johanna--ostlund

Alla inlägg under april 2016

Av Johanna Östlund - 12 april 2016 22:20

Tisdag och vilken härlig dag! Solen visade sig från sin bättre sida även idag. Vilket väder! Ledig och sol, kan det bli bättre?

Vi började dagen med en lugn morgon. Eller ja redan 6.30 började Ida tjata om att få gå ut. Lite väl tidigt va?!

Tillslut orkade jag inte lyssna och vid nio gick hon ut. Ingen var lyckligare än hon. Cykla på altanen, leka i sandlåda. Nu trivs hon! När jag hade gjort mig klar för dagen gick även jag ut. Satte mig i solen. Underbart!

Vi blev ute ända till lunch. Då gick vi in och gjorde i ordning gårdagens rester. Ida åt riktigt bra. Vi snodde även ihop en sockerkaka. Som jag glömde bort, den blev lite torr, men funkar nog att äta.

Kaffe, nybakt sockerkaka och melon tog vi med oss ut. En härlig fika i solen. Ida leker som aldrig förr. Det är verkligen en unge som tycker om att vara ute. Hon gör allt mellan himmel och jord. Cyklar och leker i sandlådan. Går runt huset och pratar för sig själv. Klättrar i träd. Vi blev ute länge, ja ända till middagen nästan. Under tiden hann jag både njuta och göra nytta. Krattade lite på framsidan. Hur kan ett träd tappa så mycket grenar? Städade bilen invändigt, det var verkligen på tiden. En stor skillnad!

Innan vi gick in kollade vi efter skor och leksaker som ska sälja på klädbytardagen som är nästan helg. Tips! Det är i Enånger 9-14. När vi kom in skulle allt märkas. Hoppas verkligen att vi blir av med lite saker.

Sen blev det köttsoppamiddag. Verkligen ansträngande! Vilka kock kunskaper jag briljera med idag. Rester och färdigmat.

Anders kom hem och då skulle det göras saker. Han gick ut och började riva lekstugan. Projekt renovering av lekstugan. Jag vet att barnen skulle älska att leka i den. Men som våran är eller rättare sagt har varit. Nej ingen rolig syn. Det har regnat in och en hel del virke var alldeles ruttet. Nu hoppas vi att den ska bli fin och rolig att leka i. Ida var förstås den första att hänga med ut igen.

Men vid halv sju var det dags att gå in och börja göra kväll. En trött tjej som somnade runt halv åtta. Godnatt min skatt. Anders och jag kollade på film, en underbar jävla jul. Jag tyckte om den. Både rolig och fin. En dusch fick avsluta min dag. Nu ligger vi alla i sängen och det är dags att sova.

Av Johanna Östlund - 11 april 2016 22:21

Helgen är över och jag klarade det - jag överlevde. Att det kan vara sån skillnad? Det bästa av allt är att jag inte behöver vara där på tre veckor nu. Det är lite som att jag har gått på semester. Fast nog kommer det kännas lite konstigt att återgå till gamla bettan. Äntligen så kom måndagen och min ledig vecka tar vid. 


Att tro på en sovmorgon är bara lite för mycket. Klockan sex slog Ida upp ögonen. För att inte väcka alla andra gick vi ner och kollade film. Jag fick slummra vidare en stund. Redan vid sju halv åtta var jag på bena. Rekord? 


Vi gjorde oss i ordning för dagen. Jag började skura toaletten. Sen blev det att jag tog fram dammsugaren och körde ett race på nedervåningen. Lite smuts har ingen dött av, men det är bra mycket roligare att starta ledigveckan med ett rent och fräscht hem. En snabb sväng till affären blev det också. Medans lekte Ida och Elias spelade spel på datorn. 


Klockan gick och varmare blev det ute. Så vi alla gick ut. Riktigt skönt i solen, men än så länge är det bara den som värmer. Anders hade krattat en massa under buskarna vi har på framsida mot grannen. Så det tog vi reda på och började även på baksidan. Barnen lekte snällt och Elias hjälpte till lite.


Sen gick vi in för lite lunch. Det blev pannkaka idag med frukt, bär och grädde. Vet ni? Det var riktigt gott. Banan, blåbär och grädde. Mums! 


Att sitta inne en sån här fin dag kändes som slöseri. Man vet aldrig när den tänker visa sig igen. Barnen och jag gick ut. Fortsatte lite med allt gräs, löv och skit. Barnen ville ta fram cyklar och grejer så jag fick mest springa. Dom lekte hur bra som helst. Ida är verkligen en ute tjej. När det sedan blev dags för middag vägrade hon komma in, fast det började bli kallt. Det blev grillpremiär idag. Grillad fläskytterfilé med ugnsrotsaker och sås. Den blev kanske lite torr, men den blev klar fortare än vad jag tänkt så den fick stå ett tag. Elias åt riktigt bra. Ida var det värre med, en usel liten korv och majs. Dessutom bjöd vi Elias pappa på mat när han ändå skulle komma och hämta honom.


Sen sa vi alltså hejdå till min älsklings kille. Syns på söndag. Ida och jag blev ensam. Hon var i stort behov av ett bad. Man blir lortig av att vara ute. Ren och fin myste vi ner oss i sängen framför en film. Har ni det lika tufft som mig nu? Nu när det börjar bli så ljus ute? "Nej mamma det är inte kväll. Kolla då! Ljust ute!" Suck! Men tillslut efter kanske en timme slog hon igen ögonen för idag.


Jag var trött, men tänkte inte slösa en ensam kväll med att ligga i soffan. Jag var sugen på att sy. Våren är här och med det vill man automatiskt ha nya mössor till barnen. Dessutom var jag sugen på att göra något nytt. Jag hittade en mössa med rosett. En sån gjorde jag till Ida. Plus att jag för första gången gjorde ett pannband och även det som en rosett. Hoppas hon gillar dom. Elias ska få någon ny mössa också. Kanske att jag gör det imorgon.


 

Av Johanna Östlund - 8 april 2016 20:55

Fredagen kom och helgen lika så. Men vad gör det? Jag ska spendera dessa dyrbara timmar på jobbet. Alltså längtar jag till måndag när denna helvetes vecka är över och jag går på ledigt. Ge mig!

Vi började fredagen med massa mys. Barnen lekte snällt uppe medans jag låg och sov. Anders kom och väckte mig vid sju när han skulle åka på jobbet. Godmorgon världen!

Kaffe! Kaffe! Kaffe! Trött mamma. Vi gjorde oss i ordning och for till ica för att köpa lite helg gott åt barnen. Dom fick lite pengar i påsk som dom köpte för. Roligt att beta själv. När vi kom hem stannade vi ute en stund. Jag planterade blommorna jag köpte igår. Nu blev det mycket bättre. Vårigt och härligt! Tänk vad lite blommor kan göra. Jag älskart!

När klockan började närma sig elva var det dags att lämna Ida på dagis. Elias ville hellre vara hemma och spela. Så han fick stanna hemma för första gången helt själv. Och nej det var inte mer än tio minuter, knappt det. Han var mycket stolt när jag kom hem. Han klarade det! Ida skuttade in på dagis som vanligt. Nöjd och belåten!

Jag han inte mer än hem och vända. Jo lite lunch fick vi i magen. Men sen begav vi oss. Först gick vi till polisen för att göra ett pass åt Elias. När vi var klara med det åkte vi till forsa för att hämta ett par överdragsbyxor. Men när det väl var dags att åka till jobb och dagis ville inte Elias. Tydligen är hans bästa kompis i Thailand. Men det gick bra att han stannade så det fick han väl göra då. Han skulle ändå bara vara där i två timmar. Lillgubben!

Mot jobbet för min del. Ett rent helvete om du frågar mig. Det värsta är att jag vet att morgon dagen kommer exakt likadan ut. Ge mig styrka! Jo men pröva vettja, om ni inte tror mig alltså. Spring upp och ner i eran trapp, den till övervåningen. Gör det med fem minuters mellanrum. Och detta ska ni göra i nio timmar. Då kommer ni få känna det jag känner just nu. Självklart mör i bena eftersom jag hade precis lika igår. Ont fram på smalbena, ont i ett knä och ont i båda stor tårna. Jag är i himmelen? Eller? Två timmar kvar och sen får jag äntligen åka hem. Heja heja!

Av Johanna Östlund - 7 april 2016 23:35

Jag ser inte glad ut - jag är inte glad. Det var en bra dag som slutade mindra bra. Rätt glad och positiv. Till att ha ont i hela kroppen och hjärnan har lagt av för länge sen. Nej en dag på jobbet just nu är inte roligt.


Det var en bra förmiddag hemma. Eller ja rätt bra. Ida och jag myste medans vi kunde. Fast hon började en timme tidigare på dagis idag hann vi med en hel del. Älskade underbara unge. 


Jag blev själv rätt många timmar. Men fy vilken väntan. Gjorde mat och bara väntade jag på att åka. 


Träffade på Elias innan jobbet och kunde puss lite på honom. Sjukt hur mycket jag saknar honom. Det skär i hjärtat att jag ska jobba och jobba nu när han är här bara några dagar. För att sedan åka hem till sin pappa igen och allt blir normalt. Min fina älskade kille. 


Jag kom lite tidigt till jobbet. Jag svängde in lite snabbt på blomaffären. Köpt med mig några våriga blommor att ha ute. Känner mig lite trött på påskliljorna jag har. En lite mer grupp liknande sak tänkte jag försöka mig på att göra imorgon. Lite glädje!


På jobbet då. Ja vad ska man säga. Vi har kört som idioter bara för att det ska levereras i tid. En pall har tagit 6 minuter. På dessa sex minuter hinner man sitta tre. Sen ska man ner i den förbaskade trappen igen. Jag har ont. Jag har väldigt ont. Knät, framsida smalben och mina stor tår. Så vem blir egentligen glad av att man gör som man gör? Inte jag i alla fall. Det ska väl kanske vara dom där höjdarna, holmens ledning, som jag träffade på igår. 


Nej som sagt min hjärna har lagt av för idag, det för länge sen. Men jag fastnade framför 30 grader i februari som gick på tv:n. Nej det får nog kanske bli sängen ändå.


 

Av Johanna Östlund - 6 april 2016 18:54

Här gapar det tomt ser jag. Så vad har jag hållit hus? Jo men det blir lite så här när jag jobbar eftermiddag. Förmiddagarna går fort, väldigt fort och mycket ska hinnas med. Alltså har jag egentligen inte gjort nått speciellt.


I måndags började jag klockan tolv. Innan dess blev det bråttomt. Hatar att stressa. Men när man får barn blir man lite tidsoptimist. Jag är numera ofta försenad. Vilket jag inte gör med vilja, det bara blir. Lagom lugn morgon med båda mina barn. Sen när vi alla skulle iväg till olika ställen gick det inte ihop. Ida skulle på dagis, Elias skulle åka hem till sin pappa och jag på jobbet. Jag hann nätt och jämt.


I tisdag åkte Ida och jag på affären. Hon behövde blöjor till dagis. Vi passade på att handla saker hem också. Ja inte för att det var så mycket med tre kassar blev det och åtta hundra kronor fattigare. När vi kom hem festade vi på vattenmelon. Ja tänker inte våren och sommaren komma så får man väl i alla fall fantisera. Att man sitter ute i värmen med en sol som hetter mot kinderna och en svalkande melon. Sen skjutsade jag Ida till dagis utan blöja. Hur ska det här gå? Jag har en tjej som verkligen kan hålla sig. En blöja kan hon ha i timmar utan att nått kommit i den. Men det har varit lite svårt att veta när man ska gå. Hur som haver fick jag höra att fröken hade sagt åt henne att nu var det dags. Och jo mycket riktigt det kom kiss i toaletten. Hon växte någon centimeter där. Mammas stora tjej! Jag fick en stund för mig själv innan jobbet.


Idag onsdag har vi haft en lugn förmiddag. Vi åt frukost, Ida fick sig ett bad och lite mer melon blev det idag. Annars blev det bara mys och kolla film. Alltså detta väder är inte bra för energi nivåerna. Efter att jag lämnat henne åkte jag till harmånger. Hämtade ut ett paket. Lite nytt till barnen, som om dom skulle behöva detta. Men det var billigt i alla fall. Ida fick strumbyxor, strumpor och en keps. Elias fick nya skor och en tshirt. Får hoppas att det duger till dom båda. Sen köpte jag även en sak som ska bli till en present. Shit vilken snygg! Den ville jag ha. Billiga var den för den storleken. Bara bra saker!


Nu är jag kvar på jobbet några timmar till. Sen ska jag hem och sova. Som sagt energi nivåerna är i botten och jag är tröttare än tröttast.


  

Av Johanna Östlund - 3 april 2016 21:11

Vilket avslut på lördag kvällen. En massa vin och härligt sällskap. Vad mer kan man begära? Fast ja man börjar känna sig gammal när man är ute på. Vid tolv snåret gav vi upp, då alla yngre verkade börja kvällen, och vi blev två gammelnuckor. Fast jag vad kan man begära av två mammor som i vanliga fall går till sängs vid nio tiden? Inte mycket! Vi hade en rolig kväll tillsammans. Som jag gärna gör om. Tack för igår Sara!


Att vakna pigg och känna sig fräsch. Va? När hände det liksom? Ibland blir man dålig av två glas vin. Och ibland kan man vara pigg efter en flaska vin. Hur som haver kändes det för bra för att vara sant. Men glad var jag. Fast lite så där seg har jag vart hela dagen. Legat och vilat i min ensamhet. Det var rätt skönt.


På eftermiddagen kom barnen äntligen hem igen. Nöjda och glada barn. Vi alla for vidare mot Forsa. Ja tog deras bil dit igår. Barnen lekte lite med Edwin innan vi for hemåt igen. Fast Elias var lite osäker på vart han ville vara. Men tillslut bestämde han sig för att följa med mig hem.


När vi kom hem åt vi mcdonalds mat. Ibland blir det så och gott var det. Barnen lekte med allt nytt dom fått av mormor och moster. Kvällen kom snabbt. Och jag ska nog gå till sängs jag med. En dag imorgon också.

Av Johanna Östlund - 2 april 2016 14:01

Helgen kom och lika så april månad. Va liksom? När tog mars slut? Det är bara att glädjas åt att våren är här på riktigt nu. 


Här hemma har vi det oförskämt bra. Man är inte van att inte vara omringad av barnen. Massa tjat om att göra si eller så. Det är rätt härligt för tillfället. Men visst saknar man dom. Glädjen imorgon kommer var underbar.


Så hur får vi dagarna att gå? Igår körde vi på soffmys. Vi gjorde pizza hemma. Den godaste hemmapizzan jag smakat. Dom vi brukar göra blir ofta vattning och tjock. Jag köpte ett annat färdigkit och dessutom fyllde vi pizzan med andra saker. Det blev kebabpizza med lök och tomat plus bea. Underbart god och den kommer vi nog göra flera gånger. Jag hann även måla det gröna sköna skrivbordet. Vitt vitt vitt!


Idag har jag gjort massor! När gjorde jag så här mycket senast? Började med att fixa klart bordet. Färgen hade torkat och nu var det bara dekorplasten kvar. Marmor var det och rätt snyggt blev det, om du frågar mig. Sen fortsatte jag med saker här och där. In med en massa saker i garaget. För att kunna få plats med det där lillabordet som stog i lekrummet. Det flyttade jag alltså in i vårt "kontor", där vi har datorerna, så även jag fick en liten hörna. Tomt och utan sittplats i lekrummet kånkade jag ner det blåa runda bordet vi hade uppe. Där barnen kan rita och pyssla. Dessutom blev det mer plats för att bygga lego där uppe. En hylla där uppe vore inte dumt, en sån vi har lekrummet. Där dom kan ställa de dom byggt och även ha krogar som dom kan ha lego i. Nästa köp vid en ikea vistelse. Inte nog med allt flyttade och fixande åkte dammsugaren fram. Dammsuga både uppe och nere och torkade golven nere. Även toaletterna fick sig en omgång. Jag känner mig nöjd. Får se vad alla andra säger nu bara.


Nu har jag hamnat i soffan. Men jag ska snart göra ett ryck. Hoppa in i duschen och fixa till mig för en ute kväll. Ja har ni hört på maken! Ikvällen är det mammornas kväll. Jag och Sara ska ut och dricka lite vin ikväll. Jag tror att det kommer bli en bra kväll. Dags att göra den här mamman lite snygg alltså.


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards