johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2013

Av Johanna Östlund - 18 december 2013 19:31

Mitten på veckan. Snart har den här veckan gått...


Dagarna går helt klart. Försöker vara så mycke som möjligt med barnen den lilla stund på förmiddagen jag är hemma. Båda vill ha sin mamma. Ida har blivit otroligt mammig bara den senaste tiden. Det är rena rama fajten hemma nu. Elias kan bli sur och grinig och göra illa Ida. Tjuvnyp och en knuff här och där. Det är väl som det ska vara?. Från min sida har det hotats en hel del. Vad ska man göra? Elias har vart riktigt trotsig eller vad man ska kalla det?. Jodå jag vet vart tomten kommer och är han inte snäll ringer jag alla tomtar jag känner. Våran tomte. Mormor och morfars. Lena och Christers. Pappa och Saras. Susanne och Toles. Farmor och farfars. Vet ni vad.? Det är bara Ida och Edwin som får klappar. Vilket inte är populärt. Han blir snäll för stunden i alla fall. Någon påminnelse då och då...


Idag var han en glad kille. Åka till mormor och morfar. Redan när vi vaknade frågade han om det var dags. Nej inte än har jag sagt många gånger idag. När vi for iväg hade jag en prat glad kille. Han sa så mycke tok och fina saker. Två affärer måsta vi besöka innan vi äntligen kom till mormor. Dessutom var moster Sofia där och det gjorde inte saken sämre. Nöjd kille som absolut inte ville vara med mamma. Bara moster moster moster. Nu är jag på jobbet.... Tre timmar kvar sen ska det bli skönt att krypa ner i sängen.

Av Johanna Östlund - 16 december 2013 21:12

Då har vi kommit till veckan innan jul. För mig är det jobbar vecka. Hela veckan lång. Dessutom är det mammavecka.


Morgonen var lugn. Jag var uppe först, strax innan halv nio. Sen kom en paket sugen kille. Därefter kom Anders och Ida sov längst av oss alla. Mys framför tv:n och sen frukost. Förmiddagen rullade på som vanligt. Lek och bus. Äntligen! Idag kände jag Idas första tand. Som jag väntat på den. Snart kommer hon bli så där sockersöt.


Sen var det dags att åka på jobbet. Lite strul hit och dit. Men annars har det rullat på. Nu är det bara en och en halv timme kvar. Ett skift gjort! Fick även en liten chek hemmifrån. Elias hade varit en liten skit unge. Inte lyssnat för fem öre och slagit Ida. När jag pratade med Anders vid sju tiden hade han kört honom i säng och där låg han och kollade film. Tyckte lite synd om sig själv. Tycker inte om att Anders är arg på mig. Lilla lilla vän...


Längtar hem...

Av Johanna Östlund - 15 december 2013 21:03

Älskar söndagar då vi blir en hel familj igen....


Förmiddagen svischade på. Jag städade och donade här hemma. Sen åkte jag och hämta lillskruttan. Där blev vi ett tag. Tror vi inte kom hem förens vid ett tiden. Bilresan dit och hem var bland det hemskaste jag vart med om, typ som det brukar kunna vara hemma hos mamma och pappa. Blanka isgatan. Fy sjutton. 


När vi kom hem sov Ida. Hon fick sitta kvar i bilstolen och sova. Eftersom hon bara hade jacka var det bästa lösningen. Medans kollade jag på musikhjälpen och lite skidor. Sen vaknar min lille älskling vrålhungrig. Spagetti och köttfärsås. Jag fick köttgryta med ris. 


Sen rullade eftermiddagen på. Ida hittade på lite bus. Jag vände ryggen till i max två sekunder och då kom hon visst på att man kunde klättra in i köksskåp, där vi tagit bort lådorna och har bara öppet. Fattar faktiskt inte hur hon klarade det utan att göra illa sig och låta så jag hörde. Sen tänkte vi ge oss iväg och hämta storebror. Precis ringde Anders och sa att han var på väg hem så då väntade vi. 


Jag for och hämtade prinsen. Glad kille! Ville nästan åka på en gång. Under resan hem satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Så roligt att prata med honom nu. När vi kom hem gick vi in på hans rum. Öppnade chokladkalendern och donade på. Gjorde någon teckning. Lindade in julklappar från Elias. Spela lite spel. Nu ska vi hoppa i säng. Trött liten killen....


Alla samlad och man mår som bäst.


 

Av Johanna Östlund - 15 december 2013 08:28

Igår var det lördag. Som den gick. Vips var det kväll.


Ida och jag hade en mysig förmiddag och eftermiddag på tu man hand. Vi lekte och busade. Under tiden hon sov ut i vagen hann jag göra någon liten nytta. Vika tvätt och sånt där tråkigt. Under eftermiddagen kom Anders hem från jobbet. Sen kom Idas farmor på besök en sväng.


Kvällen kom. Efter mycke om och men så for vi till Anders kompisar. Var nått på bygdegården i Sågtäkten. Dit gick aldrig vi utan vi var bara med på förfesten. Sen tackade vi för oss. Tänkte hämta hem Ida som var hos farmor och farfar. Men hon fick stanna och sova var där. 


Inatt har jag sovit som en princessa. Inte vaknat en enda gång. När hände de senast? Dessutom vaknade jag i bra tid. Halv åtta slog jag upp ögonen och var pigg. Dock med lite huvudvärk. Kan ju undra vart den kom ifrån? Sovit hårt? För den lilla klunkt smakprov av cider kan det väl inte vara, eftersom jag körde.? Nej nu ska jag sätta fart. Städa och dona lite innan klockan blir att hämta hem lillskruttan.


 

Av Johanna Östlund - 13 december 2013 17:59

Äntligen har jobbveckan nått sitt slut. Nu väntar en helg med ledigt. Så underbart skönt!


Efter en natt med stormen Ivar undrade jag om jag ens kom på jobbet imorse. Men ännu en gång måste jag verkligen tacka dem som håller på här i Ström med dessa saker. Träd som låg på vägen hade de redan sågat och gjort de framkomligt när jag åkte vid fem tiden. Bra jobbat! På jobbet var det som de har vart mest hela veckan. Maskinen går inte. Tillslut, efter halva skiftet, börjar den äntligen snurra. 


När jag slutat åkte jag en snabbis på affären. Lite götta och annat smått och gott fick följa med hem. När jag äntligen kom hem möttes jag av en glad Ida. Underbara unge! Resten av eftermiddagen har hon vart som ett plåster på mig. Mammig tjej. Vi har kollat på film, myst och busat. Äntligen börjar allt bli normat igen hos Ida. Blöta blöjor och mindre bajs. Tjoho!


Nu har Ida lagt sig för natten. Hoppas att hon sover lika bra som hon gjort sensate dagarna. Plus att jag beställer sovmorgon imorgon. Kvällen här blir lugn. Lite götta och tv kanske. Vi får se vad som blir.



 

Av Johanna Östlund - 11 december 2013 17:48

Idag är jag en trött människa. Fyra timmars sömn är på tok för lite för mig. Känner att det blir en tidig kväll.


Varför jag inte fick mer sömn berorpå Ida. Ända sedan hon fick magsjuk har hon vart dålig i magen. Igår kväll funderade jag på om hon egntligen kissat under de senaste dagarna. När vi bytt blöja är det för att hon bajsat och då har blöjan känts torr. Svårt att veta faktiskt. Hur som haver efter lite snack med Anders ringde jag mamma. För att vara på säkra sidan ringde jag 1177. För det första fick jag en liten avhyvling gällande hennes kost nu när hon är lös i magen. Allt var fel. Ingen ersättning, ingen gröt, ingen burkmat "vanlig mat", inge frukt. Vad ska hon äta då? Fanns inte speciellt mycke alternativ. Kokt potatis, ris, pasta, morot, majs välling och vitt bröd. Sen angående kisseriet fick jag order om att väcke henne och skeda i henne vatten och inte lägga henne förens jag var säker på att hon kissat. Upp med Ida och fick i henne ett halvt glas vatten plus en flaska ersättning, som tur var blev hon inte ledsen utan tyckte mest att det var roligt även fast hon var trött. Sen la jag mig, orkade liksom inget mer, förmiddagsjobb sätter sina spår. Anders och Ida kom strax efter. När jag klev upp strax efter fyra kände jag på blöjan och hurra det var kiss i den. Inte som förut då den var sprängfylld men inte lika lite som dagarna innan heller. Jag kunde då åka på jobbet utan att vara orolig.


På jobbet gick det bra. Förutom att jag vart extremt trött och gjort några små misstag här och där, men det var jag som tur var inte ensam om. När jag slutat blev det en snabbis på affären för att köpa lite saker åt Ida, nya kosten. Hem och förbereda kalas. Grattis älskling på din dag! Ett gäng kom först och sista gänget åkte precis. Jag har nu intagit soffan och här tänker jag stanna tills det är dags för sängen. Sömn sömn sömn...

Av Johanna Östlund - 10 december 2013 18:07

Det har hunnit bli en ny vecka plus lite till. Dagarna rullar på och bara försvinner. Den tid som är kvar till jul är jag rädd bara försvinner. 


Jag har som sagt jobbat förmiddag. Tiden hemma har bara försvunnit. Igår var jag tröttare än tröttast. Ändå fick jag lite gjort. En till sats med saffransbullar. Oj så smidigt. Rullade bara bollar som vid servering ska penslas med smör och doppas i strösocker. Enkelt i like. Gjorde pepparkakor på enkelt vis också. Rulla och skär. Jo båda sorterna gick att äta. Sen dog jag i soffan tills det var dags för sängen.

Idag passade jag på att mysa med en glad Ida när jag kom hem. Avbröt lite snabbt för att vika ett berg med tvätt. Hua vad jag sparar. Sen var det dags att bada en liten Ida. Som hon gillar de. Blev stor tokig när jag tog upp henne efter en kvart eller nått. Lite mat fick vi i oss. Sen gick jag upp och linda in presenter. Medans la Anders Ida. Nu är det lugna gatan.


Imorgon kommer en fylld dag. Jobb. Egentligen efter jobbet ska jag gå på ett möte, men tror jag inte hinner. Egentligen hade jag vela gosa med min alldeles egna tomte imorgon, men det blir nog inte heller. Istället ska jag hem och fira min käre sambo som fyller år. Att allt ska vata precis på samma dag.

Av Johanna Östlund - 8 december 2013 19:39

Och så kom söndagen. Slutet på den här veckan. Och andra advent.


Vaknade imorse och var pigg! Så sönt. Morgonen började lugnt. Kallt. Så Anders satte fyr i kaminen och där inne höll vi oss en bra stund. Ända tills det var dags för frukost. Tända ljus och ha det mysigt. 


Sen fick jag lite energi. Slängde in en bajstvätt i maskinen. Ända sen Ida spydde har hon vart extremt dålig i magen och oftast kommer det ut från alla håll ur blöjan. Sen dammsög jag och torkade golv. Rent och fint! Resten av förmiddagen underhöll sig Elias med kojbygge och reta mig. Ja han har gått mig lite på nerverna. Bara för att jag säger nej så ska han fortsätta. 


Eftermiddagen blev en mysig stund. Trötta barn. Kollade på Dora och hade det mysigt i soffan med mina två troll. Sen fick Ida hoppa i säng. Somnade på en gång. Elias och jag passade på att leka och ha det roligt. När Anders kom hem vaknade Ida. Elias tyckte det var roligt. Sen kom Elias pappa och hämtade honom. Så nu är det tomt och tyst. Ida la sig för en stund sedan. 


Ladda för en ny vecka. Förmiddags jobb för mig. Tagga tagga!


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards