johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2013

Av Johanna Östlund - 12 oktober 2013 21:37

Äntligen kom lördagen, som Elias längtat efter. En dag med mormor. Badhus och mormormys. Han var taggad till tusen innan vi for hemifrån. Anders skojade att Elias inte skulle få åka. Elias trodde så klart på det. Lillgubben blev megabesviken. Sken upp när jag berättade att Anders bara luras. 


Först badhuset. Elias trivdes som fisken i vattnet. Vi badade i lillabassängen, bubblade, åt chips, storabassängen, bastu och en skön dusch. Riktigt mysigt! Synd att Ida blev sjuk antar att hon skulle ha gillat det. Måste ta mig tid att åka med henne någon dag.... 


En liten sväng till min farmor. Han precis eller nästan fått i oss fika innan Elias ville åka. En trött kille efter två timmarsbad. Han somnade som en klubbad säl i bilen på vägen till mamma och pappa. Där blev det mormor och morfar mys för Elias. Jag dög inte för fem öre. Istället passade jag på att vila en stund. Även mammor blir trött av att bada. Stannade rätt länge...


Kvällen hade börjat när vi kom hem. Packa upp allt. Sedan satte vi oss framför tv:n och åt godis och ostbollar. Lördagsmys. Elias fick snabbt myror i brallan. Istället lekte vi på hans rum. Sen blev det sängen för barnen som inte riktigt var med på noterna. Tog ca timmen innan båda barnen somnat och det gjorde dom nästan samtidigt. Nu är kvällen min. 


 

Av Johanna Östlund - 11 oktober 2013 19:12

Imorse tog jag en lååång sovmorgon. Det var jag värd efter denna natt. Kände på mig att natten kunde bli halv jobbig, att det då skulle vara Ida som "krånglar". Istället var det Elias som hux flux inte kunde somna om och vi var väl vaken en si så där tre timmar mitt i natten. Urk! Tog sin lilla tid innan man var fit for fight. Hatar egentligen sovmorgon. Var piggare när Anders gick upp med Ida. Men ibland behöver man sova. 


Dagen har rullat på här hemma. En sväng till affären. Påfyllning av Idas alvedon och lite mer. Köpte även två nya blommar till köksfönstret. Pelargonerna som jag haft ända sedan i vårast hade tackat för sig nu. Fanns inte allt för mycket att välja på så det fick bli murgröna, även där! Nytt och fräsch. Anders började måla köksluckorna vid köksbänken. Lite närmare en liten förändring. På tidiga eftermiddagen gick vi ut en sväng. Anders och Elias städade undan alla sommar saker. Nu kan snön komma när som helst. Sen var vi ute en stund och lekte och gick lite i skogen. Skönt med lite höstluft. När vi kom in gick klockan fort. Vips var barnen trött. Före halv sju sov båda. Trodde och hoppades på en lugn kväll. Men nej... Ida vaknade och sitter nu och kollar tingeling. Om en stund ska jag försöka lägga henne igen. Anders for till någon kompis och kollade på fotbollen. Jag själv tänker nog lägga mig på soffan och gotta mig en stund. Känns som att det inte blir en sån sen kvällen ikväll, trött som få.


   

Av Johanna Östlund - 10 oktober 2013 20:45

Vi har kommit i en ond cirkel. Eller rättare sagt barnen. Självklart pratar jag om den dumma sjukdomen - förkylning. När den ena börjar bli bättre är det den andres tur. Elias börjar som sagt bli bättre, lite snor och hosta kvar - astman är som bortblåst, skönt. Nu är det alltså Idas tur. Började lite smått idag. Snor! Och framåt kvällen kom ytterst lite feber. En alvedon och nässpray och nu hoppas jag på en bra natt.


Idag var det min tur att få sovmorgon. Så skönt! Dagen började runt halv nio när Elias kom in och sa att han hade bajsat. Ett bajsblöjbyte var det första jag gjorde idag. Bra start... Förmiddagen lullade vi runt här hemma och gjorde det vanliga. Lekte, tvättade, myste, plockade och sånt. 


Mitt i dagen kom Lena, hon skulle vara barnvakt åt båda barnen. Anders och jag for till homo tippen, soptippen i nordanstig. Jag gruvade mig innan vi for. Har dåliga minnen av tippen besök, men då var vi till hudik och världens sämta, sura gubbar. Vilken skillnad! Trevlig och hjälpsam personal. Hädan efter blir det alltid homo för min del. Tog runt två timmar för oss och under tiden hade barnen skött sig utmärkt. 


På eftermiddagen for vi till mamma och pappa. Lämnade tillbaka hästvagnen. Lika bra att göra det på en gång. Vi stannade inte allt för länge. Lite lek, mys och mat han vi med. Sen for vi hemåt ett litet stopp på elgiganten  för att byta skydd till vår nya kompis men det fanns inte så jag får beställa ett från nätet. 


Kvällen försvann den också. Lite lek med Elias, mys med Ida, spela på vår kompis och sedan var det hopp i säng. Tog ett tag innan barnen kom till ro. För drygt en timme sedan somnade båda. Nu är det lugna gatan här. Frågar du mig älskar jag tystnaden på kvällen, då vill jag ha lungt ett tag innan sängen väntar. Soffan är intagen och här stannar jag hela kvällen.


         


Av Johanna Östlund - 9 oktober 2013 22:32

Tycker att dagen har vart allmänt seg. Men kvällen har skenat iväg. Vips är klockan halv elva. Jaha det var den dagen de.


Imorse gick jag upp med barnen. Trött mamma. Tur att tv:n funkar den tiden på dygnet. Morgonen rullade på... Lekte med Elias på hans rum. Sen gick han och Anders ut för att göra min bil fri. Har haft en hästvagn ända sedan i söndags då jag fick tillbaka den från mamma och pappa. Jag gick ut med Ida så att hon somna. 


Sen for Elias och jag till stan. Behövde köpa mat åt Ida. Då passade jag på att åka till stan och besöka fler affärer. Köpte mig en surfplatta. Hade fått nog av att kolla internet på telefonen. Lite större och lite bättre. Jodå vi har en dator men den är oftast upptagen av någon annan. Efter en dag med den nye är vi alla lite förälskade. Elias fick sig även en pott present. Han valde skalman gosedjur. 


Eftermiddagen har rullat på här hemma. När barnen lyckade pricka in middagslur samtidigt plockade Anders och jag in saker som ska slängas i hästvagnen. Planen är att imorgon åka på tippen med skiten. Elias gjorde samma sak idag. Ville ta av sig blöjan för att kissa på pottan. Råkade visst bli en middagslur utan blöja. Det fixade han, denna gång i alla fall. Sen hände en liten olycka. Då blev det ett bad. Barnen och jag trängde ner oss i badkaret. Elias skulle promt bada med mig. Nybadade och ren blev det sängen för barnen. Resultatet blev en inge bra läggning. Efter mycket om och men somnade i alla fall Ida. Elias skulle inte sova. Vi gick upp och spelade på surfplattan. Inte förens nyss somnade han. Det var egentligen bara mysigt att han var uppe. Hoppas att han sover länge imorgon. Peppar peppar...

Av Johanna Östlund - 8 oktober 2013 21:21

Idag har vi tisdag hela långa dagen. Känns nästan som "bara tisdag?". Så härligt att veckan inte bara springer på. 


Ännu en morgon som jag är dödstrött. Vad hände? Jag som gick upp både på natten och tidigt på morgonen förr. Har blivit så att jag springer på nätterna. Fast som tur är brukar hon bara vilja ha mat en gång och nästa är när hon inte kan sova mer och då får Anders ta över. Elias tyckte dock att jag borde kilva upp på en gång han vaknat. Men lyckades få lite mer sömn. Så skönt! 


Förmiddagen var lugn. Lekte med Elias på hans rum. Sen var det städning. Jag började med toaletten. Anders tog fram dammsugaren. Sen löpte städningen bara på. Fick till och med Elias att städa sitt rum och en liten fusk dammsugning. Fy tusan vilken skön känsla. Var nog ett tag sedan det städades i vårt hem. Urk! 


På tidiga eftermiddagen gick hela familjen ut. Anders dona på i garaget. Jag tog barnen med till skogen. Jag var ute efter granris. Tänkte jag skulle göra en vinterkrans. Så tråkigt att inte ha nått på dörren. En krans blev det, men inte ett dugg snygg, men den får duga. Elias tyckte det var roligt i skogen, sprang omkring. Ida spanade in allt nytt hon också. Elias och jag blev ute en stund till. Vi gjorde ett fult kartonghus, men Elias gillade det så de är huvudsaken han är nöjd.


Framåt kvällen/sena eftermiddagen for vi till Sågtäkten. Elias gick direkt till lekrummet och där var han nästan hela tiden. Han la snabbt beslag på Lena. Ida hann också med lite farmor mys. Fika, lek och mys. När vi nästan var på väg hem sa han till Lena att han ville gå på pottan. De var inne i badrummet och han såg pottan och kom tydligen på att han var kissnödig och skulle kissa på pottan. Sagt och gjort så kom det kiss i pottan. Så duktig! 


Vi kom hem när det var sängdags för barnen. Strax efter sju sov båda idag också. Så himla underbart med tidiga kvällar. Sen gjorde jag nått som jag nästan aldrig gör. Tog en dusch och satte mig sedan i badkaret och tog ett bad. Jag gillar egentligen inte att bada. Kan vara skönt fem tio minuter sen får jag myror i brallan. Hade en liten tidsfördrivare med mig, datorn. Kollade på ensam mamma söker under tiden. Det hjälpte men efter halv hade jag hoppats på att de var slut. Stog ut hela avsnittet och nu känner jag mig som ny, mjuk och len och ren. Ikväll ska jag försöka göra kväll tidigt inte sitta uppe bara för att...


Annars börjar Elias bli bättre. Har inte tagit medicin på hela dagen, förutom morgon och kväll. Det känns otroligt bra i mammahjärtat. Hatar när barnen är sjuk. Ta det lungt någon dag till sen ska vi försöka hitta på nått roligt. 


 

Av Johanna Östlund - 7 oktober 2013 21:30

Gårdagskvällen blev inte direkt som jag hade tänkt mig. En tur till akuten med Elias. Förstår inte varför det inte räcker med medicinen vi har. Efter lite prat med doktorn har vi ändrat medicineringen lite för att se om det hjälper. Halv ett for jag hem med en trött och mer lätt andad kille.

Imorse var jag trött... Vid halv nio tyckte Elias att jag sovit färdigt. Lika bra att ta tag i dagen. Lugn morgon här hemma...

På förmiddagen för vi till stan. Ett stopp på leksaksaffären. Lovade Elias en leksak. Han valde en lastbil och en pingvin. Ida fick sig en lära-gå-vagn. Den invigde Elias. Ida är ännu inte riktigt i de stadiet. Innan vi for hem åkte vi till ica. Apoteket! Hämtade ut medicin åt Elias. En rätt dyr historia. Nu har vi varsina grejer, känns skönt.

Väl hemma har eftermiddagen rullat på. Vi har väl inte gjort nått speciellt, men tiden har gått. Mest lek och mys.

Barnen somnade tidigt. Strax efter sju sov båda. Vi vuxna har alltså haft en lugn kväll. Dock mycke spring... Elias andades lite tungt. Försökte få i honom medicin och en stund efter lät han faktiskt bättre. Hatar kvällar och nätter när Elias har astma, då han är värst då. Nojjig mamma.

Av Johanna Östlund - 6 oktober 2013 16:05

Äntligen söndag. Oj så fort denna vecka gått. Jag har inprincip bara jobbat. Nja, ska jag vara helt ärlig tycker jag inte om denna skift gång. Mer som dagtid och de gillar jag inte. Tycker inte om att ha mer än två skift av samma sort efter varandra. Inte riktigt min grej...

Veckan har som sagt sprungit iväg. Jag har knappt träffat Ida. Mammahjärtat saknar sina två gullungar nu. Som tur är jag ledig HELA nästa vecka. Då blir det mys med hela min älskade lilla familj.

Annars söker jag jobb för fulla muggar. Hatar den här känslan av att inte höra hemma någon stans. Sökte ett på cellulosan. De här hört av sig och en intervju kommer bli inom kort. Än lever jag där alltså. Sökte här om dagen ett vik fram till jul nere i arksalen, där jag jobbar. Får se hur det går. Vill ha lite mer kött på benen än bara sex veckor.

Nu är det bara två timmar kvar av denna långa dag innan jag får åka hem. Ska hämta hem min fina kille och sen blir det mys! Mamma och pappa kommer förbi en sväng med min bil, äntligen. Känns som att det blir en tidig kväll för mig. Vaken sen halv fem sätter sina spår.

Av Johanna Östlund - 3 oktober 2013 11:42

Nu har jag blivit varse att denna jobb vecka kommer man inte hinna mycke. Jag gör så gott jag kan de få timmar jag är hemma. 


Igår innan jobbet for vi till stan. En liten färghandling. Nu har Anders börjat måla om köksluckorna. Får hoppas att det blir bra. Bättre än innan är jag nästan säker på att det blir. En liten budgetrenovering på köket är alltså vår nästan grej att dona med i huset. 


Idag har jag inte gjort annat än att tvätta tredje maskinen är nu igång. Oj så fort tvättkorgen fylls på! Lite matlagning. Jobbigt att göra matlåda varje dag... Nu sitter jag här och inte allt för länge tills man ska på jobbet igen. Jobba jobba jobba. 


Gosa med lillfröken lite...


 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards