johanna--ostlund

Alla inlägg under februari 2014

Av Johanna Östlund - 2 februari 2014 18:32

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. En vecka med blandad kompott. Bra och dåligt. 


Jag fick ännu en bökig natt. Urk! Jag vet inte vad det är, men även i natt sa Elias att han skulle spy och bara vrider och vänder på sig. Vilket han inte gör. Hostar och är inte ens nära att kräkas. Hoppas att det ger mig sig snart. Han och jag hamnade på soffan.


När morgonen började kom Anders och Ida. Trött mamma! Men det var bara att göra morgon för Anders skulle åka på jobbet. Efter lite lek blev Ida trött. Klockan var inte alls mycke. Men hon fick hoppa i säng. Under tiden hann jag städa lite. Elias lekte i städskåpet. Det var hans hem. "Stökigt hem jag har mamma, kolla!". Saker överallt. Han hade tagit alla bullformar och andra saker som var inne i skåpet. 


När Ida vaknade hamnade vi i soffan framför film. Mysiga barn! Älskar. Fast det varade inte i all evighet utan max fem minuter. Gäller att passa på och ta vara på dessa få tillfällen. Lite mat i magarna och sen var dom på humör igen. Lek inne på Elias rum. Det ända man får höra är: "Mamma Ida förstör". "Mamma Ida stoppar saker i munnen, dom blir blöt". "Mamma tabort Ida". 


Sen blev det lungt igen. Båda barnen somnade. Jag passade på att vila en stund jag med. Skönt! Sen kom Anders hem. Lite lek. Spela spel. Tiden rullade på och vips skulle Elias åka till sin pappa. Hejdå! Syns snart igen. Tyst och tomt.


Ida la sig när dom åkt och sover. Jaha vad ska man göra nu då? En dusch och sen blir det nog slapp i soffan. Som en söndagkväll ska vara.


   

Av Johanna Östlund - 1 februari 2014 19:42

Det blev visst helg här också. Gårdagen sa svisch och så var den förbi. Fick hem min älskade kille. Hämta vårt efterlängtade soffbord. Jobba. Skruva soffbord. Sova.


Det där med sova blev det inte så mycke av. I natt var det Elias som krånglade. Hade ont i magen och trodde han skulle spy flera gånger. Jag tror däremot att han hade magknip eller nått. För de lät liksom inte som om han skulle spy. Aja i alla fall tyckte han att det var obehaglit. Vi fick ännu en vaken natt.


Till morgonen var alla lite små pömsiga. Vi som hade planerat in ett besök på buspalatset med moster. Moster kom hit istället och myste med barnen. Framåt mitt i dagen hade Elias piggnat på sig och ville åka. Vi packar in oss i bilen och far. Elias kom i paradiset. Ida var mer vaksam och ville först inte göra nått. Tillslut verkade lite släppa och hon satt i bollhavet och donade. 


Efter två och en halv timmes lek var det dags att åka hemåt. Men först ett litet stopp för lördags gotta handling. Moster var kvar en liten stund innan hon for hemåt. Sen kom Anders hem från jobbet, men bara en snabbis sen for han in till stan för trevligheter. 


Kvällen kom och barnen började bli allt mer trötta. Elias blir alltid lite dum på Ida när han är trött. Ida fick hoppa i säng först. Hon somnde utan en massa skrik och grin. Jag plockade sedan ihop här hemma. Sen var det dags att lägga Elias. Som faktiskt somnade helt själv i sin säng. 


Nu är det Johanna-egen-tid. Fy tusan vad skönt! Jag ska plocka fram lite gott och sätta i gång första avsnittet av familjen annorlunda. Ett mysigt program till en mysig lördagkväll, kan inte bli bättre.


     

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards