johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2014

Av Johanna Östlund - 8 februari 2014 19:49

Idag har Ida och jag haft en riktigt hemmalördag. Så underbart skönt att bara vara... 


Vi startade dagen klockan sju. Eller ja i alla fall Ida. Men till att börja med ville hon sitta med mig i soffan och mysa framför tecknade pippi. När den var slut fick hon myror i brallan. Hon ville hellre leka... Jag själv stannade i soffan och slummrade till lite. Älskar dessa mysiga mornar. 


Anders for på jobbet och jag fick palltra mig upp på allvar. Lillgumman som inte vart sig själv under veckan, har äntligen hittat tillbaka. Mer energi, orkade leka, och åt som en häst. Idag åt hon till och med gröt plus två smörgåsrån. Vi gjorde i ordning oss för dagen. For till affären en sväng. Handlade lite till imorgon, då det blir ännu mer kalas. Hon skötte sig utmärkt. Charmade kassörskan. När vi kom hem var hon hungrig igen. Jag plockade snabbt upp maten och sen fick Ida lunch. Sen tänte vi kolla på barnprogram men hamnade på OS istället. Ida och jag hejade fram Kalla. Ida satt och hoppa och klappa händerna. 


Mitt i dagen somnade Ida och det blir lugna gatan här hemma. Jag passade på att bara vara. Tog mig en kopp varmt och myste mer mig i soffan och bara hade det bra. Underbart! Ida vaknade efter en och en halv timme och var lagomt trött för mys framför barnprogram. Hon lyckades faktiskt somna om i min famn. När hände de senast liksom? Hon blev en liten bebis igen, minns tillbaka. 


Sen blev det lek inne på storebrors rum. Var nästan som att Ida letade efter Elias. Lillgumman verkar sakna sin bror nu. Det är hon inte ensam om. Mitt mammahjärtat skriker snart efter honom. Som jag saknar dig nu! Vi har vart där inne och lekt mest hela eftermiddagen. 


När klockan blev fem var Ida så himla trött. Vid halv sex åkte hon i säng och somnade nästan på en gång. Sen Ida lagt sig har jag inte gjort många knop. Bara hängt en tvätt och gjort tårta till imorgon. Fortsätter nog att slappa, har varken ork eller lust att göra nått. Känner bara usch och blä.


   

Av Johanna Östlund - 7 februari 2014 18:34

Idag för ett år sedan blev jag tvåbarnsmamma. En liten flicka tittade ut 10.19 efter en smidig förlossning. Det var ett omtumlande första dygn. Både glädje och sorg. Nått som sitter inpräntat i mitt minne var hur ledsen hon var. Om några timmar, ungefär mitt i natten, gav jag bort henne, jag klarade inget mer. Hur värdelös jag än må känt mig, var det precis vad jag behövde just då. Sova och samla kraft och ta nya tag. Min älskade unge! 


Från att grina sig igenom sitt första dygn och lite till har hon blivit en helt fantastiskt unge. En liten flicka som har sin storebror som stora idolen. Som växer och förändras varje minut under dygnet. Det stora nöjet är nu att resa sig upp mot allt. Ja ALLT! Bord, stolar, fönsterbrädor, ja verkligen allt. Det kommer allt mer ord ur munnen. Gör saker som hon förstår, som tex att vinka hejdå till folk. Förstår inte att du blivit så stor min lilla bebis...? 


Vi började dagen med paketöppning. Hon fick en båt som jag tror hon gillade mest. Sen rullade förmiddagen på som vanligt. Ida fick sig en dusch, vi åt lunch, lekte och myste. Sen kom Ida farmor, farfar och gammelmorfar för att fira. Ännu mer paket. Hon fick en liten docka av sin kusin som blev favoriten. När dom åkt tog vi oss en powernap. Sen blev det lek och framåt kvällen kom Anders faster. Mer paket... Nu har Ida lagt sig för kvällen. För oss vuxna blir det nog en soffkväll. Trött!


Ida vill tacka alla som uppvaktade henne idag. Hon fick verkligen fina paket. Helt underbara kläder, som jag hoppas att hon växer i snart! Tack!!!


       

Av Johanna Östlund - 6 februari 2014 19:27

I natt, kändes det som, vaknade Ida klockan fem och tyckte det var morgon. Dödens mamma bäddade i soffan och satte på en film. Vi myste på tills klockan blev sex. Då var Ida trött. Hon fick en flaska välling och la sig i sängen igen. Sov till klockan var strax efter åtta. Även jag somna ute på soffan. Tills Anders kom med Ida. Vi myste en stund i soffan...


Sen var det dags att ta tag i dagen. Gjorde oss i ordning. Sa hejdå till pappan som fortfarande låg och sov. Sen for vi mot Harmånger. Först en snabb sväng in på ica. Hämta ut packet och en liten liten handling. Vi for vidare till BVC i Harmånger där de har "öppna förskolan". Jisses som Ida trivdes. Hon började leka på en gång och struntade fullkomligt i mig. Det var riktigt mysigt och trevlig. Lek, fika och umgås med andra mammor. Min fråga till mig själv blev. Varför har vi inte gjort det här tidigare? Har vetat av att det finns, men det har liksom aldrig blivit av att vi tagit oss dit. Från och med nu kommer vi definitivt åka dit när vi kan. 


När vi kom hem sov Ida. Sov någon timme. Anders och jag köpte pizza och bara latade oss. Sen kom Lena för att hämta Ida. Ida fick lite kvalitets tid med farmor och farfar medans vi donade på här hemma. Vi skulle måla taket i sovrummet. Jag drog nitlotten. Anders började måla taklisterna och jag taket. Sen var det tänkt att han skulle hjälpa mig men hans pensel var inge bra och det blev inge fint. Så istället kunde han sitta och lata sig medans jag fick knoga på. Bra blev det, men kanske behövs en gång till, kolla lite nogrannare när det torkat. Sen gick allt av bara farten för mig. Slängde in en tvätt. Gjorde tårtbotten. Slängde ihop en toscakaka. Dammsög sovrummet, som blev nerlortat av en presenning som vi täckte sängen med. Hängde tvätten.


Precis när allt var klart kom Ida hem igen. En glad liten flicka. Som hade haft det så bra hos farmor och farfar. Ätit rätt bra, lekt inne i deras lekrum, bajsat ner sig och haft det mysigt. När hon kom hem åkte hon direkt i sängen, lite sen mot för när hon brukar lägga sig. Nu är det tyst där inne, så vi kan väl säga att kvällen börjar nu.


Vad kvällen har att ge vet jag inte riktigt. Hänga en tvätt och göra i ordning tårtorna. Men sen blir det nog slapp i soffan och ha det bra tills det är dags för sängen. 


En bra dag lider mot sitt slut.

Av Johanna Östlund - 5 februari 2014 18:50

Här blev det sovmorgon till klockan nio. Tjoho! Pigg och glad var det bara att köra igång dagen. 


Till en början blev det mys och lek med Ida. Tills klockan blev så pass att hon ville sova. Då for jag en snabb sväng till affären för att köpa kardemumma. Det vankas nämligen semel-bak. Gjorde i ordning degen. Sen vaknade en hungrig liten Ida. Som faktiskt åt upp allt jag erbjöd. Glad mamma! Har det vänt? 


Ida bjöd oss på glatt humör och ork att leka. Hurra! Jag kunde lagat mat och baka semlor nästan i fred. Annars brukar jag ofta ha en liten tjej hängandes på bena. Det blev ännu mer lek när jag var klar med allt. Hon fick luggen klippt också. Måste ju vara fin till sin stora dag.


På eftermiddagen började Ida bli lite trött. Men hon fick stå ut tills klockan blev sex innan hon la sig. Vi donade på med lite allt möjligt. Provsmakade semlorna. Helt okej. Måste bara lära mig hur man gör mandelmassa lite bättre. Kollade på film med min lilla älskling. Lite lek inne på Elias rum. Ida älskar att leka där inne. 


Nu sover Ida. Jag har hunnit dona lite. Fixat Idas garderob. Nu är alla kläder i 74 borta. Resten är namnmärkta. Resten av kvällen blir lugn. Göra det som faller en in.


 

Av Johanna Östlund - 4 februari 2014 19:41

 


Funderar på en skaljacka till Elias. Men har lite besluts ångest. Har aldrig provat skaljacka. Vet liksom inte vem som är bäst. Har hört att kappahls kläder är bra. Men.... Vilken ska man välja?

Av Johanna Östlund - 4 februari 2014 18:55

Det var en lugn morgon. Ida och jag klev upp vid sju tiden. Hon satt snällt i mitt knä och kollade på tingeling. Efter ett tag började det krypa i den lilla kroppen. Hon lekte lite... Men även idag har hon var lite gnällig och vill gärna vara med mig. 


Sen var det dags att göra ordning oss för dagen. Även idag dissade Ida gröten.? Den som hon tyckt så mycke om. Hon kanske bara inte är sugen. Sen for vi mot mormor. Lämnde Ida där för att åka till Iggesund. Elias skulle på 3-års kontroll. Allt såg mycket bra ut. Stor kille för sin ålder! Är 100,5 cm lång och väger 16,5 kg. Språk kontrollen gick över förväntan. Han kunde alla bilder hon visade, så som boll, bil, kaffekopp, mm. Färger och kunde säga vad man kunde göra med dom och lite sånt. Sen briljerade han med att räkna lite, vilket dom inte kollar förens vid fyra år kontroll. Jag kan säga att det var en stolt mamma som gick från kontrollen. Min stora fina kille! 


Efter att ha pussat hejdå till Elias åkte jag till mamma igen för att hämta Ida. Men vi passade på att stanna en stund medans tid gavs. När vi var där åt hon riktigt bra. En hel tallrik med potatis och morötter och kunde säkert ha ätit lite till också, men det tog slut. Hon fick ett rån istället som inte direkt var intressant. 


När vi kom hem hade Anders fixat och dona lite. Vart och handlat lister som han satt upp. Duktig! Vi myste på här hemma en stund. Sen for vi till pappers insamlingen och vidare till Sågtäkten. Farmor mys för Ida. Där blev vi ett tag tills det var dags att åka hem och lägga Ida. 


Ida sover nu. Jag har tagit mig en dusch. Nu blir det slapp i soffan tills sängen kallar. Tänkte att jag skulle komma i säng i tid idag...


   

Av Johanna Östlund - 3 februari 2014 22:16

Jag startade den nya veckan med sovmorgon. Härligt! Tackar och tar emot. Ibland behöver man det, just nu var det mycke behövligt. Morgonen lullade på i lugn takt. 


Framåt tio tyckte Ida att det var dags för en liten lur. En Ida som inte riktigt vart sig själv idag. Ledsen. Vill inte äta. Tror det kan vara hennes förkylning som sätter sina spår. Men även att hon är lite lös i magen. Vet inte om det är Elias magsjuka som han hade förra veckan? När hon somnat och jag var klar för dagen for jag mot stan. Flyttlådor var målet. Det vankas nämligen en stor rensning bland alla barnens urväxta kläder och lägga i speciella lådor beroende på storlek. Lite mer smått och gott följde med hem också så klart. Tillsist åkte jag till harmånger. En lite handling plus att ett paket väntade på mig.


När jag kom hem sov Ida fortfarande. Eller hon hade varit vaken en stund, men vart så ledsen och trött, så hon fick sova en stund till. Jag hann plocka upp allt. Slå in paket. Ja vi får ju en ett åring i huset i slutet på veckan. Mammas stora tjej. Börja det omöjliga, klädrensningen. Gav upp rätt snabbt. Hann vila en stund innan Ida vaknade. Anders höll på att fixa och dona. 


Sen vaknade i alla fall en glad Ida. Om än lite tröttare och mammigare än vanligt. Hon satt ett bra tag i mitt knä. Lekte lite. Ville sitta en stund igen. Så värst sugen på mat var hon inte heller. Ungefär så har våran eftermiddag sett ut.


När kvällen kom tyckte jag att det var dags för ett bad för Ida. Efter att ha ätit rån med messmör var hon inte allt för gosig. Kladd i hela ansiktet. Vet inte vad det är. Men bada vill hon numera inte göra. Tillslut bara måsta hon in i duschen, efter en liten olycka. Det gick visst bra. Roligt med rinnande vatten. Jag kunde i alla fall tvätta av kroppen och tvätta håret. Sen lyckades hon riva ner flaskor från badkars kanten. Vilket inte var populärt, grina och en Ida som klamrade fast sig på mig. Efter det stökiga badet blev det en flaskavälling och hopp i säng. Sen dess har vi inte hört ett ljud inne från sovrummet. Trötta tjejen. 


Sen det blev lungt och tyst här hemma har jag lullat runt. Varvat nytta med nöje. Plockade i och ur diskmaskinen och satte i gång tvättmaskinen. Hjälpte Anders med lite matte. Kollade på tv, familjen annorlunda. Bara älskar de programmet. Fattar verkligen inte hur dom hinner allt.? Sen blev det en rensning i Elias garderob. Behövligt! Han hade kläder kvar från storlek 92, lite väl litet nu. Nu är det rent och snyggt. Kläder som han kan ha och dessutom märkta. Måste göra Idas någon dag också. Den är en stor katastrof! Nu har jag landat i soffan. Lite mosig. Även jag är lite förkyld. Snorig och tung i huvudet. Hoppas det stannar där, vilket det allt som oftast också gör.


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards