johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 11 april 2016

Jag klarade det

Av Johanna Östlund - 11 april 2016 22:21

Helgen är över och jag klarade det - jag överlevde. Att det kan vara sån skillnad? Det bästa av allt är att jag inte behöver vara där på tre veckor nu. Det är lite som att jag har gått på semester. Fast nog kommer det kännas lite konstigt att återgå till gamla bettan. Äntligen så kom måndagen och min ledig vecka tar vid. 


Att tro på en sovmorgon är bara lite för mycket. Klockan sex slog Ida upp ögonen. För att inte väcka alla andra gick vi ner och kollade film. Jag fick slummra vidare en stund. Redan vid sju halv åtta var jag på bena. Rekord? 


Vi gjorde oss i ordning för dagen. Jag började skura toaletten. Sen blev det att jag tog fram dammsugaren och körde ett race på nedervåningen. Lite smuts har ingen dött av, men det är bra mycket roligare att starta ledigveckan med ett rent och fräscht hem. En snabb sväng till affären blev det också. Medans lekte Ida och Elias spelade spel på datorn. 


Klockan gick och varmare blev det ute. Så vi alla gick ut. Riktigt skönt i solen, men än så länge är det bara den som värmer. Anders hade krattat en massa under buskarna vi har på framsida mot grannen. Så det tog vi reda på och började även på baksidan. Barnen lekte snällt och Elias hjälpte till lite.


Sen gick vi in för lite lunch. Det blev pannkaka idag med frukt, bär och grädde. Vet ni? Det var riktigt gott. Banan, blåbär och grädde. Mums! 


Att sitta inne en sån här fin dag kändes som slöseri. Man vet aldrig när den tänker visa sig igen. Barnen och jag gick ut. Fortsatte lite med allt gräs, löv och skit. Barnen ville ta fram cyklar och grejer så jag fick mest springa. Dom lekte hur bra som helst. Ida är verkligen en ute tjej. När det sedan blev dags för middag vägrade hon komma in, fast det började bli kallt. Det blev grillpremiär idag. Grillad fläskytterfilé med ugnsrotsaker och sås. Den blev kanske lite torr, men den blev klar fortare än vad jag tänkt så den fick stå ett tag. Elias åt riktigt bra. Ida var det värre med, en usel liten korv och majs. Dessutom bjöd vi Elias pappa på mat när han ändå skulle komma och hämta honom.


Sen sa vi alltså hejdå till min älsklings kille. Syns på söndag. Ida och jag blev ensam. Hon var i stort behov av ett bad. Man blir lortig av att vara ute. Ren och fin myste vi ner oss i sängen framför en film. Har ni det lika tufft som mig nu? Nu när det börjar bli så ljus ute? "Nej mamma det är inte kväll. Kolla då! Ljust ute!" Suck! Men tillslut efter kanske en timme slog hon igen ögonen för idag.


Jag var trött, men tänkte inte slösa en ensam kväll med att ligga i soffan. Jag var sugen på att sy. Våren är här och med det vill man automatiskt ha nya mössor till barnen. Dessutom var jag sugen på att göra något nytt. Jag hittade en mössa med rosett. En sån gjorde jag till Ida. Plus att jag för första gången gjorde ett pannband och även det som en rosett. Hoppas hon gillar dom. Elias ska få någon ny mössa också. Kanske att jag gör det imorgon.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards