johanna--ostlund

Alla inlägg under januari 2013

Av Johanna Östlund - 18 januari 2013 20:39

Efter en tidig morgon börjar mamman bli trött. Nu är det äntligen dags för mammatid! Älsklings killen sover, my man är på jobbet och den dagliga plockrundan är gjord. Ingen måsten kvar. Skönt skönt skönt!


En riktig inne mysar dag har vi haft. Vem vill egentligen gå ut när temperaturen envisas med att vara över -15 grader hela dagen. Nej usch! Hoppas att den sjunker snart. I och med det kalla vädret har det blivit en massa eldande. Fast vi har haft rätt skönt i huset trots de kalla graderna. Så vi börjar faktiskt få lite kontroll. Annars har min kille styrt en hel del av det vi gjort idag. Lite bakning blev det, egen trolldeg. Tror vi tog fel tillfälle, med en trött och hungrig kille kan det inte annat än sluta tråkigt. Till en början var det roligt i alla fall från bådas håll. Inga figurer blev det, göra ett nytt försök någon dag. Ett tokigt kvällsbad blev det. Han var sjövild! Plaska. Hoppa. Simma. Lite mys framför Alfons blev det sedan. Jag plockade ihop lite innan läggdags och då fick Elias en skräck upplevelse. Han var verkligen tokrädd och jag fattar inte varför. Då pekar han mot katten. Jag håller med om att hon såg hel konstig ut och fick faktiskt tanken "är hon död". Hon låg så konstigt och pälsen såg konstig ut. Sa bara lugn att det var katten och sedan gick vi upp och kollade på tomten. Elias är helt fast i en tomte video på youtube, tomten kommer. Vi slutade med Petsson och Findus och då somnade han. Enkel läggning sånt uppskattas. Nu - mammatid!


En bra dag börjar lida mot sitt slut.

 

 

Av Johanna Östlund - 18 januari 2013 06:23

Tänk vad konstigt det är. Vissa mornar är man hur pigg som helst för att nästa vara ett vrak. Undra hur det kommer sig. Idag blev jag väckt av Elias klockan sex, han skulle ha "boppa" (soppa). När vi la oss igen somnade han om på två röda medans jag kände mig oförskämt pigg. Efter att ha gett det ett försök att somna om gav jag upp. Nu sitter jag och myser i soffan istället. Kanske ska ta och lägga mig och läsa lite bok? 


Gårdagen var en bra dag. Elias och jag hade en lugn morgon. Vi tog det som de kom. Hade planerat att åka till mamma och pappa, så Elias får träffa "bommo" och "moff". Fast han vart hemskt besviken på moster "ofia" som inte var där. Hon har blivit lite av Elias favorit, så fort man nämner mormor eller nått så frågar han om Sofia. I helgen kanske han får mätta sitt begär. Hade tänkt att vi skulle komma iväg i bra tid till dem, men nja, vid två tiden kom vi dit. Hemma rusade tiden förbi oss. Jaja bara att inse att vi inte kommer där ifrån förrens rätt sent på kvällen. Strax efter fem fick jag äntligen med Elias som helst av allt hade velat stanna och sova där, som alltid. Det blev ett stopp inne i stan, Ica Maxi fick sig ett besök. Här hemma gapade frys och kyl tom. Så en handling var verkligen vad vi behövde. Dessutom älskar jag att de nu mera har apotek där. Så skönt att slippa göra det på stan. Behövde salva åt Elias. Han är lik sin mor där, torr som ett fnöske. Jag har köpt min super salva nu och hoppas att kroppen blir bättre och att det slutar klia för honom. Får vad resultatet säger på söndag, smörjning minst en gång per dag tills dess. 


Den här dagen då? Vad har den att erbjuda? Jag har inget inplanerat. Har ett litet litet sug att köpa ramar. Beställde hem kort, 50 gratis, och passade då på att göra någon förstoring. Utöka min tavelvägg i vardagsrummet lite. Aja vi får se helt enkelt vad denna dag har att erbjuda oss.

Av Johanna Östlund - 16 januari 2013 18:31

Idag har Elias och jag haft en riktig hemma dag! Helt underbart, faktiskt. 


En dag som denna kan man inte annat än stanna inne och har det bra. Precis så har vi haft det idag. Tagit dagen som den kommer. Lek, filmmys, mat, fika och grabbarna trotsade vädret och gick ut en sväng. En  bra dag! Klockan är strax över halv sju och min älsklings kille sover. En tidig kväll för honom, vilket känns rätt skönt för min egen del. Jag ropar ändå inte hej förrens vi kommit över bäcken. Nu ska jag ta vara på denna egen tid!


     

Av Johanna Östlund - 15 januari 2013 21:10

Dagen har gått som en berg- och dalbanan. Både positivt och negativt. Vi har haft bra och roliga stunder tillsammans. Sedan har en del tjafs och bråk uppstått. 


Kände igår kväll när jag la mig att jag kände mig konstig i magen. Fick som mens smärtor. Magen känndes allmänt hård och kunde inte riktigt avgöra om jag hade sammandragningar eller vad det var. Imorse när jag gick upp hade jag en hel del sammandragningar. Jag satt bara i soffan och gjorde ingen ting. Första jag tänkte på var "är det bebis som vill ut nu". Helt omedvetet tänkte jag på intervallen men den var låång. Lite lättnad. Men det fortsatte hela morgonen och kände mig allmänt fortsatt konstig. Sedan lugnade allt ner sig och nu mår jag prima. Pjuh!!! Vill inte att bebis ska komma än, kan gott och väl vänta ett par veckor till. 


Elias har vart på berg- och dalbanehumör. Ena stunden är han världens goaste och mysigaste kille. För att i nästa bli ett moster som knappt går att hantera. Så fort man säger nej brakar helvetet loss. Tror bestämt att han kommit in i någon sorts trots. Ordet nej och sluta verkar han inte ens höra. Vet inte riktigt hur man ska hantera situationerna heller. Först säger man lugnt och fint sedan blir en själv tokig och då säger man inte på det bästa sättet kanske. Hoppas att de lugnar ner sig snart. 


Idag har vi åkt karusell...

 

 

Av Johanna Östlund - 15 januari 2013 20:57

Idag hämtade jag den nya vagnen. Verkar helt okej. Men visst har jag sett lite som jag tycker mindre om och vissa saker tycker jag mer om. Det skulle inte vara en vagn som kostade skjortan, eftersom jag antar att den inte kommer behövas särskilt länge, då får man helt enkelt räkna med endel minus. 


Elias reaktion på vagnen var positiv. Kunde inte direkt vänta tills jag byggt ihop. Medans jag i alla fall satte på däcken stog Elias och grina för att han inte fick sitta i den. När jag äntligen var klar blev det ett provåk här inne. Tänkte bara köra lite för att känna hur den kändes. Blev ett antal vändor på Elias begäran. Han gav den godkänt tror jag. Det är ju bra eftersom det är han som ska sitta i den. Känns som ett bra köp med tanke på hur mycket den kommer användas och vad den kommer användas till. 


 

Av Johanna Östlund - 14 januari 2013 22:13

Min kropp börjar säga ifrån allt mer nu. Det behövs inte så mycket längre förrens den helst skulle vilja strejka. Enkla vardags saker som man gör för jämnan blir allt svårare. 


Kommer knappt upp från golvet om jag satt mig ner. Det liksom krävs en hel del. Plus att det allt som oftast ger en sammandragning. 

Bara att frundera på att lyfta upp Elias ger mig sammandragning. Dessvärre gör jag det x-antal gånger per dag. Man vill inte säga nej varje gång heller, han behöver sin närhet liksom. 

Bara av att bli arg, stressad och mm ger mig sammandragningar. 

Min rygg orkar verkligen inte med någon ting just nu. Ibland vet man inte om man ska ligga, sitta eller stå. Ont ont ont. 


Ge mig styrka till att hålla ut hela vägen!

Av Johanna Östlund - 14 januari 2013 21:38

En riktigt kall och ruggig dag. -21 grader tycker jag är lite överkurs, så nu får det mer än gärna ge med sig. Det är liksom inte ens kul att gå ut fast solen skiner. Plus att graderna inne inte vill som vi vill. Elda elda och ett elelement som kompliment till luftvärmepumpen, ändå blir det inte allt för varmt i många delar av huset. Bara köket och vardagsrummet som det är skönt att vara i. Ge oss värme!


Min dag började alldeles för tidigt. Helt sjukt att jag inte kunde somna om kvart över fyra då jag vaknade. Istället kunde jag sätta mig i soffan med min bok och börja elda. Rätt mysigt! Vid sju tiden vaknade mammas kille. Hörde uppifrån hur det var någon som ropade på mig. Då fick han mysa ner sig i soffan och se på film. När vi kommit igång blev det att åka till stan en snabbis. Vi skulle lämna in Anders bil så vi var tvungen att följa med hela familjen. Då blev det ett kort stopp på MC Donalds. Vilket uppskattades av min lille kille. Duktig var han på att äta också. Sedan vi kommit hem har dagen bara rullat på. Först fick jag mig en liten tupplur, tack för det killar. Ja där började liksom min kropp säga ifrån. Sen hade jag kraft att ge andra uppmärksamhet. Lek med min älsklingskille. Några bråk har vi hunnit med. Blir tokig när han ignorerar det jag säger. Alla åldrar har sin charm. Tror faktiskt att han kommit in i lite trotts igen, i alla fall mot mig. Efter att Anders åkt på jobbet var Elias helt slut och somnade på soffan. Nej nej nej! Jag som tänkt hålla honom vaken och få in en bra läggningsrutin, men nej. Han vaknade eller jag väckte honom vid fyra. Då blev det lek och mat och mys. Inte var han trött när jag ville att han skulle sova, ca halv sju sju. Inte förens klockan nio somnade han eller ja lite tidigare, jag gick ner klockan nio. Vill ha tillbaka mina kvällar. Jag behöver den tiden! Får se om jag lyckas någon dag att få honom i säng i tid. Hoppas!


En bra dag trots allt.

Av Johanna Östlund - 14 januari 2013 04:46

Vad gör jag vaken nu? Jag trodde att jag gått in i nått som kallas förberedelsetiden. Ta vara på tiden som är kvar och ta det lugn när jag verkligen kan. Men icke! Här sitter jag klarvaken klockan kvart i fem. Vad är det frågan om? Det kan liksom aldrig vara bra. Kan jag somna på kvällen verkar jag vakna olidligt tidigt och bara sova en si så där sex timmar. Somnar jag inte på kvällen och ligger vaken halva natten sover jag ändå inge bra, men vaknaer i bra tid fast inte för de få timmar jag sovit. Undra om det är för att kroppen min inte tycker om liggställning. Får ont i kroppen av att ligga, måste byta ställning hela tiden. Nej fy tusan! Kan inte påpeka det nog många gånger men nu vill jag faktiskt att bebis ska komma till oss.


Vi hade en helt underbar eftermiddag igår. Min lilla kille fick fira ännu en två-årsdag. Glädjen när han fick se alla paket när han kom hem går inte att beskriva. Var ingen hejd på honom. Öppnas öppnas! Efter att han fått sitt tredje paket med kläder utbrister han helt klart missnöjd med ett NEJ NEJ NEJ! Haha det lät så roligt! Men man kan inte bara får leksaker. Ibland måste man faktiskt ta emot lite mer behöva saker. Nått som gick hem var i alla fall bamsepåslakanet. Det gick han och bärde runt på och gosade med. Lite pengar fick han, en sådan där barndator (dock är han lite för liten för en sådan, men han tycker att det är kul att bara sitta och trycka), böcker, filmer, kläder och ännu mer saker som jag inte riktigt lagt på minnet. Han blev nöjd i alla fall och det är huvudsaken. Men nu så är det färdig firat för ett tag. Näst på tur är faktiskt jag själv, om inte bebis vill komma före då förståss. 


Igår gick vi in i vecka 36. Hela fyra veckor kvar. Gisses fattar inte att det kan vara sååå länge kvar ännu. Ja just nu känns det som att det är evigheter tills den lille vill komma. Lite ovant faktiskt. Jag hann inte gå in i vecka 36 med Elias. Bebisen ska nu vara ca 47 cm lång och väger ca 2.7 kg. Bebisen blir allt större och snart går det faktiskt inte att växa så mycket mer tycker jag. Livmodern går ända upp till revbenen, vilket gör att det blir svårt att andas. Det står att efter bebis fixerat sig kommer tycket att lätta, men hallå min bebis är redan fixerad och trycker är fortfarande kvar. Kan inte finnas så värst mycket plats kvar där inne tycker jag. Bara en vecka till nu sedan kan bebis komma när den vill, efter vecka 36 sägs det att bebis i fulltgången. Inte mig emot!


Kanske ska lägga mig bredvid mina killar en stund till och se om John Blund vill vara med mig en liten stund till.

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards