johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2013

Av Johanna Östlund - 8 december 2013 19:14

Igår var det tio månader sedan Ida kom till oss. Tänk vad tiden går. Oj som du förändrade vårt liv. Som vi älskar dig underbara unge!


Unden den här månaden har det hänt en hel del. Hon kan numera krypa. Men gör helst inte det eftersom det går saktare än att hoppa fram på stjärten. Krypen en bit sendan sätter hon sig och hoppar iväg. Hon har alltså lärt sig att sätta sig själv också. Att resa sig mot saker börjar bli intressant. Dock om än lite ostadigt än, men det kommer väl. 

Fler och fler ord kommer ur hennes mun också. Bland annat säger hon "dädä" och så pekar hon på något. Mamma och pappa säger hon allt mer. Hon har även sagt nått konstigt som likar Ida.

Numera är hon livsfarlig. Allt som hon inte får göra gör hon. Eluttag och kaminen är extremt roliga. Säger man ajaj eller nej Ida så försöker hon komma allt fortare dit. 


Älskade underbara unge!


 

Av Johanna Östlund - 8 december 2013 10:42

Lördagen bjöd på riktigt vinterväder. Fast i sig var den lite av en blandad kompott.


Dagen började bra och tidigt. Vi myste på som vanligt i soffan. När det var dags att ta tag i dagen började jag änna mig konstig. Mådde illa och hade ont i magen. NEJ! Var min första tanke. Min tur? Som tur var ville Ida sova. Fick henne till säng om än på mitt vis just då. Sen fick jag faktiskt vila på soffan. Elias kollade på film och låg och myste. När Ida vaknar var jag fit for faght igen.


Då var inte klockan värst mycke. Förmiddagen hade just börjat. Vi klädde på oss en massa kläder och gick ut i det underbara vädret. Sol, knastra under fötterna och snön låg vit och fin. Barnen åkte pulka och hade roligt. Gick ett varv runt gatan. Skottade lite. Sen ville Elias gå in. Vi åt mat och allt bara flöt på.


När Anders kom hem sov båda barnen. Jag passade på att smita ifrån för att åka till affären. Lite nyttigheter och onyttigheter. När jag kom hem myste i ner oss i soffan och hade en skön lördag. Sen kom det där igen om än ännu värre. Illamående och ont i magen. Resten av kvällen låg jag i soffan och tyckte synd om mig själv. Vid åtta ville Elias gå till sängs så lite snabbt flyttade jag över till hans säng. Där blev jag visst kvar. Tanken var att gå till våran säng när han somnat men även jag somnade. Så från åtta sov hela familjen. Rolig lördag? 


 

Av Johanna Östlund - 7 december 2013 07:32

Gårdagen var som alla vet en jäkla snö dag. Oj vad det kom. Nu behöver vi inget mer på hela vintern. Till råga på allt hade jag tagit på mig ett extra skift igår morse. Vilket jag ångrade någon gång där kvart över fyra när jag stog och skottade så jag kom ut med bilen. I övrigt får jag nog vara ganska glad och tycka att plogen i Strömsbruk har gjort ett bra jobb. När jag kom till jobbet strax före sex vara det bara några få personer där. De flesta fatta inte hur jag tog mig till jobbet i tid. Va jo men dom hade i alla fall vart och plogot någon gång i natt så de var ju inte jättemycke snö på vägen. Medans de på sina håll inte kom någon och plogade förens vid tio på förmiddagen. 


På jobbet gick det bra. Vi som var där jobbade på. Vips var det dags att åka hem. Plogade vägar, hurra. När jag kom hem gick Anders ut och skottade som inte hade kommit ut innan. Medans var jag inne med barnen och gjorde mat. Elias målade och Ida var mest sur och grinig. När jag fått i mig mat var det min tur. Elias och jag gick ut och skottade. Nu ser det någorlunda ut här hemma. 


Kvällen blev lugn. Trött allihop här hemma. Båda barnen sov strax efter sex. Som otuligt nog vaknade en efter en. Soffmys. Sen gick vi allihop och la oss i bra tid. 


 

Av Johanna Östlund - 5 december 2013 22:06

Natten blev inte som tänkt. Spyor hit och dit. Vaknar efter två att det låter konstigt i Idas säng. Där ligger min lillhöna och kräks. Stackarn! Jag som trodde att när man var så liten att man inte fick magsjuka eller i alla fall inte spydde. Det var bara att palltra sig upp. Byta sängkläder och pyjamas. Sen var det Anders tur. En gång till hann det bli innan vi gjorde morgon. Jag som trodde att vi var ren från magsjukor nu. Med tanke på att det är fyra dagar sedan Elias kom hem. Aja... Min tur nu eller?


Ida och jag gick upp vid åtta. Trött tjej efter en jobbig natt. Men ändå pigg. Lite mys i soffan tills vi vaknat sen blev det ett välbehövligt bad för min älskling. Fick i henne lite flaskmat på förmiddagen, inte riktigt samma aptit, vilket är förståligt. Vi myste på här hemma... Tills det var dags för mig att åka och hämta Elias. En kille som hade haft det bra hos momor och morfar. Ville inte direkt åka hem när det var dags. 


Väl hemma blev det paket öppning och mys. Han fick äntligen en Buzz. Stolt kille. Eftermiddagen kvällen rullade på. Lite pyssel, film, lek och mys. Ida kom i säng i bra tid. Värre med min stora prins. Somnade för inte allt för länge sen. Vi checkar även vädret. Snö snö snö! Jag hoppas innerligt att det plogas febrilt i natt och imorgon tidigt på morgonen. Det vaknas närmligen lite extra knäck för mig imorgon förmiddag och det vore ju bra att ta sig dit. 


Lite soffmys nu men sängen kallar nog snart som sagt upp före tuppen imorgon.


 

Av Johanna Östlund - 4 december 2013 20:33

Vi har kommit till mitten på veckan. Jisses vad tiden går...


Idag var en tripp till Sundsvall inplanerd. Den årliga jul resan. Elias, jag och mamma for imorse. Vi gjorde helt enkelt birsta. Det märkte på kontot även fast jag inte tyckte att jag handlade speciellt mycke. Någon julklapp, nått till mig och lite till barnen. Elias frågade x-antal gånger om vi inte var färdiga snart. En kille som tappat shopping lusten? Dessutom var han hungrig. Äntligen! Han åt mycket bra för att inte ätit mat sedan han kom i söndags. 


När vi kom hem möttes vi av en glad Ida. Sen kom pappa för att hämta mamma. Elias skulle promt följa med han också. Eller ja det sa han redan när vi var i Sundsvall. Då ville han åka hem till mormor. Det har känts lite tomt men han har det säkert bra hos mormor. 


Under eftermiddagen/kvällen har jag donat med allt jag köpt. Plocka upp. Gömma undan lite. Sen blev det lite julklapps inslagning. Så skönt att få bort lite sånt. Ville inte ha det som i fjol när jag gjorde allt dagen innan. Ida sover sen sex och vi har nu intagit soffan. Börjar känna töttheten komma ikapp.


Ännu en bra dag börjar lida mot sitt slut.


 

Av Johanna Östlund - 3 december 2013 19:59

En lugn natt utan bajs. Jippi! Vi alla har sovit bra. 


Morgon var lugn den också. Mys med barnen i soffan. Precis som man vill ha en morgon. Sen var det dags att ta tag i dagen. Först en sväng till affären för att hämta ut ett paket. Sen åkte vi och lämnade av barnen hos Anders föräldrar och vi själva åkte till Söderhamn. En titt på en bil. En passat. Vilket blev våran. Oj som vi gillar den.


Framåt eftermiddagen kom vi hem. Hämtade barnen som hade skött sig bra. Elias kommentar om bilen var "en tjej bil mamma? Va?". När han vart ut och kollat på bilen sa han "Snygg bil mamma". Sen åkte vi hem och har bara haft det mysigt. En trött mamma börjar jag bli. Ida sover inte Elias, ska försöka lura med honom snart. 


En bra dag börjar lida mot sitt slut och en morgondag att se fram emot. 


 

Av Johanna Östlund - 2 december 2013 20:25

Natten blev lite halv strulig. Barnen somnade bra. Precis när jag lagt mig vaknar och börjar grina och verkar nästan rädd för mig. Jag får inte komma nära. Tillslut kommer vi på att han bajsat och tycker att det är äckligt. Han har lite svårt för löstbajs. Sen vi bytt bajsblöja ville han se film. Han och Anders lägger sig i soffan och jag gick till sängen. Det dög inte att Anders låg med honom, mammas kille, jag fick pallra mig upp i soffan jag också. När han somnar bär jag honom till sängen men han vaknar och vill lägga sig i sin säng. Han och jag lägger oss där. Vaknar igen av en bajsblöja. Då ville han se film så vi lägger oss i soffan igen och där blev vi till morgonen. 


Anders och Ida kom halv åtta eller nått. Där startade våran dag. Vi började med paket öppning, Elias julkalender. Idag var det barnsax med olika mönster, glitterfärg och klistermärken. Uppskattat. Han ville direkt måla och greja. Så det gjorde vi. När vi hade målat klart fick jag i Elias ett dubbelrån med messmör. Förmiddagen gick i lungt tempo här hemma.


Mitt i dagen klädde vi på oss och gick ut. Friskluft! Gick till skogen, Elias favorit. Sen tog vi oss en promenad. Ida somnade i vagnen och fortsatte sova när vi kom hem. Vi andra gick in. Elias och jag la oss i soffan och vila medans Anders gjorde mat. Elias ville inte ha så mycke mat. Fick i honom två dubbelrån med messmör. Matlust fast inte. 


När Ida vaknade gick vi till Elias rum och lekte en bra stund. Sen blev vi alla trötta och iritterade tror jag. Måste göra nått! Tillslut åkte vi till Anders föräldrar. Lek för barnen och fika för oss. En skön stund när man kunde slappna av lite. Vi for hemmåt när det började bli dags för barnen att gå till sängs. Tror det eller ej men båda somnade rätt fort sen vi kom hem. Trötta barn! 


Nu har jag intagit soffan. Kollat lite tv och nu blir det en dusch. Sen for vi se vad kvällen erbjuder. Tidig kväll kanske?


 

Av Johanna Östlund - 1 december 2013 22:14

Söndagen kom med första december, första advent och ledigt. Det blev en rätt händelserik dag - hinna med det jag inte gjort under veckan.


Morgonen var lugn, som alltid i detta hus. Ida och jag tog det lugnt bra länge efter att Anders åkt på jobbet. Tillslut var det dags att ta tag i dagen. Började med frukost åt lillhöna. När hon var mätt, pigg och glad passade jag på att klippa hennes lugg. Den var lite katastrof artad nu, hår över allt. Hur det gick? Jo nej... Det blev inte rakt för fem öre. Men hon slipper hår i ögonen nu i alla fall. Sen slängde jag in en tvätt i maskinen och byta sängkläder i alla sängar. Medans satt Ida lugnt framför tv:n och kollade på toy story. Jag fortsatte att dona med lite plock. Sen var det dags att lägga henne. 


Under tiden hon sov hann jag med en hel del. Tvättade bilen både invändigt och utvändigt. Dammsög och torkade golven. Städade toan. Tvättade två maskiner till med tvätt. Lite små plock och fix. 


När eftermiddagen kom åkte jag till stan. En liten handling på maxi och sen mot forsa och hämta hem Elias. Killen som hade liten släng av magsjuka i natt. Spydde en gång och lite bajs. När jag kom var han pigg. Skönt! Hoppas att vi inte fick hem några baciller. 


När vi kom hem blev det lek och mys. Saknade älskade Elias. Sen vi kom hem har han fortsatt varit pigg, lite pruttig dock. Nu sover barnen sedan några timmar. Jag har slö kollat tv. Och funderar på om det snart är dags att lägga sig.


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards