johanna--ostlund

Alla inlägg under maj 2016

Av Johanna Östlund - 12 maj 2016 20:03

Torsdagen är här och snart är det helg. Bara en dag kvar på jobbet innan en ledig helg väntar. Om jag längtar? Ja! Nog för att jag tycker om dessa förmiddagsveckor, dom går fort men man blir ju så trött. 


Dagarna går med rasande fart. Vad vi gjorde igår kommer jag nästan inte ihåg. Det vanliga gissar jag. Laga mat, vila, lägga Ida och gå till sängs själv.


Idag har det gått desto bättre. Jag har inte somnat på hela eftermiddagen. Full fart från start! Ida och jag gick till lekparken en stund och gungade sen jag kom hem. Men magarna sa i från och det var dags att gå hemåt och göra mat. Grillat blev det idag. Grillad fläskkarré och köttfärsspett. Gott som vanligt!


Sen blev det lite gjort här hemma. Bytte sängkläder. Ja tydligen hade Anders en fästing på sig idag. HJÄLP liksom. Jag kommer väl drömma om en fästing invasion i natt. Jag har verkligen fobi för det! Samma känsla som löss. Kolla era barn är mitt tips och er själva så klart. Skulle jag få plats med lakanen så behövde jag vika en massa tvätt först. Tråkigaste som finns. Ännu en till tvätt fick jag plats med. När ska våran tvättkorg bli tom? När jag var i farten städade jag på övervåningen. Dammråttor som var stora som hus. Inte fräscht direkt. Nu luktar det härligt och rent där uppe. Köpte hälsingesåpa igår som jag provade. Underbart! 


Kvällen kom fort. Vi alla åkte in till stan och slängde lite skräp. Ida somnade i bilen och var allt annat än glad när vi kom hem. Nu kanske hon har somnat. Hoppas jag. För nu vill jag ha en lugn kväll utan en massa gnäll. Annars då? Jo men hur går det för Ida tänker ni. Hon som slutade med nappen i söndags. Vet ni vad? Det går riktigt bra. Någon gång har hon frågat efter den, men det blev inte alls som jag trodde. Hon är duktigt våran stora tös. 


Jag ska försöka stå ut en stund till innan även jag kastar in handduken för ikväll. Hej från trötta morsan...


 

Av Johanna Östlund - 10 maj 2016 21:13

En ny vecka har sparkat igång. Tisdag den tionde maj. Ja allvarligt snart är vi i slutet på maj och då är det bara drygt en månad till semestern börjar. Fy så härligt det ska bli! En sån längtan. Ge mig sommar, sol, värme, glada barn och semster.


Jag jobbar förmiddag den här veckan. Upp tidigt och i säng tidigt. Fast idag gjorde jag bort mig. Vilade lite på soffan efter maten. Suck! Men jag ska försöka lägga mig och hoppas på att jag somnar. På jobbet är det som vanligt.


Igår var vi alla hemma på eftermiddagen. En lugn sådan. Ida var över till grannen och lekte med hennes barnbarn. Pannkaksmiddag och sedan ett bad till en lortig tjej innan det var dags för sängen.


Idag hämtade jag Ida på Anders jobb. Ja vi går omvarandra den här veckan. Innan vi for hemåt åkte vi till dollar. En sån där tråkig handling blev det. Så som tvättmedel, bakplåtspapper och sånt där. Hittade även en söt matta som ska få flytta in i lekstugan när den blir klar. Var in lite snabbt på jysk också. Där hittade jag en solcellslampa. Nöjda for vi hemåt. Trött mamma.... Vi har haft en bra eftermiddag ändå. Nyss la sig Ida. Jag ska nog gör detsamma jag med, försöka i alla fall.


 

Av Johanna Östlund - 8 maj 2016 18:43

Söndagen är kommen. Sista dagen på ledigveckan och sista dagen på mammaveckan. Nu är det bara att tagga för två veckor fylld med jobb. Ja man kan alltid hoppas att solen visar sig lite lite till. 


Söndagen visade även den sig från sin bästa sida. Varmt, soligt och härligt! Vad mer kan man begära? Absolut ingen ting. Dessutom var hela familjen ledig.


Vi började dagen med frukost. Mums! Sen tog jag tag i lite tvätt. Två nya maskiner fick snurra. Fullt igen. Sen gick vi ut och har vart ute till nyss. Så härligt!


Vi har solat, flyttat stenar (mest Anders), köpt skottkärra, lekt, badat i pool, spela spel och grillat. En riktig sommardag!


För ett tag sedan var det dags för Elias att åka hem till sin pappa. Och nu har lugnet lagt sig, nästan i alla fall. Vi hittar inte Idas enda napp. Ja det kan bli en rolig kväll det här. Dags att sluta nu då!?


Snart är det natta för henne och dags för oss att mysa ner oss i soffan och kolla på serie. Känns som ett bra avslut på kvällen.


   

Av Johanna Östlund - 7 maj 2016 20:56

Vilka underbara dagar vi haft! Rena rama sommaren. Jag prickade verkligen in min ledigvecka. Visst har det vart underbart väder?


Igår var vi ute hela förmiddagen. Barnen och jag var till lekparken. En liten olycka hände. Elias ramlade av gungan, för att jag gav på fart när han inte var beredd. Det gick bra, förutom några skrapsår på stjärten. Han blev såklart ledsen. Det var inte bra! 


Framåt eftermiddagen kom mormor och moster Sofia. Glada barn! Bästa av allt var att dom kom för att hämta barnen. Lyckliga barn packades in i bilen. Hejdå!


Anders och jag fick en hel eftermiddag och kväll för oss själva. Man blir alltid lite så där, "vad ska man göra?". Visst är det konstigt. Vi var ute och solade en stund. På eftermiddagen åkte jag till stan för att hämta köttfärs. En liten handling blev det också. När jag kom hem blev det några glas vin och försöka hitta nått att se på. Inge bra på tv:n och inga bra filmer. Vi sappade mest runt hela kvällen. Tills det var dags för sängen vid tio tiden. Ja men hej pensionärerna!


Imorse var det gudomligt skönt med en sovmorgon till klockan åtta. Vaknade pigg och glad. Underbar känsla. Vi åt frukost i lugn och ro med nybakt bröd, ägg och kaffe. Mums! Sen gick vi ut. Solade men det kryper mest i kroppen. Anders krattade. Jag rensade i landen och planerade två nya rosor som jag köpte på lidel igår i landet där jordgubbarna var förut. Ännu lite mer solande blev det innan vi for mot Njutånger.


Det vankades kalas idag. Vi firade båda mina systrar och mamma. God mat, gott fika och trevligt sällskap. Vi hade en härlig eftermiddag om andra ord. Vid sju tiden begav vi oss hemåt med två trötta barn. Ja dom var helt slut! Båda somnade i bilen. Tror ni dom fortsatte sov? Ja en i alla fall, Ida. Elias vaknade och kan nu inte somna om. Suck! Hoppas han blir lite trött snart. För jag börjar känna mig trött. Ja jag är en tant idag med.            

Av Johanna Östlund - 5 maj 2016 21:55

Vilken dag vi haft! Rena rama sommarvärmen, nästan i alla fall. Nåde den som klagar! För visst är det underbart? Jag njuter till fullo.


Vi har vart hemma och njutit av vädret hela dagen. Jag började med att dona inne. Plockade med tvätten. Körde några maskiner. Medans var barnen och Anders ute. Dom åkte med ved till Sågtäkten. Några vändor blev det. Så nu börjar det ta sig på ordningsfronten. Anders bar även en massa stenplattor. Vilken skillnad. Som sagt lite ordning på gården, tack!


Jag tror barnen har vart ute nästan hela dagen. En massa lek, vila och fika. Precis som det ska vara. Jag har passat på att få lite sol på nästippen. Kanske får man sig lite färg. Inte särskilt troligt dock. Vid två snåret blev det så varmt ute att barnen ville bada. Ett litet premiärdopp i en liten balja fick det bli. Glada och lyckliga barn!


Vi avslutade utevistelsen med en grillmiddag ute på altanen med ett glas vin. Så mysigt! Jag hoppas att det blir fler gånger. För jag menar sommaren har inte ens börjat riktigt än. Det allra sista som hände var att Ida både kissade och bajsade ner sig ute. Då fick mamman nog och stängde alla dörrar och fick även idag göra en stor sanering. Sanering av unge och gräsmatta. 


Efter en dusch blev det sängen för Ida. Hon somnade utan problem, en trött tjej. Elias och jag spelade yatzy, flera omgångar. Innan det även blev sängen för honom. Även han somnade utan problem på några minuter. Älskar sådana kvällar. Jag har duschat och gjort mig klar för natten. Alla sover så det är väl snart dags för mig med.


     

Av Johanna Östlund - 4 maj 2016 21:02

Hur ska man kunna sammanfatta den här dagen? Härligt väder med en massa sol. En del gjort ute i trädgården. Dagis och lite roligt kvällsgöra. Låter det bra?


Ida skulle på dagis så vi var uppe i tid för att hinna med oss. Kaffe och mys i soffan innan vi gjorde oss i ordning. Lämnade en glad tjej på dagis. Åkte sedan för att slänga "skräp" på pappersåtervinningen. 


Väl hemma igen gick vi ut. Jag började gräva lite. Anders tyckte det såg tungt ut eller nått för han erbjöd sig att hjälpa till. Inte mig emot. Så vi blev till och med klara. Satte dit en pallkrage som jordgubbsplantorna ska få vara. Någon till bärbuske och lite blommor sen är det klart. Vi var ute nästan hela förmiddagen. Det är bäst att passa på medans vädret tillåter.


Till tidig middag/sen lunch blev det kycklingklubbor med potatisgratäng, tzatziki och melonsallad. Det åt vi ute. Jag bara älskar vädret som är just nu. Jag håller alla tummar och tår för en kanon vår och sommar. He mig!


När Elias och jag hämtade Ida på dagis åkte Anders på jobbet. Vi var ute när vi kom hem. Innan jag kom på att vi skulle åka och köpa lite mer jordgubbar och Elias ville ha nya kläder till kalaset i helgen. Utom det blev det några nya panseér och en kruka. Nöjda åkte vi hemåt eller hur var det?. En sur Elias för att jag inte köpte all han ville ha och då bryr jag mig inte om honom. Inte fick han springa runt på kjelles heller. Japp en mamma som ännu mindre tycker om sin son och absolut inte bryr sig om honom. Det skär i hjärtat och jag blev påriktigt ledsen. Jag tror även han förstog det, hoppas jag. 


Vi hade lugnat ner oss när vi kom hem och var vänner igen. Vi målade krukor, fixade jordgubbarna och hade en fin stund ute allihopa. Såna stunder ger verkligen energi och välbefinnande. 


Sen gick vi in för att måla. En DÅLIG idé minst sagt. Färg överallt. Sanering av både barn och kök. En del fläckar gick inte bort heller. Suck! Nej det blev inte bra. Fast barnen tyckte det var roligt. Vi gick ett par fina tavlor till lekstugan. 


Kvällen kom och barnen badade och sen var det dags att varva ner. Ida somnade i våran säng efter lite om och men. Elias satt och spelade medans. När jag kom ner somnade han också. Så nu kan jag äntligen andas. Lugnet har lagt sig och jag försöker lugna nerverna. Det har minst sagt varit en påfrestande eftermiddag helt själv med barnen. 


         

Av Johanna Östlund - 3 maj 2016 21:14

Onsdag och ännu en fantastiskt dag. Heja vädret! Om dom håller det dom lovar ser det ut att kunna bli fint hela veckan. Börjar vi äntligen känna av lite vår/sommar feelings? Jag bara älskart!


Ännu en dag som började före tuppen. Nu får ni skärpa till er barn! Alltså har dom en väckarklockan inställd i kroppen? Eller vad är det!? Det blev mys i soffan som alla andra mornar. 


Vid åtta snåret när jag äntligen börja vakna till kom Anders med en kopp kaffe. Underbart! Sen gjorde vi oss klara för dagen. Men barnen blev snabbt rastlös. Vad är då inte bättre än att gå ut i det fina vädret. Som sagt, det är bäst att passa på medans det är fint. Barnen lekte, Anders och jag satt i solen och drack påtår, grävde lite (där jag ska sätta en pallkrage med jordgubbsplantor och lite annat smått och gott) och vi åt lunch i solen.


Sen var det dags för oss alla att åka. Anders skulle på jobbet. Barnen skulle till sin mormor. Jag skulle få några timmar helt ensam. Barnen blev som alltid överrlycklig att få åka till mormor. Jag lämnade nöjda barn och for mot stan.


Kikade lite snabbt i affärer. Hittade bacis linne till mig (rensade igår och det var tomt på sådana) och Ida fick ett par leggins och en tröja. Så söta! Elias blev utan, men jag vågar inte längre köpa kläder åt honom. Han får vara med och bestämma. Får se om han vill köpa nått nytt till kalaset på lördag som han kan ha på sig. Träffade även på några kändisar, Saras (Elias andra "mamma") mamma, mormor och kusin. Sedan var det dags att klippa håret. Lite på topparna, uppklippt och en liten snelugg blev det. Rätt nöjd måste jag säga. Även fast jag har svårt för lugg. Det sista jag gjorde var att springa lite snabbt på systemet. Två flaskor rödvin. Kanske att det blir ett glas till helgen. Där träffade jag på en arbetskompis. Pratade ett tag och sedan for han med mig till iggesund. Vi var nämligen bjudan till grillska gråden på grillbuffé av våra chefer. Gudomlig mat och trevligt sällskap. 


Efter all shoppning och mat åkte jag och hämtade mina små underbaringar. Dom var tokigare än vanligt. Klockan hann bli rätt mycket innan vi for hemåt. Som tur var somnade barnen i bilen och somnade om rätt fort här hemma. Jag har plockat i ordning och nu ska jag nog ta en dusch och göra mig lite fräsch innan sängen väntar.


 

Av Johanna Östlund - 2 maj 2016 22:30

Att vakna till sol är den bästa energiboosten som finns. Visst blir man pigg? Och har man tur så får man en del gjort. Nej men alltså det är som att komma ut på grönbete. En underbar känsla!


Nog för att man blir pigg av solen. Men visst vill man ändå sova längre än till klockan sex? Lite väl tidigt om du frågar mig. Vi gick ner och la oss i soffan ett par timmar till. Sedan hade barnen en glad och pigg mamma.


Vi gjorde oss i ordning för dagen. Mina planer var att pyssla lite ute. Men allra först åkte vi en snabb sväng till affären. När vi kom hem oljade jag in bron. I mitt tycke blev det fin, tycker om det där lite mörkare. Lekparkshäng hann vi med innan det var dags att gå in för lunch. Snabbt och enkelt - korv med bröd. 


Mer än så var vi inte inne. Det gäller att passa på att njuta av solen medans den vill visa sig. För ett tag sedan köpte jag ett äppelträd, som inte kommit ner i marken ännu. Men idag var det dags. Barnen fick hjälpa mig att välja plats. Efter mycket om och men. Som Elias sa: "det är väl bara att gräva en grop". Kom vi äntligen fram till en bra plats - Bredvid lekstugan, åt vägen hållet. Jag blev nöjd och Anders blev nöjd när han kom hem och såg det. Alla nöjda! 


Innan vi gick in för att göra middag satte vi oss i solen och njöt. Så härligt och vad varmt det var idag. Jag vill ha mer mer mer!!! Barnen älskar det verkligen.


Till middag blev det spagetti med lax och kräftstjärtar. Gott! Sen dog jag lite. Men några maskiner med tvätt blev det. Barnen var ute och lekte det sista i solens strålar. När dom kom in blev det ett bad. Att vara ute är bra skönt men lortig blir man. Jag bäddade rent i sängarna. Ska bli underbart att lägga sig.


Barnen somnade snabbt strax efter åtta. Ida kunde inte sova sa hon. För att göra läggningen lättare fick Elias kolla film medans jag var med Ida. Hon somnade på fem minuter och när jag ser Elias sover även han. Man blir inte bara lortig av att vara ute i solen en hel dag. Det tär lite på krafterna också. 


Kvällen blev lugn. En dusch och mys i soffan med min stora älskling. Jag älskar att vi börjat kolla på en serie tillsammans. Det är så mysigt! Nu har alla gått till sängs så jag ska nog göra detsamma jag med.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards