johanna--ostlund

Alla inlägg under oktober 2013

Av Johanna Östlund - 21 oktober 2013 18:18

Igår hade vi återigen söndag. Denne spenderades hemma med min lilla tjej. Vi hade en städ och rensar dag i köket. Nu när vi fixar i köket ville jag få bort allt onödigt jox som finns i skåpen. De fick sig även en urtorkning. Nu är det rent och snyggt, sakerna på sin plats. Dessutom fick vi upp alla skåpluckor och kryddhylla igår. Sen tog vi oss en välbehövlig vila innan det var dags att åka och hämta Elias. Alltid glad och nog var man allt lite saknad. Lite mys, lek och bus innan det var dags för barnen att sova. Sen har jag väl haft bättre nätter. Ida har sovit väldigt oroligt. Vaknat x-antal gånger. Klockan fyra fem gjorde vi morgon. En stund i alla fall sen somnade vi båda inne i vardagsrummet.


Vid sju tiden var det riktigt morgon. Då hade även Elias kommit över till soffan, fast han sov vidare. Ida och jag gick till köket och röjde. Lite morgon mys där inne. Ida i gåstolen och jag framför datorn. Sen rullade förmiddagen på med allt som jag ville hinna innan jag börja jobba. Två maskiner med tvätt, plocka ur diskmaskinen, rensa i köket, gjorde mat (Elias åt riktigt bra!) och lek med mina underbara barn. När allt var gjort var det dags att styra bilen till Iggesund. Ett nio timmars eftermiddagspass är påbörjat. Det ska nog gå bra, halva gjort nu.


   

Av Johanna Östlund - 19 oktober 2013 23:14

Helgen är i full gång. Lördagen börjar lida mot sitt slut. Som har innehållit loppis, apotek, målning och bio.


Morgonen var lugn. Gick upp med Ida. Sen efter någon timme kom Anders och då passade jag på att lägga mig en stund till. När jag kom upp kom jag på att det var loppis i via. Åkte till stan först, ett besök på apoteket. Passade på att ta ut lite pengar. Sen loppisen - barnkläder och leksaker. Kom ut med ett par jeans leggins till Ida. Kände nog att vi har så att via klarar oss. 


När jag kom hem blev det målning för både mig och Anders. Nu är allt målat som ska målas. Skönt! Sen lullade eftermiddagen på. Lena kom en sväng. Vi gjorde mat tillsammans. Lek och mys med Ida. 


När kvällen kom packade vi in oss i bilen och for till Sågtäkten. Lämnde av Ida där och själv for vi in till stan och kollade på bio. Rätt så bra film... När vi kom för att hämta Ida var det ett jäkla liv. Trött Ida som ville hem och sova. På vägen hem från stan fick vi se en brand. Mitt emot flygplatsen fast på andra sidan, läskigt. 


Nu är vi hemma och sängen skriker efter mig. Trött! Ser framemot morgondagen då min älskade son kommer hem. Du är saknad!


 

Av Johanna Östlund - 18 oktober 2013 20:40

Fy farao vilken trött fredag... Imorse var det nära att jag vela ligga kvar i sängen och sussa vidare när klockan ringde. Den här skiftgången tycker jag inte om! Håller tummarna att jag snart får ett jobb...


På jobbet gick det väl bra. Gottat ner mig i min bok, sjukt spännande. Mellan varben har jag tagit ut pallar och skarva rullar. En bra dag helt enkelt.


När jag kom hem la jag mig på soffan. Skönt. Ida sov och när hon vaknade åkte vi in till stan för en liten handling. Tänkte gå på maxi. Men hur tänkte vi där? Åkte till ica på öster istället. Lite lugnare där. Hem och göra mat. Sen var det dags för Ida att bada, ett välbehövligt sådant. Lite mys med henne innan hon gick till sängs. Därefter var det dags för lite målning igen. Nu är luckorna färdig grundad. Grundade även där vi tagit bort lådor, där ska det bli öppen hylla. 


Nu har jag intagit soffan. Här tänker jag stanna tills det är dags att sova. Vilket inte blir länge. Trött tröttare tröttast....

Av Johanna Östlund - 17 oktober 2013 21:13

Imorse var det morgon halv fem för min del, förmiddags jobb. Fick känslan av att jag sov över imorse. Vilket jag inte hade gjort, kanske fick många välbehövliga timmars sömn. På jobbet var det lungt. Samma order nästan hela skiftet. Nu börjar ovissheten snart, på jobb fronten. Nästa vecka är troligtvis sista veckan där jag jobbar nu. Hatar den här känslan - att inte höra hemma någon stans. 


I eftermiddag har en del grejer blivit gjord. Anders bytte däck på min bil. Sägs att det ska komma snö. Bara för att jag för en gång skull är ute i tid kommer den väl aldrig. Ida och jag var också ute under tiden, nästan i alla fall. Ida tyckte det var roligt att hämta posten, kollade runt överallt. När vi gick in visade Ida nya färdigheter. Utan att jag gjorde nått klappade hon händerna. Sen sjöng jag - klappa händerna när du är riktigt glad - hon klappade. Så roligt när det händer nått nytt och utan att vi ens "tränat". Efter lite vila och mys med Ida var det dags att ta tag och göra nått. Måla skåpluckor och kryddhylla. Egentligen skulle ci inte ha kvar det, därför vi inte har målat det innan. Ander var lite less på att måla så den lotten föll på mig. Tycker att det var roligt. En grundmålning till och sen får Anders ta över med sprutan. En skön duasch efter det satt som en smäck. Trodde nästan att jag höll på att gro igen, en benrakning var välbehövligt. Eftersom jag duschar på jobbet har det inte blivit av. Nu är det lena igen. Därefter blev det mys i soffan. Anders kollade film och jag kollade på ensam mamma söker. 


Nu är kvällen här. Börjar känna mig rätt trött. Imorgon är det äntligen sista förmiddagsskiftet och en ledig helg väntar. Blir nog sängen snart....

Av Johanna Östlund - 16 oktober 2013 22:11

Efter jobbet blev det en tripp till Sundsvall. En liten handling var planerad. Det blev bland annat knoppar och handtag till köket. Blev riktigt fint tycker jag. Ett vedställ till vardagsrummet. Ramar till några fina kort. Lite annat smått och gott. Äntligen börjar det hända saker och snyggt blir det. Ida skötte sig bra även fast det var rätt sent innan vi for hemmåt. Duktig tjej. 


När vi kom hem skruvade Anders fast alla knoppar och handtag. Jag fixade vedstället. Satte in kort i några av ramarna. La Ida som somnade nästan på en gång. Där var kvällen slut för mig. Är trött så in i nordens. Tanken på att jag har två förmiddagsskift till innan helg skrämmer mig. 


Sen vill jag säga till Mio nu får ni skärpa er! Var meningen att vi skulle få soffan idag. De hade ju en på lagret. Jag vet inte hur det kunde bli så här men när mio killarna kom sa dom att "nu kommer vi med lånesoffan". Va? Jaha? En helt annan soffa som inte är så som vi ville ha den. Nej nu vill jag ha VÅRAN soffan. Tydligen skulle den komma vecka 45. Aja bara att vänta. Vi har i alla fall en större soffa som vi får plats i.


Efter en lång dag säger jag nu äntligen godnatt...


   

Av Johanna Östlund - 15 oktober 2013 20:47

Förmiddagsjobb började jag dagen med. Rätt okej idag med, men tröttheten hinner i kapp. Jag gruvar mig för hur trött jag kommer bli i slutet på veckan. Det gick bra att jobba i alla fall. Jag körde och det mesta gick prima. Sen fick jag en bekräftelse på att jag var inte så korkad som jag trodde jag var. Fick äntligen ett nytt lösenord till datorn och där såg jag på mailen att det var igår intervjun var men att den hade blivit flyttad. 


När jag kom hem var det lugnt här hemma. Ida var hos sin farmor och farfar. Hann göra mat och vila en stund innan vi for och hämtade henne. En glad tjej när hon fick se mamma. Värmer i mammahjärtat. Väl hemma igen har det pratats kök för glatta livet. Som ni vet håller vi på att fräscha upp det befintliga. Efter mycket om och men har vi äntligen kommit överens om hur vi ska göra. Betydligt mindre än vad vi tänkte. Men så blir det ibland. Lite nytt och fräsch blir det allt. Nymålade skåpluckor, nya handtag och knoppar, ny blandare, nya bänskivor och kanske nytt kakel. Blir nog bra...


Kvällen blir inte lång känner jag. Trött så in i nordens! En snabb lackning av trappen tänker jag göra och en stund i soffan blir det allt. Sen är det godnatt...


 

Av Johanna Östlund - 14 oktober 2013 21:56

Dagen började med jobb. Var inte speciellt trött, som jag antog jag skulle vara. Skön känsla! Gick bra på jobbet i alla fall. Efter jobbet var jag sten säker att jag hade en jobb intervju. Men nej! Ingen kom och hörde att någon annan intervjuas. När var det egentligen jag hade? Det enda jag är säker på är att det är den här veckan efter jobbet. Så less jag blir på mig själv!


På vägen hem stannade jag till på dollar och coop. Bodylotion, mjukmedel, fotoalbum och mat åt Ida blev dagens köp. När jag kom hem blev jag glatt överraskad. Anders hade ringt till mio och frågat om vår soffa som lyst med son frånvaro. Skulle ta två till fem veckor, nu har det gått sex eller sju. Hur som haver hade dom en på lager som vi skulle få. På onsdag kommer den ÄNTLIGEN.


Eftermiddagen gick.... Jag sänkte Idas säng. Välbehövligt sedan hon satt sig själv i sängen. Vek återigen ett berg av tvätt. Förstår inte att den kan öka så snabbt? Bytte sängkläder. Städade Elias rum. Under tiden målade Anders skåpluckorna. Snart så... Ida satt nöjd och lekte i vardagsrummet. Sen fick jag för mig att lacka trappen. Bort med limmet, slipa och lacka. Kan jag också bara jag vill. Under tiden la Anders Ida. 


Där var kvällen slut... Jag har nu intagit soffan och börjar känna mog trött. Snart dags för sängen. Klockan ringer halv fem imorgon också och resten av vecka, eller i alla fall tills på fredag. SÄNGEN!


 

Av Johanna Östlund - 13 oktober 2013 19:45

Vi har kommit till söndagen. Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. Vart tar tiden vägen? Tyckte att början på veckan var långsam men slutet har verkligen bara svischat förbi. Bara att förbereda sig för en veckas förmiddagsjobb.


Morgonen var lugn. Ida och jag var uppe och tog det lugnt. Anders for på jobbet och Elias låg och sov. Inte förens vid nio tyckte lilleman att det var dags att kliva upp. Vi donade på... Elias lekte och Ida hängde med. En snabbis till affären för lite påfyllning gjorde vi rätt tidigt för att slippa så mycke folk. Eftersom Elias lyckades fylla en trea igen i pottkissning imorse var en överrasning nått som skulle köpa. Idag blev det kinderägg. Chokladen skippar han utan det är innehållet han vill åt. Nöjd kille som fick några nya små gubbar. Hann med en snabb dammsugning och golv torkning. Usch och fy vad äckligt det var! Golven blev rena annars är det lite smått kaos. Vi målar köksluckorna vid diskbänken så det är prylar överallt, det som låg i lådorna. 


Mitt i dagen gick vi ut i det härliga vädret. Ida skulle sova och vi andra passade på att lapa lite sol och få friskluft. Vi tog oss en promenad till en skogsväg. Uppskattades av Elias. Han sprang ut i skogen och lekte att han var på jobbet som idag var älgjakt. "Skjut skjut"! Nu pangar jag en älg mamma". 


Eftermiddagen började vi inne. Lite vila för Elias, som vägrade sova. Satt och spela på plattan och kollade film. När det var dags för Ida att sova ännu en gång gick vi åter ut. Härligt väder vi haft idag. Denna gång gick han i skogen här hemma bakom huset. Filosoferade, kastade kottar, satt på en stubbe, klättrade på stenar och så klart en massa saker som han inte fick så som att springa allt för långt bort. Sen gick vi på framsidan där solen sken. Elias cyklade och jag bara njöt. Anders kom hem då också. Han och Elias stannade ut en stund till. Eftermiddagen rullade på i faslig fart och vips var det dags för Elias att åka till pappan. Jaha det var den mammaveckan de. Saknar min älskling redan och längtar tills nästa mammavecka.


Kvällen kom... Ida fick sig ett kvällsbad. Oj vad det var roligt. Hon älskar verkligen att bada. Plaskar och donar. Sen var det dags för pyjamas för hennes del. Vi satt och myste länge i soffan. Góa unge! För en stund sedan kom hon till ro. Äntligen lite lugn och ro. Kvällen blir inte allt för lång för min del. Klockan ringer halv fem imorgon. Gruvar mig redan!


   

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards