johanna--ostlund

Alla inlägg under augusti 2016

Av Johanna Östlund - 16 augusti 2016 21:13

En ny vecka har kickat igång. Sista veckan med semester, EN vecka kvar. Jag har sagt det förr och säger det igen med mycket hörgre röst, STOPPA tiden. Det är bara att inse att vardagen snart är här.


Vardagen, den har vi börjat lite smått med. Inskolning för Elias på sitt nya dagis. Jag har vart med honom under dessa två dagar. Nu hoppas jag att detta blir bra för honom. Jag har en bra känsla. Men om även Elias tycker att allt är okej, ja det märker vi med tiden. 


Igår kan man kalla honom knähund. Både jag och Mattias var med honom då. Försvann en utom synhåll skulle den genast letas reda på. Idag tycker jag att det gick bättre. Jag har mest hållit mig i bakgrunden. Och faktiskt var han inte direkt intresserad av mig. Till och med så att han blev lite sur när jag sa att det var dags att åka hemåt. Då är det kanske rätt? Jag håller mina tummar hårt för det i alla fall. Jag vill ha en stark och trygg kille.


Igår eftermiddag var lugn. Vi åt pannkakasmiddag och härligt fika i Sågtäkten efteråt. Ida blev mer än glad för att få träffa farmor. Anders och jag fick en stund att andas. Det är alltid lika härligt när man bara kan få sitta och ta en kopp kaffe i lugn och ro. En småbarnsförälders största dröm. 


Kvällen blev lugn. Ida la sig i bra tid. Anders och jag satt och spela ett tetris spel på playstation. Vi blev helt fast. Och tävlade lite mot varandra. Jag var klart sämst, kan knappt med kontrollen. Sen blev det sängen, en tidig morgon väntade.


Idag gick jag upp tidigt, tidigt för att vara semester. Gjorde mig och Ida i ordning för att sedan åka mot Forsa. Ida hade turen att få vara med Sara och Edwin idag medans jag var med Elias på inskolningen. För det mesta hade allt gått bra. Några sura miner och grin. Men man kan ju inte vara sur och grinig när man får åka till lekpark, köpa glass och leka med sin bästa kompis. Även fast hon fått vara där i flera timmar blev det sura miner när det var dags för oss att bege oss. Det är härligt att dom tycker så mycket om att leka med varandra. Men måste det alltid slut med grin?


Att åka hem - vad är det? En snabb sväng till stan blev det innan hemgång. En flaska vin till mamman, lite shopping till pappan, värmeljus och kökshanddukar lyckades även komma ner i korgen. Avslutade gjorde vi på ica för att köpa med oss korv med bröd till middag. Lat mamma idag. Ibland får det gå, eller hur? För det är väl inte bara jag.?


Väl hemma har vi lunkat på. Ida trött och tok hungrig. Man kan undra vad Sara har gjort med min dotter. Det var länge sen hon somnade på dagen. Att äta har hon lagt av med, om det inte är en superfavorit (hon som allt som oftast åt allt förr). Men idag åt hon FYRA varmkorvar. 


Vad har mer hänt? Ida har jag inte sett så mycket av. Hon har legat och myst i soffan hela kvällen. Jag har sippat på ett glas vin, sytt en mössa och bara njutit av lugnet. Nu blir det en dusch och vänta in Anders som kommer hem från jobbet.


 

Av Johanna Östlund - 14 augusti 2016 23:03

Ännu en vecka lider mot sitt slut. Redan söndag!? Lite obegripligt men samtidigt på nått konstigt vis rätt skönt. Snart är vardagen tillbaka med både glädje och sorg.

Dagarna har verkligen rullat på i fasligt tempo. Nästan så att man glömt bort vad som hänt. Alltså mitt minne. Är det bara jag som blivit glömsk sedan man fick barn? Läskigt ibland! Nåja...

En dag hade turen att få åka till jobbet. Jippi! Eller var det verkligen så? Det kändes nog hyffsat, så att börja om en vecka känns ganska okej ändå måste jag säga. Medans var barnen hos mamma och pappa. Där dom stortrivs. Och att behöva åka hem var inte att tänk på fast dom skulle bort. Som tur var det till en släkting så barnen fick följa med och jag åkte hem till ett tomt hem. Visst kan det vara härligt att få vara ensam i någon timme ibland? Samla kraft!

Ännu ett fönster har fått lite kärlek. Vitfärg och pensel - min bästa vän. Eftersom detta fönster verkligen behövde lite vård tog det lite längre tid att få fint. Men i lördags blev det klart. När ändå energin fanns möblerade vi om i lekrummet. Ett helt nytt rum kändes det som. Tänk vad en liten grej kan spela roll. I alla fall i mina ögon.

Barnen har levt i en berg och dalbana. Ena stunden är dom fina och snälla mot varandra. Leker bra och trivs i den andres närhet. Efter en vecka märks det att dom kan bli lite iriterade på varandra. Mer och mer bråk blir. Speciellt på kvällen när man själv börjar bli trött. Då är den här mammans tålamod inte helt hundra. Några extremt "roliga" kvällar har vi haft.

Idag fick dom lite lek sällskap i form av Edwin. Några roliga timmar. Eller ja inte bara roligheter så klart. Edwin ramlade och gjorde illa läppen. Men annars var det rätt lugnt den här gången va? Eller var det inte så? Vi lunchade korv med bröd innan dom for hemåt. Hejdå min älskade son! Som tur är får jag träffa honom redan imorgon. Inskolning på det nya dagiset i forsa. Spännande.

Nu är det dags att sova. Det är en dag imorgon också.

Av Johanna Östlund - 10 augusti 2016 21:56

Idag vaknade vi till en mulen och regning dag. Ja under hela dagen har det näst in till regnat. En riktigt inne mysar dag. Eller en dag att ta hand om hemmet. Man bestämmer själv.


Vi började dagen inte riktigt lika tidigt som igår - halleluja. Som vanligt sussar killarna mina vidare. Lika bra så att jag får vakna till innan det blir liv i luckan. Passar mig perfekt. 


Efter att morgonkaffet var uppdrucket och vi hade gjort oss i ordning så for vi till affären. Dags för en handling. Alltid lika roligt med mina barn. Eller? Nåja jag får vara nöjd över att dom bara bråkade om vem som skull köra vagnen och att dom utövade ett maratonlopp mellan alla hyllor, kundvagnar och folk. Svettigt, men skönt när det är gjort och man äntligen får fylla upp alla skåp igen.


Ett paket fanns där till mig också. Liksom så där extra roligt att handla då, när man får en belöning. Ett paket från ellos. Passade på att beställa lite när jag insåg att dom hade halva reapriset. Det blev påslakanset till mig och Anders, två extra vita örngott, fyra gardinlängder och ett par short till Elias. Synd bara att det mesta i barnklädes väg var utsålt, annars hade man kunna gjort riktiga fynd, för jag menar hur ofta kommer man över ett par short för 30 kronor.? Nej just det.


När vi kommit hem och all mat var på sin plats tog jag tag i mitt förfallna hem. Ett snabbt dammsugsrace, jag har blundat många dagar för allt skit som låg på golvet. Välbehövligt om andra ord. Sen kunde jag liksom inte låta bli - gardinerna åkte direkt upp. Plus att fönstrena blev ur torkade och putsade. Jag tror faktiskt att dom passade rätt bra. Lite färg, lite mönster, men inte för mycket liksom till allt det andra. 


Att fixa och dona tar på krafterna. När jag äntligen var klar blev det lunch. Nybakta bröd med köttsoppa. Ja det gick i, om inte allt för graciös, men vem bryr sig. Ibland får man vara lat. 


Jag hann precis plocka undan och göra lite snyggt i köket när det knackade på dörren. Ett besök av Sara och Edwin så där mitt i veckan. Ja funkar det med! Barnen lekte. Fast idag gick Ida och Edwin inte riktigt ihop. Det blev några fighter och sura miner. Men men lite som syskonkärlek. Sara och jag fick oss en kopp kaffe med morotskaka som dom hade med sig, ja barnen fick också såklart. Att bara sitta och prata om allt, en rätt härlig känsla. 


Efter några timmar med lek tackade dom för sig. Vi landade i soffan med lite film. Ja jisses vad trött jag blev där ett tag. Men det ordnade till sig och jag vek tvätt och tvättade lite mer. Klockan tickade iväg och Anders kom hem från jobbet. Vi hade inte fått i oss någon middag än. Vad sägs som pizza så där mitt i veckan. Funkar.


Under tiden vi åt kom Lena förbi en sväng. Glada barn! Kaffe och lek blev det innan hon begav sig hemåt. Då var kvällen här.


Hopp i säng för barnen. Vilket låter lätt, men alla gånger går det inte som man vill. Ida vägrade först. När hon väl gick med på det skulle hon absolut inte ha blöja. Nänä, ni vet när man inte orkar tjata nått mer och går med på vad som helst bara dom blir tyst och sover. Efter en bok var hon rätt nöjd. Ja nu får vi se hur detta går utan blöja och allt.? Sen var det dags för Elias. Som det allt som oftast inte är nått problem med bara han har nått att titta på. Gott mina små skatter!


Kvällen är här på riktigt! Jag har tagit mig en dusch och nu tror jag faktiskt att det är dags för mig med att sova. Kom precis på att jag måste vara på jobbet en sväng imorgon på morgonen. Alltså är det en tidig morgon som väntar. Opps varför kan jag aldrig säga nej?


 

Av Johanna Östlund - 9 augusti 2016 20:12

Från en helt perfekt dag till en lite sämre. Ungefär så kan jag sammanfatta denna tisdag. Allt kan inte jämt vara på topp. Eller hur?


En tidig tisdagmorgon blev det idag. Klockan sex skulle Ida upp. Varför? Jag är inte trött längre mamma. Jaha nähä, vi får väl gå ner då. Jippi! Men efter någon timme i soffan känns allt mycket bättre. En kopp kaffe på det. Ja då blir det en bra start, helt enkelt.


När vi alla var redo för dagen åkte jag och barnen in till stan en snabbis. Vi behövde handla mera färg till dörrarna och schampoo & lite sånt. Fast det var ingen trevlig tur. Barnen bråkade och var sura hela tiden. Suck! Varför skulle ni med? Medans var Anders hemma och forstatte dona i trädgården med "häcken" mot grannen. 


När vi kommit hem blev det lite lunch i form av mackor och kallkorv. Ja ibland orkar man inget mer. Eller inte har planerat riktigt. Jag fortsatte att måla dörrarna, så nu blev dom faktiskt klara. Vitt och fint!


Efter allt "jobb" var vi hungriga och idag hade vi planerat för att grilla. Alla åt med god aptit. Ibland lyckas man. 


Eftermiddagen har det mest vart bråk och sura miner. Ja men ni vet när alla blir sur på alla.? Sen fortsätter det så hela kvällen. När man börjar blanda in trötthet där i mellan då blir det inte bra. Nej en bättre eftermiddag och kväll har vi väl haft.


Barnen har inte somnat än. Ena ligger och grinar i sängen och den andra spelar. Men nu ska dom båda i säng. Punkt slut. För nu vill den här mamman ha en lugn kväll.


           

Av Johanna Östlund - 8 augusti 2016 20:46

Och så var det måndag igen. Är det bara jag som tycker att det går lite väl fort nu? Bara TVÅ veckor kvar på semestern. Ångesten för att börja jobba känns av. Fast jag vet att det kommer vara ganska okej ändå. Jag har inte världens roligaste jobb, men jag har världens bästa arbetskollegor och det väger upp hundra gånger om. Så okej jag får börja inse att det SNART är dags.


Måndag och dagen till ära fick jag ligga kvar längst i sängen. Fast tro att man får sovmorgon är bara att glömma! Mamma mamma, hör man fast Anders är vaken. Suck! Dom där ungarna. Konstigt att dom klarar sig så bra när jag inte är hemma.? Bara att kliva upp och efter en stund så blev det kaffe. En ganska lugn morgon, precis i min smak.


Sen drog jag igång och kom igång riktigt bra. Till och med så att Anders kände att han behövde göra saker. Idag har vi verkligen fått en hel del gjort. 


Jag gjorde klart altandörren. Den blev riktigt bra. Inget kan väl bli dåligt av vitfärg? Nej precis, man kan liksom inte misslyckas. Så är det bara! Jag fick även för mig att börja måla dörrar utvändigt. Ja ytterdörrarna och dörrarna på garaget som är BRUNA. Mera vitfärg! Ingen går säker när jag har en pensel och vitfärg, det blev gruset varse om när jag råkade tappa burken. Ja vitt grus är kanske nästa sak jag ska göra.?


Eftersom färgen tog slut fick jag avbryta. Imorgon måste jag nog köpa mer, jag vill ha det klar NU. Istället blev jag tvungen och hjälpa Anders. Som precis då höll på att hugga ner granarna vi har mot grannen. Vi har pratat om det länge att dom skulle bort. Nu blev det äntligen gjort. Vilket skitgöra! Tungt, skitigt, stickigt och en massa jobba. Ner kom dom och inget gick sönder. Så vi alla är nöjda. Anders hann även fixa med hängrännan, kapa av grenar från pilen och klippa ner en del av "häcken". 


Mellan allt har vi hunnit äta och fika om vart annant. Paus har ingen mått dåligt av. Till min stora glädje har faktiskt barnen lek otroligt bra tillsammans hela tiden. Inge mycket gnäll, lite måste man alltid räkna med. Till det stora hela har dom vart riktigt duktiga idag. Hurra för min barn, ibland glänser dom. 


Nu har vi tagit kväll. Duschat av oss all skit. Ida har lagt sig och Elias spelar lite tv-spel innan sägen kallar (som är snart). Så lugn! Som det känns just nu blir inte kvällen lång för oss vuxna heller. Man blir trött av att fixa en hel dag.

Av Johanna Östlund - 7 augusti 2016 21:37

Äntligen blev det lite sommarväder, igen. Ja tänk vilken fin söndag vi fick. Önskade bara att väderprognosen såg lite mer ut om idag. Ja vem vet, det kanske var sista dagen för den här sommaren? 


Vi började denna söndag lugnt. Som alltid, om jag får bestämma, i soffan. Efter någon timme var jag igång. Kaffe som intog i soffan. Underbart! Bästa starten om du frågar mig.


Sen satte jag igång med målningen. Nu är altandörren i vardagsrummet också vit och fin. Känslan när man ser hur bra det blir är oslagbar. Men vem tycker inte att en vit dörr är finare än en brun? När hela är vit och man känner sig lycklig. Dock är jag inte helt klar, men imorgon blir det nog (om det inte regnar vill säga).


När jag målat klart satte jag mig i solstolen och bara njöt. Ja någon timme blev det. Men hur kan man tro att man får sitta i fred? Den mamman är tokig, men man kan alltid hoppas. Nej! Inte den här gången heller blev det så. In och ut, in och ut. Är det någon som känner igen sig?


Som sagt efter någon timme var det färdig solat. Dags att göra oss i ordning och sen iväg. Handla present och tanka. Ja min pappa fyller nämligen år idag och blev lite så där spotant inbjudna till middag där i eftermiddag. Men innan vi åkte till mamma och pappa skulle vi så klart hämta Elias. En glad kille! Undra varför? Det kan väl inte vara för det där spelet som väntade hemma? Troligtvis. Allt handlar nu om lego för denna kille. Det blev ett snabbt stopp i Forsa. Lite kaffe hann jag få i mig innan vi drog vidare.


Spenderade hela eftermiddagen och kvällen hemma hos mamma och pappa. God mat och fika. Och härligt sällskap med en massa släktingar. Kan det bli bättre? Tack för en härlig eftermiddag och kväll!


Erika och Patrik följde med oss hem en sväng. Ännu mer ljuslycktor som kom till nytt hem. Plus lite andra saker som dom ville ha. Någon mer som vill komma och gräva i vårt garage? 


Nu är kvällen här på riktigt. Ida sover, äntligen. Elias sitter och spelar. Ja han tog en powernap under eftermiddagen så jag antar att han inte kommer i säng på en stund. Anders och jag myser i soffan med ett varsitt glas vin. Sommarkvällar när dom är som bäst.


 

Av Johanna Östlund - 6 augusti 2016 21:07

Lördag kväll och helgen är här. Världens tråkigaste helg. Regn regn och regn! Alltså vart tog den där underbara solen vägen? Nu tycker jag att den ska komma tillbaka. Jag är trött på innemys.


Igår fick jag nog och tog tag i saken i egna händer. Här kan man inte ligga på soffan varje dag heller. Så fram med vitfärg och pensel. Måla måla måla. Eftersom det regnade fick det bli fönstrena i vårt sovrum/allrum. Dom är under tak. Vitt och fint blev det. Idag fick altandörren sig en om gång. Vilken skillnad! Jag är så glad att jag gjorde det. 


Jag hann börja med altandörren i vardagsrummet också. Men där blev det bara två lager. Så imorgon hoppas jag att vädret är på min sida så jag kan fortsätta och kanske ta nått mer fönster eller dörr. Aldrig mer bruna fula fönster!!!


Eftersom det tar väldans tid att måla fönster har det väl inte blivit så mycket mer. Pussat på min lilla flicka. Idag tog vi oss en liten tur till stan. Mer färg inhandlades. Lite vin, lite mat och sånt fick också följa med hem. Sen var vi nöjda och jag ville få saker gjorda där hemma. 


Ida däremot tyckte att det räckte med en dags målning. Så idag var hon inte lika samarbetsvillig. Men det gick och jag kunde måla. Tur att den behöver torka så jag har lite tid över. Min lilla älsklings flicka. Som längtar efter brosan. Men imorgon smäller det och han kommer äntligen hem till oss igen. Det bästa med söndagar.


   

Av Johanna Östlund - 4 augusti 2016 09:35

Här hemma rullar dagarna på. En ny vecka har börjat för länge sen och banne mig en ny månad också. Jisses vad tiden går! Det är nästan att man börjar gruva sig för att börja jobba igen. Snart är det bara två veckor kvar på semestern. Det är tur vi har lite att se fram emot. En ullaredsresa börjar närma sig och en tripp med Anders familj för att fira en 60 åring. Jag överlever nog!


I söndags sa vi hej då till min lilla älsklings kille. Dags för pappavecka. Innan dom fick lov att åka blev det pizzamys som dom bjöd på. Det obligatoriska kaffet blev det så klart också. Ja jag fick till och med i Sara ett glas vin. Det blev en härlig eftermiddag i solen.


I måndags satt jag ute i solen, när den visade sig. Molnen kommer lite nu och då dom sista dagarna. Inget riktigt pressar väder direkt. Men som jag sagt, det kan vara den sista dagen för den här sommaren.


I tisdags hade vi en riktigt hemma dag jag och min lilla familj. Vi satt ute i solen hela förmiddagen, ända tills regnet kom. Efter regn kommer solsken. Då passade vi på att grilla. Det blev en riktigt fin eftermiddag. Mer sol och då kom Sofia. Hon skulle kolla igenom mina ljuslyckor från partylite som bara ligger här hemma. Bättre dom kommer till någon som använder dom. Efter att hon åkt kom Idas farmor och farfar hit en sväng. Kaffe ute på altanen. Ida fick någon att leka med. Glad tjej! 


Igår körde vi på en riktigt ta-hand-om-hemmet-dag. Vi började med att åka in till stan. Jag har vart less på våran säng i evigheter och egentligen skulle hela sängen behöva bytas ut. Men nu fick det bli en ny bäddmadrass. En start! Jag tror det blev rätt bra. Det kunde ta upp till en vecka innan den hittat sin riktiga form, så jag antar att den blir ännu bättre efter någon dag. Jag hittade även ny duk som jag slog till på. Lite nytt och fräscht. När vi kom hem igen fixade vi sängen. Bytte sängkläder i alla sängar. Sen tog jag tag i barnens rum också. Nu är det inte leksaker överallt. Sen fick jag för mig att byta gardiner i vårt sovrum. Dammsög gjorde jag uppe också. Även nere skulle behövas, men det får jag ta tag i idag. 


Idag tror jag vi tar en riktigt inne mysar dag. Molnen ligger mörka över oss. Det är väl sagt att regnet ska komma idag? Perfekt för lite bokläsning och mys. Måste bara hämta mina nya böcker på ica. Sen ska jag njuta. Visst är det ändå rätt härligt med lite skitväder nu efter denna kanon sommar?


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards