johanna--ostlund

Alla inlägg under april 2013

Av Johanna Östlund - 24 april 2013 15:12

Idag fick bilen på sig sommardäck. Bra fast inte så roligt. Innan jag packade in däcken i bilen kollade jag skicket på dem. Urk! Säger jag bara. Två däck är dåliga och ett av dem är så otroligt dåligt att jag troligtvis skulle få böter om jag blir stoppad av polisen. Förstog det men det blev mer själv klart när gubben på verkstaden sa det. Det blir alltså att köpa två nya. Precis vad jag behöver när ekonomin är på topp. 


Innan jag for kom TO-mannen med våra nya kyl & frys. Tjoho! Nytt och fräscht. Nog blev det bra allt.


När jag fick åka iväg ensam passade jag på att svänga in på kjelles. Lite våriga blommor var målet. Några panséer fick följa med hem. Så nu ser det lite vårigt ut vid ytterdörren. 


En bra dag som gått otroligt snabbt, bara kvällen kvar nu.

 

     

Av Johanna Östlund - 24 april 2013 09:26

Tänk vilken tur jag har! Som har världens finaste familj. De underbaraste barnen av alla, tänk att jag fick dem. Fast ja de tycker väl alla om sina barn. Och en underbar sambo. Lyckligt lottad!


Älskar er!


 

Av Johanna Östlund - 23 april 2013 20:44

Bara för att jag nästan skällde ut Ida och var lite sur och bitter på henne i förra inlägget. På grund av att hon inte vart som hon brukar idag. Samma gamla vanliga underbara Ida. Halllå alla kan väl ha dåliga dagar! 


Bara för att jag var just sån förr så glänser hon som en prinsessa. Jag nämnde att vi skulle till grillskagården på middag idag. Det ända jag tänkte på var hur Ida skulle bete sig. Tänkte liksom att blir det allt för j*vligt får vi väl åka hem igen. Hur kunde jag ens tänka sådana dumma tankar om min lilla flicka? Hon var den underbaraste unge under de två timmar vi var där. Lite grin i början. Men hallå! Man måste ju få tala om när man är hungrig. Sedan var hon nöjd och glad i bilstolen medans vi åt. Mellan måltiderna fick hon sitta i mitt knä. Utforska vilket sällskap hon hamnat i. Jodå nog var bruksargubbarna lite rolig allt. Under kaffet fick hon vara hos två damer. Vilket gick hur bra som helst. Min duktiga lilla flicka som vet hur man beter sig i andras sällskap. 


Just bara därför får jag lite dåligt samvete. Bara för att stunden är jobbig är den inte alltid så. Och vem har egentligen sagt att det är lätt att vara småbarnsförälder? Den som tror det tror helt fel! 


Idag provade vi den underbara koftan som jag fyndade i helgen på klädbytardagen. Även fast det var storlek 68 tyckte jag att den inte var allt för stor. Tuff kofta till en tuff tjej!

Av Johanna Östlund - 23 april 2013 14:38

Exakt varje gång man öppnar munnen och berömmer sina barn får man tillbaka det. Som igår när jag skrev om Ida. Tror ni hon sov bra i natt? Ja till klockan fyra sedan satte hon igång. Tror dock hon hade ont i magen. Efter ungefär en timme uppe och en bajsblöja började hon lugna ner sig och komma till ro. Idag har hon inte vart speciellt rolig heller. Inte sovit bra, har helt enkelt mest bara gnällt. Lite tillfreds har hon ändå varit. Efter en tupplur och mat har hon visat hur hon egentligen är. Detta tror jag faktiskt kan beropå att hon är lite hängig. Kanske Elias som smittat henne igen. Återstår att se. 


Som ni förstår har vi haft en lugn dag. Inte gjort mycket. En lite sväng till affären på förmiddagen för att köpa hem mat åt Ida. En liten tupplur lyckades jag lura till mig. När man vart vaken sedan fyra kännde jag mig inte helt okej. Dessutom har jag fått något åt ögonen. Vette tusan vad det är.? Dom bara rinner och rinner. Funderade på om det är ögoninflamation men nja. Har liksom inte fått mer besvär. Jag har haft det förr och vet hur j*vligt det kan vara. 


Nu har Ida och jag gett oss ut. Solen lyckade faktiskt hitta till Strömsbruk efter en mycket regning och grå morgon. Har lyckats fått henne att sova. Undra hur länge det blir den här gången? Medans sitter jag intill husväggen och lapar utav den fantastiska vårsolen. 


Här stannar vi en stund. Men om cirka en timme ska vi ge oss iväg. Det står nämligen middag på grillskagården på schemat. En sista sista gången får jag träffa mitt kära D-lag. 

Av Johanna Östlund - 22 april 2013 20:08

Idag har min lilla Ida gjort framsteg. Jag fick höra henne skratt. Ett riktigt skratt! Eller ja hon kanske har kunna det förr men att jag inte riktigt hittat dit förens nu. Som det värmde i mammahjärtat! Synd bara att pappan inte var hemma och fick höra det. Ja för hon skrattade mycket. Go unge! När jag kom på att jag kunde filma det hela vad tror ni händer? Hon vill inte skratta. Ett litet litet skratt fick jag bara fram. Synd! Aja det kommer väl fler tåg antar jag. 


Annars börjar vi få in en riktigt bra rutin nu. Vaknar vid sex sju tiden. Sover i vagnen vid nio tio tiden, sover då mellan en och tre timmar. Idag sov hon ute i tre timmar, riktigt bra. Sedan blir det en till långkörare på eftermiddagen vid tre tiden eller nått sånt. Sover inte riktigt tre timmar då men en två timmar i alla fall. Somnar in för natten mellan sju åtta och nio. Tycker att det blivit lite senare nu den senaste tiden. Kanske för att det blir allt ljusare på kvällen? Jag vet inte riktigt. Hon sover sedan hela natten, men vaknar för mat en eller två gånger under natten. Mellan alla sovningar är det så klart lek, mys och framför allt MAT som gäller.


Efter ca två och en halv månad börjar vi helt enkelt komma in i en bra rytm. 

Av Johanna Östlund - 21 april 2013 19:15

Min söndag började tidigt. Ja om jag ens haft någon natt? Min älsklings kille tyckte att vi skulle gå ner och kolla bamse halv tolv i natt. Jag kan säga det blev inte bara bamse och mys i soffan. Leka. Äta godis. Och allt vad han hittade på. En natt som inte vart så kul med andra ord.


Min sjuka kille har haft berg och dalbanor under morgonen. Efter lite medicin fick han en topp och sedan har det vart många många dalar. Vid nio tiden trotsade jag sjukan och gav oss i väg till Njutånger eller närmare bestämt Mössön. Det var nämligen klädbytardag i Enånger som hägrade för mamman. Och så här i efterhand var det nog bra att vi åkte. 


På klädbytardagen hittade jag en del fint. Närmare bestämt. Sju t-shirt body, två långärmad body, tre par byxor, en kofta och två luvtröjor åt Ida. En t-shirt, ett par jeansshorts och en fleccetröja åt Elias. Allt för två hundra kronor, tyckte i alla fall jag var bra pris. 


När jag sedan kom tillbaka var inte Elias på topp. Dumma astma! Efter någon timme tyckte mamma att vi skulle åka in på sjukhuset eftersom medicinen inte hjälpte. Sagt och gjort packade Elias och jag in oss i bilen. Lite medicin på akuten och Elias blev nästan som vanligt. Tjoho! Nu får vi hoppas att det kan hanteras med våran medicin. 


Söndag betyder byte av mamma- pappavecka. Det står alltså pappavecka på schemat för Elias. När vi åkte hem från mamma och pappa svängde jag in med honom till pappan. Han gjorde mammahjärtat ledsen när han blev ledsen för att jag skulle åka, men samtidigt värmde det att mamma är bra. 


Nu har Ida och jag kommit hem till pappan. Blir nog bara lite soffmys och allmänt slöande här ikväll. En trött mamma kan jag säga. Hoppas att vi får en bra natt i natt, men det tror jag, Ida har blivit duktig på att sova på nätterna. Trevlig kväll!

Av Johanna Östlund - 20 april 2013 18:45

Våren visar sig allt mer. Sol. Värme. Snön smälter. Blommor tittar upp ur rabatten. Härligt!


Våran dag började bra. Den har sakta men säkert gått åt fel håll. Glada och pigga barn på morgon. Lek inne. Städnig. Och sedan gick vi ut i det härliga vädret. Ida sov i någon timme ute i vagnen, skönt. Elias och jag lekte någon timme ute. När vi var ute kom första tecknet. En sur och grinig Elias. Trodde han bara behövde sova. Men efter tuppluren blev det bara värre. Gnällig kille! Gick ut en sväng till när Anders kom hem. Då blev han mycket piggare. Men så fort något gick fel blev det en tår. När vi sedan gick in hade jag en liten febrig och hostig kille. Suck, inte igen. Fick i honom hostmedicin. Var värre med alvedonen tillslut fick det bli en stjärtis. Och på sena eftermiddagen kom det där ljudet, ljudet i hostan som tyder på förkylningskrupp. NEJ! Vi håller alla tummar och tår att vi eller framför allt min älsklings kille slipper det. För ett tag sedan åkte Anders och Ida till Sågtäkten. Elias blev lite ledsen när han förstog att han inte fick följa. Men det gick över och vi bäddade ner oss i soffan framför bolibompa. Nu sover han där. Får hoppas att han sover bort allt dåligt och vaknar pigg och glad imorgon. Mammas älsklings kille! 


Vad kvällen tänker bjuda på här vet jag inte. Inte allt för sen i fall det skulle bli värre med min prins. Vi får helt enkelt ta en lugn kväll och hoppas på att natten går bra.


 

Av Johanna Östlund - 19 april 2013 20:54

Vilken härlig fredag! En sån där riktig kanon dag har vi haft. Mer sånt!


Dagen startade halv sju sju någon gång. Även idag kännde jag mig utvilad. Så dagen började bra! Vi startade dagen med inne mys. Redan innan klockan slagit tio hade jag, Elias och Ida hunnit bada och gjort oss redo inför denna dag. 


Vid tio tiden tyckte Anders att det var dags att gå ut. Killarna gick ut en liten stund före Ida och mig. Vilket härligt väder! Varmt och skönt! Och vad det smälter! Den stora snöhögen som vi haft på framsidan är nu mera borta. Även gräsmattan har börjat titta fram. Så idag har Elias invigt sandlådan för första gången i år. När vi var ute kom Lena och Christer på besök en sväng. Roligt tyckte Elias! Som la beslag på Lena. När de åkt hem tog Elias och jag oss en sväng till Harmånger. En liten handling på affären och ett besök på apoteket. När vi kom hem var klockan runt ett eller nått. Och vet ni!? Från att vi gått ut och fram tills dess och en liten stund till sov Ida. Ja har ni hört hon sov i flera timmar i sträck, med undantag för några gånger då hon ville ha nappen. Riktigt bra!


När vi gått in var det dags att göra mat. Idag blev det räkpaj. Och till efterrätt hade Elias och jag köp kokosbollar. Såna verkar mamma och pappa ha för när han såg dem sa han "bomme ha". Sedan har eftermiddagen och kvällen bara rullat på. En sen middagslur för Elias. Lekt. Kolla på rådjur, som var mycket instresanta. Spelat datorspel, skickade efter ett igår och fick det idag, och Elias var mycket duktig på att spela.


Nu har killarna gått och lagt sig. Ida sover här nere i vagninsatsen. När det blev lugnt tog jag tag i hemmet. Plockade och plockade. Nu ser det rätt bra ut och jag kan lägga mig med gott samvete. Men inte riktigt än... Ska bara andas i lugnet en stund. 

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards