johanna--ostlund

Alla inlägg under december 2013

Av Johanna Östlund - 26 december 2013 21:36

Imorse gick jag upp i tid för den årliga annadags shoppingen. Älskar! Fast jag hade inte mycke tid på mig så jag rusade mest igenom de få affärer jag hann kika i. Några fynd blev det. Två tröjor till Ida, två tröjor till mig, extern hårddisk och en present till Elias. Känner ett litet sug kvar...


Hem och byta om för att åka till Forsa. Anders morfar fyller år. Där blev vi bjuden på mycke gott. Och träffa Anders alla släktingar. En trevlig eftermiddag.


När vi kom hem gjorde vi mat. Lite lek med Ida innan det var dags för henne att lägga sig. Sen råkade visst jag också somna. Så otroligt skönt! När jag vaknade tittade vi på film. Hur många kramar finns det i världen. Så där säger jag, gick att kolla på i alla fall. Nu slö tittar vi på snowroller. Älskar dessa filmer. 


En bra julhelg som går mot sitt slut...

Av Johanna Östlund - 25 december 2013 20:39

Nu börjar vi komma till slutet av julen. Man väntar i evigheter och sen säger det svisch och så är den över. Underbar tid är det i alla fall.


Vi började dagen lungt. En liten sjukling här hemma. Elias fick feber igår kväll. Lillhjärtat! Soffmys och göra oss i ordning. 


Mitt i dagen for vi till Anders föräldrar. Tomten hade visst lämnat lite paket där igår. Barnen fick en massa fint. Även vi vuxna hade visst vart snälla. Det bästa var nog en ny dammsugare, lite tystare och förmodligen lite bättre. Älskar! Tack så mycke! Vi blev bujden på mat och fika också. Porterstek, så gott. Lite lek för barnen blev det. Men Elias var inte så värst bra så vi stannade inte allt för länge. 


När vi kom hem sov Ida. Jag försökte även lägga Elias en stund men inte skulle han sova fast han var trött. Istället blev det lite lek mellan varven, när han orkade. Sen provade vi ett nytt spel som tomten kom med. När han satt där höll han på somna. Somnade till och slog huvudet i bordet. Frågade om han var trött men det var han inte. Satte honom i mitt knä för som sagt han höll ju på somna sittades på stolen. Efter inte allt för lång stund somnade han i mitt knä. Trött kille!


På tidiga kvällen kom Elias pappa, Sara och Edwin för att hämta honom. Det var en trött kille. Han var helt borta och hade nog helst vela sova vidare. Antar att han somnade i bilen. När de åkte fick vi Ida att somna efter lite om och men. Sen råkade det visst bli pizza och en film för oss vuxna. Nu blir det soffhäng tills det är dags för sängen.


En bra dag börjar lida mot sitt slut.


 

Av Johanna Östlund - 24 december 2013 23:10

En bra dag som börjar lida mot sitt slut.


Vi började dagen med en liten julklappsutdelning i sängen. Vi alla fick paket och blev nöjda. Jag fick ett super fint halsband av Anders med barnens namn på. Älskar! Har alltid vela ha ett sånt. Barnen fick leksaker att underhålla sig med under förmiddagen. Anders fick lite smått och gott. Sen var det dags att skynda och göra i ordning oss. 


 


Mitt i dagen for vi till Anders farmor för att lämna lite julklappar. När vi var där kom även Anders föräldrar plus syster med familj. Där blev det fika. Lite lek och bus för Elias och Isabell. Vips hade tiden gått...


Mot mamma och pappa för julfirande där. Där blev det så klart mat och annat gott. Julmys med många underbara släktingar och hela min underbara familj. Vilken lycka! Elias var mest med moster Sofia. Ida hoppade runt mellan alla möjliga. Tomten kom också. Barnen verkade ha haft en snällt år. Oj så mycke paket. Till och med så att Elias började tröttna i slutet. Tack för alla fina saker vi fick. Går inte att skriva allt för då glömmer jag mer än hälften. Nått roligt Elias sa under tiden tomten var där var: "Tomten kom till pappa igår åsså. Den tomten var mycke snällare". Kan säga att det inte var populärt ifrån tomten sida medans vi andra skrattade. Framåt halv åtta började vi packa oss hemåt. Barnen var trötta och hade sovit lite under dagen. 


När vi kom hem började vi packa upp allt. Oj vilken tid det tog. Men nu är allt fram plockat och på sin plats. Ida fortsatte sova mendans Elias fortfarande är vaken. Men han sov i bilen hem. Dock blir det nog sängen för alla. Trött efter en lång och alldeles underbar dag.


     

Av Johanna Östlund - 23 december 2013 23:25

Och så kom den underbara vecka som jag längtat till en lååång tid. Känns som att det kan bli den bästa på länge.


Vi började dagen lugnt. Soffmys. Sen drog Anders igång ett dammsugs race. Bäst det för Ida stoppar verkligen allt i munnen nu för tiden. Imorse åt hon kattmat. Busunge! Jag bytte i sängen och tog tag i tvätt berget. Nu är hemmet fint!


Mitt i dagen åkte vi till Anders föräldrar. Anders syster, kar och barn är där nu. Roligt att träffas. Vi blev en stund. Tills det verkligen var dags för Ida att sova. 


När vi kom hem satte vi oss i soffan. Slötitta på tv. Tänkte bädda ner mig, var trött. Istället tog jag tag i Elias rum. Städa, torka rent på bord och tog bort lite leksaker. Göra-i-ordning-för-mer-leksaker. Nu är han redo för jul och en massa julklappar. Lite lek med Ida tills det var dags för henne att lägga sig. Sen intog vi soffan igen. Kollade på tomten är far till alla barnen. Efter halva filmen var det dags att åka och hämta min prins. Möttes av en uppspelt och tokig kille. De hade haft julafton hos hans pappa idag. Gissa om han hade mycke att visa? Tog ett tag innan vi kunde åka. I bilen somnade han som en klubbad säl. Vaknade till när vi kom hem. Myste ner oss i soffan och han somnade om i mitt knä - kärlek. 


Då var det barnfritt... Jag målade naglarna. Och sen spelade vi hudikspelet. Jag vann! Nu sitter vi i soffan, men det blir nog sängen snart - en lång dag i morgon har vi framför oss.


God jul!

Av Johanna Östlund - 22 december 2013 22:06

Äntligen blev det helg. Helg hela veckan lång. 


En otroligt seg dag på jobbet. Vet inte riktigt vad det var. Alla verkade tycka att tiden stog stilla och bara ville hem. Annars brukar helgen vara bland de enklaste dagarna på denna långa och jobbiga jobbvecka. Tillslut tog den slut...


Innan jag for hem åkte jag på Ica Maxi. Något litet men ändå bra till barnen var målet. Hittade till båda. Plus en varsin tröja. Hittade även en present till Elias. (Ja nu är det bara att börja om och komma på vad man ska hitta på i present till barnen.) Även lite annat smått och gott köptes.


Hem hem hem. Packade upp och lite paket inslagning. Sen blev det mys söndag. Intog soffan och kolla film. Här är vi kvar än och tänker stanna tills sängen kallar.


Nu ska jag ta vara på denna underbara vecka som komma skall. Ledig. Vara med dem jag tycker om. 


  Älskar er mina fina barn <3

Av Johanna Östlund - 21 december 2013 20:14

Det börjar dra ihop sig. En dag kvar! Sen LEDIGT! Hoppas att morgondagen tolv timmars pass går utav bara farten.


Imorse blev det brottomt. Råkade sova över.... Skyller lite på Elias som sa att han hade ont i magen och ville kolla film. Så efter att vi lagt oss igår kväll gick han och jag till soffan och där somnade vi. Tänkte inte på att ta med telefonen till soffan. När Anders kommer och frågar om inte jag ska upp flyger jag upp och frågar vad klockan var. Kvart över åtta. Jaha... Skynda skynda. Tjugo minuter tills vi måste sitta i bilen. Varför det var brottomt var för att innan jobbet skulle jag skjutsa Elias till sin pappa. Det blev så att han tog honom nu i helgen eftersom jag ska ha honom på julafton och juldagen och dessutom jobbar jag ju hela helgen så det spelade ingen roll för mig. 


Lämnade en nöjd och glad Elias. Själv for jag på jobbet. Svisch! De åtta timmarna gick utav bara farten. 


När jag kom hem möttes jag av en glad tjej. Min lilla trollunge! Hon var vaken en stund sen fick hon gå och lägga sig. Nu har jag intagit soffan och känner mig otroligt trött. En stud till men sen blir det sängen klockan ringer på tok för tidigt imorgon.

Av Johanna Östlund - 20 december 2013 15:54

Äntligen har vi tagit oss till fredag. Bara två dagar kvar på denna vecka. Längtar verkligen efter ledigt nu! Att det dessutom är jul gör inte saken sämre.


Igår kom min älskade prins hem från mormor. Men när inte jag var hemma ville han åka till mormor igen. Lille lille vän. Tur Lena kom och underhöll en sväng på eftermiddagen. Barnen hade fått fina julkort av dem också. Anders och Elias hade även klätt julgranen. Så fin! Vi griljerade även skinka igår. Nej nu känner man att julen står bara för dörren.


Idag gick förmiddagen utav bara farten, som vanligt. Jag och barnen gick upp först. Mys i soffan med prinsen. Ida hade inte tid att sitta stilla. Vi åt mat. Elias och jag gick upp och lekte lite. Under tiden han donade på där kunde jag slå in de sista julklapparna. Dessutom såg Elias alla inslagna klappar. Mamma mina ket? Sen skulle han minsann lägga sig i vilket papper han ville ha på sina paket. Vilket som helst dög inte. Sen blev det tårar när jag skulle fara. Usch och fy! Får så dåligt samvete. Men imorgon ska jag skjutsa honom till sin pappa och det verkade han nöjd med idag när jag sa det.


Nu är det jobb i sju timmar till....

Av Johanna Östlund - 18 december 2013 21:58

Att vara på jobbet kan vara farligt för plånboken. Råkade lägga två beställningar på kläder åt Ida. Men jag kunde bara inte låta bli. Dessutom behöver hon absolut fylla på storlek 80 förrådet. Snart är det dags. Fattar inte att vi köpte mer kläder i den storleken på klädbytardagarna. Aja gjort i gjort. Stor tjejen mammas!


 

Ida

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards