johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2013

Av Johanna Östlund - 2 maj 2013 21:38

Den här eftermiddagen eller rättare sagt kvällen har tagit hårt på mig. Det är just sådana här kvällar eller ja tillfällen man önskar att det var jag som jobbade och inte behövde vara hemma. Antar att det sätter sina spår att aldrig få sova ut riktigt heller. 


Vi har helt klart motarbetat varandra alla tre i kväll. Den ena vill så den andre vill si och den tredje vill ingen ting. Percis så har det vart. Ida har inte haft sitt bästa kvällshumör. Fast det är egentligen förståligt. Förkyld - snorar, hostar och har en aning feber. Samtidigt vill Elias leka. Drar och sliter. Jag själv har inte mått vidare bra heller. Molande hemsk äckel värk. Och har mest av bara velat legat i soffan och tagit det lugn. Ibland har jag fått känslan om att det paktat ihop sig om att vara så j*vliga mot mamma som det bara går. Den som vinner är den som gör att min bägare rinner över. Och det har den NÄSTAN gjort vid fler tal tillfällen.


Vi har faktiskt inte bara haft det "dåligt". Några ljusglimtar, som är rätt svåra att se, har vi haft. Riktigt roligt stund tals. Det är sådana små tillfällen som gör att man står ut, just sådana här dagar.


Efter mycket om och men har jag äntligen fått mina barn i säng och jag kan andas igen. Jag skäms lite för att jag tänker så. Men nog är det alla föräldrars längtan under kvällen. Lite lugn och ro!? Jag menar man har ju vart barnen till lags under hela dagen lång då ska man väl ändå kunna få kvällen till sin.? 


Nått i magen och sen får det nog bli sängen för min del. Som sagt slut i hela kroppen! 


     

Av Johanna Östlund - 2 maj 2013 15:55

I det här huset behöver man inte vara rädd att sova över. Jag har nämligen en dunder bra väckarklocka. Ja som "piper" flera timmar innan ställd tid och slutar inte "pipa" förrens man går upp. Namnet på den speciella väckarklocka är IDA. Det är bara att låna om eran inte är bra, jag lovar den här vaknar man av, tillslut i alla fall. 


Jag behövde inte min vanliga väckarklocka Ida var så snäll att se till att mamman kom upp i tid. Och ja verkligen i tid! Strax innan sex ville hon gå upp. Det är tur hon gillar lugna mornar. Jag ligger och små slummrar i soffan medans hon kollar på barnkanalen. Vid sju tiden tycker även hon att det är dags för en liten tupplur på ca timmen. Samma visa varje morgon. Sedan började även killarna vakna där uppe. En go och glad Elias ropar alltid upp mig, "mamma mamma mamma". 


Jag hann lagomt bli klar med allt. På klädning av barnen och gjort mig själv redo för dagen innan det var dags för mig att fara. Jag hade nämligen en tid halv tio på mödravården idag, det var dags att sätta in spiralen. Usch hann tro det värsta om det där, men bara älskar "min" barnmorska (som jag hade när jag väntade Ida), glad & trevlig och bara gör. Så skönt! För jag menar det känns ju ändå lite hemskt att bara dra ner byxorna och fläka upp sig så där inför någon man inte känner direkt. Hur som haver nu är det gjort, och var inte ett dugg hemskt, gjorde knappt ont. Nu får den där lilla saken sitta i mig ett tag framöver. Rätt länge som det känns nu, men man hinner kanske ändra sig. 


Innan jag for hem blev det ett till besök på Ica Maxi. Ja jag var in där innan jag for till MVC för att hämta ut spiralen på apoteket. Lite matnyttigt följde med hem. Men även en var sin sak till barnen. En ny mössa till Ida, Anders får spunk varje gång han klär på henne ytterkläderna, jag förstår den satt inte speciellt bra den gamla. Nu har hon en ny som är mycket bättre. Elias fick sig ett par foppatofflor. Som var tänkt till sommaren men han har reda invigt dem. Lite stora var de, tog 26 för att vara på säkra sidan men 25 hade gått och väl räckt. 


När jag kom hem ville Elias gå ut så då blev det så. Lekte ute en bra stund med lite allt möjligt innan det var dags att gå in och göra lite mat. Idag blev det skink- och broccoligratäng med potatis. Sedan var det dags för en trött Elias att sovamiddag. Lurade med honom upp för att läsa lite bamse, hann inte ens läsa klart innan han somnat. Även jag somnade till en stund, men sedan skulle Anders åka på jobbet så jag måsta så klart vara med Ida och då var det bara att paltra sig upp. Ida sov när jag kom ner, men vaknade rätt snabbt och var sur. Märkte att hon fortfarande var trött men inget hjälpte. Tänkte att hon skulle somna i min famn, men icke. Det ända som hjälper på den där flickan är uteoverallen, så fort hon får på sig den och läggs i vagen eller bilstolen somnar hon. Det måste vara nått magiskt med den!


Till nått tråkigt är att Ida än en gång har blivit förkyld. Så himla drygt! Snuvug och hostig. Hoppas att det inte blir lika som förra gången. Trodde att vi äntligen blivit fri, men nej då. Elias har nämligen precis blivit kvitt sin senaste förkylning. Nu ber jag snällt "kan inte mina barn få vara friska en liten liten stund, för nu är jag trött på allt vad förkylningar heter". 


Operation väcka Elias står nu på tur! Undra hur det går, en trött kille som snart sovit i tre timmar. Det här går alltså inte mer...


 

Av Johanna Östlund - 1 maj 2013 21:11

En ny månad har anlänt - försommar månad. Nu hoppas och tror vi på en riktigt fin månad men många sol timmar. Ja man kan alltid hoppas!


Dagen till ära packade jag och barnen in oss i bilen och for till Sundsvall. En liten sväng på birsta och kalas stog på dagens schema. Eftersom jag var själv med barnen lyckades jag lura med mig min syster. Lite som en kaos uppredare. Det gick rätt bra måste jag säga, fast vi var inte in i så många affärer, ändå tog det tre timmar för oss.


Började med en sväng inne på birsta. Det gick fort hade inga planer på att handla nått där. Däremot inne på ikea stog  det endel saker på listan. Bland annat en ny potta till Elias. Jag vägrar köpa en babybjörn för fyra hundra kronor när man får en nästan lika dan på ikea för åttio kronor. Köpte även lite annat små krafts, lite ljus som ska användas på Idas dop och en minibyrå till Elias rum. Nått som stog på listan och var nästan viktigast var en cykelhjälm till Elias. Men tror ni det fanns? Nej så klart inte bara för att jag skulle ha en. Suck! Var bara in på en affär också, så det får bli till att leta här hemma istället.


När vi hade shoppat klart åkte vi till Timrå för att fira min syster som fyllde år igår. Mycket folk, god mat och gott fika. Elias hade tur att få sig ett eget paket, en leksaksgrill. Oj vad den var rolig! Han lekte med den medans vi var där. Han och mormor gick även ut och lekte i lekparken som fanns precis utanför. Perfekt att ha det så, synd att det inte finns några riktigt bra lekpark här i Ström. Ida var också duktig. Lite grin i början men sedan hämtade jag vagnen och la henne på balkongen och så sov hon nästan tills vi skulle åka. Ja jag blev tvungen att väcke henne så att hon åt lite innan vi skulle åka hem. 


När vi kom hem plockade vi i de nya sakerna. Alltid lika roligt att se vad man köpt. Elias fick sig ett bad också, efter lite om och men. Fattar inte att det ska vara så svårt?. Först ska han inte bad men när han väl kommer i ska han inte gå upp. Tokis! Ida har gått och lagt sig för natten. Elias har ätit potatis och är nu också redo för sängen. Även jag känner att sängen lockar. Är verkligen trött efter en dag ute på. 


En bra dag fick vi i alla fall...

 

       

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards