johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2013

Av Johanna Östlund - 23 maj 2013 22:05

En liten uppdatering hur det går i vardagsrummet...


Idag har jag hunnit målat ett halvt fönster. Målat inuti. Helt sjukt vad det tar tid. Men jag hade nog hunnit båda om jag inte haft en liten flicka som skriker och vill ha sällskap hela tiden. Har bara kunna gjort nått när hon sovit. Suck! Jag som vill att det ska gå snabbt... Imorgon har jag bestämt mig för att båda fönstrena ska vara helt klara. Punkt slut. Tur Anders jobbar kväll så han är hemma fram till eftermiddagen. Anders slipade även väggen han spacklat ikväll. En spackling till. Sen läre det bara vara bra. Jag menar ska man verkligen behöva göra det tre gånger. Aja den borde nog vara lika len och fin som en bebisrumpa väggen sen.


Det som återstår nu... Ett och ett halvt fönster att måla. Måla en list några gånger. Måla listen runt altandörren och dörren ut mot köket. (Måla altan dörren invändigt). Spackla väggen (förhoppningsvis bara en gång till). Slipning. Tapetsering. Golvlist (vet inte om vi ska vänta med den tills vi slipat golvet). Sen är vi klara!


Ikväll beställde vi tapet. Tänkte först köpa en från rusta som vi tyckte passa. Jag hittade en ny (boråstapet borosan 2011) idag och den fick det bli. Hittade en sida på nätet som vi beställde den ifrån för bara 116 kronor rulle, helt sjukt billigt (till och med billigare än rusta). Dock på rea men inte gör det mig nått. 


Nu vill jag bli klar! Eller i alla fall flytta in saker och det kan vi inte göra förens vi slipat färdigt väggen. Hoppas att han gör det SNART!


 

Av Johanna Östlund - 23 maj 2013 21:01

 


Känner att jag är lika ivrig i utvecklingen med Ida som jag var med Elias. Vill se nytt och göra nytt hela tiden. Man får liksom aldrig nog. Även fast de flesta säger att man "brukar" ta det lugnare med andra och senare barn. Inte jag! 


Idag när Ida är 3 månader och 17 dagar (egentligen ska de vara fyra månader) fick hon för första gången smaka "mat". Köpte en burk med potatis och majs när jag var på affären. Jag kunde bara inte låta bli. Som hon tyckte om det. När hon fick se skeden sprattlade och flinade hon som bara den. Sedan åkte tunga fram och tillbaka. Nytt och spännande! Vi börjar försiktigt med detta.... Och så får vi se hur hennes mage reagerar. Hon är lite känslig. Har bland annat en special ersättning, som är skonsam mot magen. Bara vänta och se helt enkelt.

Ida
Av Johanna Östlund - 22 maj 2013 19:02

Här trotsar vi tröttheten idag. För fy satan vad jag är trött! Tänk att man glömmer så fort hur det egentligen är. Att bli störd under natten en, två eller tre gånger gör en verkligen trött. Summa summarum fick jag inte mer än fyra timmars sömn i natt. Nu vill jag ha en ät fri Ida på nätterna! Kan du göra det? Snälla lilla vän. För mammas skull.


Segan förmiddag. Låg mest i soffan och slummrade. När Anders kom ner vid nio tänkte jag att jag skulle försöka sova en stund innan han åkte på jobbet. Men inte gick det! Jaja... Upp och göra sig i ordning, kanske lite uppiggande. 


Mitt i dagen for Anders på jobbet. Ida och jag beslöt oss för att åka in till stan för att köpa färg. Färg till taket och förg till fönstrena. För här ska målas! Som ni nog redan fattat vill jag bli klar med vardagsrummet. För att det ska gå snabbare måste jag hjälpa igång dragaren. Suck! Men vad gör man inte för att få ett "normalt" liv igen. 


När vi kom hem började jag på lite smått med målande. Ida somnade i bilen och sov vidare i vagnen. Dock kunde hon ju säga att det bara var för en stund. Efter lite målande var jag alltså tvungen att avbryta. Så har det väl sett ut under våran eftermiddag. Lite målande medans Ida sover. Jag har kommit till halva taket. Bara andra halvan kvar... 


Ida har nu somnat.... Jag hoppas att det är för natten. Och att jag kanske får det där jäkla taket färdigmålat. Vore så skönt. Bara att börja!!!


Kanske svårt att se skillnaden. Men det är mycket vitare nu än den mera gulaktiga färgen som var innan.

Av Johanna Östlund - 21 maj 2013 22:03

Hela dagen har gått utan att speciellt mycket har gjorts. Bara det vanliga. Så som tvätt och lite ihop plockning. Det är inte speciellt roligt att göra nått när det redan ser ut som skit och det går inte att göra nått åt.


När jag hämtade posten idag blev jag nästan sur. En till Amelia special tidning! Jag har visst blivit premunant utan att ens göra nått. Mysko! Trodde jag sagt upp den, när jag fick första tidningen, men det visade sig att jag inte gjort. Nu har jag i alla fall gjort det. Dock blev jag faktiskt glad att jag fick den. Det var med en bok. Och vilken bok! Började läsa lite när Ida tog en lur på sena eftermiddagen. Hur bra som helst... Dock lite läskig och hemsk. Hatar att läsa om barn sedan jag själv fick. Man får så mycket tankar. I fall någon är intresserad heter den; Bara ett barn av Malin Persson Giolito.


Läggningen av Ida gick som det nästan allt gör. Dåligt! Fattar inte hur det kan vara så lätt att vakna och sedan så svårt att somna om fast hon gör det lätt under dagen. Hon somnade i mitt knä, vilket inte händer särskilt ofta nu för tiden (nej hon är ingen mys bebis. när hon är i famnen vill hon vara med och se vad som händer. inte ligga ner.). Så fort jag började röra på mig, reste mig upp, öppnar sig ögonlocken och hon är klarvaken. När jag lägger henne i vagnen kan hon inte somna om. Även fast hon kan göra det lätt på dagen. Enda skillnad är att hon oftast sover ute och med ytterkläder. Gah! Tokig man blir.


När hon tillslut somnat tog jag tag i målningen. Målade taklister och en bit vägg (väggen ovanför dörren som Anders gjorde om). Det var riktigt roligt faktiskt och rätt skönt att stå i ett tyst rum och hålla på med nått. Nu hoppas jag att Anders blir nöjd när han kommer hem!! 


Klockan börjar bli mycket... Läsa lite i boken och sen sova. 


 

Av Johanna Östlund - 21 maj 2013 17:03

Här har vi haft en vanlig tråkig tisdag. Fy sjutton! Här ser ut som ett bombnedslag och det är inte alls nå trevligt att vara hemma. Som jag nämnde förr håller Anders på i vardagsrummet. Därför har vi nu flyttat ut soffan och tv:n i köket. Mer om det behöver jag inte nämna ni fattar själva hur det ser ut. Urk!


Vi håller oss alltså i köket. Känner mig instängd och tycker att allt är ett enda kaos. Bara vi har målat färdigt och slipat väggen hoppas jag att vi kan flytta in allt igen. Står inte ut längre! Just bara därför funderar jag på om jag skulle måla lite ikväll när Ida somnat. Så att vi kommer någon vart och får det klart så snart som möjligt. 


Funderade på om vi skulle åka och göra nått. Men nej! Jag orkar inte. Är trött efter natten. Vilken skillnad det är på att ta Ida under natt och inte. Igår tog Anders Ida under natt, ja gick upp och gjorde mat, thatīs it. Då var jag pigg hela dagen fast jag gick upp vid fem. Inatt tog jag Ida och gick upp vid fem. Trött trött trött.... 


Blev lite smått sur igår. Vi var som sagt på stan och har kollat in ett par leggins till Ida som jag ville köpa. Har sett de flera gånger MEN hennes storlek har aldrig funnits. Fyller de aldrig på med nya??? Gah! Därför blev de att jag beställde hem dem istället. Som vanligt måste man köpa för två hundra. Därför fick hon en t-shirt body också. Elias fick ett par badshorts. Och jag fick mig en ny tröja. Lite roligheter idag ändå... 


   

Av Johanna Östlund - 20 maj 2013 16:50

Idag lämnade Ida och jag pappan hemma (så att han kunde renovera bäst han ville). Vi flydde helt enkelt renoveringskaoset! Istället åkte vi och shoppade loss. 


Dakapo - Har under en tid vart nyfiken på dakapo. Blir liksom aldrig av att man far dit och kollar. Tänkte att jag kanske kunde fynda lite kläder åt Ida. Elias är det nästan omöjligt att köpa kläder begagnat till längre. De är helt enkelt för använda i hans storlek. Jag hittade i alla fall tre plagg åt henne. Dock tyckte jag det var lite dyr. Eller ja egentligen inte, för de såg knappt använda ut, men 20 kronor plagget känndes dyrt när man kan få dem för halva priset på typ klädbytardagar och sånt. Aja hur som haver var det ändå billigt jag fick tre plagg istället för ett. 


Röda korset - Det blev en snabb sväng in på röda korset också. Bara för att vi inte ville vänta till loppisen under ica öppnade. Hittade inget eller köpte inget i alla fall. Såg dock en gåstol för 75 kronor. Vilket är billigt. Men den såg så där ut. Annars hade jag garanterat köpt den. 


Loppisen under ica - Där kollade jag efter babysitter. Slog till på en fin en för 150 kronor. Dock lite dyr, men den såg fräsch ut och knappt använd, och betydligt billigare än att köpa en helt ny. Egentligen var det tänkt att jag skulle köpa en så att mamma och pappa kunde ha en hemma hos sig. Jag tror att de får ta den vi haft och så tar vi den "nya". 


Staden - Sedan blev det stan. Skulle ha linsvätska och solhatt till Ida. Kom dock ut med mer. Tre t-shirts åt mig. Tycker att jag har så dåligt med de. En mascara. Ida fick en kortärmad heldress till sommaren och en solhatt. Var även in på systemet en snabbis och köpte hem lite smått och gott.


DollarStore - Dollar blev vårt sista stopp. Där hamnade en hel del smått och gott i korgen. Förbrukningsvaror så som mjukmedel, schampoo, balsam. Strumpor till Ida. Två böcker till Elias. Servetter och bordsduk till Idas dop. 


En trevlig dag ute på fick vi. 

 

       

Av Johanna Östlund - 19 maj 2013 17:50

Riktigt fantastiskt härligt sommarväder har denna söndag bjudit oss på. Mer mer mer!! Åå vad jag vill ha mer sådana här dagar. Jag hoppas att det blir en kanon sommar. Nu när jag för en gång skull är ledig hela långa sommaren. 


Förmiddagen spenderade vi hemma. Vid tio tiden eller nått sånt ringde mamma och undra om vi ville komma till Mössön och äta. Självklart! Sedan dess pratade Elias om att åka till "momo" hela tiden. Vi packade in oss i bilen och åkte. Vi kom dit till tolv. Hur härligt som helst! Elias trivdes som fisken i vattnet. Han premiär badade ut i en pool. Han var verkligen svettig och behövde svalka av sig lite. Kännde på havet med fötterna. Brr! 12 grader så det lär inte bli bad på länge. Gick och spatserade med morfar. Plockade stenar och kottar. För första gången (i alla fall när han är hos mig) kissade han på pottan. Han gick utan blöja både länge och väl. Vi tog fram pottan och tyckte att han kunde sitta en stund för han sa att han var kissnödig. Men inte kom de nått. Vi satte oss på altanen och sedan gick han iväg och kom tillbaka och sa att han hade kissat på pottan. Och det hade han! Duktigt. Men att han kissade lite till och bajsa på altanen sedan gjorde inte speciellt mycket. Han fick lite i pottan och just nu är det bara det som räknas. Ett steg i rätt riktning. Jag hann faktiskt sola lite mellan varven när Ida sov. Nog tog det allt! 


En riktigt härlig eftermiddag på mössön har vi haft!


     

Av Johanna Östlund - 19 maj 2013 09:33

Men urk vilken natt. Känns som att jag knappt fått sova nå och när Ida ville upp klockan fem var jag mer död än levande. Dessutom var hon inte alls nöjd så jag kunde inte ens slummra på soffan. Undra hur den här dagen ska gå? 


Elias var duktig och sov länge. Kan i och för sig beropå att han vägrade sova igår kväll. Vet inte vad klockan var men tillslut somnade han på soffan när han kollade film på youtube. Envisa unge, men när han leker när man försöker natta tappar man tålamodet.


Nu på morgonen har vi tagit det lugnt. Alla verkar vara lite små sega. Elias ligger och läser bok framför barnkanalen. Ida sitter i babysitter och kollar på babygymmet. Dock vill hon sova, lite trött, men hon får stå ut en stund till. Vi hade nämligen en plan om att åka in till stan en sväng och kolla på en affär. Sen bestämde vi att det får bli hemgjord pizza till middag idag så lite ingredienser till de måste inhandlas. 


Även liten söndagsångest har kommit över mig. Slutet på mammaveckan är här. NEJ!!! Vad jag hatar söndagar bara därför, men nästa vecka är det istället min tur att glädjas åt att söndagen faktiskt är här. Vi ska försöka ta vara på dagen på bästa sätt och verkligen njuta av varandras sällskap innan eftermiddagen kommer och han åkter till sin far. 


Nu ska jag försöka underhålla mina barn innan vi far in till stan en sväng! Trevlig söndag!


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards