johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2014

Av Johanna Östlund - 16 februari 2014 19:12

Helgen börjar gå mot sitt slut. Va? Tyckte det var fredag nyss och hade hela helgen framför mig. Varför ska tiden gå fort när man är ledig?


Vi har haft en bra helg... Gårdagen spenderade vi hos mamma och pappa. Vi for iväg på morgonen och kom hem lagomt tills barnen skulle lägga sig. Även Erika och Patrik var där. Barnen blev nöjda av att få några paket. Ja även jag fick mig ett paket. Tack så mycket! Vi svängde även in på A&H innan. Hittade en sån söt filt med ugglor på. Tänkte att den skulle vara fin i Idas blivande rum. Ja nu känner jag för att göra nått. Vilket betyder att jag måste få Anders att göra saker klart här nere först, de är saker som jag inte kan. Drömmer mig bort!!!


Dagen började med paket för min del. Ja idag fyller jag år. Fast nja känns väl inte som så. Vi har ju redan firat mig. Annars har dagen rullat på. En massa lek och bus. Ja lite väl busigt har det blivit ett antal gånger. Elias kastade ner all mat (plus saft) från sin tallrikt på golvet till katterna, som inte ens var inne. Han rev bort målning som var lite skadad i hans rum. Jag blir nog gråhårig snart. Ida har ätit med hela ansiktet och håret ett flertal gånger. Så det blev ett bad för barnen. Elias skulle promt i han med fast han duschade med mig imorse. Även fast det ibland känns jobbigt så kommer tillfällena när man vet varför man orkar. Elias har sagt till mig ovanligt många gånger den här veckan att han älskar mig. Det värmer i mammahjärtat. Söndag betyder att det är dags för pappavecka, så min älskade kille har åkt till sin pappa nu. Han lämnar alltid ett stort tomrum. Usch!! Aja sånt är livet. Ida la sig när dom åkt så nu är det verkligen lugna gatan här idag. Det blir nog lugnt här även idag, känner mig fortfarande grymt trött efter veckan. Hoppas att jag får sova och känna mig utvilad....


En bra helg lider mot sitt slut...


     

Av Johanna Östlund - 14 februari 2014 19:38

Äntligen fredag och helg! Det tar på krafterna att jobba fem förmiddagsskift. Ja fy tusan! Nu är den här och jag tänker njuta till max med mina barn.


På jobbet gick allt bra. Mycke spring i trapporna bara. Känner mig gammal. Gubbarna klaga på ont lite nu och då. Men när jag 25 år gamal får ont i knäna av trapporna. Nej usch! Tiden flöt faktiskt på. Vilket är skönt så här innan helgen. 


Innan jag for hem fick jag lite loppis sug. Åkte till Forsa och röda korset. Vill ha två vägghyllor med små fack. Inte den här gången. Undra vart man kan få tag på sådan utan att bli ruinerad? Blev en sväng in på affären också. Det är som alla redan vet alla hjärtans dag. Hjärtkakor och gelehjärtan. Anders fick tulpaner (bara för att jag ville ha) och trisslotter. Barnen fick nya Alfons Åberg filmen som nyss kommit ut i affären. 


När jag kom stog en fin bukett på bordet. Tack älskling! Ida blev glad och Elias var allt annat än rolig. Han var nog trött och blev inte på bästa humör. Dessutom lyssnade han noll på vad man sa. Tokig mamma som även hon var trött och blir lätt grining. Inte en av de bästa eftermiddagarna i detta hus. Tur att Anders mamma kom förbi en sväng och kunde underhålla barnen lite. Dessutom hade även hon med sig alla hjärtans dag presenter. Elias fick ett spel, Ida fick en nalle och vi fick en chokladask. 


Kvällen kom och barnen fick sig ett bad. Vilket var uppskattat. När dom var rena och pyjamasen var på blev det läggdags för båda. Ida somnade rätt lätt, tror jag, Anders fick ta henne. Elias och jag la oss i hans säng och kollade på ny filmen och efter en stund sov både han och jag. Men vaknade efter en stund. Nu har jag tagit mig till soffan och här stannar jag nog tills det är dags för sängen.


 

Av Johanna Östlund - 13 februari 2014 20:38

Äntligen torsdag.... Bara en dag kvar, vill ha helg nu. Man blir alldeles för trött av att kliva upp kvart över fyra fem dagar. Snart!

På jobbet gick allt bra. Maskinen stog.Så jag har inte gjort så mycket. Städa och lite fix bara. Tycker det är bättre när maskinen går, tiden går fortare då.

Efter jobbet for jag till mamma. Elias var där idag, eftersom Anders inte visste hur länge han blev på dagis med Ida. Elias hade haft det bra, som alltid där. Vill inte åka hem när jag kom så vi stannade till klockan fem. Fick en välbehövlig powernap, mat och en allmänt trevlig stund.

När vi kom hem hade jag energi. Satte igång en maskin med tvätt. Lagade mat. Elias lekte själv. Mitt i allt gick strömmen. Tog en stund innan vi förstör vad det var. Någon hade tänt lampan ute vid dörren. Av någon oförklarlig anledning gick strömmen då. Elias blev så klart rädd. Men vi tände ljus och hade en mysig stund. Sen har vi haft mystorsdag. Lite chips och dricka, jag vet men jag var helt enkelt så jäkla sugen.

Nu är det dags att få Elias i säng. Vet en som kommer bli ledsen. Jag känner mig trött och vill gärna komma i säng i tid.

Rätt bra dag börjar helt klart lida mot sitt slut.

Av Johanna Östlund - 12 februari 2014 21:22

Just nu är min dröm att ändra om lite här hemma. Jag vill återigen flytta upp sovrummen. Vilket inte var populärt från min andre hälft. Nej vi ska minsann göra klart här nere först. Jajaja...


Tänk att få inreda ett rosa litet tjej rum. Jag har en rätt klar bild hur jag vill ha Idas rum. Rosa med inslag av grönt. Det finns så himla mycke fint. Men att allt ska vara så jäkla dyrt!! Jag menar fina lampor för femhundra spänn, så mycke pengar lägger jag inte ens på lampor till mig själv. Det är bara att bita i det sura äpplet.


I Elias rum hade jag tänkt mig ett skrivbord där han kan pyssla och dona. Även att jag skulle kunna tänka mig att ha en tv där som han kan kolla film på. Lite förvaring där han kan ha sina småa leksaker som inte Ida får leka med. Ett rum för lite äldre men samtidigt lekfullt och "barnsligt".


Det som återstår att klura ut är hur vi skulle kunna göra allrummet mysigt. Skulle vilja ha en avdelare på nått vis. Vägg? Förvaring? Att det blir som två rum i ett rum. Sovrum till oss och en mysig tv-hörna. Fundera en stund till.


Rummen här nere skulle i så fall bli lekrum och ett rum där vi kan ha dator och papper och grejer.


   

Av Johanna Östlund - 12 februari 2014 18:46

Halva veckan har gått. Jippi! Gjort tre av fem skift. Vi går åt rätt håll, enklare delen av veckan. 


Idag kom jag i tid till jobbet. Allt gick bra. Om än att jag vart grymt trött. När klockan ringde hade jag gjort vad som helst för att få ligga kvar en stund. Det var otroligt mysigt och skönt just då. Varför? 


Innan jag for hemmåt var jag in en snabbis på affären. Lite grejer till maten som behövdes. Det var även prylar för 10 kronor på folketshus. Gick in en sväng där också. Men nja! Ändå kom jag ut med lite lite. En mössa åt Ida, strumpor till mig, en bok med klistermärken och målar sidor åt Elias och en shoppinglista. 


När jag kom hem gjorde jag mat. Sen har jag nog inte gjort annat än att skällt på Elias. En trött kille som blir sur och arg för ingen ting. Gör satyg och slåt Ida. Lite lek har det blivit och sen gjorde vi även smoothie idag också. Sen orkade jag inget mer, inte Elias heller. La honom strax efter sex, får se hur det här går.? Ida har också lagt sig men inte somnat riktigt än.


Jag vill ha en lugn och tidig kväll känner jag. Måste vila och bli pigg. Jag blir inte alls särskilt trevlig när jag är trött. Trött trött trött.....


 

Av Johanna Östlund - 11 februari 2014 21:06

Först måste jag berömma min älskade Elias. Ja, han slog på stort och sov en hel natt i sin säng utan att vakna en enda gång. Otroligt stort! Jag är så in i norden stolt över honom. Det känns som att min lilla kille börjar bli riktigt stor nu. Ingen napp, sover en hel natt i sin egna säng och tusen saker till. Min älskade underbara unge!


Förutom att jag upptäckte det imorse så upptäckte jag även att klockan var strax innan sju när jag slog upp ögonen. Va?! Jag började jobba för en timme sen! I samma veva ringer det på Anders telefon, från mitt jobb. (Fattar inte att jag ska ha sån jäkla dålig mottagning på min telefon???!!!). Springer upp och väcker hela huset (inte utav mening). Det enda jag hinner är att klä på mig innan jag sitter i bilen. Ringer till jobbet att jag kommer. Ja en äcklig morgon!!! 

På jobbet fick jag höra det ena och det andra. Ja sånt här gillar gubbarna! Annars flöt allt på och tiden försvann. Tänk om man började halv åtta varje dag?! Skönt! Dessutom var jag pigg.


Innan jag for hem blev det en snabbis in på affären. Man får se så himla mycke gott på instagram. Blir sugen! Så idag tänkte jag göra smoothie för första gången. 


När jag kom hem sov båda barnen. Ida vaknade rätt fort. Pusskalas och heja fram svenskarna som körde sprint. Det gick fin fint... Sen blev det matlagning. Fisksås med pasta. Ida smaskade i sig två portioner. Elias kommentar var "väldigt gott mamma". Toppen! Framåt sena eftermiddagen blev det bad för båda barnen. Idag fick jag ner Ida utan problem. Roligt att bada med brosan. Lite lek på de och sen la sig Ida. Elias och jag fortsatte leka. 


Kvällen kom. Vi gjorde smoothie. Roligt tyckte Elias som fick hjälpa till. Banan, hallon och vanilj yoghurt. Otroligt gott tyckte vi alla. Det måste vi göra ofta! Elias tyckte vi skulle göra sån när det var varmt ute och man kunde bada. Någon som längtar till sommaren? Ännu mer lek... Har försökt fått Elias i säng, men icke. Han är vaken än. Nu är det bara så att han ska i säng. Sen ska nog även jag lägga mig. Börjar bli trött....


 

Av Johanna Östlund - 10 februari 2014 22:10

Vi har kommit till en ny vecka. Nya möjligheter - bara att köra på.

Jag invigde den nya veckan med ett förmiddagspass. Urk! Jobbigt att kliva upp tidigt. Inte själva uppstigningen, men efter någon timme är man död. Det gick bra på jobbet och tiden rullade faktiskt på.

När jag slutat var det snabbt hem som gällde. Ida hade nämligen bvc tid halv fyra. Jag hann inte mer än att kliva innan för dörren innan jag for igen. Lite mys med två mammiga barn hann jag faktiskt med. Mot stan!

På bvc gick det som de gick. Först kollade doktorn på henne - godkänd. Vägde och mätte, vilket inte är bara med min bestämda tös. Hon vet vad hon vill. Gallskrik! Inte nog med det hade hon två sprutor att ta också. Lite mer grin men sen allmänt glad.

Innan vi for hem behövde jag tanka. Plus att jag lovat Elias nått om han var snäll här hemma. Vi tog Ica vid jet, eftersom jag tankade där. Lite smått och gott följde med hem.

Kvällen har försvunnit fort! Elias vägrade sova och har vart vaken tills nyss. Ida har i alla fall sovit, tack och lov. Nu är det sängen som gäller - en död mamma var det här.

Av Johanna Östlund - 9 februari 2014 20:29

Dagen började med en oväntad sovmorgon. Jag brukar alltid höra Ida, men inte idag verkar det som. Anders hade i alla fall gått upp med henne och jag fick sova en stund till. Anders väckte mig strax efter åtta. Skrämde upp mig med att han skulle åka på jobbet. Men det var skönt att vakna riktigt innan han for. Ida och jag hade en seg morgon/förmiddag. Vi sprang runt i pyjamas väldigt länge. Myspys så här på söndagen. 


Framåt tio var Ida gnällig och ledsen för ingen ting. Då åkte hon i säng, efter lite grin somnade hon. Jag kunde då förbereda lite inför kalaset. Gjorde i ordning sallad och skalade potatis. Sen vaknade så klart Ida. Hon fick snällt sitta och kolla när jag gjorde i ordning tårtorna. Blev helt till sig och trodde hon skulle få äta tårta. Men nej... Hon fick smaka grädde i alla fall. Inte blev hon nöjd av det. Hon var helt enkelt hungrig. Efter maten kollade vi på skidor. Hejade på svenskarna! Vi missade tyvärr målgången. Ida ville ännu en gång sova en stund.


Klockan började bli lite och jag donade med lite allt möjligt. Plus att jag hann sitta i soffan och andas en stund. Precis när Ida vaknade, eller i alla fall nästan, kom gästerna. Mamma, pappa, mormor, morfar och farmor. Det var dags för ännu ett kalas. Idas ett års kalas plus att de firade mig idag också. Fattar inte att jag fyller 25 år till veckan. Alltså helt ärligt de låter gammalt. Känner mig inte som 25 max 20.


Det blev så klart paketöppning. Ida fick även idag mycke fint. Kläder, leksaker och pengar. Jag fick en superduper fin matta, kändes rätt på en gång jag såg den. En dunderbra gryta, tröjor och pengar. Tack alla för de fina presenterna. Plus att jag fick två paket med tulpaner. Alltså helt ärligt vad slår ett helt hav av tulpaner? Bara älskar när det blir så många. 


Sen åkte min pappa iväg för att hämta hem Elias. Ååå vad har hänt med min kille? Man ser förändring varje gång, men just denna gång var det nått speciellt. Det var väldigt påtagligt. Min stora fina kille! Elias och Ida blev väldigt glad av att se varandra. Det pussades och kramades. Det var så klart en bonus att mormor och alla var här. Elias trivdes som fisken i vattnet. Även fast det inte var han son fyllde år så fick han sig lite saker. En påse med lite allt möjligt från mormor och morfar. En tom och jerry påse från gammelmormor och gammelmorfar. Även brevbäraren hade vart hit under veckan och lämnat lite i postlådan. Glad och nöjd kille! 


Vi åt mat och fikade och hade det allmänt trevligt. Även OS gick på tv:n. Barnen lekte. Lite sura miner här och där. Men i hel helt hade vi en fin eftermiddag med nära och kära. Framåt sex tiden for dom hem. Ida gick och la sig. Elias lekte på ett tag till. Framåt sju ville han lägga sig och läsa. Vi bytte om till pyjamas, borstade tänder och la oss. Läste två böcker och sen blev han ledsen. Prova gränser.... Mamma jag vill ha nappen! Jag behöver nappen. Jag har inte slutat. Plus lite smågrin. Jag stog på mig och lät han grina. Han fattade direkt, nästan, att det här kommer inte att gå så han slutade. Sen somnade han utan problem. Duktig kille och en duktig mamma som inte går på allt som sin fina underbara tre åring säger. 


Barnen sover och nu är det skön egentid. Älskar kvällar! Klart man älskar sin barn men man behöver faktiskt en stund för sig själv ibland. Jag samlar kraft inför kommande förmiddagsvecka på jobbet. Plus att Ida ska inskolas på dagis, men den biten får de kvarvarande hemma sköta. Tråkigt såklart, jag vill också vara med, men nu blev det så här. Tagga och ladda!!


     

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards