johanna--ostlund

Alla inlägg under januari 2013

Av Johanna Östlund - 12 januari 2013 10:21

Idag var det lite små kyligt här hemma! Värmepumpar är bra, men bara så länge temperaturen är stabil. Blir det väderomslag, spelar ingen roll om de blir varmare eller kallare, så verkar den inte riktigt fatta det och istället blir det kallt inne. Idag är det i och för sig -18 grader så inte undra på att det är kallt. 


Jag sitter inbäddad i soffan och fryser. Försöker på alla sätt och vis få riktigt fyr i kaminen. De vill sig inte riktigt! Bara glöder.... Får se vad dennna dag har att erbjuda.? Allt är handlat till kalaset imorgon. Gjorde två små kakor igår. Bara tårtan kvar men den tar jag imorgon. Skulle bara behöva en ska, men de tror jag att jag handlar imorgon när jag hämtar min lille underbaring. 


Njuta av en ledig dag!

Av Johanna Östlund - 11 januari 2013 04:47

Grattis till min älskade stora kille som fyller två år idag. Mamma älskar dig nu och för alltid <3


 

Av Johanna Östlund - 10 januari 2013 16:00

Trött och seg start idag... Lite sur och grinig också. Ingen bra start helt enkelt. Lite irriterande när man blir väckt av någon, men så är det. 


Blev att dö i soffan en stund. När Anders åkt tänkte jag att dagen måste börja någon gång. Så jag bestämde mig för att ta tag i berget med tvätt. Hatar att jag samlar på mig typ tio maskiner innan jag viker dem, blir så himla mycket. Hade tur att min rygg klarade av det. När jag var färdig rensade jag bland alla våra sängkläder. Fick två nya i julklapp och jag beställde ett nytt genom julklappen från jobbet. Tyckte det var dags att plocka bort några eller ja nästan alla blev det, nu har vi fem stycken att variera mellan och det räcker gott och väl. Dessutom får alla gott och väl plats i lådan, förr var den överfylld. Skulle ha rensat bland handdukarna också, eller i alla fall göra ordning i lådan. Men det tar vi en annan dag. Nu hade jag tänkt att inte göra så många mer knop idag, bara ladda inför mitt sista skift på åtta månader. HJÄLP! 

Av Johanna Östlund - 9 januari 2013 18:43

En sådan där skön dag har jag haft idag. Inga krav men kännt energi ändå. Och så fick jag spendera förmiddagen med Anders, ja ibland ses vi inte allt för ofta, som nu när jag ska jobba natt. 


Har gjort lite i här hemma idag. Tvättat, dammsugit och torkat golv, fortsatt ta bort allt de röda och tagit fram lite nytt. Har även hunnit vila lite mellan varven, ja ett måste faktiskt. Då har boken kommit fram...


På eftermiddagen blev det ett besök till barnmorskan. Redan? Helt sjukt vad fort två veckor kan gå fort. Min bebis verkar må bra. Magmåttet, SF-mått, låg nu på nästan 34 cm. Ligger strax ovanför kurvan och där har jag legat hela tiden. Normalt alltså. Hjärtljudet låg på 144 slag. Idag var första gången hon kände hur bebis låg också.  Som jag misstänkt har bebis fixerat sig nu. Den börjar alltså förbereda sig på att komma ut. Skönt att allt är normalt så man kan slappna av lite...


När jag kom hem blev det paketinslagning. Inser ännu en gång att mamman har vart på tok för snäll. En hel massa paket blev det! Vill inte stressa och göra allt sista dagen inför Elias kalas på söndag. Tar lite varje dag så blir det inte lika jobbigt. Speciellt nu när man inte kan köra på som vanligt. Nu blir det vila i soffan tills jag ska ge mig iväg på nästa sista skiftet innan åtta månaders ledigt. Helt sjukt att den dagen är här SNART! 


Soffan var det och vilken tur jag har att det är skidskytte på dumburken. 

Av Johanna Östlund - 9 januari 2013 18:35

Nu är allt röda borta! Ljusa härliga färger har kommit in i hemmet. Precis vad man behövde nu känner jag. Låt oss få en kanonvinter av det som är kvar nu, några minus och solsken. 


   

Av Johanna Östlund - 8 januari 2013 23:06

Äntligen har jag tagit mig i kragen och beställt vagn. Känns skönt att det är gjort. Även en snuttefilt hamnade i varukorgen. Snart känner jag mig lugn inför bebis ankomst... Bara täcke och kudde som fattas. Tror jag? 


     

Av Johanna Östlund - 8 januari 2013 17:51

Börjar få lite smått panik över allt som kommer ske. Eller ja mesta dels för den tid som ska spenderas innan. Väntans tid! Fast jag har Elias varannan vecka och det tackar jag enormt mycket för, någon vecka jag inte behöver oroa mig. De andra veckorna då? Vad ska jag egentligen göra!?


Just nu tycker jag att det ska bli skönt att gå på mina elva dagars ledigt. Som alltid! Men redan där börjar jag oroa mig. Efter dessa dagar kan jag säga att jag mer än gärna går tillbaka till jobbet. Då har jag liksom vilat färdigt. Har beställt några böcker, som jag kan roa mig med. Sedan har jag även funderat på att ta tag i scrapbookingen som jag började med när Elias låg i magen. Dessutom är inte ens hans bok färdig än. Vill göra en likadan till denna bebis. Där har jag lite att syssla med när dagarna blir alldeles för tråkiga. Dessutom ska jag se till att vi har allt hemma som behövs och göra i ordning till den lilles ankomst. Får se kanske inte blir så svårt det här ändå?


Dessutom tog jag tag i och pratade med dom på jobbet idag. Eller mest för att jag var orolig för en blankett som skulle in. Visste inte ritkigt var den var. Men den hade hon som skrivit på den skickat in. Pjuh! Har liksom sagt till hur länge jag ska vara borta och fått en uppfattning hur allt går till. Man är inte direkt van vid det här och har hela tiden skjutit upp det. Idag var det dags eftersom det är sista gången jag är här på dagtid. Känns overkligt!


Bebis bebis snart vill vi faktiskt att du ska komma! Vi är så förväntanfulla.

Av Johanna Östlund - 6 januari 2013 21:46

Idag går vi in i en ny vecka, vecka 35. Skönt att veckorna rullar på! Just nu önskar jag inget annat än att bebis ska komma. Kan inte påminna mig om att jag tyckte det var så här jobbigt att vara gravid med Elias.? Vill man få ett underverk är det bara att stå ut. 


Det känns att vi börjar närma oss slutspurten. Magen blir större och allt känns tyngre. Min rygg håller på att gå av. Ligamentet jäklas lite då och då. Har under den senaste tiden kännt av att det trycker mer och mer nedåt. Det märks att bebis är där nere, börjar lägga sig till rätta antar jag. Ibland får man sig en liten spark som inte känns allt för behagligt. 


Bebis verkar må bra. Det rör på sig där inne. Dock på lite oroväckande tider. Tidigt på morgonen och sena kvällar, själv klart där i mellan också. Sägs att den rytm den har i magen kommer den ha när den kommer ut. Jaja.... I övrigt ska den nu vara ca 47 cm lång och väga ca 2.5 kg. 


Bebis kom till oss! Vi är så förväntansfulla på vad det är för en liten varelse som ska komma till oss. 


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards