrik där, de som mamma sa inte skulle komma. Roligt att ses. Händer inte allt för ofta. Sedan var det bara att vänta in resten och vänta på allt fika. Släktingar, i lagom dos. Smörgåstårta. Gott fika. Dagen rullade på i ett rasande tempo och tiden gick. Riktigt trevligt!


Jag har kommit på en sak... Det är inge kul att åka iväg med Ida när det är mycke folk (idag var vi 12 stycken). Hon blir inte sig själv. Grinar och skriker. Vette tusan vad det är? Om det blir för mycke intryck? Kan inte slappna av? Nått händer i alla fall... Riktigt tråkigt!


När vi kom hem lyckades jag få Ida att somna om rätt snabbt. En trött tjej som sovit mindre än hon brukar under dagen. Så nu är det mamma-själv-tid. Välbehövligt! 


   

Av Johanna Östlund - 9 maj 2013 19:52

Här har vi haft en lugnan dag! Härligt en sån här grå, regning och allmänt trist dag. Vart tog SOLEN och VÄRMEN vägen? Ge oss mer!


Dagen började hyffsat måste jag säga. En glad och nöjd Ida. Lite feber än men hon höll humöret uppe. En liten tupplur på tidiga förmiddagen/sena morgonen. Sen brakade det loss. Vi åkte till Anders föräldrar en snabbis. Hans pappa ville ha hjälp att äta upp tårta. Under tiden vi har där var hon inte särkilt nöjd. En stund bara... När vi kom hem sov hon en skvätt till. Även jag hann slummra en stund, men de skulle jag aldrig ha gjort. Vaknade upp med huvudvärk och mådde illa. Ida fick mat, Anders åkte på jobbet och jag försökte bli bättre. Efter en stund trotsade jag allt och vi for på affären. Men det var väl inte särkilt lyckat. Ida var inte speciellt nöjd och jag ville bara hem. Plockade åt mig lite men glömde mycket. Aja får åka sen någon dag igen... När vi kom hem blev jag faktiskt bättre. Fick i mig lite mat och Ida var tack och lov nöjd. Hon kollade lite tv, låg med rumpan bar och skrattade och var allmänt nöjd med livet. Till kvällen fick hon skrikattack, som de flesta kvällar. Hon lugnade sig rätt snabbt ikväll och jag fick kontrollen. Tillslut somnade hon i min famn i soffan. Vilket inte brukar fungera särskilt bra, vaknar på en gång man börjar röra sig och lika så idag. Inte nog med att hon vaknade hon var grymt rosslig i halsen och täppt i näsan också. Fick i henne lite vatten och hon själv hostade bort det mesta, tur. Lite nässpray fick hon i näsan, får se om den hjälper, tycker personligen att saltlösning är bättre. Efter allt detta bestyr ligger hon nu i vagnen och sover. Dock ännu lite oroligt, vaknar till och grinar, men snart hoppas vi att hon kommit i riktigt sömn. Själv tomglor jag på hockeyn. En kväll i min ensamhet....


För att sammanfatta dagen måste jag nog ändå säga att den vart rätt bra men undantag för några små dippar här och där. Jag får helt enkelt vara nöjd, trots att sprutans "biverkningar" fanns kvar till viss del....


 

Av Johanna Östlund - 8 maj 2013 20:01

Det blev visst en dag på vift. Ännu en dag vi knappt vart hemma. Otroligt skönt, men nu känns det som att man vill vara hemma lite. Nyttigt på så vis.


På förmiddagen närmare bestämt klockan kvart över elva hade vi tid hos BVC. Tre månaders kontroll och tre månaders vaccin. Hon växer min lilla flicka det är bara att konstatera. 6205 gram. 59,5 centimeter. Lite nervös inför sprutan var jag nog, i alla fall när vi kom dit, men känndes ändå bra. Var inte lika blödig som när Elias fick. Lite härdad? Jag måste säga att det gick bra, lite grin under själva sprutan men sen var hon rätt hyfsad. Duktig tjej!


När vi var klara där tänkte jag åka och kolla på loppisen under Ica. Tänkte kolla efter en babysitter åt Ida som vi kan ha hos mamma och pappa. Jag bara undra hur fasiken kan man öppna klockan ett? Istället åkte vi till Forsa och kollade rödakorset. Men där hade de ingen, och hade nog inte förväntat mig det heller. Kom istället ut med en söt body till Ida. Äntligen något som föll mig i smaken! 


Därefter åkte vi till mamma och pappa. När vi liksom ändå var i farten... Där blev vi länge. Satt ute i solen en stund när vi kom. Fikade. Gick in och bara myste på. Åt mat. Och sedan satte Ida igång. Grin grin grin. Vi trodde hon var trött eller ville ha mat. Inget hjälpte fast hon var ny äten och ny soven. Grinade ändå. Vi fattade ingen ting!? När vi sedan kom hem och jag tänkte att Ida skulle bada kom förklaringen. Hon hade så jäkla ont i benen efter sprutorna att hon skrek rätt ut när jag tog på dem. Inte undra på att hon vart kinkig! Hon hade lite feber också. Nu har jag gett henne en alvedon i hopp om att de ska ge med sig. Blir snart varse om den hjälpt. Ett bajsblöjbyte...


Nu blir det lite hockey i väntan på Anders...

 

 

Av Johanna Östlund - 7 maj 2013 21:17

...till barnen i sommar. Åå vad jag längtar efter sommaren med sol, värme och snygga kläder.


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards