johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2014

Av Johanna Östlund - 22 februari 2014 22:54

Imorse gick jag upp med Ida vid sju tiden. Om än lite motigt, men jag skulle ändå upp. Mysa och sen göra i ordning oss för dagen. Jag vinkade hejdå och för mot jobbet.

På jobbet gick allt bra. Nu återstår ett skift, ett tolv timmars skift. Längtar fast ändå inte. Ledigheten finns där bakom....

Efter jobbet for jag och tänka och sen blev det maxi. Liten påfyllning av skåp här hemma. Blev ett varsitt klädesplagg för barnen också. En fin tröja till Elias och en tunika till Ida. Jag fick mig en bukett med tulpaner, byta ut de vissna på köksbordet.

Väl hemma med det mys i soffan med lite godis. Fick till och med Anders att kolla på familjenannorlunda. Missade de i måndags så vi såg på datorn fast på tv:n. Mysigt. Ida vaknade mitt i och fick komma upp en stund. Nu försöker vi få henne att somna igen, vilket inte är det lättaste, dum idé. Snart hoppas jag att hon somnar så jag kan lägga mig. Klockan ringer på tok för tidigt imorgon.

Av Johanna Östlund - 22 februari 2014 15:07

Ibland kommer jag in i tradera perioder. Just nu är jag inne i en sån period. Fyra vinster. Tre olika sorts tyg. Nu ska jag ge mig på att sy mössor till barnen. Får se om jag lyckas eller om det blir kattskit av allt. Lyckades även vinna ett regnställ åt Ida. Hoppas att det är lika fint i verkligheten. Känner mig nöjd!


 

Av Johanna Östlund - 21 februari 2014 20:00

Helgen börjar närma sig. Vilket ger mig lite lättare skift, eller rättare sagt lite variation vilket gör att det känns lättare. Sen får jag kvällarna hemma. Helst skulle jag vilja ha måndag och ledigt.


Dagen började bra. Fick sova lite. Vilket var otroligt skönt. Jag var inte direkt sugen att kliva upp när Ida tyckte det var dags. Just därför är det så skönt att bara knuffa lite (eller mycke) på Anders och skylla på att man ska jobba och behöver sova.


När jag kom upp blev det mys med lillgumman. Gjorde i ordning med. Sen blev det ett välbehövligt bad för Ida. Som hon gillade det. Gick hur bra som helst nu. Fast vart har barnens shampoo tagit vägen? Hade glömt att Elias tömt exakt alla flaskor sist han badade. Kollar man bort i två sekunder hinner mycke hända. Tur jag hade små flaskor med schampoo och sånt.


En tur till affären blev det också. Ett paket väntade på mig. Elias jacka. Så snygg! Helt klart nöjd. Hoppas att han kan ha den nu bara. Tog storlek 110. Fick även en pläd och två kuddfodral med stjärnor. Snyggt! Nu åkte de grönaplädarna väck och in med stjärnor. När jag kom hem sov lillfröken. Men vaknade rätt snabbt. Fast det var en ledsen flicka som vaknade. Tror hon sov för lite. Lite mat och sen var det dags att fara.


Mot jobbet... Fy tusan vilket väder och vilket väglag. Ingen höjdare! Svängde in på Ö&B. Kollade efter hobbyfärg, men inte fanns det där. Är det ingen affär som har hobbyfärg längre? Istället blev det schampoo och olja till barnen. Skulle egntligen in på maxis apotek men åkte istället till Iggesund. För att vara på säkra sidan att jag hann på jobbet. Tog det jag skulle ha plus en ansiktskräm.


Nu är jag på jobbet. Några timmar till och sen hemgång. Tjoho!! Saknar er där hemma plus min älskade prins.


   

Av Johanna Östlund - 20 februari 2014 17:17

Imorse var jag faktiskt rätt pigg när jag vaknade. Så skönt! Fast jag tyckte det var alldeles för mysigt att strosa runt i myskläder och osminkad så Anders fick ta lämningen på dagis. Innan dom for hann jag mysa en sväng med min underbara flicka.


Sen blev det fart! Jag donade med lite av varje. Fixade med sakerna jag köpte igår. Blev bra i sovrumsfönstret med den nya lampan. Ugglan hamnade i köket under trappan. Vill ha fler ställen där man kan pynta, fixa och dona... Torkade ur fönstret och torkade på sängens huvudgavel. Fy fan! Länge sen? Antagligen. En tvätt tvättades plus att jag hör och häpna vek den rena tvätten på en gång. Inget berg med tvätt på sovrumsgolvet idag inte! Sen gjorde jag klart Idas minibyrå. Klippa och fixa. Riktigt roligt! Jag känner mig till och med nöjd med slutresultatet. Hör verkligen inte till vanligheten. Oftast blir det liksom inte som jag tänkt. Det var roligt! Sen dog jag lite på soffan innan det var dags att åka till jobbet.


Nu är jag här, på jobbet. Det är väl som vanligt. Längtar hem till min familj. Känns som att man inte är hemma nått den här veckan. Jobba fem timmar till....


   

Av Johanna Östlund - 19 februari 2014 18:11

Imorse fick jag lite sovmorgon. Skönt men skulle behövt sova en stund till. Upp och göra mig i ordning och mysa en stund med lillgumman. Tiden gick och jag måsta fara...


Först var det ett besök till skräckläkaren, tandläkaren. Har alltid tyckt att det är jobbigt att gå dit. Hade inga hål men måste göra lite ändringar. Byta tandborse, extra mjuk, och borsta försiktigt. Borstar alldeles för hårt med för hård handbortse vilket har gjort skada på tandköttet. Sen den där jävla tandtråden. Hur fasiken ska man kunna göra det till en vana? Måste!


Sen for jag till stan. En hel del shopping blev det. Endast två hundra kronor gjorde jag av med. Hade presentkort jag använde. Hur härlig är inte den känslan när man liksom "inte" behöver betala? Älskar!


Det blev faktiskt lite till mig också. Tycker det där är svårt.... Från Åhlens blev det: Två lampor, en uggla, tunnare vantar till Ida (får se om de är lättare att använda för henne), tofflor till Elias och ett tallriksunderlägg. Från H&M blev det mest till Ida. T-shirt, klänning, kofta, solglasögon, hårspännen och en ny necessär till mig. Ett varsitt par regnvantar från TeamSportia blev det också. Sen blev det nödvändighets shopping från dollar.


Efter stan väntade jobbet på mig. Nu börjar vi komma till hälften. Tre av sju. Ett litet hopp om att ledigheten börjar närma sig. Jobba och stå i...


 

Av Johanna Östlund - 18 februari 2014 21:54

Det är svårt att förstå hur mycke kläder barnen behöver. Kläder är väl okej att köpa. Men alla dessa ytterkläder som kostar skjortan! Elias behöver en vårjacka och Ida behöver regnkläder. En sten föll från hjärtat nu. La precis en beställning på en skaljacka åt Elias. Till ett pris som känns överkomligt, 239 kronor och den är våran. Älskar alla dessa rabatter ellos delar ut. La även ett bud på tradera på nya regnkläder åt Ida. Hoppas att jag vinner!!


   

Av Johanna Östlund - 18 februari 2014 19:12

Morgonen var härlig här hemma. Ida och jag klev upp vid sju tiden. Fast jag var trött, njöt jag rejält av att få gosa med min tjej. Vi har knappt hunnit träffas under dessa dagar och kommer inte ses speciellt mycke på hela veckan, några få korta stunder.


Vi myste på ett bra tag till pappan klev upp. Då blev det fart på Ida. Och jag lära kolla efter Elias regnkläder. Tur Anders är med ibland och hittade dom efter en liten koll. Nästa köp blir ett eget regnställ åt Ida. Dagis idag också. Vi gjorde i ordning oss och for till dagis. Hon sken upp när vi kom fram och såg vart hon var. Värmer... När det väl blev dags för mig att åka blev det andra bullar. En ledsen tjej! Urk! Hade mer än gjärna tagit med henne hem, men nej. Hörde sen att allt var bra innan jag ens hunnit utanför dörren. Denna kamp! Undrar hur Elias kommer ta att behöva gå på dagis? Ja snart är det dags att börja gå när han är hos mamma också.


Innan jag for hem åkte jag till Harmånger. Hämtade ut ett paket och köpte lite saker. Hem och ville snabbt se vad paketet innehöll. En massa roligt. Minibyrå, rolig hängare, griffelfärg, gips och dekorpapper. Jag kunde inte hålla mig och började direkt pyssla. Målade minibyrån vit, två lager. Målade en canvastavla med ett lager griffelfärg. Mellan alla målningar har jag slöat på soffan och kollat på lite OS.


Nu befinner jag mig på jobbet. Några timmar kvar... Bara att bita ihop. Sen blir det nog som igår. Stupa i säng på en gång jag kommer hem.


   

Av Johanna Östlund - 17 februari 2014 20:43

Morgonen började relativt lugnt. Klev upp och gjorde i ordning oss. En kopp varmt. Ida fick frukost och sen var det dags för dagis. Anders följde med och visade vägen. Jag vet så stor koll har jag att jag inte ens hittar till dagiset. Inte bil vägen i alla fall. Men de hade nog gått med Anders beskrivning. Ida sa stolt hejdå till pappan i bilen och vinkade med ett stort leende på läpparn. När vi kom in blev hon ivrig, ville ner på en gång. När hon fått av sig kläderna kröp hon direkt in till de andra barnen för att sedan krypa vidare till de stora barnen. Fick höra att hon var väldigt poppis hos dem. Första intrycket var trevlig personal. Såg inte allt men kändes nog ändå lite sämre än Elias dagis. Tyckte de såg slitet ut där inne, men det kommer nog bli kanon. Hon trivs och det är de som räknas!


Väl hemma igen... Alltså herre gud vad gjorde man förr utan barnen? Vad tråkigt det var. Kände ingen energi till att göra nått. Sur, irriterad och trött. Vet inte varför? För lite sol och ny energi? Känner mig allmänt nere... Är det lika underbart väder som det var idag ska jag definitivt ge mig ut en sväng. Vek i alla fall ett berg med tvätt och vi gjorde ordning goa bullar.


Framåt mitt i dagen for jag mot jobbet. Här är jag nu. Jobbar och sliter, ja kanske lite. Drömmer mig bort av allt fint det finnns. Skulle kunna köpa så himla mycke! Har kollat in några saker på Åhlens som jag ska besöka i veckan. Har presentkort som ska användas. Längtas!!!

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards