johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2013

Av Johanna Östlund - 18 maj 2013 14:51

Ett sug från ingenstans har kommit till mig. Ett sug efter att åka till ullared. Eller ja, jag har i många många herrans år drömt om att åka till ullared men aldrig tagit mig dit. Nu är det något som säger till mig att jag bara måste. Jag MÅSTE dit! 


Jag tänker och funderar... När, var, hur. Just nu går fet bort. Men när jag börjat jobba i oktober känns rätt okej, slutet på oktober i början på november. Jag behöver inte tänka på vem som ska ha Ida. Anders är pappaledig, perfekt! Jag har tid på mig att spara ihop några tusen, fem månader. Kan behövas med en inte allt för fet mammapeng. Oktober helt perfekt helt enkelt! Men det är bara en sak.... Någon som vill följa?? Jag vill inte åka själv. Då känns det som att jag kanske inte kommer iväg eller att jag inte kommer hem efter att ha villat bort mig. Är det någon som känner som mig en shopping tur till ullared så där inför julen. Är det bara att höra av dig!!! 


Jag vill Jag vill Jag vill

Av Johanna Östlund - 18 maj 2013 13:35

Solig och varm lördag! Hur härligt som helst. Mera mera sommarkänslor.


Ida och jag var så klart först uppe imorse. Vid fem tyckte Ida att de var morgon, vilket inte jag höll med på, men det var bara att palltra sig upp. Dock hamnade jag i soffan och hon i babysitter så lite lite mer sömn fick jag. Hann i alla fall piggna på mig lite innan mitt lilla yrväder vaknade. 


Efter att Elias vaknat var det full fart! Lite barnprogram tittande, leka och busa. När Ida tog sin andra lur för dagen klädde vi andra på oss och gick ut också. Oj vilket väder. Jag satt till och med i linnet en stund, i hopp om lite färg på den extremt bleka kroppen. 


Tiden gick och hungern kom i kapp oss. In för att göra nått enkelt. Fick bli våfflor med blåbär. Vilket kaos!! Det var nog tur inte Anders var hemma.... Blåbär, socker och våfflor överallt i köket. En snabb röjning för att inte blåbären skulle gro sig in helt fick det bli innan vi gick ut igen för att mumsa lite efterrätt. GLASS! Glass från "bilen". Nöjd kille!


Sedan vaknade även Ida och då tog det skruv helt. Elias ville vara var ut och jag behövde vara inne för att ge Ida mat och lite sånt. Ibland skulle man vilja klona sig. Jag stog med ena handen innaför altandörren och den andra utanför. Det är inte lätt när jag har en liten kille som verkar ha glömt sina öron hos sin pappa. Lyssnar inte för fem öre. Jag sa att "du får bara vara på altanen". Tror ni han var det? Nej! Jag fick springa runt huset hur många gånger som helst för att hämta in honom. Tillslut fick jag nog och tillräckligt många varningar. Då åkte han in. Satte sig och kollade film på datorn. Efter en pytte liten stund gav han upp eller kunde inte hålla ögonen öppna. De slogs igen och han försökte allt han kunde för att de skulle vara öppna men det gick inte. Så nu sover han och jag tror även att Ida börjar bli trött, inte helt nöjd längre. Blir väl att jag går ut och lägger henne och hoppas på att få lite gjort här inne medans barnen sover.


       

Av Johanna Östlund - 17 maj 2013 19:58

Vår eftermiddag har helt klart varit av blandad kompott. Glada barn, ledsna barn, skrikiga barn, sovande barn.... Och oj som det tar på krafterna.


Det är inte helt lätt att vara småbarnsförälder. En jäkla omställning från ett barn (på halv tid) till två barn, tycker i alla fall jag. Men jag är så oerhört glad att jag har dess två underbaringar. Även om man har dåliga stunder så är det dom bra man minns. Ibland skulle man bara vilja lämna kaoset. Åka på jobbet eller ja men bara åka på stan i någon timme (helt själv) och samla kraft. 


Vi har som sagt haft otroliga glädjestunder men också stunder då man håller på att bryta ihop idag. Elias har vart lite okontrollerbar i sitt humör. Ena stunden kan han vara glad för att i nästa grina och skrika över allt. Antar att det har med att han inte sovit något idag. Han tok vägrade och sen tickade tiden helt enkelt iväg och det blev försent. Istället försökte jag roa honom. Vi gick till lekparken. Gungade och åkte rutschkana. Gick en liten tur. Kippt gräset. Först var det otäkt (en kille som inte tycker om motorljud) men sen fick jag nästan inte sluta. På eftermiddagen hörde jag glassbilen och trodde den skulle komma. Vi väntade och väntade. Men inte kom den någon gång. Elias som ville ha glass och köpa den från "bilen". Den kom inte förrens han sov, dock somnade han tidigt idag, men halv åtta eller vad klockan var tycker jag är lite sent. Eller??? Aja jag gick ut och köpte lite så imorgon kan vi äta glass. Ida har mest bara sovit och ätit idag. Inte varit vaken nå längre stunder. Men jag tror hon vart lite halv hängig idag, ytterst pytte lite feber. När man blickar tillbaka har det vart ganska bra just idag. Då har jag kunna varit med Elias en hel del. 


Nu sover båda barnen och klockan är bara strax över åtta. Äntligen fick jag en kväll! Tror jag ska ta ett glas vin och sjunka djupt djupt ner i soffan och bara vara? Eller ta ett glas vin och göra inbjudningskort?


   

Av Johanna Östlund - 17 maj 2013 11:55

Oj vad tiden går, hela förmiddagen är snart förbi. Men vi har hunnit med en hel del. 


Morgonmys med mina två underbara barn. Elias och jag i soffan och Ida i babysittern. Helt underbar start, för att sedan sparka igång dagen på allvar. 


När jag Anders kom upp och Ida låg och sov passade jag på att åka till affären. Helt ensam! Vilken lycks. Under tiden jag var borta höll Elias och Anders på att fixa i vardagsrummet. Ja Anders stör sig på småsaker som jag inte gör och ingen annan ser. Men det är väl lika bra att låtan han hållas. Så nu ska det bli lite förändring här hemma. I vardagsrummet kommer det bli en fondvägg med tapet (på fönsterväggen) och resten kommer vara som det vart, bara målas en gång till. Golvet ska få sig en uppfräschning också. Blä att renovera med barn!


Igår var vi till mamma och pappa då höll mamma på att gräva upp i deras land. Jag passade då på att få med mig lite plantor hem. Som jag har planterat nu på förmiddagen. Lite tillökning på blommfronten alltså. 


När Ida ska sova nästa gång ska jag ta vara på det underbara vädret. Bara sitta och njuta en stund!


     

Av Johanna Östlund - 15 maj 2013 21:24

Vi fick en bra eftermiddag i det här huset också. Nästan en genombra dag! Förutom kvällsbestyren...


Elias vaknade sin middagslur efter 1 1/2 till 2 timmars sömn. Eller jag väckte honom, tyckte att de borde räcka. En seg kille som det tog evigheter att vakna till liv för. Dock trötthet åt han bra, krovstroganoff på mitt sätt var en höjdare. Efter maten gick vi ut på altanen och mumsade glass. Ida ville dock inte att vi skulle vara ute, hon ville ha sällskap. Lite grinig och gnällig. Efter ett tag la jag henne i vagnen och vips så somnade hon. Vi andra fortsatte att vara ute. En liten skogstur och annat skoj gjorde vi. Sedan åkte vi till Sågtäkten. Fika och lek. När barnen började bli trötta strax innan sju begav vi oss hemåt. Ida somnade i bilen och fortsatte sova när vi kom hem. Elias var det en annan femma med. Han var trött men kan inte komma till ro och slappna av. Hade hängt för, men blev inte så mörkt ändå. Hmm???. Hur gör djur? Efter 1 1/2 timmes nattning sov han ÄNTLIGEN. Barnen sover och nu är det bara vi vuxna vakna. Känner mig inte allt för trött ikväll, kanske gör något kort innan sängen väntar.?


När vi var hos Anders föräldrar eller rättare sagt när vi kom hem märkte jag att Elias ögon var röda och de kliade även lite nästäppa. Funderar starkt på om han är allergiskt mot katter. Han har blivit så förr också. Men aldrig här hemma, vi som har katt. Är det nått man bör kolla upp? Läste att den som är allergisk inte bör ha djur hemma. Bara de är ju en sak. Sedan fanns även receptfria läkemedel man kunde använda. Så som ögondroppar och speciell nässpray. Undersöka saken!


   

Av Johanna Östlund - 15 maj 2013 13:20

Det är bara att inse fakta att barnen tycker att det är för ljust i vårt sovrum. Elias kan inte somna på kvällarna och Ida vaknar flera timmar före tuppen. Ikväll blir det att hänga för fönstrena för att se om det hjälper. Får jag mina barn att sova ska rullgardiner eller dylikt inköpas så fort ekonomin tillåter. För så här kan vi inte ha det!!!


Våran dag har hittills vart rätt okej. Först de underbara morgonmyset! Ida gick ut och sov vid åtta och sov flera flera timmar. Dyrga tre timmar. Så Elias och jag har har passat på att leka. Först gick Elias ut, men kom in när han ramlat av cykeln. Förstår inte hur han lyckas med allt, men han har blivit en liten vildis. Vi gick då in och spelade först memory och byggde sedan pussel. Sen skulle han promt klippa och klistra. Dock nöjde han sig med att klistra och riva papper istället. När Ida vaknat och fått i sig mat blev det affären en snabbis. Var lite som fattades här hemma.... Mellan allt detta har jag emellanåt haft en grinig och elak kille. Arg för att han inte får som han vill och detta tror jag berorpå att han fått för lite sömn under natten. När vi kom hem från affären fick jag honom till att gå och lägga sig på soffan en stund. Efter mycket grin för att han inte fick vara ute. Så nu sover han och även Ida har jag precis lagt ut i vagnen också. Lugna gatan! Lite mat ska göras så vi kan äta när Elias vaknar. För att sedan hitta på nått roligt!


   

Av Johanna Östlund - 14 maj 2013 19:46

Helt jävla slut - det tar på krafterna att vara mamma. Inte allt lätt....


Imorse eller natten skulle jag vilja kalla det närmare bestämt klockan tre kunde inte Ida somna om. Så det var väl bara att palltra sig upp. Suck!! Man kan väl säga att jag vart uppe sedan dess förutom några små små powernap. Gissa om jag är trött nu!!?


Dagen har vart bra. På förmiddagen åkte vi till Anders farmor en sväng. När vi kom hem sov båda barnen. Elias i sin säng och Ida ute i vagnen. En lugn stund. Hann slänga i en tvätt. Vika BERGET med ren tvätt. Dona lite. Även en liten vila, dock utan att somna. När Elias vaknat var det dags att äta, fläskpannkaka. Våran eftermiddag har bara rullat på. Elias och Anders har mesta dels vart uppe och byggt lego. Lite klipp och klistra hann Elias med mellan varven. Ida satt snällt i babysittern eller låg på golvet och kollade på babygymet. Medans jag plockade i ordning och hängde tvättar. Lena kom förbi en sväng också. 


Kvällen har dock vart mindre bra. En grinig Ida. Elias som inte lyssnar. En mamma som är trött och helt slut. Som ni hör var det inte en bra kombination. Urk! Det brast för mig en sväng, men är nu återhämtad från det. Ida sover. Elias ska jag lägga nu. Sedan tror jag även att jag tänker somna med honom. Orkar inte mer idag!


Jo Elias skulle gått på dagis idag. Men när han grinade redan i sängen när jag sa "nu är det dags att kliva upp och åka till dagis" orkade jag inte tjata på honom så han fick stanna hemma. Hoppas att det går bättre nästa mamma-vecka. 


Nu vill jag ha en natt utan att kliva upp och snälla och rara barn imorgon.

 

   

Av Johanna Östlund - 13 maj 2013 22:14

Jag har hittat en kvällsgöra! Riktigt roligt som passar mig. För att komma till vad jag gör så är det inbjudningskort till Idas dop. Antar att många tycker att de är lite tidigt. Men de ska iväg 2 -1 1/2 månad innan, så det är lika bra att börja i tid eftersom jag gör dem själv. 


Jag pysslar alltså ihop lite kort nu på kvällarna. Eller jag började ikväll. Nu känns det som att de var smart att börja i tid. Inte allt för många kort kommer tillverkas under en kväll. Ikäll blev det ett kort. Men det är en börja och det känns skönt att vara igång. Som jag gillar det! Även om det kryper lite i kroppen ibland. Just sånt här tycker jag är roligt. Pyssla. Dona på. Kolla vad som passar. Små fix och trix. 


Nu när jag börjat med de här har även suget efter lite scrapbooking kommit tillbaka. De har legat lite på is sedan kvällen innan Ida kom. Boken om henne alltså. Elias bok är inte heller helt klar. De måste jag absolut ta tag i nått tag framöver. Synd bara att man ska vara sååå trött på kvällarna!


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards