johanna--ostlund

Alla inlägg under april 2013

Av Johanna Östlund - 11 april 2013 09:21

Gårdagenskvällen blev trevlig för min del. Roligt att träffa sina arbetskamrater. Ja som nu faktiskt troligtvis inte längre är det. För den första maj träder ny driftform igång och jag tillhör det gäng som inte har några klara arbetsuppgifter. Ska bli spännande att se vad som kommer hända när jag kommer tillbaka från mammaledigheten. Lite kluven över det som komma skall.


Även för far och dotter verkade kvällen vara till belåtenhet. De åkte till Anders föräldrar, så lite undsättning fick han nog. Sedan hade det blivit sängen vid åtta tiden för min lilla flicka. En sån duktig pappa som kan bara han vill och en lika skötsam dotter, så duktiga så. Apropå skötsam, det kan man kalla att hon var i natt också. Sov när jag kom hem. Vaknade en gång i natt gav henne bara nappen och vips sover hon vidare och sover ända till morgonen. Vet inte exakt tid men Anders hade i alla fall åkt på jobbet, klockan sex kanske. Det vill säga att hon sovit i cirka tio timmar i sträck. Mer sånt!


Vår morgon har bestått i mys, mys och mys. Vad dagen mer ska handla om vet jag inte. Ta den som den kommer...


     

Av Johanna Östlund - 10 april 2013 13:48

Nu får jag skärpa mig! Soffhäng med myskläder hela förmiddagen. Man blir som en lodis utav mammaledigheten. Inte roligt!


Jag har ändå fått på mig anständiga kläder nu. Sedan klädde vi på oss och gick ut. Tog oss en promenad till postlådan och slängde i ett brev. Nu sover Ida ute i vagnen och jag sitter ute och lapar sol, dock inte super varmt, dumma blåst. Vi får lite härlig friskluft i alla fall.


Ikväll ska jag njuta några timmar utan allt vad barn heter. Istället är det pappan som är hemma med Ida medan jag åker på the Bell och äter med mina goa arbetskamrater. Härligt härtligt!




Ida ute i vagnen. Provar den nya overallen som vi hittade på klädbytardagen. Sitter hur bra som helst, lite stor men antar att hon hinner växa i den.

Av Johanna Östlund - 9 april 2013 15:48

På förmiddagen gav vi oss iväg in till stan Ida och jag. Men innan vi ens kommit iväg började det krångla. När jag skulle gå ut för att packa in vagnen i bilen. Vad händer? Jo våran helt värdelösa garageport blir hel knasig, så jag inte kan öppna den och komma in i garaget. Trött man blir! Istället fick jag gå som en lodis och bära på Ida i bilstolen. Kul! Nej min rygg höll på att gå av. Trotts det fick jag med mig tre kassar hem, en från varje affär vi besökte. OPS! Det var väl jag som inte skulle ha nått va? Men det var faktiskt rea och då måste man ju passa på. Eller hur?


På återbesöket hos mödravården gick det bra. Vi pratade lite om hur allt hade gått och så. Hade förväntat mig en koll där nere men det slapp jag. Tyckte att jag fick sära på benen många gånger när jag gick med Elias. Men inte den här gången, skönt. Vi pratade om preventivmedel också. Ja för här blir det inget mer barn på lääänge, som det känns nu i alla fall. Hur som haver beslöt jag mig för att prova nått nytt. Säger tack och adjö till p-piller och välkommen till p-stav (tror det var de). Hoppas att den är bra, jag slipper i alla fall komma ihåg att ta de där jäkla pillerna. 


Nu är vi i alla fall hemma. Känner mig trött, så vi tar nog en slappar eftermiddag/kväll.


     

Av Johanna Östlund - 9 april 2013 07:29

Hur i helsike kan jag ena veckan ta hand om två barn, hemmet och mig själv? När jag den andra veckan bara hinner med ett barn? Helt sjukt! Kanske dags att inte göra en liten Ida allt för bortskämd. Under gårdagen var vi parkerad i soffan hela dagen. Hann inte göra nått, förutom att ta hand om Ida. Det är så mysigt att bara kunna sitta och mysa med sin lilla tjej, gäller att passa på när tillfällena ges. 


Idag skippar vi soffan! Istället har vi ett besök hos mödravården inplanerad, återbesök för mig. När vi ändå är inne i stan tänkte vi passa på att strosa lite i affärer. Inte för att vi behöver nått speciellt, men man vet aldrig. På hem vägen blir det nog någon mataffär också. 


Uppdatering angående Idas förkylning. Äntligen börjar jag se förbättring. Egentligen har hon gått åt rätt håll sedan vi var till hälsocentralen. Men nu hostar hon knappt under dagen. Kan hosta lite på kvällssidan. Täppt i näsan blir hon också bara på kvällen. Snart snart hoppas jag att vi slipper denna förkylning. För nu är jag less på allt vad förkylningar heter.


 

Av Johanna Östlund - 7 april 2013 19:02

Elias har nu åkt till sin far. Mammahjärtat blev genast halvt, riktigt ont. Uscha undra när man egentligen ska lära sig? ALDRIG! Antar jag. Ska aldrig, vill inte det i alla fall, sätta mig i den här situationen igen. Så min käre Anders mig kommer du dras med ända tills våran Ida flyttar hemmifrån och förhoppningsvis ännu längre. 


Vi hann i alla fall med lite lek och sånt innan han for. Först spelade han och Anders memory och sedan hoppade även jag in. Lite pussel byggde vi också. Lekte spöke. Så vi fick en fin eftermiddag tillsammans. Gillas!


Sedan han for har vi inte gjort så mycket. Tröstat en grinig Ida. Hon får ofta på kvällen en grinperiod. Tänkte göra henne klar för sängen nu. Ett bad och på med pyjamas och en massa mys i soffan tills hon somnar. Får inte glömma mästarnas mästare heller, så jag har nått att göra under tiden. 


Mamma älskar er!


   

Av Johanna Östlund - 7 april 2013 14:21

Och så kom söndagen på den här veckan också. NEJ! Det betyder att Elias åker till sin pappa idag. Usch vad jag hatar detta. Tur att lite finns inplanerat under nästa vecka så vi får tiden att gå.


En skön start på söndagen blev det. Ida och jag var först uppe som vanligt. Vid sju eller nått hör jag Elias ropa mamma. Då börjar dagen! Full fart på Elias dirket. Hörde han och Anders prata innan han ville ner så han hade nog vart vaken ett tag. Blev lite lek medans Anders tog hand om Ida. Sedan for han på jobbet... Jag har haft en Elias som vart mer vild än tam. Fått hitta på saker där jag vet vart jag har honom. Efter frukosten blev det ett lång bad för herrn. Under tiden satt Ida i babysittern med babygymmet och jag passade på att städa toaletten. När jag ändå var igång fortsatte jag att städa när Elias tagit sig upp ur badet. Dammsugning och golv torkning. Sedan fick det bli lunch. Tur vi hade kvar lite makaronpudding som vi bara kunde värma på. När magarna var mätta tog vi oss en tur till affären. Idas mat började ta slut och lite mer. När vi kom hem fick Ida mat och Elias åt en risifrutti som han stoppade i vagnen på affären. Nu är det lugna gatan! Satte på en film åt Elias och nu sover han. Ida sitter snällt i babysittern och kollar på filmen. Medans kan jag sitta i lugn och ro vid datorn med en kopp varmt. Härligt!


Låt det som är kvar av dagen gå sakta. Vill få så mycket tid jag bara kan med prinsen!

Av Johanna Östlund - 6 april 2013 21:23

Härliga mysmorgon! Det bästa med att ens barn vill gå upp tidigt är att det är så skönt att strosa runt i myskläder och bara ha det gott en stund innan allvaret på dagen börjar. Precis så hade jag det imorse. Mys häng i soffan...


Framåt åtta var det dags att ta tag i dagen. Göra sig i ordning med alla bestyr. När klockan närmade sig halv tio vinkade vi hej då till pappan som for på jobbet. Vi började också klä på oss för att ge oss iväg till Iggesund och möta upp mamma och storebror för det vankades klädbytardag. Riktigt besviken blev jag! Där brukar de ha massvis med kläder till de små fröna. Men inte den här gång. Väldigt lite och inte speciellt fina kläder. Till Elias var det bättre än jag trodde, men tröjor går nästan inte att köpa längre på bytardagar, de är verkligen inte i bra skick. Där emot jeans, som jag älskar, kan man hitta riktigt fina. Även fast jag tyckte utbudet var dåligt hittade jag en hel del till lillfröken, tack vare mamma och Elias som hängde på låset och hittade lite grann. Själv gav jag mig in i kampen till Elias storlek. Efter lite grävande var Elias nöjd och ville till mormor, så det blev inte att vi kollade så mycket, men hittade jeans, shorts och någon tröja. Av mormor fick Elias lite leksaker och filmer, men de får han ha hos dem. Jag hittade faktiskt ett par fina skor till Elias, chansade att det skulle passa eftersom han vägrade prova, när vi väl kom hem gick han med dem på inne. Bra köp!


Efter allt stök där fick mamma ta med barnen till farmor medans jag stog i kö. Ja jisses vilken kö, hade inte gått att ha barnen där. När jag äntligen hade betalat åkte jag också till farmor. Där stannade vi en stund. För att fortsätta färden in till stan, där vi stannade till på Anders jobb. Han ville att vi skulle komma in. När vi ändå var där passade vi på att äta mat. Lite styrigt med det gick. Elias tog sig även en färd in där bara personalen får vara. Han verkar tycka att det är super kul att gå där och kolla. Han fick hjälpa till med lite disk också. När allt började spåra ur lite för mycket var det dags att bege oss hemåt. 


Väl hemma var det operation få Ida till ro. Gick så där. Ena barnet vill ha all mammas uppmärksamhet, håll i mig annars grinar jag. Medans den andra vill att man ska vara med och leka. Inte lätt att välja. Sådana stunder vill man klona sig och vara på båda ställena samtidigt. Tillslut blev det ändå lek med den bästa prinsen. Framåt kvällen blev det lördagsmys med chips och dipp, men det spårade ut totalt. En trött Elias som var spidad till tusen var ingen bra kombination. Dipp överallt! Tillslut fanns ingen annan utväg än att ta bort alltsammans. Vilket inte gjorde så mycket, han var nöjd ändå. Strax där efter var det dags för barnen att ta på sig pyjamas. Gick och la Elias som somnade rätt snabbt. Trött kille. Sedan fick jag ta tag i Ida, som bara grinade, men även hon somnade rätt snabbt efter lite mat. Då var det dags att ta tag i hemmet. Städade lekrummet som var som ett bomb ned slag. Vek tvätt. Hängde en ny tvätt, litet tvätt maraton med de nya kläderna. Och lite allmänt plock. Nu sitter jag här. Nöjd över dagen som varit och känner att det kanske är dags att krypa ner bredvid min prins och höra andetagen från min prinsessa. Låter lockande!


           

Av Johanna Östlund - 5 april 2013 12:26

Tack mina älskade barn för en bra morgon. Idag verkade alla vaknat på den bästa sidan. Både Elias och Ida har vart góa och glad barn hela morgon. Sånt behöver man! 


Ida har mest ätit och sovit. Så jag och Elias har hunnit med att leka en hel del. Lite godismys har vi också haft, ops men det är ju fredag i alla fall. För en stund sedan blev det lunch, idag fick det bli makaronpudding. Elias åt mycket bra, hela portionen. När allt var upp ätet ville han ha nappen. Då la vi oss i soffan och satte på en film och vips så sover han. Ida sitter nu istället och kollar på filmen, är helt inne i den. Dock hostar hon en del... Ja ändå gången hon har hostat idag är efter att hon ätit. Försöker få i henne lite vatten efter hon ätit antar att det blir lite geggit i halsen, men det går väl så där. Annars känns hon mycket bättre idag än igår. Skönt att vara på bättringsvägen. 


Det var våran förmiddag det. Snart kommer mamma och ska hämta Elias. Ja han ska få sova där i natt och ha det riktigt bra. 


     

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards