johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2016

Regning onsdag

Av Johanna Östlund - 10 augusti 2016 21:56

Idag vaknade vi till en mulen och regning dag. Ja under hela dagen har det näst in till regnat. En riktigt inne mysar dag. Eller en dag att ta hand om hemmet. Man bestämmer själv.


Vi började dagen inte riktigt lika tidigt som igår - halleluja. Som vanligt sussar killarna mina vidare. Lika bra så att jag får vakna till innan det blir liv i luckan. Passar mig perfekt. 


Efter att morgonkaffet var uppdrucket och vi hade gjort oss i ordning så for vi till affären. Dags för en handling. Alltid lika roligt med mina barn. Eller? Nåja jag får vara nöjd över att dom bara bråkade om vem som skull köra vagnen och att dom utövade ett maratonlopp mellan alla hyllor, kundvagnar och folk. Svettigt, men skönt när det är gjort och man äntligen får fylla upp alla skåp igen.


Ett paket fanns där till mig också. Liksom så där extra roligt att handla då, när man får en belöning. Ett paket från ellos. Passade på att beställa lite när jag insåg att dom hade halva reapriset. Det blev påslakanset till mig och Anders, två extra vita örngott, fyra gardinlängder och ett par short till Elias. Synd bara att det mesta i barnklädes väg var utsålt, annars hade man kunna gjort riktiga fynd, för jag menar hur ofta kommer man över ett par short för 30 kronor.? Nej just det.


När vi kommit hem och all mat var på sin plats tog jag tag i mitt förfallna hem. Ett snabbt dammsugsrace, jag har blundat många dagar för allt skit som låg på golvet. Välbehövligt om andra ord. Sen kunde jag liksom inte låta bli - gardinerna åkte direkt upp. Plus att fönstrena blev ur torkade och putsade. Jag tror faktiskt att dom passade rätt bra. Lite färg, lite mönster, men inte för mycket liksom till allt det andra. 


Att fixa och dona tar på krafterna. När jag äntligen var klar blev det lunch. Nybakta bröd med köttsoppa. Ja det gick i, om inte allt för graciös, men vem bryr sig. Ibland får man vara lat. 


Jag hann precis plocka undan och göra lite snyggt i köket när det knackade på dörren. Ett besök av Sara och Edwin så där mitt i veckan. Ja funkar det med! Barnen lekte. Fast idag gick Ida och Edwin inte riktigt ihop. Det blev några fighter och sura miner. Men men lite som syskonkärlek. Sara och jag fick oss en kopp kaffe med morotskaka som dom hade med sig, ja barnen fick också såklart. Att bara sitta och prata om allt, en rätt härlig känsla. 


Efter några timmar med lek tackade dom för sig. Vi landade i soffan med lite film. Ja jisses vad trött jag blev där ett tag. Men det ordnade till sig och jag vek tvätt och tvättade lite mer. Klockan tickade iväg och Anders kom hem från jobbet. Vi hade inte fått i oss någon middag än. Vad sägs som pizza så där mitt i veckan. Funkar.


Under tiden vi åt kom Lena förbi en sväng. Glada barn! Kaffe och lek blev det innan hon begav sig hemåt. Då var kvällen här.


Hopp i säng för barnen. Vilket låter lätt, men alla gånger går det inte som man vill. Ida vägrade först. När hon väl gick med på det skulle hon absolut inte ha blöja. Nänä, ni vet när man inte orkar tjata nått mer och går med på vad som helst bara dom blir tyst och sover. Efter en bok var hon rätt nöjd. Ja nu får vi se hur detta går utan blöja och allt.? Sen var det dags för Elias. Som det allt som oftast inte är nått problem med bara han har nått att titta på. Gott mina små skatter!


Kvällen är här på riktigt! Jag har tagit mig en dusch och nu tror jag faktiskt att det är dags för mig med att sova. Kom precis på att jag måste vara på jobbet en sväng imorgon på morgonen. Alltså är det en tidig morgon som väntar. Opps varför kan jag aldrig säga nej?


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards